16
  • ostoros
    #16
    Nem maradna? Csak ha esetleg valami fontosabb állami pozícióba akarnál kerülni, akkor az NSA szólna, hogy ne ezt az embert válasszátok, hanem amazt.
  • dartois83
    #15
    Részemről egy rossz szóvicc akart lenni. Nem sikerült, ok, de megvan a maga oka, hogy nem bíznék az oroszokban. A Nyemcov-gyilkosság körüli kérdések, az erősen cenzúrázott internet, a korlátozott szólásszabadság, az eltitkolt orosz csapatok Ukrajnában mind felsorolhatóak, hogy miért nem. Az addig rendben van, hogy fejlesztik az orosz haderőt, de itt egy elvileg polgári célú informatikai rendszerrel lenne szó. Szerintem mindez csak azért fontos az orosz államnak, hogy minél egyszerűbben, a saját programjukon keresztül monitorozzák a népet. Nincs kétségem afelől sem, hogy a Google vagy a Facebook szállíthat adatokat mondjuk az NSA-nak, csak annyi a különbség, ha én szidom Obamát, akkor az az én alkotmányos jogom, míg ha szidnám Putyint, valószínűleg nem maradna megtorlatlanul.
  • Tetsuo
    #14
    Itt igazából nem is a műveltség vagy a ferde világlátás ami kritikus, hanem a logika abszolút hiánya.
    Szankciókkal sújtanak egy országot, ami kénytelen magának termelni és függetlenedni a későbbi kilátásokra való tekintettel... erre ez az ország az "önző". :-)

  • dartois83
    #13
    1. A személyeskedést kerüljük, mert Tetsuo, a korábbi kommentjeid alapján nekem is van véleményem rólad, de nem írom le, mert sértő lehet. 2. Nem vagyok nyugatimádó zombi, de inkább vagyok "atlantista" felfogású, mint a hirtelen jött orosz- és kelet-majmoló. Nem is értem, hogyan lehet a mai Oroszországot (nem a lakosságot, hanem a politikai irányvonalat) példaként említeni. Európa és az Egyesült Államok nem tökéletes, az EU rendesen harcol is az IT mamutok hatalma ellen (Google elleni bizottsági vizsgálat), meg ott van a TTIP nevű szabadkereskedelmi egyezmény, stb. De mit adtak az oroszok a magyaroknak?
  • Fernandooo #12
    Ne bántsd, nem biztos, hogy segghülye, csak tisztára van lúgozva az agya és újra lett programozva, így lett belőle nyugatimádó konzumzombi, akinek az a szabad piac, ha a nagyvállalatok egész országokat zsákmányolnak ki és kormányokat alakítva a gazdasági elnyomás közepette azt hazudják, hogy demokrácia van.
  • Tetsuo
    #11
    Az oroszoknál csak az irániak önzőbbek (apropó, egy népet ítélsz el a kormány miatt), mert saját iparból oldanak meg mindent, igaz, te segghülye? :-D
  • Tetsuo
    #10
    Miért kéne hogy nyitott és szabad legyen a gazdaság? :-O
    Persze, hogy egy miniszter jelenti be az állami beruházást és fejlesztést.
  • dartois83
    #9
    Ha ennyire a szíveden viseled az oroszok sorsát, akkor menj és segítsd őket az imperialista Nyugattal folytatott harcukban. Senki nem gátol meg benne....
  • bdzsana
    #8
    Ja, Kínát is úgy szétlopták, hogy még az USA-nál is nagyobb gazdasági hatalom válik belőle.
  • Gauge
    #7
    És ehelyett mi is van? Gengszterország, ahogy nálunk is.
    Utoljára szerkesztette: Gauge, 2015.05.24. 08:49:57
  • Gauge
    #6
    ...meg innovativ.
  • Gauge
    #5
    Jellemző! Egy miniszter jelenti ezt be.... anyám. Ennyire nyitott az orosz gazdaság, meg szabad...
  • ugh
    #4
    Ja rohadt onzok.
    Nem engedik szetlopni az orszagot ugy mint borisz jelszint idejeben.
    Es rajottek nyugatrol csak az aldemokracia, meg a fos omlik be az orszag vagyonaert cserebe.
    Baszki te kurv@hulye vagy....
  • bdzsana
    #3
    A Samsungnak és a Microsoftnak sem sikerült 3-4 nekifutásból sem betörni a mobilpiacra saját OS-el, nem tudom ők mit várnak. (MS-nek talán most majd sikerül )
    A mobil OS-t akkor fogják sokan használni ha tényleg stabil, illetve ha sok app van rá. Ez utóbbi kettő meg csak akkor teljesül ha sokan használják:) Pont ezért születik halva az összes új mobil OS.
    Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2015.05.23. 12:01:32
  • kvp
    #2
    A rendszer gyakorlatilag egy linux kernel, es egy azon futo nyilt forraskodu keretrendszer es az arra epitett okostelefonos platform, ami kompatibilis a meego, a tizen es az android api-kkal. Jelenleg erosen hazibarkacs megoldas, de mivel reszben nyilt forraskodu, ezert fejlesztheto. A samsung tizen-t is jo ha tizen hasznaljak a vilagon, ennek a megoldasnak meg kisebb az ismertsege. Fuggetlenedni viszont nem jo, mert a nemzetkozi fejlesztesu linux kernelre epul, mint nagyjabol minden ami nem windows vagy ios alapu.
  • dartois83
    #1
    Az önző, bezárkózó oroszoknak az operációs rendszere lehetne akkor simán Selfish OS.