1
  • Skylake
    #1
    "A támogatás nélküli gépek és programok könnyen a rosszindulatú behatolások áldozatává válhatnak, és más rendszerekkel összekötve még védett és támogatott hálózatokat is kiszolgáltathatnak az illegális behatolóknak." - szóval akkor az eszközök és applikációk felhasználása egyre inkább olyan informatikai logikák mentén fog történni, amelyek a saját emberi interakcióinkat is ezek alapján fogja megmérni és minősíteni -> Minority Report, kössz, nem kérek ilyen világból.

    "A kiberbűnözés minden eddiginél nagyobb lendületet kap, mert a big data forradalom felértékeli az információt." - hát persze, saját emberi ostobaságunk eredményeként teremtünk egy olyan problémahalmazt, amelyre megoldásokat is kell teremtenünk - lásd. első bekezdésem.

    "Akár ma is előfordulhatnak emberéletet követelő hibák a digitális szolgáltatásokban, de ezek száma a halálozási esetek között 2017-re százezer lakosra vetítve is mérhetővé válik, olyan sokak által retteget - kis valószínűséggel bekövetkező - esetekhez hasonló módon, mint a darázscsípés, vagy a fürdőkádban elcsúszás." - lásd első és második hozzászólásom.

    "A mobil eszközök és hálózati kapcsolódási pontok száma rohamosan bővül, az internet of things (dolgok internete) jegyében pedig hamarosan szenzor lesz mindenben, ami létezik. Ezek mindenről folyamatosan adatot fognak kezelni, küldeni, tárolni, és ezt a jelenséget támogatja az ugrásszerűen növekvő átviteli sebesség." - nálam biztos nem, nem fogom életemet kiszolgáltatni olyan tényezőknek, amelyeket önmagam nem tudok teljes mértékig kontrollálni. Aki akar, legyen kiborg - a maga okosotthonában, kiszolgáltatva az általa használt informatikai rendszereknek, és azok tulajdonosainak, mint hatalmat gyakorlóknak, szánalmas kis előnyökért cserébe.

    Na, most megnézem, hogy a WC-tartályomra felment e a KB-WC-000699 frissítés. Nem akarom, hogy néhány script kiddie megvicceljen, oszt magas legyen a vízszámla, amelyben én nem tudok trükközni, mert minden vízcsapom rá van kötve a vítművek szenzorrendszerére. Ilyen a szép új világ, akarod ezt?