6
  • M2 #6
    Szerintem ezeknek a hordható okoskütyüknek (óra, szemüveg...) majd akkor jön el az ideje, ha beléjük tud költözni a mobiltelefon. Arra meg a mostani aksik gyengék.
  • kvp
    #5
    A moverio HUD-kent jeleniti meg a kepet, tehat ha nem teszunk a szemuveg ele atlatszatlan takarolemezt, akkor tovabbra is latjuk a vilagot magunk korul, csak ezen felul jelenik meg overlay-kent a keszulek kepe. Aki mar jatszott fps-el az tudja hogy nez ki a gyakorlatban.

    A civil felhasznalas pedig ugyanaz lehet mint a google glass, csak nem kell a latoterunk sarkaba bandzsitani, hanem a teljes latoterben jelenik meg az info. Peldaul a terkepet a magunk elott latott utcara vetitve nezhetjuk mint egy fps minimap-jet, es egy zold vonal jelolheti merre kell mennunk a beallitott celhoz. De a wikia rendszert felhasznalva barmerre nezunk, lebego info ablakok formajaban jelennek meg az informaciok a korulottunk levo epuletekrol, boltokrol, latnivalokrol. Ez kiterjesztheto emberekre is, tehat ha ranez az ember valakire, akkor az illeto feje folott megjelenhet a neve, az altalunk rola irt jegyzet, de akar a legutolso tweet-je is.

    Az orvosi, katonai es mernoki felhasznalas ezeknel hasznosabb, bar kevesbe szorakoztato. A szemuveg hatalmas elonye, hogy szemuvegnek nez ki, tehat az emberek jelentos resze nem a kameras google glass-t latja benne, hanem csak egy sima napszemuveget. (van hozza dioptrias adapter is, tehat valodi lataskorrigalo szemuvegkent is hasznalhato) Raadasul meg csak nem is olyan draga es az osszes android-os augmented reality alkalmazassal gyarilag kompatibilis.
  • zola2000
    #4
    És ez mivel tud többet, mint egy sima android telefon+google cardboard?
  • formax
    #3
    Hát, biztos jó játék, de tömegcikk nem lesz belőle. Úgy tudom, a speciális (pl. orvosi, mérnöki, katonai) felhasználás viszont sikeres, valószínűleg itt van benne potenciál.
  • MsUser
    #2
    EPSON MOVERIO BT-200
    216 440.-Ft átszámítva

    Utoljára szerkesztette: MsUser, 2015.01.20. 05:49:57
  • kvp
    #1
    Van helyette jobb, pl. az epson 3D-s szemuvege. Egyreszt nem a kameran van a hangsuly, masreszt teljes latoteret lefedo 3D-s kepet ad, ami hasznalhato virtualis desktop-nak is. Az elektronika meg nem a szemuvegben van, hanem egy mobiltelefon meretu android-os mobiltelefonban, aminek a kijelzoje helyen touchpad van. Igy az aksi sem a fejunket huzza es a kep is jobb, raadasul mindket szem teljes latoteret lefedi. Ehhez kepest a google glass csak techdemo.