28
  • mrzed001
    #27
    Igen, az angol jogrend szerint KÖTELES vagy kiadni bírói végzésre a jelszavaid.
    DE, Magyarországon ez szerencsére még nincs így. Mint ahogy esküdtszék sincs, meg precedenst teremtő perek se.
    Két ország, két külön jogrend.
    Valamint igen, nem vagy köteles önmagad ellen, magadra terhelő vallomást tenni. Sőt, a családtagjaid sem ellened !
    Erre szokták a zsaruk azt játszani, hogy TANÚ-ként idéznek be, nem pedig mint VÁDLOTT ... mert mint vádlott jogodban áll annyit és azt hazudni, amit csak akarsz ... ellenben a tanúnak igazmondási kötelessége van ! És hidd el, a legapróbb részletnek is utána járnak, és ha rád tudják verni, hogy hazudták, véged.
    A megoldás: ügyvéd nélkül, pláne mint tanú, sehova. És ha kussban maradsz nem árthatsz magadnak !
    Kurucon van egy igen jó írás, rendőrök írták, úgy kb mindenkinek (pláne hülyegyerekeknek) kötelezővé tenném, hogy 4x elolvassa, és értelmezze.

    Amúgy meg, ha tényleg elfelejtetted a kódot, akkor mi van ?
    Ha összeszámolnám, tutira 150-200 felett lenne a különböző kódok száma, amit tudnom kellene ... és minden weblappal, webshoppal, fórummal szépen nő és nő és nő .....
  • Tetsuo
    #26
    Okoskodhatsz ahogy tetszik, de a személyes tapasztalatom (és más is arról beszélt) az, ha a gyanúsított nem adja ki a kódot, akkor nagy bajban van!
    Az angolszász jogrendben alapból törvénysértés az, ha valaki olyan titkosítást használ, amit a hatóságok nem tudnak feltörni vagy nincs hozzá kulcsuk. Az EU-s irányelv is ez.
  • avman
    #25
    valószínűleg ő sem amerikai sorozatokból tájékozódik...
    kontinentális vagy angolszász jog, egyre megy... mindenki ártatlannak tekintendő, míg az ellenkezője be nem bizonyosodik.
    valamint hozzájön az önvádra kötelezés tilalma: nem kötelezhetnek arra, hogy önmagadra nézve terhelő vallomást tegyél, önmagadra terhelő bizonyítékot szolgáltass. senki sem köteles beismerő vallomást tenni, vagy erre bizonyítékokat önként előadni.
    és nincs a kontinentális jogban olyan, hogy a nyomozás hátráltatása, helyette viszont van bűnpártolás.
    az angolszász jog egy, többeket érintő nyomozás esetében valóban más, viszont, ha annyit nyilatkozol, elfelejtetted a jelszót azzal azért ott sem sokat tudnak kezdeni.
    talán ideje lenne jogot tanítani valamilyen szinten az erkölcs meg a mittoménmi helyett, akkor nem rohangálna ennyi sülthülye itt is, meg a világon. bezzeg a 16 éves romagyerekek kapásból vágják ezt.
  • Macropus Rufus
    #24
    4096bites kod feltörése

    minden csak idő kérdése.
  • ostoros
    #23
    Meg van a maguk hatalma és befolyása az államra. Csak az NSA erősebb volt. De viszonzásul az NSA gazdasági hírszerzést végez ezen vállalatok részére.
  • Macropus Rufus
    #22
    "merthogy akkor biztos anno én öltem meg Kennedyt is és annak a bizonyítékait akarom eltussolni azzal, hogy nem adom ki a jelszavamat."
    hát sztem a jenkiknél egy ilyen esetben simán meggyanusítanának Kennedy megölésével. Mert miért nem akarod elárúlni a jelszót? Azért mert rejtegetsz valamit.És mivel Kennedy meggyilkolásával vádolnak, ezért most már biztos, hogy te vagy a gyilkos. Kivéve ha bele tudunk nézni a levédett anyagokba, ami igazolja, hogy még sem. Véleményem szerint, te lennél az aki önként feloldaná a titkosítást.
  • bdzsana
    #21
    "Ugyan kérem, ez primitív összeesküvés-elmélet, hogy a nagy cégek, pl. Google, Apple, Cisco vagy Microsoft, asszisztálnának az USA kémtevékenységéhez. Buta, paranoid ember, aki ilyet hisz. "

    Továbbra is az. Természetesen a tény az tény, de akkor is és most is úgy állítjátok be, hogy ezek gonosz cionista multik, amik csak is ártó szándékkal gyűjtik az információidat, hogy világhatalomra törjenek manipuláljanak és uralkodjanak rajtunk, holott a nyilvánosságra hozott dokumentumokból az is kiderül, hogy ezen cégen nagy része foggal körömmel védte az adatainkat és hosszú bírósági procedúra és zsarolás árán tudta csak megszerezni az NSA.
    Ennyit egyébként arról, hogy ezeknek a giga vállalatoknak hatalmuk van az állam felett.
  • Sir Quno Jedi
    #20
    Ez igaz, de akkor sem lehet teljesen így. Ha nem adod meg a jelszót, akkor bizonyítékot taratsz vissza, meg hátráltatod a nyomozást (erre vannak büntetőtételek), de ha nem adom meg a jelszavam, akkor azért csak nem ítélhetnek halálra, merthogy akkor biztos anno én öltem meg Kennedyt is és annak a bizonyítékait akarom eltussolni azzal, hogy nem adom ki a jelszavamat. Szal. értelmes határok között (kéne) figyelembe venni a dolgot.
  • barret
    #19
    Hol élsz Te? Nem nézel híreket?
  • A1274815
    #18
    "Ez elsősorban azoknak szólt, akik nagy vehemenciával védik a zárt kódú rendszerket mert, hogy azok azért jobbak a nyíltnál, mert azt pénzért fejlesztik, ergo csak jobb lehet"

    Biztonságos és a jobb nem egy és ugyan az.
  • avman
    #17
    egyébként tök jó, hogy megint elő lett citálva, bár már lassan gumicsont íze sincs...
    viszont, nem tudom, feltűnt-e, de a bovden féle póverpojntokban gyakorlatilag semmiféle konkrét leírás, technológai adat nincs semmiről, csak jobbára önfényezés. :)
    mint amikor a termékmenedzser be akar szervezni az mlm-be, és mutogatja a dolgait, hogy ez mekkora biznisz, mert űberfasza a cég :D
    olyan low level marketing szaga van, a piramis alján güriző gyapotszedőknek szóló...
  • avman
    #16
    ugye fogalmad sincs a jogról és a bíróságok működéséről?
  • Palinko
    #15
    nem kényszeríthetnek, hogy saját magad bemártsd.
  • Sir Quno Jedi
    #14
    Tisztelem a kürtösöket, de azé háromszoros titkosítást a truecryptben nem törnek fel ők sem. Ezért kell containerben tartani a dolgokat (mivel full oprendszerre az sem enged ilyen durva titkosítást). Eleve három különböző(!) algoritmus, három szint. Ehhez megadsz egy durva 40 karis jelszót (1x beszoptam, mert én is elfelejtettem :D), meg több különböző méretes fájlt hozzá még kulcsnak. A megfelelő fájlok nélkül és a jelszó nélkül esélytelen megtörni. Nyilván van az a pénz és az a szervezet, aki (talán) képes lenne rá előbb-utóbb (vagy akár most is), de azokat nem fogják bevetni soha ellened, hacsak nincsenek olajmezőid, amit el lehet venni.
  • Macropus Rufus
    #13
    tiszta sor. Azért írtam a no comment-et. Ehhez nincs mit hozzá fűzni. Ez elsősorban azoknak szólt, akik nagy vehemenciával védik a zárt kódú rendszerket mert, hogy azok azért jobbak a nyíltnál, mert azt pénzért fejlesztik, ergo csak jobb lehet.
    Itt a bizonyiték, hogy nem.
  • Macropus Rufus
    #12
    sajnos minden törhető, csak idő kérdése. Mint írtad a lemezeidet is feltörték volna, csak sok zsébe kerűlt.
    A vinyód is így járna. Ha a rendőrségnek fontosak az adatok, akkor a fél milla nem sok pénz.
    Te egy kis hal voltál a láncban. Bizonyíték már amúgy is volt, nem akartak pengetni a Kürt-nek.

    Továbbá Yesname-nek igaza van: nyomozás hátráltatása. Ez nem jó pont.
  • yesname #11
    Ezzel egy baj van: amennyiben nem adod ki a jelszót és hátráltatod a nyomozást, akkor a maximális büntetést kaphatod és nincs olyan, hogy elfelejtetted. Szóval...
  • Montanosz
    #10
    annak idején amikor lefoglalták a cuccosaim mert lebukott akitől írattam a totalwar első részét volt pár cd amit kis idő mulva kipostáztak a rendőrségtől mert a kürt kft tudta volna csak feltörni és 500ezer huf/cd alapon...na nem is fogllakoztak vele a rendőrök

    azota a vinyón is pre-boot titkositást alkalmazok (oprendszer betöltése előtti titkositás), jelszo nincs, nem is tárol, amikor elfeljtettem format csak a megoldás

    amugy ez a program sincs már forgalomben, talán tul jo volt :-D magyar fejlesztés volt
  • SirBubu
    #9
    azt meg gondolom mindenki készpénznek veszi, hogy az NSA mit mond arról, hogy mit tud nehezen feltörni...

    vagy lehet hogy mégis igaz?

    lehet hogy ez egy duplacsel? vagy csel csupán a duplacselen belül?


    :DDDDD
  • ostoros
    #8
    https://www.youtube.com/watch?v=A3ytTKZf344
    :D
  • gombabácsi
    #7
    az usa ávszóm!
  • Sir Quno Jedi
    #6
    Akiben nincs egy jó adag egészséges paranoia, az eleve szánalmas hülye szvsz. és csak azért él, mert még arra sem vették a fáradtságot, hogy belelőjjék a dunába (vagy csak sajnálták rá a golyót is)... :D
  • Archenemy
    #5
    "A szakemberek egyetértenek abban, hogy a nyílt forráskódú programokat sokkal nehezebb manipulálni, mint például az Apple vagy a Microsoft szoftvereit, ugyanis bárki betekinthet a projektbe, a forráskódba és éppen ezért nehéz beépíteni hátsó kapukat."

    Ugyan kérem, ez primitív összeesküvés-elmélet, hogy a nagy cégek, pl. Google, Apple, Cisco vagy Microsoft, asszisztálnának az USA kémtevékenységéhez. Buta, paranoid ember, aki ilyet hisz.

    Vagy legalábbis még egy pár éve ez lett volna a bevált szöveg. Persze mióta kiderült, hogy ez pontosan így volt, azóta hirtelen "de hiszen ez triviális, aki ezt eddig nem tudta, az buta, naiv ember" lett a duma, általában pontosan ugyanazoktól, akik addig összeesküvés-elméleteztek.
  • mrzed001
    #4
    Nem véletlen állíttatták le a TrueCrypt fejlesztését.
    Csakhogy, utolsó valós verzió kiválóan megy Win 8.1 alatt is, nem is nagyon lenne mit belefejleszteni (igen, egy rendszer, amire már lassan 3-4 éve azt lehet mondani, hogy KÉSZ, ilyet se sokat látni). És ha valami csoda folytán mégis kellene bele valami, akkor open source, nyílt a kódja, bárki le tudja tölteni ... és mindig van olyan aki a nyílt forráskódú szoftvereket tovább fejleszti.
  • Tetsuo
    #3
    Ez csak hülyének nem egyértelmű. ;-)
  • Narxis
    #2
    Pedig igaz.
  • Macropus Rufus
    #1
    "A szakemberek egyetértenek abban, hogy a nyílt forráskódú programokat sokkal nehezebb manipulálni, mint például az Apple vagy a Microsoft szoftvereit, ugyanis bárki betekinthet a projektbe, a forráskódba és éppen ezért nehéz beépíteni hátsó kapukat. "

    no comment :D