26
  • Narxis
    #26
    Aha, most menőzöl a hipster tableteddel?
  • Narxis
    #25
    Te nem tudom mit szívsz de nekem pontosan 15 másodperc megnézni akármilyen menetrendet mert értelmes, jól kezelhető app létezik hozzá, semmit se kell gépelnem de ha kellene is akkor Swype-ban rábökök a hangvezérlésre(Dragon) és diktálom mit írjon és hihetetlenül pontosan leírja.
  • zola2000
    #24
    Egérmozi? Nem azért, de ahogy tartjuk a telefont, 5 col is akkora látómezőt tölt be, mint a 80 centis tv 3 méterről kb.
    Ha majd vr sisak szerű lencsébe tesszük, akkor a teljes látóteret kitölti a telefon 4k felbontású képe.
  • zola2000
    #23
    Természetesen akinek munkára kell pc, annak továbbra is pc kell
    Viszont hol érdekel ez egy fodrászt/ácsot stb? Na ők okostelefonon facebookoznak, okostvn (chromecast) néznek online filmeket/sorozatokat ha kihagytak egy részt stb.
  • alfa20
    #22
    Hát Surface Pro-t nem fog egy vállalat sem tömegével vásárlásra munkára, nem gazdaságos.
    persze lehet dolgozni Switch 10-esen is, na de az nem élet szerű, az hogy pl. egy nagyobb táblázat ami nem 3-4 oszlopból/sorból áll, ott azért szenvedés a kis mérte, arról nem beszélve ha több táblázatból kell hivatkozni összerakni egy x-ediket, oda azért kell némi erőforrás, főleg ha mellette megy az SAP, Outlook, skype/viber. nem azt mondom hogy nem használható rá, de azért nem tudom meddig bírná ezt napi 9-10 órában. Biztos eljön az idő mikor teljes mértékben kiváltható lesz az asztali gép, de az nem mostanában lesz.
    Az ilyen "kutatások" meg szerintem csak felesleges pénz kidobás.
  • tomboy013
    #21
    Egy Surface Pro 3-as tábla azért már komolyabb feladatokra is alkalmas lehet, elég széles piacot lefednek már napaság a táblák úgyhogy talán nem csoda, hogy távolodnak a PC-től az emberek. De nyilván arra is szükség van és még jó ideig lesz is. Egyébként a több megás táblázatokat és dokumentumokat a Switch 10-esem is probléma nélkül megnyitja és lehet vele dolgozni (elég sűrűn van ilyenekre szükségem), a pdf-eket viszont nem annyira szereti.
  • alfa20
    #20
    No igen a manager-nek elég egy 8-10"-os tablet azon mutogathatja a prezentációit, de azért megnézném, hogy akik a keze alá dolgoznak több megás táblázatokkal, adatokkal, mennyi ideig tartana tableten összehozni, mikor minden tegnapra kell.
    Arról nem beszélve hogy sok oldal (és itt nem FB-re, Twitter-re gondolok) egyszerüen hibásan jelenik meg tableten (android), igaz most majd jönnek az MS tabletek, de komolyabb munkára PC kell, ezért nem fog a PC kihalni még jó ideig.
  • tomboy013
    #19
    Mondd az ismerőseidnek, hogy Win-es tabletet vegyenek és nem lesz gondjuk. Nekem nyár óta van egy Acer Switch 10-em, azóta pihen a notebook. Eddig még nem volt olyan feladat amit ezzel ne tudtam volna megoldani gyorsan és kényelmesen.

    paby88: Valószínűleg manapság már ő is fényképezget mobillal ;)
  • Cat #18
    "a cikket leközlő honlap megcsinálásához nem kell pc.na akkor távolodhatunk:) "

    Na és hány ember ír, és hány olvas? Az emberek többsége csak fogyaszt, és ez így is van rendben. Nekik egyszerűen nincs szükségük PC-re.
  • paby88
    #17
    hát nekem még csak okostelefonom sincs ^^ vagy 10 éve mikor kezdtek bejönni a kamerás telefonok azt mondta az egyik tanárom: aki azért vesz telefont hogy azzal majd fényképezzen az más őrültségekre is képes
  • xido
    #16
    távolodunk..jaja...majd ha az ilyen cikkek megírásához...a cikket leközlő honlap megcsinálásához nem kell pc.na akkor távolodhatunk:)
  • who am I 7
    #15
    kihalnak a pc-sek :( már 6-7-8 éve folyamatosan kihalnak, de csak nem akarnak! hogy a macsakrúgjameg őket! elképzelem, ahogy az sg-sek szerkesztik a cikkeket, fórumokat, nagyban tapicskolva a tableten! :D
    Namármost, én akkor használom azt a szart, ha kényszerhelyzetben vagyok...van egy 8collos 4:3-asam, szeretem, de pc helyett soha...pc helyett itthon a telómon bűvészkedek, de általában tényleg akkor, ha pl. rohanok el, valamit elfelejtettem és akkor útközben telón megnézem....ennyi. Egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy 8-10 collon tapicskolva sokkal faszább, mint 24-30 collon, billel egérrel kényelmesen...max netezést ágyban....de még soha nem neteztem ágyban...miafenének egérmozi :D
  • Tinman #14
    "Távolodnak az emberek a PC-től"

    Ennyire még soha nem értettem egyet egy cikk címével!

    Észrevettem én is, hogy a monitorom évek óta, szinte már nem is használom, hanem egy HDMI kábel áldásos segítségével pár évente egyre nagyobb tv-t veszek és így egyre távolabb kerülök a PC-től, most olyan 3.5 méterre lehetek tőle, de 2 éve 3 méterre voltam, előtte pedig kb. 2 méterre, de az már monitoros korszak volt...

    Ezt egyébként rém kényelmesen fekve, egy wireless Logitech MK320-ról gépeltem be. Az ékezetek előcsalása ezredmásodpercekben volt mérhető, az egész hsz begépelése 1 perc sem volt.

    Most megyek, kattintok kettőt a King's Bounty: Dark Side ikonján és tolom vele, míg el nem álmosodok... nem görcsöl a kezem, nem fáj a nyakam, nem fázok, nem kényelmetlen és még nagyon hosszú a sor, hogy mennyire szeretem a "desktop" PC-met ;-)
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.12.17. 21:14:43
  • RAZOR27
    #13
    Észrevettem én is és sokszor kérdezik ismerősök milyen tabletet vegyenek. Amire én azt mondom általában, hogy semmilyet, de megveszik... aztán csörög a telefon hogy kéne valamit csinálni office-ba vagy csatolni kéne emailhez valamit ami pendrájvon van meg had ne ragozzam porlémákkal. Ez van! :D de van engri bördz!!
  • MasterMason
    #12
    Agyrém. A PC jelentése valahol mégiscsak az, hogy personal computer vagyis személyi számítógép. A személyi számítógép megfogalmazása pedig nem csak a wiki szerint ez:

    "A személyi számítógép (angolul personal computer, PC) olyan számítógép, amely nem egy központi számítógép terminálja (munkaállomása), hanem önálló, egyetlen személy (az ún. végfelhasználó) által kezelt, hordozható méretű gép, saját billentyűzettel, processzorral, operatív memóriával és monitorral. "

    Szóval a Gartner nevű piackutató cég szakmai felkészültsége lassan de biztosan olyan magasságokba emelkedik, hogy ha így halad akár még egy hangya lábát is eltörhetik hamarosan.
  • Dodo55
    #11
    A PC-m pár másodperc alatt bekapcsol az SSD-m miatt, de a sima 5400-as winyóval rendelkező laptopomra se kell nagyon tovább várni 15-20 másodpercnél a hybrid boot miatt...

    Aztán akkor még azt se felejtsük el, hogy mennyivel gyorsabban lehet gépelni rendes fizikai billentyűzeten, meg nagy méretű kijelzőn egérrel navigálni.
  • fonak
    #10
    Nálam be van. Asztali (laptopom nincs), kivéve ha alszom vagy nem vagyok otthon (bár van amikor akkor is). Sleepbe tenni a gépet és visszahozni belőle nem tart semeddig se, ha meg akarom nézni a menetrendet, nem a tableten teszem, bár van az is (bár minek, hónapok óta nem kapcsoltam be, addig sem használtam nagyon másra, mint a wc-n olvasásra, játszásra, de amióta van e-bookom azt viszem:D)
  • pakeszke
    #9
    milyen vicces hogy ma mar PC a laptop is

    most vettem amugy egy nagyon ocska tablet arabol egy 5 eves notepadet, es igaz hogy tok szar a szovegbevitel de megiscsak jobb mint a tableten :)
  • AnuluWork #8
    Jaja. Már a dolgozószobából ki se hozom.
  • SirBubu
    #7
    "egyszerűen csak felveszem az asztalról, megnyomok egy gombot, és azonnal üthetem be, ami érdekel."

    ezt nyilván te is úgy értetted igazából, hogy "felveszem az asztalról, megnyomok egy gombot, majd 15 perc összevissza tapicskolás meg ki-/be- zoomolgatás után , miután merevgörcs állt a tenyerembe, megjön az eszem, és visszaülök a PC-hez, az egér + bill csodás kombinációjához. aztán már csak az érintőképernyőt kell átlátszóvá varázsolni ismét (+5 perc)"
  • RYO21
    #6
    És akinél 0-24 órában bevan kapcsolva a PC? :D
  • Cat #5
    Egy tablet vásárlásához marhára nem kell öltönyös topmenedzsernek lenni. És az meg pusztán logikus, hogy ha pl. hirtelen kiváncsi vagyok a volánbusz menetrendre, akkor nem megyek oda a PC-hez, kapcsolom be, várom meg míg elindul, és kezdem begépelni a keresést, hanem egyszerűen csak felveszem az asztalról, megnyomok egy gombot, és azonnal üthetem be, ami érdekel.
  • yamato41
    #4
    Hát nem érted, hogy az átlagember az öltönyös topmenedzser? ;-)
  • Ender Wiggin #3
    picit unalmas, hogy havonta van cikk arról, hogy a PC halott. már évek óta. aztán mégsem.
  • barret
    #2
    És mi lenne,ha az átlagemberek között is csinálnának felmérést?
    Kíváncsi vagyok,hány százalékuk jár hosszabb tárgyalásokra,amire e cikk utal!
  • Serutekin
    #1
    milyen meglepő... talán mert az asztali pc-t nehezebb kivinni a wc-re konyhába és ágyba :D