9
  • halgatyó
    #9
    Csak pont az embereket nem kérdezik meg ezek a "városfejlesztők" hogy mit szeretnének.
    Az emberek véleményét, céljait, álmait eltaposandó, zavaró mellékkörülménynek tekintik az áldemokrácia vagy más szóval a democsokrácia urai.
    A fossajtó által manipulálandó, eltaposandó senkiket látnak bennünk. A fizetőparkolási maffiák által fejhető és kifosztható, buszon és villamoson tülekedő, egymást taposó, 30 négyzetméteres kaptárlakásokba bezsúfolható, adott esetben a lakásukból a híd alá kidobható senkiket, akiknek ne legyenek céljaik és vágyaik, csak az, amit az agyukba ültetnek.
    Ez a rendszer megérett a pusztulásra.
  • kamionosjoe
    #8
    A városokat és a népességet is tervezni kellene hozzá. Szerintem egy városban körülbelül egy millió főt kéne elhelyezni és úgy hogy mindenkinek meg legyen a szabad tere, hogy kényelmes életet élhessen. Ezekben a mostani metropoliszokban (London, Tokió, Mexikóváros, New York, Isztambul...) főleg a belsőbb kerületekben iszonyatosan nagy tömeg van. Ezekben az emberekben rengeteg innováció rejlik és ha ennyire össze vannak zsúfolva az nagyon nem tesz jót senkinek. Valaki említette a szmogot is például, habár ez csökkenthető elektromos és hibrid hajtású járművekkel és a széntüzelésű erőművek helyett az atom vagy szél illetve vízenergiás erőművekre.

    Úgy gondolom a mezőgazdaságba is egyre jobban átterjed majd a technológia és oda is egyre kevesebb ember kell majd. Egy ember kimegy a mezőre tablettel a kezében és azon keresztül irányít majd 6-8 gépet amik épp az aratás, szántást vagy a vetést intézik.
  • Cat #7
    Itt nem az utakról van szó, hanem a városokban lévő hálózatba kötött, illetve közösségi szolgáltatásokról, Pl. a cikkben említett autómegosztás eléggé megboríthatja nagyon gyorsan a dolgokat, az okos árammérőket - ha akarja a szolgáltató - szintén gyorsan, egy év alatt be lehet vezetni, és pl. egy város lefedése WiFi-vel sem évtizedes projekt.
  • Alexease
    #6
    2020-ban?! lenyegeben mar 2015 van. Ennyi ido alatt nalunk, egy utcat sem tudnak leaszfaltozni, attol meg nem valtozik semmi:D
  • Caro
    #5
    Én mást jósolok: 2020-ra a felhőben fogunk élni :)
  • Sequoyah
    #4
    Kertvarosi kornyezetben, elerheto tavolsagra a nagyvarostol.
    Pl New York belvarosa 1 oran belul siman elerheto New Jersey kertvarosi reszeinek jelentos reszebol.
  • barret
    #3
    A szmog lemaradt a képekről...
  • Nikolaosz
    #2
    Vagy alsó hangon Debrecen.
  • Lacee86
    #1
    Néhány százezres városban. Magyarországon ez a méret pont nincs, úgyh marad Budapest.