9
  • Papichulo
    #9
    Szifonokat például minden évbe viszik a parasztok

    Mibol gondolod, hogy a folddel foglalkozo szakemberek koreben kiemelten nepszerubb a szodaviz eloallitasara alkalmas berendezes?

    ps: "évbe" ;)
  • netperformer
    #8
    "Aki meg nekem azt mondja, hogy a laptop/tablet/okostelefon a mai formájában azért lett így megtervezve, hogy két év alatt tönkremenjen és vegyél újat, az hazudik."

    Pedig lehetett alapkoncepció. Szifonokat például minden évbe viszik a parasztok, ha kell ha nem, ha tönkre megy, ha nem.
  • Chriss745
    #7
    Igen, az emberek nagy része igénytelen. Ők járnak kínai susogós dzsekiben fapados suzukival. Azért mert valaki többre vágyik, nem kell leszólni. Aki meg nekem azt mondja, hogy a laptop/tablet/okostelefon a mai formájában azért lett így megtervezve, hogy két év alatt tönkremenjen és vegyél újat, az hazudik.
  • sirpalee
    #6
    Az emberek nagy részének nincs erre szüksége. De cuki, ahogy menőzni próbálsz.
  • Papichulo
    #5
    Azt ugye tudod, hogy a notebookhoz is lehet barmilyen monitort, HD-t, DVD irot, billentyuzetet, egeret csatlakoztatni?! Az szerintem a te konkret tipusodat minositi, hogy a laptop monitorától kifolyik a szemem es a saját billentyűzete és a touchpad az egy katasztrófa.

    Egy modern notebook - kulonosen egy docking station-nel - annyiban mas egy desktoptol, hogy hordozni is tudod... ok, ok, meg nem tudsz benne CPU-t es GPU-t cserelni. Akinek ez esszencialis, annak nem ez a legjobb megoldas, de szerintem tobb ember van, akinek a mobilitas fontosabb, mintsem a modularitas.

    Persze ettol meg a desktop nem fog egyhamar kihalni.
  • zola2000
    #4
    Attól függ, hogy kinek mire van szüksége. Van akinek fontos a hordozhatóság, van akinek nem, van aki szeret minden animét a legjobb minőségben letölteni és tárolni, van aki nem szeret várni amíg lejön, és inkább online videómegosztón nézi stb.

    Egyêbként attól is függ, egy drágább laptopba is sokkal jobb kijelzőpanel kerül + minőségibb bill mint az olcsókba csak sima tft panel/ gyengébb bill.
    +könyvet olvasni táblagépen sokkal jobban szeretek, míg pcn eszembe sem jutott, szóval kinek mire milyen eszköz kell.
  • Kotomicuki
    #3
    Végre vki ki merte mondani és meg is cselekedni, hogy a tolvaj 3. kezet el kell távolítani a gazdasági életből, ha életben akar maradni!
    Remélem, ezen lépéséért nem teszik tönkre, bosszúból a DELL-t!
  • halgatyó
    #2
    A desktop PC egyáltalán nem halott, hiába szeretnék valakik ezt a fejünkbe gyömöszölni.
    Nekem van desktop PC-m és laptopom is, hát ég és föld a használhatóságukban a különbség. A desktophoz 1920x1200-as monitor van, a laptop monitorától kifolyik a szemem, ha a desktop után közvetlenül kell használnom. De ha monitort kell cseréni, két mozdulat, a laptopban megoldhatatlan.
    Van kb. 8 harddisk, 3féle op.rendszerrel, azt a max. 6-ot dugom fel, amelyiket akarom (általában 2-3 van feldugva egyszerre) Ha egy harddisk betellik, két mozdulat és újat rakok be. Egy 1,5 TB harddisk kb. 15ezer Ft, a laptopba másfélszer annyiba kerül egy ötödakkora kapacitás, és tízszer nehezebb kicserélni. És csak 1 db harddisk fér bele egyszerre.
    Olyan DVD olvasót vagy írót dugok fel amilyet akarok (amilyet meg tudok venni)
    Nem is szólva a billentyűzetről és az egérről. A laptopot is rendes billentyűzettel és egérrel kiegészítve használom, a saját billentyűzete és a touchpad az egy katasztrófa.
    Úgyhogy hajrá PC!
  • vision5
    #1
    Na igen, a negyedéves stressz jelentősen csökkenti a hardverek minőségét, gyakran úgy jönnek ki hogy nincsenek készen (utólag jön rá firmware frissítés stb.). Gyakorlatilag a tőzsde és a befektetői világ diszfunkcionális analfabetizmust eredményez minden téren. Ezért tartunk ott, ahol.