3
  • lapaleves
    #3
    akkor azóta vezették be, már rfid-s cuccot nyom az automata. az új bankkártyában amit kapott már szintén van tekercs, paypass vagy mia rák amit sose kértem és biztos kifizettem. persze gyorsabb fizetés, ezen a kevésen múlt eddig is a jövő.
  • fszrtkvltzttni
    #2
    Mit vagdosol a bankkártyán és miért?
    A hollandoknál tavasszal még sima papír vonatjegy volt amit hagyományos módon ellenőriztek. Ellenben a finneknél már évek óta működik rfid-s közlekedés, pl. Helsinki belvárosában biztosan tudom mondani. A hivatalos rettegők megvehetik a noname kártyát amivel x napig utazhatnak, majd eldobják. Londonban szintén rifd-s a közlekedés (legalábbis részben), és ott is megoldhatod noname. A turisták miatt ilyen lehetőség mindig lesz azoknak akik felárért szívatni akarják magukat.
  • lapaleves
    #1
    ja hát aranyos cucc. most lyány is megkapta a bankkártyáját, már nézegettem hol kéne szikével elvágni a tekercset csak fosok hogy elmegy az egész kártya (a chip is) tőle.

    hollandoknál már egy ideje rfid-s a vonatjegy amúgy, nagy élmény hogy csekkolgatni kell. más kérdés, hogy érmés automatából véve milyen utazási szokásomat rögzítik.