9
  • Nulla7
    #9
    Kíváncsi vagyok, hogy amikor majd haldokolsz, mit segít rajtad ez a sok évezredes tudás. Meg hogy mennyire leszel beszarva, hogy összeomlik a kis légvárad, amiben olyan szilárdan hittél...
  • seepheeerd
    #8
    Lol, ahogy látom itt is nagy a sötéccség... ébredni kéne már - van egy ilyen dal... vagy csak álmodtam? :)
  • seepheeerd
    #7
    Hókuszpókok, meggájverek... közben meg minden tudás rendelkézésére áll az emberiségnek, évezredek óta.
    Ezeken csak röhögni tudok :)
  • NEXUS6
    #6
    Hát kb ott tartunk, mint a XX. szd elején, amikor a sugárzó izotópokat kanállal etették a paciensekkel, mert jó az, legalább energizálja az embert.

    Aztán azért rájöttek, hogy ez nem igazán játék.
    Persze ez nem a klasszikus nagy energiájú ionizáló sugárzás, ami közvetlenül szétszedi a DNS-t. Ez "csak" melegíti, gyak átcsomagolja, széttöri, denaturálja a fehérjemolekulákat, mint a mikrosütő. De talán arra is ráírják már, hogy cicust, kutyust nem abban szárítani fürdetés után! Ez persze nem mikró, hanem inkább elektromos főzőlap, de az eredmény, a fehérjék esetenkénti irreverzibilis alakváltozása, széttörése ua.
  • gforce9
    #5
    Mivel a rákgyógyításban a sugárterápia már régi és nagyonnem akar javulni a pontossága, mitől lenne ez más az agysejteknél? Honnan tudnák, hogy hogyan hat? Az idegrendszer, főként az agy elég bonyolult dolog és még máig nem tiszta a működése. Nekem ez nem tűnik másnak mint az elektrosokk terrápia, csak humánusabb. Csináljuk aztán majd kiderül mi lesz.
  • Ahoy
    #4
    Nem TV-shop ez... Emögött egy teljesen új iparág alakul. Nagyon komoly fizikája van, volt szerencsém végighallgatni egy fizikus prof előadássorozatát erről. Teljesen máshogy hatnak az emag hullámok a szövetekre, mint azt gondolnánk. Pl élő sejtek, élő sejtek közötti fehérjekapcsolatok, membránok stb. Ez egy fontos kutatási terület lesz, mert rengeteg biokémiai hatása van, amit ma még nem pontosan értünk. Pl bizonyos frekvenciák, teljesítmények teljesen más hatást tudnak kiváltani. Elérhető, hogy az adott sejt öngyilkos legyen, és nem narkózissal felhasadjon és a véráramba juttassa a mérgeket. Ugyanakkor pl az egészséges sejtek között megszűnő komplex fehérjerendszert is vissza lehet állítani rákos szövet esetében. (Ezen kívül még rengeteg felhasználási terület lehet) Egyelőre mint kiegészítő terápia jöhet szóba, mert elég sok megoldandó probléma van. Jelen esetben is, koponya, zsírrétek stb, mind sejtszinten torzíthatja az eredményt. Szóval jelenleg tényleg kicsit ágyúval verébre, és nem tudjuk hogy hat :D Még!
  • Sir Cryalot
    #3
    "quackery"
  • gforce9
    #2
    nekem ez is tvshopnak tűnik
  • Richard Donkies
    #1
    Most akkor a tudomány ellopta a tévéshopos mágneses kellékek knowhow-ját? :D