32
  • asysoft
    #32
    Bár ez itt erősen OFF, de a 7.0 a legmegbízhatatlanabb iOS, amivel a sors összehozott, szerintem messze nincs még kész. 5s alig egy hete van meg, és több buggal találkoztam, mint eddig összesen, a restarttal végződő hibákról nem is beszélve (még ha 7.0.2-n tapasztalt kékhaláltól el is tekintek) - iPhone 4 a bő 2.5 év alatt egyszer fagyott le, mikor Xcode deploy közben rossz kábelt húztam ki.
  • fergusonpapa
    #31
    Nekem nem fagy és nem lépked ki :) Alkalmazások pedig gyorsabban indulnak.

    1 baki persze van, lefrissítettem a 7.03 ra és az egyik alkalmazásom nem megy, amiért kicsit zabos vagyok. Mert mindennap használtam az adsense-t.
  • M2 #30
    Igen, az 5S-en nincs gond vele, illetve szerintem csak egy: lassúak az animok. Remélem tesznek bele valamilyen állítási lehetőséget (a Reduce Motion-on kívül).
  • M2 #29
    Ezt mindig megoldották. :-) De ott van példának a desktop vonal, ahol már pár tucatszor elmondhattuk volna, hogy na ez aztán már tényleg a csúcs lesz, nem kell erősebb...
  • M2 #28
    Nem a lassulás miatt lett használhatatlan, hanem a fagyások, megakadások, váratlan kilépések miatt. Persze használni ezektől még lehet, csak nem az eddigi "iPhone minőség" értelemben.
  • mg1992mg
    #27
    Igen, betett, mert az iOS7 kimondottan az 5S architektúrájára lett fejlesztve, és a régebbi telefonokra úgy lett visszaportolva. Persze, hogy belassul tőle. Az 5 meg hardverileg elbírja.
  • Papichulo
    #26
    aki meg tud venni egy iPhone5S-t, annak pár évig nem lesz gondja a lassulással

    Kivancsi leszek milyen olyan uj - es ertelmes - funkciokat fognak implementalni OS szinten az elkovetkezo 1-2-3 evben, amihez mar akkora szamitasi teljesitmeny kell, hogy egy iPhone5S - vagy akar egy Nexus5/SGS5/etc... - CPU/GPU korlatozotta valik.
  • fergusonpapa
    #25
    I4-em van. Lassabb lett tény, de számokban : 60fps helyet lett 50fps. Na bum..

    Alkalmazások meg mind sokkal jobban indulnak és igényesebb az egész kezelőfelület.

    Neked is iphone4ed van? Ha nem ne állíts baromságot. Lassuságot elismerem de használhatatlan? Kizárt.
  • M2 #24
    Azért Apple az iOS7-tel rendesen betett az iPhone5 előtti telefonoknak. Lassú és használhatatlan készüléket csinált belőlük, visszalépés nincs.

    Attól függetlenül aki meg tud venni egy iPhone5S-t, annak pár évig nem lesz gondja a lassulással és amikor támogatottságban megint lépnek egyet (a 64 bit miatt), akkor is majd éppen becsúszik majd a listába.
  • sanyicks
    #23
    olcsó androidos telefonom van, nem laggol. Igaz nem használok se fosbúkot, se skájpot. A guglis appok egyre szarabbak, de ez nem lassúságban nyilvánul meg, hanem bugokban.
  • asgh
    #22
    Az android üzleti modelljével nem az a gond, hogy adott esetben műszakilag ne lehetne az os-t régebbi hardveren is upgradelni. A probléma az, hogy a droidos telefonokat gyártó cégek ellenérdekeltek ebben. Miért fektetne erőforrásokat egy cég a _már eladott_ telefonjai frissítésébe, ha ezzel a saját telefonjai iránti keresletet csökkenti?
    Így amíg a google nem változtat a droid licencelési feltételein, a töredezettség megmarad. Kérdés, hogy a google-nek egyáltalán milyen lehetőségei vannak, hogy a gyártókat hosszabb távon is kötelezze a frissítésekre...
  • AgentKis
    #21
    Ezért kell válogatni közöttük és nem megnyugodni amikor talál egyet, hanem megnézni többet és a jobb teljesítmény/erőforrás arányút megtartani. Csak akinek ez a 2 szó nem sokat mond, az van bajban. Megértem.
  • AgentKis
    #20
    Az én első andro-s készülékem a második héten megtörtént rootolás és a feleslegek kitakarítása után, már második éve jól szalad. Anno 23000 volt hűség nélkül! Az igaz, hogy nem kell rá túl sok alkalmazás, mert azzal rendesen belassul, de 160 mega ramnál ezen én nem is csodálkozom. Azóta van már egy TV okosító, meg egy tablet is, ezek arra amire vettem őket tökéletesen jók! Persze sok mindenre nem, dehát a PC-t ezért nem dobtam el...
  • Papichulo
    #19
    egy mozdulattal telepíthető rá az összes utólag

    Ez meg a Google API problemakat nem fogja megoldani. Bar igaz, hogy azokat is telepitgetheted es frissitgetheted egyesevel, de lassuk be, hogy ez nem valami felhasznalobarat megoldas.
  • Yv@n
    #18
    "Ami ertelmes dolog van az Androidban (Maps, Navigation, Play Store, etc...), az a Google-hoz kotheto es closed-source. Ugyanigy a barmely Google API-t hasznalo alkalmazasok sem fognak mukodni."

    Valamit félreértettél ezzel kapcsolatban. Az addig oké, hogy az AOSP romok alapban nem tartalmazzák a google appokat a licensz miatt, azonban egy mozdulattal telepíthető rá az összes utólag, és semmiféle funkcionális hiányossága nem lesz a készüléknek.

    Gyártói verzió alatt ő nem a zárt forrást érti, hanem a különböző gyártók bloatware szemetét, amit ráhúznak plusz rétegként az droid tetejére.
  • Papichulo
    #17
    Példának ott az iOS7, állítólag érezhetően lassultak tőle a régebbi modellek

    Egyetlen model, a 3 es fel eves iPhone 4, bizonyos korulmenyek kozott. De valoban sok embert erint a problema. Viszont nezheted ugy is, hogy mennyi Froyo-val szallitott keszuleket tudsz KitKat-ra upgradeleni? Szamomra az Apple megkozelitese meg mindig szimpatikusabb.
  • Zombee
    #16
    Példának ott az iOS7, állítólag érezhetően lassultak tőle a régebbi modellek, és nincs az, hogy nem kéred a frissítés letöltését. Még ha nem is telepíted, letölti az eszköz, és csak foglalja a helyet.
    Szarul megírt program pedig létezik minden ember alkotta platformra.
  • Papichulo
    #15
    Azert akit nagyon zavar a gyartoi szoftver verzio, az barmikor felrakhatja az open source valtozatbol a legfrissebbet

    Mara mar olyan szintre esett az AOSP feature-set-je, hogy nem mazochista ember azt nem akarja hasznalni. Ami ertelmes dolog van az Androidban (Maps, Navigation, Play Store, etc...), az a Google-hoz kotheto es closed-source. Ugyanigy a barmely Google API-t hasznalo alkalmazasok sem fognak mukodni. Raadasul a trendek is negativ iranyban mutatnak ilyen szempontbol. Az AOSP az gyakorlatilag egy szellemvarossa valt...
  • Papichulo
    #14
    Elegem lett az Androidból, a kuka alkalmazásokból, a support, és a fejlesztést teljes csődjétől, a rossz fejlesztésektől, amiktől egy tökéletes alkalmazás tökéletesen szar lesz.

    Az nem bug, az feature! :)

    Mindazonaltal ne gondold azt, hogy iOS-en nincsenek bugok, szar alkalmazasok es elrontott update-ek!
  • bdzsana
    #13
    Ha esetleg mégis meggondolnád magad ás maradsz androidnál, akkor válassz a Google Nexus készülékei közül. Az a baj, hogy minden gyártó jól szétbarmolja az oprendszerét saját képére, de a Nexusra a stock OS kerül rá. Más android kütyükkel nekem is az volt a baj, hogy a 120 mag ellenére lassú volt mint a tetű, de a nexusnál már ez annyira nem jön ki, és még a frissítések is erre érkeznek a leghamarabb.
    (Bocs, ha ez reklámnak tűnik, ez csak a saját tapasztalatom)
  • mg1992mg
    #12
    Drága telefonon is lassú az android (ha az android nem is, az alkalmazások nagy része kuka)
  • Barnus
    #11
    Értem, tehát az olcsó android lagol. Nem mindenkinek van pénze drága telefonra, ezért inkább veszel egy iphone 5S-t :D
  • kvp
    #10
    Az android cpu igenye jelentosen csokkent amikor megjelent a jit fordito (2.1-2.2 valtas). Aztan meg tobbet javult a nativ (c/c++) fejlesztoeszkozok megjelenesevel (2.3). Most ugy nez ki, hogy rafekudtek a memoriaigeny leszoritasara es jopar dolgot egysegesitenek. Tehat ha valamivel gond van, akkor a google megprobalja kijavitani. A mar legyartott keszulekkekel viszont nem nagyon lehet mit csinalni. Tarsuk maskeppen szol az orokbecsu javaslat. Azert akit nagyon zavar a gyartoi szoftver verzio, az barmikor felrakhatja az open source valtozatbol a legfrissebbet es menni fog mindenen. (512 MB a legfrissebb valtozat memoriaigenye, ezt meg joreszt az 1.x-es keszulekek is hoztak) Egyebkent ha jol van beallitva a keszulek es nincsennek rajta folos hatterben futo programok, akkor boven eleg egy lassabb (200-300 Mhz-es) cpu is. Kitarto szaggatas eseten erdemes gyorsabb SD kartyat hasznalni vagy idonkent defragmentalni. Ez is csak egy sima os, mint amilyen a win98 volt. (iphone-on joreszt azert nem jonnek elo a problemak, mert nincs rendes multitask, tehat nincs hatterben futo program, nincs kulso sd kartyara telepites, ezert egy lassu kartya nem lassithatja le rendszert, tovabba a minimalis hardver az aktualisan letezo maximalis is egyben, mert csak az utolso 2 generacio tamogatott rendesen, amik kozott nincs akkora kulonbseg mint ket azonos generacios android-os kozott) Egyebkent a legtobb embernek egy iphone boven eleg, semmi olyat nem csinalnak a telefonnal amire egy buta featurephone ne lenne eleg, annal meg azert az ios is okosabb.
  • mg1992mg
    #9
    Nem azt mondtam, hogy kaki az android, hanem hogy egyszerűen elegem van belőle.
    Régebbi telefonok megállnak 2.2-nél, 2.1-nél, aztán ROM-mal simán bírja a 2.3-at, de hát az már túl durva lett volna nem?
    A másik, az alkalmazások.
    Viber, Skype, Facebook, Opera Mini, minden egyes frissítéssel egyre rosszabbak.
    Utolsó, hatalmas hardver igénye van a droidnak. Ha megnézel egy alsó kategóriás androidos telefont, laggol az egész, nem mindenkinek van pénze olyanra, hogy menjen rajta minden. De persze az alsóra is rárakják a Facebook-ot, a Talk-ot és minden anyám kínját, hadd lassítsák csak, mert az átlag user úgyse tudja mit csináljon vele, majd rájön és vesz jobbat.
    Hát az én anyámat nem?
  • Ferrer
    #8
    Javaslom, hogy nézz rá a Play és az iTunes app store toplistáira. Kérdés?
  • dyra
    #7
    X10 mini pro volt az első Droidos telóm egy frissítés volt 1.6 2.1-re miközben hónapokig javítatlan volt az a hiba, hogy Magyar nyelv használata mellet nem lehetett keresni a telefonkönyvbe. Haverom az utódot vette, ott valóban volt 2.3-ról frissítés 4-re csak épp köszönet nem volt benne mert a telefon belassult a pi*csaba. Pont annyira erőlködnek a frissítésekkel mint a többiek. Magasról letojják.
  • kvp
    #6
    "Ismerve az Androidos gyártókat kizártnak tartom, hogy kiadjanak frissítést a régi telókra."

    Ha a sony a 2.2-essel kijott telefonokat frissitette 4.x-es szeriaig, akkor szerintem a 4.0-assal kijott telefonokat is frissiti az 5.x-ig. Egyebkent a lepesszamlalot es a magneses ter erzekelot nem ertem, mert ez mar az en osoreg telefonomban is van. Persze a sony mar a harmadik okosora generacio masodik modelljenel tart, tehat lehet ez csak rajuk jellemzo (2007 ota gyartanak smartwach-okat, csak senki nem vette idaig).

    http://mobilarena.hu/teszt/sony_ericsson_mbw-100_bt_ora/april_majd_megoldja.html

    Szoval igen, mennyivel is tud tobbet a peeble kb. 6 evvel kesobb?

    ps:
    A szabvany nfc tamogatas jo dolog. Ezzel lehetoseg lesz arra, hogy minden keszuleken fel lehessen masolni nfc-s adattarolok kulcsait a keszulekre, pl. egy bankkartya adatait a telefonunkra. (akar a villamoson mellettunk allo ember paypass-os kartyajanak adatait is) Onnantol pedig az adott keszulek helyett lehet a telefont hasznalni. Amikor anno egy 2000 korul keszult japan rajzfilm elejen az egyik karakter a telefonjat hasznalta berletnek azt hittem scifi lesz, de nem ott mar kb. 13 eve is ez volt a hetkoznap. (amikor lett nfc-s telefonom akkor kiprobaltam es mukodik, en a ceges belepot tartom rajta, nagyon kenyelmes)
  • dyra
    #5
    Ismerve az Androidos gyártókat kizártnak tartom, hogy kiadjanak frissítést a régi telókra. Az ujjak meg lassan alapból 4 magasok. De nem baj, alternativ ROM-ként remélem kijön az S3 minimre is. Mivel nem játszok nekem ez is doszt elég csak a fránya gyári ROM ne lenne hulladék (nagyon szivesen használnám Cyanogen rommal, ám természetesen a Lotus levelezője azokon a ROM-kon nem megy marad a nyűglődés a gyengus gyári rommal).
  • caius marius
    #4
    Sok sikert az ájfónhoz mindkettőtöknek @attes @mg1992mg. Annyira szánalmas mikor az androidos hírek alatt egyből megjelennek az alma fanok, azt bizonygatva, hogy mennyire kaki az android...
    Na nem baj ettől független a droid egyre szebb, jobb, és nemsokára lehet kukázni az ájfont.
    A cikk is vicces. Méghogy az Apple lépésére válaszul. Az Apple csak szeretné, hogy a gugli utánozza, de ezt a buszt már jó régen lekésték! Muhhaahaa!
  • attes
    #3
    Erre kezdek én is rájönni.
  • zola2000
    #2
    Na igen, aki 100ezer forintos telefont akar, annak talán tényleg jobb egy iphone (nem próbáltam) , ezért is hangsújozzák itt inkább az olcsóbb eszközöket.
  • mg1992mg
    #1
    Jöjjön csak, jó lesz nekem az az iPhone 5S :) Elegem lett az Androidból, a kuka alkalmazásokból, a support, és a fejlesztést teljes csődjétől, a rossz fejlesztésektől, amiktől egy tökéletes alkalmazás tökéletesen szar lesz.