24
  • vax
    #24
    Előbb utóbb bizom benne kiderűlt volna talán. "Csodálom" a bátorságáért, amiért nyilvánosságra hozta. Most a "nagyok" magyarázkodhatnak és meg kell oldani, hogy a "tehén sz.r.t, hogy rakják vissza a tehénbe.". Anglia meg jobb ha csöndbe marad mert az állandó pénzpiaci "műveleteivel" az USA-val "karöltve" óriási összeget nyel el semmilyen értéktermelő tevékenységet létrehozva. :( Tragikus.....
  • sanyicks
    #23
    azért tényleg jó lenne ha UK kilépne az EU-ból... ha már ellenségnek is tartják a többi EU-s államot, mondjuk a saját polgáraikat is.
    Ez igazából nem újdonság, a polgár az államnak és az állam embereinek csak a szükséges rossz, kiirtani nem tudják őket, mert nem lenne aki dolgozna hogy ők elmutyizhassák a termelt értéket :D
  • ostoros
    #22
    Így igaz. Ha ők engem az ellenségeiknek tekintenek, akkor logikusan nézve nekem az ellenségeim. Ahhoz hogy valakik szeressék egymást, két ember kell. Az ellenségességhez elég az egyik fél "kezdeményezése" is.
  • Macropus Rufus
    #21
    "Az újság szerint a sajtót érintő szabályozásokat a 2011. szeptember 11-i terrortámadások után"

    egy pontosítás: 2001. szeptember 11. és NEM 2011....

    "David Cameron brit miniszterelnök szerint Edward Snowden és a vele együttműködő újságok az ellenség kezére játszanak. "
    aha értem. Tehát ha egy német újság lehozza a Snowden szivárogtatását, akkor már az is ellenség kezére játszik? Arról beszéljen az a buzi angol (meg a többi jenki majom), hogy miért figyelték meg egyáltalán a fél világot.
    Nem kell is a mismásolás! Snowden egy tökös srác. Több vér van a pucájában mint az egész rohadt NSA összesen. Arról dalolásszon Cameron, hogy miért tették azt amit tettek.
    De úgy látom ennek a britnek nem esett le, hogy azzal, hogy Angelát is megfigyleték az európai-amerikai viszony erősen a zérus felé kezdett tartani, ami az ö kis szigetére nézve is komoly gondokat jelenthet.
    Ellenség kezére jtásznai mi? Inkább maradjunk annyiban, hogy ők a világ ellenségei. Szerintük mindenki ellenség, csak még nem lett bebizonyítva. Jogilag megfogalmazva: minden ember bűnösnek tekinthető, amíg az ártatlanságát be nem bizonyítja.
  • Bálnaborjú
    #20
    "Megvették kilóra amerikát. "

    Nekem ezekkel a bevásárlásokkal mindig az a gondom, hogy ok, kiszórják a pénzt a kínaiak meg akár az arabok is, megvesznek ezt-azt Amerikában (mert kb. tisztában vannak az US$ értékállóságával), de ha több lesz kettőnél, hogyan tudják érvényesíteni a tulajdonjogukat ? Vajon a magántulajdon szentsége nem csak addig tart az USA-ban, amíg az az USA honpolgárok jogait biztosítja szerte a világon ? Vegyük pl. a német aranykészlet esetét, ami az egyik legnagyobb a világon.. elvben. Gyakorlatban mikor férnének hozzá mondjuk ahhoz a részhez, amit az USA-ban tárolnak ?
  • Szefmester
    #19
    Teljesen jogos a Nobel Békedíj = (shit)0
    Obama is megkapta 2009-ben!
  • Zoliz
    #18
    Amerikaban is terrorra fognak mindent, mikor ok maguk csinlajak a terrort a fegyver eladasokkal, iskolai meszarlasokkal. Azt hayudjak, hogy mindenki potencialis terrorista ezert meg kell oket talalni az eterben. Ez az NSA. Edward egy hos.
  • Tetsuo
    #17
    Nos, ebben az esetben igaza lehetett 2. Erzsébetnek. Mandela a cionista nyugat egy újabb bábuja (volt), aki szabadidejében olyanokat énekel, hogy: Kill the boer...
    A Nobel-békedíj = 0.
  • MasterMason
    #16
    "David Cameron brit miniszterelnök szerint"

    Nem értem miért csodálkozol, anno az angol királynő találta azt nyilatkozni a ma már Nobel békedíjas világszerte elismert Nelson Mandeláról, hogy közönséges terrorista.

    Terrorista általában mindig az, aki mondja. :D Ugyan ez igaz a nácizokra is. Általában az nácizik leginkább aki még ma is megünnepli Mózes végső megoldását, az egyiptomi nép minden első szülött fiának lemészárlását.
  • Amergin
    #15
    Ja, erre ment ki anno az önmerénylet, hogy ez így legyen.
    Ha Snowdent kiadnák szeretett hazájának, akkor azonnal deportálnák a guantanamoi gulágra. Ott pedig -mivel az emberi jogok ott nincsenek érvényben- valószínűleg "bevallaná" minden bűnét, amivel segítette az "ellenséget".
    Rákosi elvtárs mondta, hogy aki nincs velünk az ellenünk van.
    A nagyhatalmi gondolkodás is pont ilyen. Akinek tehát a tények kiderülése fontosabb, mint a szentséges vóronterror, az "ellenséges harcos". Nincs szükség bírósági eljárásra (nem is kell a "hazafias" törvény óta + abban még akár az igazság is kiderülne!), elegendő a célzott likvidálás egy "megelőző csapás" keretében. A "demokráciákban" ilyen demokratikusan illik elintézni a problémákat. A "létező demokráciák" önnön elveitket sem veszik komolyan, miért is kéne akkor bárkinek is komolyan venni ezeket?
    Az amerika ülepét nyelvükkel buzgón tisztogatóknak meg üzenem, hogy a szar akkor is csak szar marad, ha a fenséges Amerika végbélnyílásán keresztül ömlik rá a világra.
  • CairoJack
    #14
    Snowden az felhívta az emberek figyelmét arra, hogy amire. Tehát nekik segített. Ezek szerint az USA ellenségei az emberek.
  • MasterMason
    #13
    Az egész amerikai hobelebancot Kína pénzeli.

    Láttátok már Shanghai-t? :D

    Kétszer több felhőkarcoló épült 30 év alatt, mint new york-ban összes eddig!

    This is Shanghai.

    Megvették kilóra amerikát. Az amerikai kötvények és adósság nagy része is kínai kézben van. 5x nagyobb piaca van mindenben mint amerikának. Döbbenetes ami Kínában zajlik.
  • sanyicks
    #12
    Ha USA pitbull, az angolok a pincsik akkor ki a gazda? Csak nem a... tudjukkik? :)
  • Vol Jin
    #11
    Nem, ez csak rizsa. A pakisztáni imámok lehallgatását egybemosni a német kancellárral?
  • Vol Jin
    #10
    Ha titokban jövök rá, akkor Merkel helyében ugrattam volna Obamát kamu infókkal. Mondjuk kitaláltam volna nem létező hírszerzési hadműveleteket, mint például a Walkűr, és mehbeszélném valakivel, hogy az amerikaikormányhivatalokban levő titkos hírforrásaink megerősítették, hogy az amerikaiaknak nincs róla tudomása, de a kongresszusból még nem jeleztek vissza, csak a védelmi minisztériumból. Össze-vissza szétboncolnák magukat az amerikaiak a nem létező kémek után kutatva.
  • kvp
    #9
    Na most pont ugy jartunk, hogy Snowden az EU tagallamoknak is segitett. Ha Cameron szerint ok az ellenseg, akkor tenyleg baj van valahol...
  • Vol Jin
    #8
    Ha Obamát hallgatta volna le éveken keresztül egy fejlődő ország, akkor pár tomahawkkal csökkent volna a raktárkészlet.
  • GaborT28
    #7
    megfigyelés?lehallgatás?információgyűjtés?adatkereskedelem.... ja hogy ebben a formában csúnya dolog; ugyanakkor a facebookon, ahol ugyanezt játszák mindenkivel(és mindenki önkéntes ebben a rendszerben), senkit nem zavar. Ki érti ezt a világot?...
  • immovable
    #6
    Amerika pitbull, Anglia pincsi. Na melyik a hangosabb? :)
  • ostoros
    #5
    Amúgy röhej, hogy a nagyok szépen megint elkezdték befolyási övezetekre osztani a világot. Európa természetesen az amerikaiaké, Kína is dolgozik a sajátján, az oroszok is szorosabbra húzták a gyeplőt. Aztán ha kialakultak a területek, és az oldalak/szövetségek, akkor kezdődhet a harc. Persze csak ilyen langyosan, hideg háború szerűen, a kicsiket fokozatosan asszimilálva, ahogy az meg van írva a nagy könyvben.
  • ostoros
    #4
    Amúgy maga a tény, hogy Amerikával szabad kereskedelmi tárgyalások folynak, már gáz. Ha azt egyszer alá írják, az lesz Európa számára a vég kezdete. Amerika egyszerűen túlságosan tőkeerős. Ott nincs szociális ellátórendszer, kisebbek az adók. Az ottani cégek bedarálják az Európaiakat, aztán csak nézhetünk.
  • Narxis
    #3
    Nem hinném...
  • Pares
    #2
    Snowden lenne a következő Gavrilo Princip?
  • ostoros
    #1
    "ellenség" Nem is tudtam hogy hadban állnak. Gondolom az ellenség elpusztítása/legyőzése a cél. Már csak azt kéne megmondani, hogy ki az ellenség.
    A kínaiak? Az oroszok? Irán? Dél-Korea? Vagy esetleg mindenki más, akik nem "mi" vagyunk? Ez bizony nem stimmel.