31
  • Ender Wiggin #31
    Persze, a táblák mindenre jók (egy fenét), de csak komoly kompromisszumokkal (sebesség, méret, billentyűzet, egér, USB hiánya stb. stb. stb.). Hamarosan telefon is lesz bennük és akkor a sok majom tarthatja a füléhez a nagy tepsiket.

  • csimmasz
    #30
    Én kicsit aggódom miattad, nehogy infarktust kapj.

    A kézirásra megfelel a toll is ami a kapacitív kijelzőkhöz van, pl Samu notepad ban.

    A grafikai programot remélem nem gondolod komolyan, én a PS ot nem szivesen használnám androidos táblán, főleg, hogy a PC men is eszi a memóriát.

    Nem tudom milyen táblát próbáltál eddig de butaságokat beszélsz.

    Még a telefonomon is megtudok nézni minden képet, az ágyból távirányítóként használom a pc-m hez.
    Email, chat, voip, játék, filmnézés, zenehalgatás, internet,.
    Körülményes ugyan de párszor már kellett használnom a teamviewer-t rajta, dropbox, googledrive, navigáció, fortító program,Valutaváltó, időjárás és zonaidő kijelzés, a több országban levő telephelyeinkhez,tv műsor, telbo külföldi vonalas hívásokhoz,VLC és xbmc távirányító, netrádió office program.

    Nagyvonalakban ezekre használom nap mint nap, de valóban semmire sem jó szarok amihez semmi értelmes program nincs.

    Azt írd le légyszives mi az ami neked hiányzik táblára.
  • Szefmester
    #29
    IDÉZŐJEL TE ISTENBARMA!!!!

    Olvass is ne csak írj bazdmeg!
  • ugh
    #28
    Rajzolni pont nem lehet ezeken a szarokon.
    A rajzolashoz nyomaserzekeles kell anelkul max. gyereknek idetlenekedni jo, de arra meg kicsit draga es van kornyezetkimelobb ugy hivjak papir.
    Nekem elhiheted grafikus vagyok.
    A poen az egeszben az hogy semmi normlis grafikai program nincs rajuk (android).
    Sot ha visszagondolok semmi ertelmes program nincs ra.
    Egy tetves fotot editalni nem lehetett mert otvar, lofasz gagyi az osszes.
    Egy dolog amire jok ez pedig a internet.
    De akkor mar erdemesebb venni egy komolyabb telot es akkor nem kell kis ratyitaskaval rohanglani amibe a tabletke belefer.
  • Ender Wiggin #27
    "Egy orvos simán meg tud vanni egyet közbeszerzés nélkül is"

    Aha. Mikor ügyelnie kell, hogy maradjon pénze a rezsicsökkentés után a hó végére is...Meg aztán szerinted az normális, hogy megveszi azért, hogy a szaros kórházban használja?

    Lehet, hogy sokan nincsenek képben a táblák árával, de a többiek meg semmi mással.
  • Ender Wiggin #26
    Csak azt felejted el, hogy mindez egy nagy szart sem ér töltés nélkül. márpedig ezeket tölteni kell, és az idő elteltével egyre sűrűbben. cipelni kell, a kartont meg nem, mert az nem az orvos dolga. és mivel a karton nem fogják kikerülni soha, hiszen az a legbiztosabb, ami papíron is archiválva van...
    A pulzust kézzel és a karórával mérik, nem kell hozzá 140 ezer forintos szar. Még, ha ekg-t írtál volna, de ahhoz meg kell sok egyéb is, ami megint csak papírral működik.
    És milyen központba küld mit? Az egészségügyben nincs "központ". A rendszerek egy része DOS, más része Win 2000 vagy Win98, vagy Win7 és ezen adatok kezeléséhez nincs is szoftver.
    Bizonyos elemi dolgokban a low tech a legjobb. Az anamnézis is felvehetné akkor az orvos skype-on nem? Persze akkor meg ki a fene kopogtatná a beteget? Egyszóval nem, a táblák nem jelentenek forradalmat az orostudományban, sőt.
  • ugh
    #25
    Bocs a #23as nem neked ment hanem a #16os ra.
    Szorri
  • ugh
    #24
    Igen az emberek 90% a agymosott izom es agysorvadasos idiota.
    Es a bill gates fele nepesseg tizedelessel egyet is ertenek ha tudnam, hogy ok mennek a levesbe.
    Csak ok abban gondolkodnak hogy az ilyen balfaszokat tartjak meg mert nem gondolkodnak, begetnek es mennek villanypasztor alltal kijelolt uton.
    Es ok akik hasznosak nekik mert fogyasztanak gondolkodas nelkul.
  • ugh
    #23
    "Ma mar jobb tabletek is kaphatoak olyan 20 ezer koruli aron"
    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    Szerintem ma ne igyal mar tobbet mert hulyesegeket beszelsz.
    Meg az 50ezres tabletek is hulladekok.
  • ugh
    #22
    Nem nagyon lehet mert a sok buzernyak sir ha egy tabla nem 5 mm vastag hanem mondjuk 1 cent.
    Mert eltorik a kis keze.
    #4 :
    Ja csak kozben azoknak a cegeknek a nagyresze akik ezt a sok szemetet csinaljak meg a reszvenyesei kozt ott vannak azok a szarevo senkihazik akik meg sirnak a szendioxid kibocsajtas miatt, meg, hogy sok szemet keletkezik.
    Na ja ez igy, van de ki miatt ?
    #5 :
    Igy van ezzel tok egyetertek.
    Szamitogepem meg sosem ment tonkre (pedig volt mar egy par es hasznalom is oket ezerrel.
    Tablat egyet vettem el is szalt fel even belul pedig a kategoriajaban kb az volt mint az asszony atom570-es netbookja.


  • tomcsa4
    #21
    Ámen!

    Nekem Nexus 7 tabletem van és imádom.
  • pixx
    #20
    "2 évente beruházni egy 200 000 - 300 000 körüli tabletre"

    Jaj, mikor az új ipad 3 bejött, én az enyémet 115 ezerért vettem zsír újn a netről, nem az almás boltból 150 ezerért.
    Ezeket olyan 3-4 évente érdemes cserélni, mert egy-két év alatt nem fejlődik. Meg támogatva is van rendesen. A 20 ezeres android kategóriáról nem tudok nyilatkozni, viszont 2 éve volt asus TF 101 prime-om, az nagyon drága volt, és mellé elég gyenge is, így meg is szabadultam fél év múlva tőle. Aztán Ipad, és minden jó.
  • cateran
    #19
    Igen-igen....persze..csak eppen mar megint a porbafingo Mo-bol indul ki mindenki, ami 1 legypiszok a vilagterkepen....1 orvos pont siman...brutalsiman meg tud venni egyet maganak kozbeszerzes nelkul is.(sot, 99% hogy alapbol van is neki 1 xy markaju, valoszinuleg iPad)
  • cateran
    #18
    "2 évente beruházni egy 200 000 - 300 000 körüli tabletre"

    Jo latni mennyire kepben vannak az emberek...A 2013-as Nexus 7 200-300 font kozott mozog, a tavalyit mar 100-120-ert megkapod...es ez 1 viszonylag draga cuccos...
  • Szefmester
    #17
    ""2 évente beruházni egy 200 000 - 300 000 körüli tabletre"

    Ma mar jobb tabletek is kaphatoak olyan 20 ezer koruli aron. Par ev es ennek a toredeke lesz. Mint irtam lassan olcsobb mint az egyszer hasznalatos papir alapu jegyzetfuzet. Onnantol meg egyertelmuen megeri."

    Azért ne csak a kiragadt mondatokat kéne megválaszolni mert akkor ritka nagy parasztnak fogsz tűnni akit addig kellene verni egy szenes lapáttal amíg el nem fáradunk! csatold hozzá a következő mondatrészt is miszerint:

    (a magyar közbeszerzéseket ismerve -kakaó biztos stb...-)
  • kvp
    #16
    "Az, hogy nincs normális beviteli eszköz. A bill nem az igazi."

    Toll es keziras. Sokkal egyszerubb es jobb, pont ugy kell hasznalni mintha papirra irna az ember. Idealis esetben meg digitalizalni sem kell, hiszen a keziras tarolhato kepkent. Sok szallitmanyozasi ceg mar ilyen mini tablet-eket hasznal az atveteli elismervenyek alairasara. En is irtam mar ala ilyet, meg nem az igazi, de mar majdnem olyan egyszeru mintha egy sima papir lenne, csak kozben automatikusan frissiti a csomagkovetesi weboldalt is.

    "2 évente beruházni egy 200 000 - 300 000 körüli tabletre"

    Ma mar jobb tabletek is kaphatoak olyan 20 ezer koruli aron. Par ev es ennek a toredeke lesz. Mint irtam lassan olcsobb mint az egyszer hasznalatos papir alapu jegyzetfuzet. Onnantol meg egyertelmuen megeri.

    "az eszközöket 5 éven belűl 50%-ban új kell tudni hasznosítani"

    Ez az egy szempont realis. Az egyszer hasznalatos uditos palackok sem szerelhetoek (tisztithatoak), viszont megis hasznaljuk oket. Talaltak olcso ujrahasznositasi megoldast. Itt is ez kell, tehat olcso tablet, konnyu ujrahasznositas, mondjuk ugy mint ahogy az ujsagpapirt gyujtik. (igy akar naponta tobb tablet-et is kidobhat egy csalad, ha annyiba kerulnek mint egy papirlap es annyiba kerul ujrahasznositani oket) Egy ilyen rendszernel viszont teljesen folosleges a szerelhetoseg, sot a szerelheto rendszer nehezebben hasznosithato ujra, mondjuk a femalkatreszek miatt, ami hiba eseten elegetheto tisztan csak muanyagot tartalmazo tablet eseten teljesen szuksegtelen.
  • Macropus Rufus
    #15
    namost kötelezném a gyártókat, hogy
    - az eszközeiket szerelhetővé kell tenniük és a szerelés nem lehet egyenlő a cserével mint mostanában az esetek nagyrészében, ui. az nem szerelés.
    - az eszközöket 5 éven belűl 50%-ban új kell tudni hasznosítani
    - aksi nem lehet fixen integrálva a teleofnba (javíthatatlanság)

    ha ezeknek megfelelnek akkor kapnak engedélyt a forgalmazásra. Ha nem akkor nem.
    Mert kissé gázos, hogy ezek a szar elekronikai biszbaszok lassan elárasztják a fél világot, szemét formájában. (mellesleg, veszélyes hulladék mindegyik)
  • dyra
    #14
    Ezeknél a teleteknél egy gond van. Az, hogy nincs normális beviteli eszköz. A bill nem az igazi. Kényelmetlen rajta sokat pötyörészni. Így igazi netes használatra sem jó mert pl egy ilyen hozzászólásnál lecumiznám magam mire beírnám. Laptopon ez semmi perc alatt megvan.

    Az a másik, hogy nem értem illetve értem de azért ez mégsem járható út, hogy ilyen gyorsan elévűlnek tönkremennek a gyártók nem frissítik őket.

    PL az orvosnak tökre nem kell erős tablet a beteg adatait jó eséllyel meg tudná nézni 10 év múlva is egy mai laptopon - tableten . De az mondom sem kell addigra kb szétrohad (2 év és totál széthasználódnak). 2 évente beruházni egy 200 000 - 300 000 körüli tabletre (a magyar közbeszerzéseket ismerve -kakaó biztos stb...-) még talán pazarlóbb és környezetszennyezőbb mint papírra nyomtatni.

    Megvan ezeknek a tableteknek a felhasználási körük. De jelen formájukban nem alkalmasak arra szerintem. Nem elég tartósak.

  • kvp
    #13
    "egy orvosnak mire kéne egy tábla?"

    Mondjuk a beteglapok megjelenitesere. Tehat nem egy halom papirt vinne magaval az ember, hanem mondjuk a szemelyi szama alapjan barmikor barmelyik orvos elerne az osszes korabbi leletet, sot akar az osszes szamara kiirt gyogyszert is. Ezzel sokkal konnyebben es egyszerubben lehetne megjeleniteni az adatokat. Mindezt ugy, hogy nem csak az irodaban egy pc elott, hanem akar a korteremben, vizit kozben is elerheto lenne minden. De ugyanez igaz egy mentosre, aki egy baleset helyszinen is ott helyben hozzaferne az osszes szukseges adathoz. Tovabba a muszerek sem csak siman kiirnak a meresi adatokat a sajat kijelzojukon, hanem automatikusan bekuldenek a kozpontba, ahonnan utanna barmikor lekerdezhetoek lennenek egy megfelelo terminallal. Tehat mondjuk az ember csuklojan levo ora altal mert vernyomas/pulzus adatok kersobb barmikor elerhetoek lennenek barmelyik orvos szamara. Mobil kijelzonek pedig idealis egy tabla. Formara es felhasznalasra pont a hagyomanyos irotablara csiptetett papirkupacot tudja helyettesiteni. Jelenleg a legtobb korhazban ez utobbit hasznaljak az osszes adminisztracio kezelsere, papir dossziekkal kiegeszitve. Egy tablet/orvos+orszagos adatbazis kepes lenne kivaltani a hatalmas papirhegyet amit ma a korhazak egy evben termelnek. Es meg a leletekkel sem lenne akkora szivas es senkinek nem egy papirkoteggel kellene orvosrol orvosra jarnia.
  • kvp
    #12
    "ezt most úgy írtad le mintha az emberek 99%-a izomsorvadásos nyomorék volna, akik nem bírnak el 2 dekával többet addig amíg taperolják ezeket a vackokat."

    Elbirni elbirnak, de ahogy az optikai meghajto kikopott a laptopokbol, ahogy a mai mobiltelefonokban sincs fel kilos aksi, ugy a mai keszulekeknel is fontos, hogy minel konnyebbek es vekonyabbak legyenek. Mondom mindezt ugy, hogy egy 2.5 centi vastag telefont hasznalok fizikai billentyuzettel es cserelheto aksival. Viszont ahogy a diszkret tranisztorok es a szekenymeretu gepek helyett lettek a kis integralt aramkorok, ugy lesz az 5 centi vastag korai tabletbol fel centi vastag modern tablet. Mig a regi szamitogepeket egy marek tranisztor, ellenallas es kondenzator segitsegevel barki meg tudta javitani akar 'otthon' is, addig egy mai meghibasodott cpu-t senki nem tud szetszerelni, mivel nem nyithato modon szereltek ossze. Ugyanez tortent a tablet-ek eseten is, egyszeruen olcsobb osszeragasztani az egeszet, mivel igy olcsobban es gyorsabban lehet konnyebb es szebb keszulekeket gyartani. Szetszedni viszont egy ido utan ezeket is csak ugy lehet majd mint ma egy atlag chipet.

    Egyebkent idealis esetben el tudunk jutni oda, hogy egyetlen muanyag lapra van nyomtatva az olded kijelzo, alatta a szamitogep, folotte az erinto szenzor es a hatlap maga az aksi, tovabba az egesz akar fel is tekerheto. Igaz, hogy minden egybe lenne ontve, viszont a maihoz kepest sokkal olcsobban lenne gyarthato. Ujrahasznositani viszont semmilyen mas modon nem lehetne, csak a mar emlitett egetessel. Egy ilyen keszulek atlag elettartalma egyebkent mai becslessel kb. 1-3 ev lenne, mivel mind az oled kijelzo, mind az aksi kb. ennyit birnak es ez azt jelenti, hogy nagyjabol amikor mar nagyon pixelhibas a kijelzo es rosszul mukodik a touch szenzor, akkor adna fel az aksi is. Viszont az egesz annyiba kerulne, hogy ha tonkremegy, akkor egyszeruen eldobhatja az ember, mint ma egy papirtanyert.
  • kisedi
    #11
    "Jááánoskkaaa:AZ összes ügyfelünk könyörög hogy rakjak win 7-et a laptopjára mert win 8-al jönnek és elegük van pár nap múlva" - ezt itt így inkább ne..Hacsak nem adod el mindnek a Windows 7 Home Premium-ot 28 Br-ért..
  • Ender Wiggin #10
    egy orvosnak mire kéne egy tábla? ne viccelj már.
    de láttam bizonyos eszközök, melyeket korábban LCD érintő kijelzővel készítettek, új verzióban már csak egy leválasztható iPad-et kaptak. Viszont a készülék ára majdnem a duplája a korábbi modellnek. vicc az egész. kár úgy beállítani, mintha a fosadék táblák nélkül megállnak az élet.
  • tomcsa4
    #9
    Ige, ezt már említetted. Talán nem a fogyi-gyogyik házá mellett kéne boltolnod. Amúgy van néha épeszű vevőd is vagy csak direkt a hülyékre pályázol?

    Bár ahol elolvasom a hozzászólásaidat, te sem vagy ép. Fogyi-Gyuri bazárja! Minden ostoba fasznak 10% kedvezmény! Csak tessék, csak tessék!
  • Szefmester
    #8
    kvp, ezt most úgy írtad le mintha az emberek 99%-a izomsorvadásos nyomorék volna, akik nem bírnak el 2 dekával többet addig amíg taperolják ezeket a vackokat.
  • kvp
    #7
    "Tologatod balra jobbra azt jónapot netezni jó semmi másra nem!"

    Egy tablet pont arra valo, hogy az internetet bongesszek rajta, esetleg filmeket nezzenek rajta utazas kozben. Aki szokott jegyzetelni, annak tollal meg jo lehet jegyzetelesre es vazlat rajzolasra, esetleg muveszi celokra (rajzolni/festeni). Nehany ipari felhasznalasban (pl. orvos) a hagyomanyos jegyzettablat, a szallitasi listat, stb. tudja meg levaltani. A helyzet az, hogy a legtobb embernek ezekre a celokra pont megfelel egy tablet es erre is hasznaljak. Mivel annyira olcsova valtak, hogy lassan egy papiralapu jegyzettomb araban vannak, annal meg azert hasznosabbak, ezert lassan mindenki meg tudja fizetni oket.

    A szetszerelhetoseg azert problemas sok esetben, mert vagy beleraknak fel kilo metrikus csavart vagy par gramm ragasztot, a ket keszulek tomege ettol jelentosen eltero lesz azonos tartalom mellett. Az osszeszerelesi idorol es bonyolultsagrol nem is beszelve. Akarhogy nezzuk a legegyszerubb ujrahasznositas ezen keszulekek eseten a plazmasugaras egetes es a gazcentrifugas szeparacio. Az a baj, hogy ez draga, lassu es inkabb csak urandusitashoz eri meg. Viszont a szilicium alapu chipek is elterjedtek, pedig azokbol is hasonloan nehez kinyeri a belejuk tokozott aranyat, rezet es aluminiumot.
  • Jááánoskkaaa
    #6
    Ez olyan mint a win 8, egy nagy szar átláthatatlan katasztrófa borzalom hajkitépő rendszer! AZ összes ügyfelünk könyörög hogy rakjak win 7-et a laptopjára mert win 8-al jönnek és elegük van pár nap múlva
  • Jááánoskkaaa
    #5
    Meddíg erőltetik még ezt a sok hulladék táblagépet a piacon?!?!?!?! Mi is forgalmazunk ilyeneket, de utálom mint a szart! Tologatod balra jobbra azt jónapot netezni jó semmi másra nem! Hiába jönek ki win 8as meg core i3as tipusok horribilis öszegért, akkor már ultrabook, nevetséges az egész táblapiac
  • flashpointer
    #4
    Így pörög a gazdaság, javítás meg alkatrészcsere, bazz még tönkretennék a csodálatos rendszerünket
  • Lokker
    #3
    Azért ha gariidő alatt pusztul meg a cucc akkor meg jól jársz mert kapsz egy újat a gyártó meg szív. :)
  • duke
    #2
    Az biztos, hogy jol kitalaltak a gyartok ezeket tablagepeket, okostelefonokat. Konnyen tornek, serulnek, es persze javithatatlanok, vagy csak olyan dragan, hogy nem eri meg javitani oket. Nehezen hiszem, hogy peldaul a gyartok nem tudnanak strapabirobb erinto kijelzoket tervezni, amik nem tornek el egy kisebb utestol hajlitastol.
  • syn7h37ic
    #1
    A gyártóknak nem érdekük a javíthatóság. Nekik pont az az üzlet, ha valamiért tönkremegy a cucc, akkor vegyen újat a felhasználó, és ne is próbálja javíttatni.
    És ez sajnos már mindenre igaz.