121
12836743511433700040.jpg
  • MasterMason
    #121
    Na még ezt is.

  • MasterMason
    #120
    Meg ezt a hármat is.





  • MasterMason
    #118
    H17 - Vellum R&D - Balloon Pops! :)

  • MasterMason
    #117
    Pár parad por és pyroclastic r&d. A duststorm 1 tb a pyroclastic pedig egy 4 tb-os cache-ből lett renderelve.





  • MasterMason
    #115
    6 szuperóriás csillag. A szimuláció houdiniben készült, plasma, magnetic field és természetesen volume szimuláció is készült hozzá. A cél egy pár féle óriás csillag prezentálása volna, hogy "milyen lehet" merthogy ugye még a legjobb távcsöveinkkel sem vagyunk képesek a napon kívül más csillagot közelről vagy jó minőségben megpillantani. Tehát ez egy "fantasy" prezentáció a szuperóriás csillagokról. :)


    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.08.13. 15:51:03
  • MasterMason
    #114
    Már ha egy alien protéziséről beszélünk. Annak a nyálát is simán meg lehetne ezzel a metódussal csinálni.
  • Malakai
    #113
    Protézisragasztó reklám? :)
  • MasterMason
    #112
    Thx!
  • Jim Morrison
    #111
    ah de király
  • MasterMason
    #110
    VIMEO: KA_PBD_R&D_V001 (H16.5)

  • MasterMason
    #109
    KA_AirFlow. Dust & Airflow. Ezt most a hétvégén készítettem, egy airflow asset, amelynek köszönhetően a jelenetben mozgó objektumok légmozgása megkavarja a nagyon apró szálló pordarabokat amelyek a kamerában látszanak.





  • Jim Morrison
    #108
  • MasterMason
    #107
    Houdini 16

  • MasterMason
    #106
    Boldog újévet mindenkinek, én ezzel a képpel búcsúzom a múlt évtől! :D



  • MasterMason
    #105
    Köszi!
  • Jim Morrison
    #104
    Boldog karácsonyt!:)
    Csúcsdísznek jó lehet :)
  • MasterMason
    #103
    Boldog karácsonyt mindenkinek! És ugyan nem feltétlen karácsonyi téma, de már majdnem olyan mint egy karácsonyi dísz.





  • MasterMason
    #102
    Thx. Ezt még nem, de ami késik nem múlik. :D Szerintem fog az még kelleni.
  • Jim Morrison
    #101
    Woo. Láthattuk már valahol mozgás közben? (Ha jol olvasom magadnak csinaltad, nem munka, de hatha :))
  • MasterMason
    #100
    Ugyan nem mai cuccom, de miért ne alapon ide is beteszem, ilyen az én tornádó assetem, ez mindent tud ha tornádóról van szó. :D Persze lehet nincs igazam, de én még nem láttam ennél jobbat és komplexebbet. :P (Ez van egyébként a fejlécben is.) Weboldalamom vannak egyéb képek is még róla, bár nem sok. Igazából máson kellett utána dolgozni, nem volt sok időm játszani vele, később még ha kell majd bármikor elővehetem. Bár általában mindig van valami új fejlesztésem, olyan is van egy pár, amiről egy darabig nem is posztolhatok sajna.







    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2016.11.30. 23:52:50
  • MasterMason
    #99
    Köszi.
  • Jim Morrison
    #98
    Waow
  • MasterMason
    #97
    Rég posztoltam, bár volt jó pár dolog amit csináltam, most legutóbb egy procedurális printed circuit board-ot, amivel akárhány layeren lehet gyakorlatilag bármilyen PCB-t előállítani amin automatikusan futnak az áramlások is, természetesen bármilyen mesh-el müködik, group-kon is lehet a különböző id-ket kezelni, plusz minden id-n két layert lehet blendelni, így amellett, hogy bármilyen mintát ki lehet keverni tökéletesen lehet a group-kal kontrollálni mind az áramlásokat mind pedig magát a nyomtatott áramkört. Emellett számtalan egyéb dolgot is lehet vele csinálni.





  • MasterMason
    #96
    Houdini 15
  • MasterMason
    #95
    Mitől lenne ez "alja meló"?

    Ez a procedurális növénygenerátor ha teljesen elkészül jobb lesz és többet fog tudni bármely piacon található növénygenerátornál! Most hogy ezt egy dán tv spotban kellett használni először? Na és? Ettől ez már "alja meló"?

    UI: Én tisztelem a reklámszakmában és a tv-nél dolgozó grafikus "kollégáimat" is, nem gondolom, hogy alja melót végeznének. Rövid határidős munkákat végeznek nem pedig alja melót.


    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2015.10.12. 16:00:52
  • MasterMason
    #93
    Szerintem ennyi elég is lesz:



    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy a tv3 puls-on meg tudod nézni ha fogod az adásukat. Egyébként a Piroska Andrással csináltuk ketten a tv spotot, én csináltam a virág animokat ő meg textúrázta meg csinált egyéb dolgokat, renderelés stbstb.

  • MasterMason
    #89
    Kis update, ahogy időm engedi dolgozgatom rajta, egy virágmagból fognak kicsirázni a virágok és a teljes folyamat kontrollálható lesz egészen a virág elszáradásáig, addig is itt egy pár virág minta, bármilyen virág elkészíthető lesz vele:





    Smart shader hozzá:


    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2015.10.03. 00:41:40
  • MasterMason
    #88


    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    És nem trollkodtam, tényleg tetszik az arnold render és csak ezek a minták hiányoznak nekem...
  • sirpalee
    #86
    Nem a telefonnal van a gáz, hanem a képeddel. Rakjd oda egy olyan hátteret ami előtt látni is valamit a kigyóból.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Feleslegesen trollkodsz a mintás hülyeségeiddel, már nem dolgozom ott.

    Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.06.26. 09:14:21
  • MasterMason
    #85
    Miért nem veszel valami tisztességes telefont?...

    Feltettem ezt a Langland féle shader packot este fele kipróbálom, és ahogy látom máris van egy két minta is de hát ez is inkább csak ízelítőnek lesz elég, gondolom gyári támogatás meg soon. Nem baj, hamar eltelik az a 2-3 év....
  • sirpalee
    #84
    A standard shader egy ipari hulladek, azt ne is nezegesd. Anders shaderei mennek alatta legalabb?

    Van par pattern, akarcsak MtoA-ban, inkabb csak ido kerdese, mig tamogatva lesz.

    A mantra shader buildere pedig egy kicsit mas vilag. Addig tuti nem lesz az tamogatva, mig be nem kerul az OSL tamogatas az arnoldba. Az jo sok problemat meg fog oldani, plusz barmikor tudsz hozza egyszeruen patterneket gyartani, es nagy shading networknel sem fossa le a labat mint egy venember.

    A rendernel a kigyora gondolyam, nem lattam sok valtozast a korabbi renderekhez kepest. Pl a kornyezet eleg szerencsetlen valasztas, annak a lecserelesevel kezdhetned. (most soec telefonon nezem es szinte alig latszik valami)
  • MasterMason
    #83
    Már mire gondolsz melyik render nem változott?

    Amúgy ezen a shader networkon gyúrhatnának még egy kicsit (gondolom fognak), a legfontosabb talán a patternek volnának, sok sok féle noise és egyéb minta nagyban kiterjesztené a lehetőségeket (az a jelenlegi egyetlen darab noise ami van, az sajnos nem túl sok...), az lenne a legjobb ha a mantra shader builderben is elérhető összes minta elérhető volna arnoldnál is.
  • sirpalee
    #82
    Nem sokat valtozott a render.
  • MasterMason
    #81
    Csináltam még egy teszt rendert, ennek köszönhetően a kígyóm is teljesen újjá született:



  • MasterMason
    #80
    Update:

    Kicsit toltam még a textúrán, illetve optimalizáltam a render beállításokat, a render layereket megvizslatva csak oda toltam több mintavételezést ahova tényleg kell, nem pedig mindenhova. Azt kell mondjam, egészen elképesztően gyors még 1080p felbontásban is. Ma este kipróbálom egy ember karakteremmel is.





    "Kikapcsolódás gyanánt kicsit ismerkedtem az arnold-al houdiniben és azt kell mondjam, hogy tetszik. Szinte pillanatok alatt be lehet állítani, bár pár dolgon azért javíthatnának még, hogy kényelmesebben lehessen a render view nézetben tolni, többet között akár új textúrát vagy bármi egyebet teszel be, meg bizonyos állítások tweakelésénél le kell lőni és újra indítani a rendert, ezt azért csinálhatná automatikusan is. Emellett nagyon jó lenne még a mantrában már megszokott szuper cool egérrel irányítható bucket scanning is.

    A teszt alany a saját kis ufóm..."
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2015.06.18. 22:29:49
  • MasterMason
    #79
    Köszi, de azért ez nem ugyanaz ám... Ugye itt az arnoldnál alapból fut két kört a teljes képen miközben klikkelhetsz, hogy majd hol kezdje el max AA-val renderelni... Ezzel szemben mantrában végig interaktív, és bizonyos részek számomra megfelelő felbontása után mehetek klikkelgethetek tovább kedvemre más részeken is... Persze ez már igazából tényleg kényelmi dolog és ettől függetlenül azt kell mondjam, hogy tetszik ez az 1.52-es HtoA...
  • sirpalee
    #78

    Emellett nagyon jó lenne még a mantrában már megszokott szuper cool egérrel irányítható bucket scanning is


    https://www.solidangle.com/arnold/arnold-for-houdini/

    with support for AOVs and clickable buckets.
    and clickable buckets.
    clickable buckets
    clickable buckets
    CLICKABLE BUCKETS
    Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.06.18. 05:27:15
  • MasterMason
    #76
    Dark Side (FX)
  • MasterMason
    #75
    Nagyon megállt a topik, de akkor legalább bemutathatom a legújabb fejlesztésem:

    KA_Phyllotaxis:

    Ezen dolgozom éppen, egy plant generátoron (VEX&Python) amellyel akár makró fotókat is lehet majd készíteni procedurálisan generált nagy felbontású növényekről - virágokról - fákról, amelyeknek részei külön layereken gyakorlatilag a végtelenségig alakíthatóak és animálhatóak. Bármilyen növény elkészíthető lesz vele, (nem a hagyományos L-rendszerekkel). Első körben az alap modulokat készítettem el, ezek után fogom még kiegészíteni egyéb extrákkal ezt a plugint. Nem csak, hogy több ezer petal lehet a phyllotaxison amelyek minden egyes eleme valóban pontosan kapcsolódik egymáshoz, hanem kellően erős munkaállomáson akár azt is meg lehet vele csinálni, hogy minden egyes petal-ból egy újabb nagy részletességű phyllotaxis bújhat ki amely ehhez hasonlóan feluvézva kapcsolódik az addigi meshez tökéletes hibátlan geometriát alkotva. Ennek köszönhetően ezzel a pluginnal tényleg lehet majd akár makró fotókat is készíteni. A teljes plugin elkészülte után második körben pedig a dinamikus hatásokat (szél) illetve az egyéb részecskékkel elkészíthető extrákkal, pl virágpor (pollen), ezen felül saját multi shaderrel procedurális displacement mappal és textúra mintákkal (csíkok, pöttyök stb) is szeretném kiegészíteni. Ez az asset a phyllotaxis csak az egyik modulja ennek a procedurális plant generátornak, már több modul is készen van ha lesz időm akkor a phyllotaxisről teszek fel videót is hogyan működik aztán meg szépen sorban a többiről is, addig is itt egy pár kép.















    A groupok megjeleníthetőek külön-külön is, ezáltal sokkal rugalmasabban alakíthatóak, itt most négy groupot látunk a 9-ből, jelen phyllotaxis 9 külön kontrollálható csoportból áll, és bármely csoporton egyedileg állítható minden egyes paraméter a színektől kezdve a formán át egészen a dinamikus hatásokig:







    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2015.06.04. 00:28:35
  • sirpalee
    #74
    Nem twitterhez írtam, hanem a levlistához... Szövegértés az nulla.