7
  • GregSB
    #7
    Bocs nem őszt akartam írni, hanem tavasz/nyárt.
  • GregSB
    #6
    Nem tudom miről beszélsz, az Ubuntu Phone rendszer ahogy azt tervezték - több gyártó és telefonszolgálttó által támogatva - jövő ősszel fog elstartolni, széles választékkal (olcsóbb és drágább telefonokkal)

    Az Ubuntu Edge egy ettől különálló, egyedi kezdeményezés volt a Canonical részéről.
  • Ferrer
    #5
    A Canonicalnál nem kicsit balf*szok vannak. Mert mi magyarázza, hogy a ratyi Firefox OS-t már szállítják a gyártók, emezek meg a felhasználók zsebében turkálva akarnak összehozni valamit, de így se megy nekik? Ja, az egyik rendszert egy alapítvány adja ki, a másikat egy tőkével megtámogatott cég.
  • GregSB
    #4
    Úgy gondolhatták, hogy 32M az kb 45-50.000 készüléket jelent. Ez a mai tömeggyártásban nem sok, egyes készülékekből naponta fogy ennyi, a gyártó cég akivel szerződtek meg gondolom nem volt hajlandó pár ezer db-ot legyártani (rengeteg idő és pénz egy gyártósort kialakítani egy új termékhez, bizonyos mennyiség alatt egyszerűen nem éri meg a gyártónak). 40-50ezer darabban állapodhattak meg, ami abszolút reális.
  • asysoft
    #3
    Szerintem Edge-nél sosem a valós termék volt a cél, inkább egy kvázi ingyenes marketingkampány, illetve ezentúl lehet mutogatni a gyártókkal való tárgyalások során, hogy lenne rá kereslet. Ahhoz, hogy komoly legyen, egyrészt elég homályos volt a specifikációs lista ("leggyorsabb processzor"), másrészt úgy nézett ki, mintha egy tizenéves geeket megkértél volna, hogy írja le az álom telefonját (kedvencem a next-gen akku technológia, mintha csak a polcról kéne leemelni).
  • gombabácsi
    #2
    nem értem hogy gondolhatták ezt a 30M-et...
  • qetuol
    #1
    az edge-re én is befizettem, kár hogy nem jött össze :/