21
  • [HUN]FaTaL
    #21
    1.5 volt az első public android verzió. És oda van írva, hogy a 0.1%-nál kevesebb részesedéssel rendelkező verziókat nem listázzák.
  • torcipepe
    #20
    havernak is galaxy minije van. nem mondom, hogy rossz lenne, de attól mondjuk állandóan az agyfasz kerülgeti, hogy még aközül a 4-5 progi közül, amire tényleg szüksége lenne és napi szinten használná is válogatnia kell, mert egy floppy lemezen is több a szabad tárhely. az alkalmazások brutális és nagyon sok esetben teljesen indokolatlan méretnövekedése sajna azt eredményezi, hogy ha valaki egy picivel is tovább akar menni a telefon/sms kombónál, már nem elég. az egykoron drága és tényleg okostelefonként viselkedő készülék visszadegradálódik a felveszem-leteszem funkciókra.
  • xyl
    #19
    Be kell húzni a kéziféket! Csak ezt senki sem vállalja, semmilyen szinten. Pedig a "fejlődés", vagy mondjuk inkább csak változásnak olyan gyors, hogy lassacskán több a kár belőle, mint a haszon. Visszatérve a rendszerre: Egyszer kellene az alapokat nagyon-nagyon jól átgondolni, aztán ahhoz ragaszkodni. Szóval: A "bazár" visszaüt. (Ha valaki nem tudná, erről beszélek.
  • Papichulo
    #18
    Kepzeld ha androidra fejlesztenel! ;)
  • sanyicks
    #17
    azt sem tudod miről beszélsz mi?
  • mitrop
    #16
    Miért nem frissítik a régi készülékeket 2.3.3-ra és a 3.2-es verziótól felfelé meg a 4.2.x-re. És máris csak két android verzió van.
    Persze a gyártók a hibásak..., de Motorolám van 2.1-es verzióval vettem és csak a 2.2-t adták ki hivatalaltosan, pedig ez a Google "saját" telefonja, hardver ügyileg meg jobb, mint egy két Samsung készülék amely 2.3.3-t futtat. Tehát kedves Google másban a szálkát, magamban a gerendát...
  • Blacktom
    #15
    1.6-ot úgy értettem, hogy hol az 1.0, 1.1..stb. Illetve a többi .0 is hiányzik. Ha voltak, csak épp nem maradt belőlük, fel se tüntetik, úgy tiszta sor. API-t meg úgy gondoltam, hogy az lehetne maga a verziószám. Na mindegy, végülis nincs nagy jelentősége, ők meg úgyis jobban tudják :)
    ugh: a neved pontosan jellemzi a reakciómat a kommentjeidre :) Fogalmam sincs mi értelme van ennyire appléskodni vagy droidoskodni, ez csak a reklámjaiknak, eladásaiknak tesz jót, nem a vásárlóknak
    (megjegyzem, engem nagyon érdekel a téma, viszont egy ajándékba kapott galaxy minim van, és majdnem mindent tud. nem tudom ezekre 100-150 ezret miért adnak ki ezekre, mikor sok esetben nem is telik rá és ki se használják)
  • Déta
    #14
    iOS-re fejlesztek programokat... A fejlesztési idő jó 20-30% azzal telik, hogy kompatibilitási problémákat hidalok át és különböző verziókra méretezem az elemeket. Kösssz Alma.....
  • [HUN]FaTaL
    #13
    API szint alapján is számozva vannak.

    A 2.3 és a 3.0 azért 0.1% mert mind frissítve lett, legrosszabb esetben 2.3.3-ra és 3.1-re. Az 1.6 meg azért pont annyi mert a Playre az összes eszköz közül pont ennyi eszköz csatlakozott avval a verziószámmal az adott hónapban.
  • ugh
    #12
    -78 :D
    Kiraly, jo az arany.
    Jo sok android droid van.
    Toluk ez dicseret.
  • szbende
    #11
    Lehetséges rájönnek, itt is valami driver modell kellene?
  • B0nFire
    #10
    „szmussz” az! Hallgasd csak meg a Nivea reklámot!
  • mousee
    #9
    Mókás dolog, van egy elfekvőben lévő HTC Wildfire-öm, nagyon az elsők között volt, és iszonyat ratyi HW-val bír. 528mhz proci, ~360mb ram, és kb itt ki is fújt. Amióta kaptam céges telót, azóta lett belőle egy állandó autós PDA, van rajta fuellog, 16 giga zene az útra, és ideiglenes fényképezőnek se rossz. Céges telóról osztva igény esetén kap netet is. Teljesen jó kis autós kütyü, eddig CM 7.2-essel használtam, de mostanában rámjött az ötperc, és nekiálltam kipróbálni romokat rajta. Jórészt 2.3 alapúakat, régieket, újakat, gyorsakat, szépeket. Aztán kikötöttem egy 4.0.4-es romnál, és bakker, jobban megy mint a az előző 2.3-as alapú cucc.

    Természetesen nem kell csodát várni tőle, meg sem közelít egy mai sokmagos csodát, de a kocsiba elég. A lényeg ahova el akartam jutni az az, hogy a ezen a jelképes HW-n is jól teljesít egy nem is annyira őskövület OS.

    Apámnak galaxy mini-je van, gyári rommal, szép, gyors, mindent tud amire szükség van (zene, gps, e-mail, telefon, sms). #5-nél a pont: a vevő szarik rá hogy mi a van a telefonjában, ameddig az ő összes igényét kielégíti. Rengetegen azért vesznek okostelót, mert csak az van, holott csak telefonál, meg SMSezik rajta, arra egy galaxy mini és bőven elég (meglepően jól megy, gyári 2.2-t akadás nélkül viszi, nagyon "szmút" életérzés)
  • kvp
    #8
    A 2.3-as sorozat a regi 2.x-esek legutolso valtozata. Ez az android winxp-je. A 4.x-es sorozatbol pedig kb. azonos az eloszlas, van amit mar frissitettek, van amit meg nem. A 3.x-est a gyartok joreszt kihagytak, mert arrol elve lehetett tudni, hogy csak egy atmeneti megoldas a rendes 4.x-es verzio elott.

    Alapvetoen aki jelenleg az android-rol akar velemenyt mondani, az csak a legutolso 4.x-es verziokat szabad, hogy nezze, mert a win8-rol sem egy winxp-t megnezve mond velemenyt az ember.
  • Darth Sith
    #7
    Az 1.6 magasságában még nem voltak táblagépek, a 2.x körül jelent meg az első.
    2.x viszont csak telefonon futott rendesen, táblán nem, így kellett egy tábla verzió
    3.x lett a táblákra optimalizált verzió és vele párhuzamosan futott a 2.2/2.3 frissítése a telefonokon
    4.0 -val ismét egyesítették a két vonalat, így már egy droid verzió futhat telefonon és táblákon is.
  • Blacktom
    #6
    Tényleg, arról tud valaki valamit miért pont így számozzák ezeket? A 3.0-ás ha jól emlékszem a táblagépekhez lett volna, de miért csak 0.1%? 2.3-ból is csak 0.1 van. Az 1.6 miért pont annyi? Csak nekem furcsa a számozás meg az eloszlás köztük, vagy van oka, hogy nem lehetett egyszerűbben vagy egyenletesebben elnevezni ezeket (pl API szint alapján és kész)?
  • Blacktom
    #5
    Szerintem jó ez így, széles a piac. Van iOS, Android meg egyéb Windowsos, Nokiás, stb oprendszer a hozzá tartozó telefonokkal. Van választék.
    Az átlag felhasználó szempontjából mindegy, úgyse foglalkozik komolyabban ezzel (nem ért hozzá stb), akár Apple-t vesz, akár Androidot. Ha valaki pedig érti a dolgát, úgyis tisztában van ezekkel, megoldja, ha hiba van. A gyártók pedig úgyis csak a hasznukat fogják nézni.
    Én azt látom, hogy a Google legalább ad lehetőséget/szabadságot/választékot fejlesztés és ár szempontjából egyaránt.
  • mousee
    #4
    Erre már rájöttek, azért létezik a Nexus vonal. Szűz droid, frissítések a guglitól :)
  • esemve
    #3
    1. Nem kellene ilyen sűrűn androidokat dobálni a piacra
    2. Nekik kellene a frissítést kiadni, nem várni arra, hogy majd a cégek kiadják, mert ők bizony tesznek az egészre
  • ugh
    #2
    Ez igy van es meg is kene szuntetni az alabbiakat:
    1.6
    2.1
    2.2
    2.3-2.3.2
    2.3.3-2.3.7
    3.2
    4.0.3
    4.0.4
    4.1.x
    4.2.x
    plusz 20 evre elore az osszes androidot.
    Es akkor egy szarral "szegenyebb" lenne a vilag.
  • Szefmester
    #1
    Csodálkoznak? Gyors a verziószám és ezzel a hardverkövetelmény növekedés. Ennyire gyorsan sokan nem cserélnek telefont, és mivel egy régebbire nem érdemes felrakni a friss rendszereket nem is fogják. A telefongyártók pedig olyan sokféle készüléket dobnak piacra hogy nem igazán van rá tőkéjük hogy mindhez hozzáidomítsák az aktuális frissítést. Na meg persze minek is tennék.. vedd meg az újabb telefont ha az új rendszert akarod. :(