1275
banner
  • robicarlos6
    #1275
    GC 2021: State of Decay 2 - hazavár Trumbull Valley

  • mike01010101
    #1274
    Szerintem pont az a lényeg, hogy mindig kicsit kevesebb a hely, mint kéne és taktikázni kell, mikor milyen műhelyre vagy ilyesmire van szükség, időnként egyet lebontani és helyére mást tenni. Gondolom a fejlesztők is azt akarták, hogy ez hozzáadjon a játékélményhez. Várom a 3. részt, szerintem az lesz az igazi, az első rész nekem olyan mintha egy early access vagy béta lett volna (egy jó koncepcióval és iránnyal), a 2. rész ennek a kicsiszolt, finomra hangolt változata (1.0) és a 3. rész lesz az igazi JÁTÉK. Sikeres a sorozat, több a pénz a fejlesztésre, technikailag is eléri majd a kor szinvonalát, jók a játék mechanikák, minden adva van egy tényleg, jó nyílt világú zombis túlélő akció-rpg-hez single player módban is.
  • lonvard
    #1273
    Próbálgatom, kezd bejönni a játék. Az egy kicsit zavar, hogy nem építhetem meg kényelmesen mindazt, amit akarok. Pontosabban mintha mindenhol kevés volna a hely egy kicsivel. Kellene egy olyan bázislehetőség, hogy sok beépíthető terület, de tényleg sok, és hogy az legyen már mindenre elég. Drucker Countryban tolom a bevásárlóközpontban, mindenhol azt olvasom hogy az a legjobb bázis, de egyszerűen kevésnek érzem, pláne hogy alapjáraton nincs benne fekvőhely. Olyan jó volna egy kényelmes bázis, amiben mindent ki tudok maxolni. Persze oké, ez egy játékelem, azért van sokféle bázis, hogy ne legyen olyan egyszerű dolgunk. Amit az első részben rettenetesen utáltam, az szerencsére mintha nem volna. Első részben arról szólt a játék, hogy a csapattagokat kellett kimenteni a zombik szájából. Nem tudtam pihenni egy percet sem, mert folyton segítségért rádiózott valamelyik csapattag. Ha nem mentem menteni, akkor bizonyos eséllyel megették. Most azért nyugisabb.

    Ja egy szakmai kérdés: Warlord a hősöm, megcsináltam szépen az Armoryt, ami talán a legjobb speciális épülete. Na most ha lecserélem a főnököt mondjuk egy trader vagy egy builderre, akkor építhetek az armory mellé más fajta speciális épületet? Kellene az a sniper torony, meg a trader állomás is tetszik. Hát meg szeretnék autóupgradelő műhelyt, és akkor máris látszik, hogy a faszának tartott Mallban kurvakevés a hely ehhez. Azon gondolkodom, hogy vannak azok a fasza kommuniti modok, és bevetek valamit. Megfelelő számú horgász alkalmazásával például nem kell belső farm. Ki kell találni hogy legyen. Akarok egy fasza posztapok bázist. Ja és így covid alatt vicces mikor a megfertőződött csapattagnak viszem a vakcinát, amit a kimaxolt doktorom ad be neki. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.09. 08:50:37
  • Malakai
    #1272
    Új játékmechanika, rá lehet üvölteni a zombikra és elszaladnak.
  • grebber
    #1271
    A topikot át kéne nevezni 1-2-3-ra

    Jön a State of Decay 3


    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.07.23. 20:06:16
  • Balázs 17
    #1270
    Vártam már, hogy kiadják steamre a 2.részt, egyszerűen az MS store verzió nem vitt rá, hogy játszak vele. Kipróbáltam anno, amikor olcsó volt a gamepass, de második indításra eltűnt a mentésem...
    Nos ide már belepakoltam vagy 40 órát soloban, szerintem nagyon jó game. Persze ez emberfüggő van aki utál egyedül játszani stb. Nekem tökéletes. Eddig apróbb bugokkal találkoztam, néha beakad az emberem egy-két helyre, de ugrálással kijön mindig.
    Hangualata jó, jobb mint az elsőnek, de főleg a kezelőfelülete. A fegyverhasználat is jó, lőfegyverek használata fun. Íj a kedvemcem.
    Éjszaka tud para lenni, az külön tetszik, hogy lopakodni kell

    Negatívumként talán annyit lehetne mondani, hogy a bázisok lehetnének sokkal szabadabban beépíthetőek. Meg még talán, hogy a juggernaut túl erősnek tűnik, bár még komolyabb fegyóval nem mentem rá.

    A daybreak módja is szórakoztató, főleg multiban.

    Annak ajánlott ez a játék aki szereti a túlélő játékokat, némi realitást keres, gondolok itt arra, hogy nem tudsz cipelni a zsebedben 3 szekrényt, nincsenek repkedő zombik, aki szeret lootolni és csak úgy mászkálni. Nem kötelező a missionoket csinálni, engem se érdekelnek annyira, inkább a communityt fejlesztem, néha egy-két szomszédnak, túlélőnek besegítek.
  • hapi
    #1269
    szinte minden egyes alkalommal így történt velem is de csak a heartland-ban a campaign az jól működik.
  • MarkBlade
    #1268
    Miért alvajáró? Te kilogolsz az élet megy tovább nekik.. :D
  • Sunsetjoy
    #1267
    Valaki emlékszik az első részből arra a sztorira, amikor az egyik megmentett karakter arról sztorizik, hová lett a wc-papír?

    "You know what weirds me out about this whole thing? All the toilet paper disappeared in the first few days." Sajna a többi szöveget nem találtam meg, de így kezdődik.
  • Marcinko
    #1266
    Akkor alvajáró a karakterem ?
  • MarkBlade
    #1265
    Ez a játék szopatás faktora. Mert azt szimulálja hogy ha kilépsz is de élet megy tovább..
  • Marcinko
    #1264
    Valaki találkozott már avval az alábbi hibával és tud megoldást is rá ? ( Sajnos én nem találtam )

    Visszamegyek a bázisra, ahol el is mentem az állást - karakterváltást követő saving - , majd a következő betöltésnél nem ott kezdek hanem mindig a bázistól 500 méterre egy háznál gyalogosan! WTF ...

    Megoldási ötlet ?
  • hapi
    #1263
    Gyorsan végig játszottam a heartland kieget, sztem nagyon jó volt. Semmi nagy címmel nem tudok játszani már a legtöbbet meg sem nézem, amit megnézek pár perc után abba hagyok. Vannak hibái, konzolitiszben szenved de ha ezt elnézed neki akkor jó kis game.
  • lonvard
    #1262
    :-D
  • Montanosz
    #1261
    ja én már nem is nézek posztap filmeket csak kinézek az ablakon és látom hogy két kilo liszté halomra lövik egymást :-D
  • lonvard
    #1260
    Ezekhez a válságos időkhöz State of Decay, Dying Light és Resident Evil 2 dukál.
  • JonasSandor
    #1259
    Meg is jött de ugyanaz minden semmi nem változott.
  • grebber
    #1258
    State of Decay 2 - márciusban érkezik Steamre
  • grebber
    #1257
    Új stúdiót nyit az Undead Labs
  • mike01010101
    #1256
    Köszi.
  • grebber
    #1255
    Csekkolja a steamet akit érint:

    Free Copy of Year-One Survival Edition

    Undead Labs is coming back to Steam with State of Decay 2! In celebration, and as a "Thank You!" to our loyal Steam players who have patiently awaited this news, all owners of the original State of Decay game are receiving one complimentary copy of the remastered Year-One Survival Edition.
  • grebber
    #1254
    State of Decay 2 is coming to Steam in 2020
  • Sunsetjoy
    #1253
    Amíg a játék MS Gamestore alatt működik, nem Steam alatt, addig bajosan lehet fordítani. A Gamestore játékoknak még a mappája is védett valamilyen szinten, nem hogy még bele is piszkáljunk.
    Nem az akarattal van a probléma, hogy nem akarta volna senki fordítani, hanem azzal, hogy jelenleg még nem lehet.
    Korábban volt szó a Steam-re való megjelenésről, most így hirtelen már frissebb hivatkozást se látok rá, hogy mi a helyzet vele.
  • Montanosz
    #1252
    én a guglival elég jol elboldogulok, telefonnal a monitoros forditással
  • Boszi90
    #1251
    Sziasztok!
    Érdekelne hogy a játékhoz lesz-e egyáltalán magyarosítás? Nekem nagyon hiányzik hozzá, mert így nem olyan hangulatos, mivel nem vagyok perfekt angolos, így nem akkora élmény csak követni a jeleket, meg ki sakkozni hogy melyik küldi kihez tartozik. Szerintem jó lenne ha legalább az alappal valaki elkezdene végre foglalkozni :)
  • grebber
    #1250
    State of Decay 2: Heartland DLC Official Gameplay Trailer - E3 2019

  • Komor88
    #1249
    Én meg írtam egy kis progit, mint, amit a nexuson le lehet tölteni a generáláshoz, csak ez egy hangyányival (mert nem használ ocr-t, egy másodperc alatt kb 10-et generál) gyorsabb, és figyeli az arcképet, a skillt, a staminát és a healthet is, és egyszerre generálja mind a 3 karaktert.

  • Macros
    #1248
    Sziasztok!

    20-30 órám van a játékban, nagyon tetszik a hangulata, nagyon élvezem, olvasgattam is róla természetesen. Szóval szép lassan megismerem a játékot, és tanácstalan lettem, mert ugyan a hangulata még mindig vonz, de kezdem úgy érezni, hogy nincs cél a játékban, így nincs miért játszanom vele. Remélem én értelmezek rosszul valamit.

    Amit én látok, hogy a pályán gyűjtögetve összeszedünk pár óra játékkal nyersanyagokat, embereket, írtjuk a PH-h és a fertőzött házakat. Mondjuk 8 ember esetén a legnagyobb (3 szint van ahogy látom) házba költözünk.
    Ahogy én látom ebben benne van mondjuk 10-20 óra játék, aztán mindent elölről kezdünk néhány bónusszal?

    Véletlenszerű emberekkel, véletlenszerű skillekkel, írtjuk ugyan azon a 3 pályán ugyan azt az 5 fajta zombit?
  • lonvard
    #1247
    Jól van, közben rájöttem 1-2 dologra. Bevettem magam a rendőrség épületébe a völgyben. Nagyon hangulatos. Megnézem mi történik, ha a bejáratokat elállom kocsival, meg a fal mászható részeit is eltorlaszolom. hagyni kell egy kis folyosót, és akkor ott gyilkoljuk a gonosz zombereket. Van már két horgászom, meg egy save editorral tudtam változtatni a karaktermodelleken, így most kedvemre való csapat kezd összeállni. :)
  • lonvard
    #1246
    Meg vagyok lőve ezzel a játékkal. Úgy hiányzik hozzá a magyarítás, mint egy falatka kenyér. Az alapjai egyszerűek, de egyszerűen nem tudom a problémákra a válaszokat.

    Például szükségem lenne egy nagy hátizsák élelemre, mert egy segélykérő hívás érkezett. Na most hogy csináljak, ha a lootolás már nem egyszerű, mer az összes éttermet már kifosztottam?

    Vagy ami az 1. részben működött, hogy rádión kérhettem infót a szükséges alapanyagok helyéről, azt most nem találom.

    Mennyi alapanyag, élelem, gyógyszer, üzemanyag fogy / nap?
    1 ember mennyit fogyaszt vajon? 1 egységet?

    Help!
  • pett3rson
    #1245
    Sikerült megoldani a problémát?
  • ImpStephAug
    #1244
    A másodi rèszről lenne szó. A gép tök új múlt héten rakták össze. A Windows 10 is a legújabb. Megnézem a linket köszönöm!
  • pett3rson
    #1243
    1. vagy 2. rész?

    Gondolom néztétek, de van elég hely ahova telepíteni akarja?

    Ha elkezdi tölteni akkor elméletileg nem lehet a nettel baja. Talán egy FAQ vagy troubleshooting-ot nézzetek még a microsoft oldalán. hátha van rajta ezzel kapcsolatban is valami.

    találtam egy angol linket:
    download problem
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.08.07. 13:37:19
  • ImpStephAug
    #1242
    Sziasztok! Megvettem bátyámnak a játékot de amint elkezdi leszedni tölt kb tíz másodpercig és kiírja hogy hiba van próbáld újra. Mi lehet a gond? A Windows teljesen updatelve van. Köszönöm a segítséget!
  • Anonymusxx
    #1241
    Most vittem végig az első részt, az eleje elég jól indult, de a végére elég nagy csalódás lett, pl azt hittem hogy jóval nagyobb szerepe lesz egyes npc-knek, mint pl Lawton bírónőnek , illetve hogy több és normálisabbak lesznek a küldetések is.
    Az épületeket felfedezni se volt értelme, mivel nincsenek különleges tárgyak, ami kell felszerelés azt meg könnyen meg lehet szerezni. fegyverek meg szinte mindegy volt mit használtam, nem volt nagy különbség, na meg a legtöbbször elgázoltam a zombikat.

    A bázisban se volt túl sok fejleszteni való, illetve a skilleket se számítottak annyit....


    Valahogy nem erre számítottam :)
  • mike01010101
    #1240
    Építkezz, vagy keress könyvet, amit "elolvasva" fejleszti azt a skill-t.
  • hympyke
    #1239
    Nem tudok rájönni hogy mitől nő a "Crafting"... építkezni kéne? 1 csillag kellene a spechez de nem találok semmit amitől nőne...
    Vagy crafmanship a neve...? Hirtelen nem ugrik be...
    Utoljára szerkesztette: hympyke, 2018.08.05. 08:58:30
  • hympyke
    #1238
    Hát, érdemes az utakon közlekedni mert a beszorulás könnyen összejön. A korlátokra is fel tudnak mászni a magasabb autók. Különösebb jelentősége nincs mert vagy találok másikat vagy "rendelek".
    Viszont a sheriff életpálya-modellel nem boldogulok :D Megöltem az ellenség vezetőségét de nem ért véget a játék, ilyenkor mi van? Ez az egy befejezés hiányzik és ha lesz Breakdown-szerű DLC akkor pont az kéne legjobban.
    Jah igen, Drone strike... a sheriff cuccot jobb nem befejezni vele, nekem még a térképről sem tűntek el az ellenfeleket jelző narancssárga jelek. Most próbáltam sheriffként harmadszor befejezni, nem kicsit van ki vele mindenem.

    Plague Hearthoz annyit tennék hozzá hogy én mindig egyedül megyek de az is igaz hogy az első részben rengeteg eltöltött órám van. Általában thermite gránáttal ölöm meg vagy .50 kaliberrel 5-6 lövés, C4-el 3 robbantás. Legjobb elsőre traderként kitolni, a következő végigjátszásoknál 4000 influence-t generál ahogy beköltözik az ember az első házba. Második a builder, ingyen áram és víz. A warlord pár fegyvere nekem nem jelent semmit, talán a 20 gránáttal gyorsan lehet PH-t ölni.

    Utoljára szerkesztette: hympyke, 2018.07.15. 18:01:53
  • pett3rson
    #1237
    hali,

    3 féle upgrade van, light, medium és heavy. Autó típusától függ, hogy melyiket tudod rárakni. Ezt legegyszerűbben úgy tudod megnézni, ha a bázison vagy és az autó ott parkol. megnyitod a B-vel a bázisépítést és ott rákattyolsz a a parkolóhelyre, egy ikon lesz, kattint és ott írja majd, hogy milyen kit kell az adott autóhoz.

    Upgrade-et vagy találsz lootolás közben vagy készíthetsz Autoshop-ban ( Large hely kell neki és mechanic skill) ,de nem olcsó a gyártása. Pontosan nem emlékszem mennyi, mert egyet sem gyártottam, mindig csak találtam.
    Bár egyszer mintha kereskedőtől is vettem volna. ja volt ilyen, és nem kevés influence-ben sem, de persze megéri.

    Hátrafelé? nemtom, talán kevésbé sérül, bár lehet nincs összefüggés. Szerintem, ha az ajtóval ütöd el a zozót, akkor sérül legkevésbé a jármű, de bizonyítékom nincs rá. Alapvetően, ha nem mész neki izomból fának vagy kerítésnek, bármi keményebb dolognak (pláne nem Juggernautnak, az szinte azonnal fekete füstös szintre rombolja az autót), akkor egész sokáig bírja a zombiütést, ez veszi le legkevésbé az életerejét. Én így tapasztaltam.
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.07.03. 17:04:43
  • farferi
    #1236
    Autó tápoláshoz kérnék segítséget..eddig nem nagyon volt rá szükségem mert mindig meghaltam:/....most egész jól megy, szóval érdekelne hogyan lehet erősíteni a kocsit..másik kérdésem az lenne, hogy a tolatós gázolással mennyire sérül a jármű, mert azt sűrűn használom?..köszi előre is a tanácsokat