4
  • zola2000
    #4
    Ez már ma is ígyvan, pl a mobilos ubuntuval, de aki olyan "igényes" annak 5 év múlva sem lesz úgy...
  • fergusonpapa
    #3
    tudtommal ez hordozható eszközökre van.. és csak az elmult 5évet nézem, nehéz elképzelni milyen teljesítményre lesz képes egy telefon 5év után.. nem tartom elképzlehetetlennek hogy ha hazamegyek a telefonom csak rádugom hogy hub-ra és már pc-ként használom..
  • fszrtkvltzttni
    #2
    Még az igp-k esetében se volt megoldva csak az utóbbi időben. Addig a memóriát kétfelé választották, mindenki hozzáfért a sajátjához, a CPU meg tudott közöttük másolgatni.
    PCIE-s kártyáknál az ATI se tudott olyat, hogy a GPU eléri közvetlenül a rendszermemóriát. A konzolok speciális tervezésű eszközök ne keverjük ide őket.
  • kvp
    #1
    El vannak kesve a konkurenciahoz kepest. Az egyseges memoria mar regota megtalalhato az intel megoldasaiban, de az ati is tamogatja az xbox360 ota. A stacked dram pedig azt jelenti, hogy vegre egy tokban lesz a cpu, a gpu es a ram is, tehat az egesz szamitogep egyetlen chipnek fog latszani, mint a mai kisebb mikrovezerlok. Idealis esetben csak tapot es par apro alkatreszt kell rakni melle es kesz a teljes erteku gep. Mondjuk boviteni nem lehet sehogy, de cserebe sokkal olcsobb mint amennyi egy bovitheto rendszer egyetlen komponense lenne, tehat bovites helyett megeri ujat venni.