18
  • vortel
    #18
    nekem mindegyik korábbi rész egyformán tetszett, azért mondjuk a cameron film vitte nálam a pálmát! Az új film meg jó lett volna nagyon ha a kérdéseket megválaszolja nem pedig felvet újakat, így kicsit csalódott voltam, mert nagy potenciál volt a filmben és kihagyták a ziccereket sorra...
  • bmw
    #17
    Nekem is tetszett a 4. resz bar nem a legjobban....
    Ez az uj, haaaat egyszer nezos.
  • immovable
    #16
    Ok. Értem.
  • immovable
    #15
    Nem jól érted.
  • Wittgen
    #14
    Az én szememben pedig pont ezért oltári jó a 4. rész.
  • Tinman #13
    4. részhez képest egyes elemeiben jobb a Prometheus, más elemeiben rosszabb.

    Bármennyire is kevésbé kedvelt rész a 4. rész, attól még az Alien sorozat része, története szorosan kötődik az előzményekhez, no meg Sigourney W. igazán nagyot alakít benne.

    Természetesen ajánlott a Prometheus-t megnézni és nem teljes csalódás, hanem csak kissé.
  • Dynamic
    #12
    Én meg ha jól értem egy ember véleménye alapján akarod eldönteni, hogy jól döntöttél-e :)
    Szerintem magasan az Alien 4 a legrosszabb. Jean-Pierre Jeunet maradjon az Amélie csodálatos élete stílusú filmeknél (ami egyébként kitűnő), de ne akarjon sci-fi akciót rendezni, mert borzasztó bénán néznek ki benne a többi filmjében is alkalmazott kissé abszurd és komikus megoldások.
  • immovable
    #11
    A Prometheus után kissé fanyalogva, újra megnéztem az Alien Quadrology-t, immáron 1080p-ben és azt kell mondjam, hogy a Prometheus egész remek sci-fi lehetne, ha nem létezne a 4 "Alien" film. Mert a 4 film után, csak egy erős közepes...

    Ha jól értelek szerinted a 4. részhez képest is közepes a prometheus? Nem láttam még, de ha a 4. alien filmhez képest is csak közepes akkor örülök, hogy nem váltottam rá jegyet a moziban.
    Ha rosszul "sakkozom" javíts nyugodtan.
  • Ender Wiggin #10
    Nem volt egy nagy kasszasiker, talán ha 40 millió tiszta haszon összejött. És a tetszés index sem veri az eget. A szereposztás teljes csőd volt. Szerintem nem kéne erőltetni.
    Én is úgy vagyok vele, hogy az Alien filemek (a hármas kivételével, mert a zvérlázítóan szar) minden részletére emlékszem, párbeszédekre, szereplőkre, miegymás, ezt viszont egy év múlva már alig fogom tudni felidézni, annyira átlagos.
  • Tinman #9
    Köszönöm, hogy ilyen hangnemben válaszoltál és nem kezdtél el anyázni. Respect!

    Remélem, hogy úgy lesz, ahogy írtad.

    Feltétlenül megnézem még 1x normális minőségben a Prometheus-t, mert 3D-ben néztük sima Cinema City moziba, de nagyon felejtős volt a képminőség. Uram bocsá' nekem már-már ilyen jobban sikerült DVD-rip minőséget idézett.

    Egyetértek veled abban, hogy tényleg nem legendás a mellékszereplők alakítása egyik részben sem, de nekem kifejezett meggyőződésem, hogy a Prometheus ebben a tekintetben alulmúlta az Alien részeket.

    Az atmoszféra szerintem is rendben volt, ahogy az effektek tengerére se lehet panasz, de az a baj, hogy én ennél nyomasztóbb, kevésbé trash-horror-os Prometheus-t vártam. Ha láttad a Sunshine-t, akkor talán érted, hogy mi az amit ettől a filmtől vártam.

    Predator kérdésben is maximálisan egyetértek... az elsőt már vagy 10x láttam, a 2.-at talán 3x, az AvsP részeket meg inkább elfelejtem, bár lehet megdobálni féltéglával, de valamiért az Antal Nimród-féle verziót megkajáltam. Nem lett a kedvencem, de kellemes csalódás volt.
  • bcrics
    #7
    A korábbi részek már Kultfilmek, Több évvel a forgatás után persze hogy megszokod, megszereted a Stábot, de mint írtad is a Prometheust még csak 3 hete láttad, idővel, sőt ha hozzájön még a második rész, ugyanolyan véleménnyel leszel róluk mint az elődeiről:)
    Legalábbis nem lesz ennyire katasztrofális a helyzet.
    (És én bízom benne Összekapja magát R.S és végre olyan lesz amire sokan várnak)
    Én nem vagyok nagy Alien fan, ezért sem érzem Különösebben pátoszosnak, maradandónak Ripley-n kívűl a Többiek szerepét-jelenlétét a filmben,(Leszámítva az Androidokat persze.)
    Ha más játszotta volna a szerepüket akkor sem lennék szegényebb.
    Maga az atmosszféra, Giger képzeletének durva megtestesülése ami inkább megbizserget( pedig nem is 16 éves kislyány vagyok:)).

    Helytálló az érvelés inkább a Predator filmekkel kapcsolatban.
    Ott az első rész tényleg Überel mindent, nem úgy mint a Folytatások silány minősége.
  • Tinman #6
    Az androrid karikat direkt nem említem, mert azok mindegyik részben rendben voltak.

    1. Emlékezz vissza az Alien-be a néger fószerre és az ő alfelét folyamatosan nyaló baseballsapkás fószerre (Brett és Parker). Nem Oscar díjas alakítás, de bitang hiteles, "melósok az űrben" karakterek. Felejthetetlenek. A depressziós Lambert (csaj) is hiteles volt... ő volt az a karakter akinek az elejétől az ábrázatára volt írva, hogy itt bizony mindenki hullani fog.
    Pár héttel a Prometheus "kamu 3D" megtekintése után én alig emlékszem már arra, hogy a 3-4 jelentősebb karakteren kívül még kik voltak a filmben egyáltalán.

    2. Emlékezz vissza az Aliens-ben a fekete őrmester/szakaszvezető Apone karekterére. Telitalálat. Hiteles, "lets kick some ass" karakter. Vasquez (katona csaj) sem volt rossz mellékszereplő. Voltak EMLÉKEZETES pillanataik.

    3. Az Alien 3-ben pedig sok és remek mellékszereplő van. A legjobb szerintem Clemens doki, de a prédikátor Dillon is kellően hiteles volt, ahogy a rabok nagy része!

    4. A 4. rész is erős a jó mellékszereplők tekintetében. Vries (sérült fickó), Johner (a brutál "gorilla"), Perez ezredes, etc.


    Ő meg Millburn a Prometheus-ból:


    3 héte láttam kb. a filmet, de a google nélkül fogalmam nem volt róla, hogy ki ez a tag.

  • bcrics
    #5
    "Ahogy a többi karakter sem üti meg azt a szintet, ami pl. a korábbi részekben egy átlagos mellékszereplő simán hozott."

    Nemrég néztem meg énis mind a 4 Alien részt, és nemértem mégis miféle szintre gondolsz, pl. a mellékszereplők esetében?
    Az hogy elbaltázták a forgatókönyvet és tele van dramaturgiai hibákkal az nem a mellékszereplők sara.
    Bőven hozták azt a minőséget mint a korábbi részek Gazdatestjei, Nyilván nem egy Shaekspeare műről beszélünk ahol minden dialógusnak, ez esetben mellékszereplőnek is olyan nagy jelentősége kellene legyen,(Pedig kellene legyen).
    Ha normális Scriptet írnak akkor nem éreznénk hogy Suta a Történet és a cselekményvezetés, vmint Pihekönnyű mellékszereplők Dűlöngélnek a csapó 1 és 2 között.



  • GaborT28
    #4
    Várjuk ki a végét.
  • Tinman #3
    A Prometheus után kissé fanyalogva, újra megnéztem az Alien Quadrology-t, immáron 1080p-ben és azt kell mondjam, hogy a Prometheus egész remek sci-fi lehetne, ha nem létezne a 4 "Alien" film. Mert a 4 film után, csak egy erős közepes...

    Noomi Rapace, Sigourney Weaver-hez képest EBBEN az érában egyszerűen kevés. Ahogy a többi karakter sem üti meg azt a szintet, ami pl. a korábbi részekben egy átlagos mellékszereplő simán hozott.

    Érdekes, viszont, hogy az "android" karakterek gyakorlatilag mindegyik filmben, sőt a Prometheus-ban is kifejezetten remek alakítások.

    A másik ami engem kissé irritált a Prometheus-ban, az a túl sok már-már trash-horror elem. A kevesebb gyakran több, nem kell feltétlenül minden ocsmányságot ennyire direkt mutogatni, lehet azt az 1979-es első részhez hasonlatosan, sejtetni. Egyébként alig 1 hete néztem újra az első részt és komolyan mondom, így sokadszori megtekintésre is csak a kalapom emelgettem, mert annyira rendben van ez még MA is...

    A Prometheus-ban látható "öreg" fószer külleme, meg komolytalan Zsé-film benyomását keltette. 2012-ben az a maszkmesteri antitalentum különdíjat érdemelne. Asylum-style. -.-

    Hogy jön a folytatás az talán nem is volt kérdés és még a hozzám hasonló kicsit fanyalgók is be fognak ülni rá, de legenda teremtés már úgy fest nem lesz :-(