60
  • vscotina
    #60
    Én nem értem ezt a fajta hozzáállást.Azt mondja a Vodafon, hogy csak részben hárítja át a telefonadót az előfizetőkre, akkor miért emeli a kártyások perc-és SMS díját 2,5 Forinttal július 1-től. Ez még annál is több, mint amit a kormány bejelentett. MIÉRT????? Tisztelt Vodafon????? Biztosan le fogok szokni a telefonálásról, és a Vodafonról is.
  • caius marius
    #59
    Ott a pont :)
    "muszáj"

  • Bannedusermail
    #58
    Na, a sok fidesznyik büdösbogár a szolgáltatót tartja felelősnek a 2Ft/perc adó miatt.

    Üzenem a fidesznyik büdösbogaraknak:

    Vagy fizesd és mond azt, hogy rendjén van ez, ezt legalább mindenki fizeti, míg egyébb adókat ott csalnak el, ahol tudnak. Vagy, ha nagyon bassza a csőröd ez az adónem, akkor azt fikázd érte, aki kitalálta, bevezette.
  • Narxis
    #57
    Ez valami siralmas baszki. :D Mindenáron ráerőszakolt egy jelentéstartalmat. Az véletlen se fordulhatott elő, hogy a piros és a fekete a divatban "összeillik". Régen a porondmesterek is így öltözködtek. Elképesztő, hogy egyesek mennyire szeretnének hinni valami világméretű összeesküvésben, szinte már nem is különböznek azoktól akik vallásosak.
  • sanyicks
    #56
    "ha meg a többi szolgáltató is áthárít, fejükre olvasni a kartelltörvényt és beszedni a dupláját!" nézd már meg a mostani áraikat! Egyértelmű hogy kartelleznek, hosszú évek óta. Mégsem vizsgálja senki. Valszeg az illetékes szerv megkapja részét és nem kutakodnak.
  • Tau Tang Wou
    #55
    Vodafone
  • Nonix
    #54
    Jezusom, ekkora baromsagot is reg lattam, pedig 9gag megedzette az agyamat :DDD
  • Gifos
    #53
    Az üzenet
  • robertone
    #52
    Voda? Ki az a barom, aki eddig is beszopta a hazugságaikat? De aki igen, annak most itt a lehetőség a szolgáltatóváltásra, ha meg a többi szolgáltató is áthárít, fejükre olvasni a kartelltörvényt és beszedni a dupláját!

    Nem azért fizetünk adót, hogy ők az extraprofitjukból még ránk hárítgassanak, ha úri jókedvük úgy tartja! Szemétládák, menjenek csődbe, vagy takarodjanak máshova extraprofitért, ha itt büdös nekik adót fizetni belőle, lesz a helyükre 12 aki beéri a sokkal is a rengeteg helyett..
  • Nonix
    #51
    Amugy tenyleg eleg felelmetes ami ebben az orszagban megy. Lehet pesszimista vagyok, de szerintem elertunk egy olyan pontra ahonnan mar nincs visszaut. Aki tud az elmegy kulfoldre, aki marad annak vagy van jo munkahelye vagy megy a lecsoba. Es oszinten sajnalom hogy ide jutottunk, sajnalom a magyar embereket.
    Nem tudok ugy vegig menni a Blahalujza teren hogy valaki ne kerjen tolem egy kis aprot. Koszonom, de en nem varom ki mig ide jutok.
    Meg fiatal vagyok elottem az elet, inkabb dolgozom egy angliai hotelben takaritokent 2000 forintos oraberert, mint hogy itt haljak ehen grafikuskent.
    Sajnos nem olyan csaladba szulettem ahol vannak kapcsolatok. Nem is folytatom az agymenesem, mert orakon at tudnek irni, de minek...
  • Nonix
    #50
    "nem muszály ám tanulni!"
    Igen, a nyelvtan nem is fontos.
  • caius marius
    #49
    Egyébként csak szólok, hogy szeretve tisztelt kormányaink teljesen tönkre vertek mindent, míg mi itten boldog marha módjára kérődztünk a nagy kaki kellős közepén. Nincs semmink! Nincs vízművünk, rendőrségünk, egészségügyünk, katonaságunk, gyáraink, mezőgazdaságunk, tudósaink közül, aki tehette már lécelt, orvosok szintén zenész, nincs már semmink!!! Amit itt látunk az mind külföldi tulajdonban van. Úgyhogy nekünk annyi...
    Ja és az egyébként konrlollt gyakorló hatóságok is olyan minimális hatáskörrel bírnak ami a vicc fogalmába fér csak bele.
  • caius marius
    #48
    Egyébként ami a legsiralmasabb az egészben az az, hogy itt is egymás torkának esnek azemberek ahelyett, hogy ösazefognának és elzavarnák a kurva drága szolgáltatókat és a kurva drága kormányokat. Amíg ezen a szinten van itt a brigád nagy része addig, nem fog változni semmi! Civil kurázsi! Az kell, nem csak pofázni...
    Mindenről mi tehetünk. Nekünk jó a langyos szar, csak ne kelljen megmozdulni.
  • caius marius
    #47
    Idióta a felfogásod kishaver. Ezzel a "nekem nagyon szar legyen a többinek is szar" felfogással inkább Te húzd le magad. Menj el dolgozni faszikám nem muszály ám tanulni!
  • DjDano
    #46
    Nem baj a buta emberek most elkezdik szidni a "csúnya" szolgáltatókat, a kormány meg cinikusan szintén rájuk mutogat majd és mossa kezeit...
  • hammerjoe
    #45
    "2012 jan. 1-től, aki hűséget fogadva aláírt 2 évet egy készülékkel, az sajnos nem fog tudni szabadulni sem a szerződéstől, sem az adós adótól. Merthogy akkor a készüléket kötbérezik, ami sok esetben több, mint a 24 hónapos telefonadó."

    Ugyan hívd már fel az ügyfélszolgálatot!! Amit írsz az baromság! Megkérdeztem, és nem kötbérezik a telefont, és 8 napon belül fel lehet mondani a szerződést következmények nélkül.......
  • sanyicks
    #44
    neked kéne számolgatni... semmilyen adó sem indokolja az itteni árakat.

    De sorolhatod azokat az adókat amit egy mobiltelefon szolgáltatásért kell fizetnie a szolgáltatónak, és hogy hogyan jön ki a 200-300%-os mondjuk a környező országokhoz képest.
  • narumon
    #43
    Egyébként az körvonalazódik amit már az első híreknél mondtam. Többen vissza fogják a telefonálást, megszüntetnek 1-2 előfizetést, így az egyik oldalon beszed az állam 100 milliárd forintot az adóval a másikon meg bukik 200 milliárd ÁFA-t a fogyasztás vissza esésével. Nem volt nehéz előre kitalálni csak kell hozzá 8 általános, ami a pénzügyeseknek ott fent úgy néz ki nincs meg.
  • narumon
    #42
    Párszor kitárgyaltuk már itt is különböző forumokon. Pár száz százalékkal símán többet kell fizetniük az államnak mint máshol. Ugyanis nem csak az ÁFA sokkal magasabb nálunk hanem minden más után fizetendő adó is. Számolj egy kicsit.
  • narumon
    #41
    Egyébként nem kell izgulni a többi mobilszolgáltató is követni fogja a Vodafonet.
  • narumon
    #40
    "de a telekommunikációs szolgáltatókat kell szídni, ugyanis ők adják a világon a legtöbbért nekünk a szar szolgáltatásukat, és még emellett van pofájuk áthárítgatni is."

    Mondjuk nem ártana megnézni azt is, hogy miért nálunk a legdrágább. Nem feltétlenül a szolgáltató miatt. Sőt biztos vagyok benne, hogy nem miattuk.
  • mrlujoak
    #39
    Az adó (nettó adó, el ne felejtsük - a pofám leszakad) kitalálásáért maximálisan elítélem a kormányunk, nem innen és így kell pénzt szerezni!
    Az adó (bruttó mértékét, ami 889 forint) áthárításáért viszont nem kicsit haragszom a Vodafone-ra.
    2012 jan. 1-től, aki hűséget fogadva aláírt 2 évet egy készülékkel, az sajnos nem fog tudni szabadulni sem a szerződéstől, sem az adós adótól. Merthogy akkor a készüléket kötbérezik, ami sok esetben több, mint a 24 hónapos telefonadó. Ez a hozzáállás a Vodafone részéről hihetetlenül inkorrekt, hiszen így csak nézem, hogy fizetek, és azért semmit nem kapok. Csak azért, mert ÉN HŰSÉGES vagyok. A Vodafone nem. Természetesen én mindig fizessem pontosan a számláim, különben jönnek a retorziók. Én mivel tudom büntetni a Vodafone-t amikor ő rúgja fel az aláírt egyezségünk? Max a negatív reklámmal. Plusz hamarosan lejár a mobilnet előfizum, és nem hosszabbítom meg, de sajnos ez nekem még mindig nem akkora elégtétel, mint amit kapna utánam a Vodafone, ha én köpök az egyezségünkre, és rúgnám fel a szerződésünk...

    Magyarisztán, én így szeretlek!
  • narumon
    #38
    Azért csak megkérdezem, hogy létezik olyan ember aki belefér havi 10 percbe? Nem hinném :(
  • sanyicks
    #37
    fogd már fel, adó nélkül is messze a legdrágább nálunk a mobilozás. És nem az áfa miatt, ugyanis nem 27%-al drágább hanem 200-300%-al! Hello, jóreggelt!
  • aaaaa
    #36
    Az a Te bajod, hogy ennyit fizetsz, mert nem tájékozódsz. A benzinkútnál is meg lehet venni 600 ért a kétliteres kólát, meg máshol is, kevesebb mint a feléért. Ezer lehetőség van a költségek csökkentésére, Te is beléphetsz valakinek a flottájába, ha annyira akarsz, semmi nem tiltja. Nem kell hűséget fogadni kedvezőtlen percdíjakkal, utána meg sírni ríni. Ilyen egyszerű. Csak sokan felakasztják magukat, ha nem virít a zsebükben a részletre vett Iphone 4, és bármit aláírnak, csak azonnal a kezükben legyen.
  • Mr Gumby
    #35
    1. Ha a párt a szolgáltatót akarja megadóztatni, akkor nem ilyen jellegű adót vet ki, hanem valamilyen "lex akármilyen ágazat" típusú sarcot. Ezért is álságos a "nem a zemberek fizetik" kommunikáció a kormány részéről. Ebből következik, hogy ez a fogyasztóknak szánt adó. Az állam (vagyis a párt) egy strómant küldött a pénzért. A tudatlanabbja persze a strómant fogja köpködni, de ez volt a cél.
    2. Ha én valamit szolgáltatnék és az általam nyújtott szolgáltatásra vetnek ki adót, még szép, hogy nem nyelném be.
    3. Amúgy tényleg iszonyú magasak a tarifák, de attól tartok, hogy nem ez zavarja a pártot.
  • TheCunami
    #34
    a vodkafon hazug kommunista az első tv reklámjukban azt mondták hogy ők magyarország legnépszerűbb mobilszolgáltatója hő?
  • Sith
    #33
    Srácok most őszintén ki mire számított eddig szerintem nem sok olyan adó akadt a világon ami a végén nem a "kis"embereken csattant.
  • dyra
    #32
    Jómagam is besokaltam. 2 előfizetésünk volt amiben benne foglaltatik havi 100 perc "ingyen" beszélgetés. és 100MB adatforgalom. De nem volt hónap, hogy ne kelljen óvatosan beszélnem, ugyanis ha túl léptem a 100 percet akkor már keményen mentek a percdíjak. Átalg havi 12 000 körül el is ment telefonra, miközben nem éreztem azt, hogy hű de sokat beszélnék. 2 évente mikor lejár az előfizu jó volt valami telefont nézni hátha ideadják olcsóbban. De már ez se nagyon van, hurja telókat persze adnak de normálisakra már csentózni kell nem is keveset. Jobban megéri kártyafüggetlen telefont venni. Szóval átváltjuk mindkét előfizetésünket kártyásra és próbálunk majd nem pofázni. + Skype és hasonlók. Ezek a percdíjak egyszerűen pofátlanul magasak.
  • okosan gyerekek
    #31
    sok mi!? amennyit te beszélsz 5100 forintért, mint flottás, mint valami cégcsoport alkalmazottja, annyit én 18000 forintért beszélhetek egyetemistaként. jó lenne, ha a céges mobilosok befognák a pofájukat! 9 meg 10 forintos percdíjakkal egy másik dimenzijában élnek Magyarországnak, fogalmuk sincs, hogy a lakossági ügyfelek, az általában kiszolgáltatottabbak, akiknek nincs saját cégük, vagy nem állnak egy alkalmazásában, általában tehát a csoróbbak, azok 3x annyit is fizetnek, a legnagyobb kedvezmények mellett 2 év hűséggel. pl. anyám 29 forinttért telefon havonta, 4500 forintos csomagban, 73000 forint nyugdíjjal. kedves céges telefonálók lehet húzni lefelé a volume gombot.
  • aaaaa
    #30
    Nem köteles itt szolgáltatni, megteheti, hogy kivonul, mint néhány hamburgeres cég, meg nem egy multi, akik már rég itt hagyták a magyar piacot. Utána jöhet egy új, még pofátlanabb árakkal. Csodálom, hogy bárki mer még vállalkozni ilyen bizonytalan gazdasági körülmények mellett, ahol egy évre sem lehet előre tervezni, nem hogy évtizedekre. Pedig a telekomnál a beruházások évek alatt térülnek meg. Az eszetlen és kiszámíthatatlan kapkodásnak pedig az az eredménye, hogy más cégek sem fognak befektetni, az év közben is drasztikusan változó és teljesen tervezhetetlen lehúzós adótörvények miatt.
  • asgh
    #29
    Ki és mikor véste kőbe az "előírt profitot", hogy azt a telekom cégeknek minden körülmények között tartaniuk kell?
    Az egy dolog, hogy a külföldi anyacégeknek milyen elvárásaik vannak, de mint felhasználót hol érdekel az engem?
    Szal tőlem fröcsöghetsz a kormányra, amit akarsz (elvégre mindenkinek joga van a politikai elfogultságát hangoztatni), de ebben az esetben nem biztos, hogy az "ellenségem ellensége a barátom" elv alapján az alapból pofátlan telekom cégekkel kellene szolidarítanunk és önként benyelni az áremeléseket, mert hogy "szegények nem tehetnek róla, csak az a rohadt kormány".
  • Darth Sith
    #28
    az magyar 27% áfa kulcs mellé: "California has a sales tax of 7.25%, which can total up to 9.75% with local sales tax included.[54] Partly this rate compensates for the much reduced property tax revenue brought on by Proposition 13."
    és az átlagkereseteket már be sem másolom.. :)
  • sedward
    #27
    "Adó nélkül is a világ legmagasabb percdíjain telefonálunk"
    http://www.stop.hu/gazdasag/ado-nelkul-is-a-vilag-legmagasabb-percdijain-telefonalunk/1041637/
  • hammerjoe
    #26
    És hogy többet ne mondjak: 27%-os áfa
    Meg lehet nézni, hogy egész Európában hol ennyi az adó, ilyen fizetések mellett!! És nézzük meg mellé a percdíjakat is! A különadóról meg nem is beszélve...
  • hammerjoe
    #25
    Adnák ők olcsóbban is, de a rohadt kormányunk úgy megsarcolja őket, hogy az előírt profitot, csak így tudják teljesíteni! Félreértés ne essék, nem sajnálom őket, én sem!! Csak ez most nem rajtuk múlik!! Ugye a mínuszt Te sem "nyelnéd" be??
  • sanyicks
    #24
    de a telekommunikációs szolgáltatókat kell szídni, ugyanis ők adják a világon a legtöbbért nekünk a szar szolgáltatásukat, és még emellett van pofájuk áthárítgatni is.
  • hammerjoe
    #23
    És te elhiszed ezt a baromságot?? Mikor most emelték a miniszterek jövedelmét, meg azért akarnak külön őrséget a parlamentbe (milliárdokért), hogy a csúnyán beszélő politikusokat kivezessék az ülésről!! Ugyan már!!! Ez mind csak pénzherdálás, ha engem kérdezel!!!
  • sanyicks
    #22
    de ellopták. Felvették a hitelt, amit teljes egészében elloptak, és most az adók mennek a törlesztésre. Teljesen mindegy hogy közvetlenül vagy közvetetten lopják el, lopás lopás. Egyébként a hitel kamat is lopás kategóriájú.
  • hammerjoe
    #21
    Itt elsősorban nem a Telekommunikációs szolgáltatókat kell szidni!! Nem ők találták ki ezt a 2Ft-os baromságot!! Hanem az a kurva kormányunk!! Az Ő hibájuk ez is!! Adták volna már olcsóbban a szolgáltatásukat a cégek, csak jött a különadó!! Persze, hogy az előirányzott profitról nem mond le egyik sem! De valljuk be, mi is így tennénk, ha beruháznánk ekkora összeggel, és a kormány el akarna venni a nyereségből!
    A készülékvásárlásról (hűségidő hosszabbítással) kérdeztem őket, és mindenféle kötelezettség nélkül fel lehet bontani a szerződést, a készülék visszaadása, vagy egy bizonyos összeg visszafizetése nélkül!!!!!!! Vagyis, veszek most egy piszok drága készüléket, hűségidő hosszabbítással, és 8 napon belül (mikor a kezemben a készülék), felmondom az előfizetést! És az enyém a készülék!! Megkérdeztem az ügyfélszolgálatot, és így van!! Ez mekkora "buli" a Vodának!! Tiszta haszon!! Nem??
    De ismétlem, itt nem a szolgáltatók a ludasak ebben!! Azt a rohadék kormányunkat kellene elzavarni, vissza mindet, Indiába!!! Mert ez az ő művük!!Ez is csak egy újabb szar, amiről TUDTÁK, hogy ránk terhelik a szolgáltatók (erre is ment ki a játék eleve). Egy újabb adónem, amiért a környező országok a hasukat fogva röhöghetnek rajtunk!!! Már ha leszünk olyan barmok, hogy hagyjuk.......Remélem, hogy nem így lesz. És a kurva anyját a spionoknak/fórumszűrőknek!!!! Lehet megjegyezni a nevem,címem,....stb! A véleményem ettől még nem változik!! TAKARODJANAK innen, leginkább egy börtönbe!! És rohadjon rájuk a lakat!!