51
  • bosco05 #51
    Ez elég köcsög marketing, az fix, viszont attól, hogy valaki véletlenül felteszi, nem gondolom, hogy egyből félredobja a régi jól bevált böngészőjét :)
  • tricky
    #50
    OFF : valamelyik nap egy programot telepítettem és minő meglepetésemre egy a SPAM nyomulós króm telepíteni szerette volna magát... persze a pipákat kiszedtem még időben...
    nem is csodálom, hogy sok ember használja már a krómot, hiszen szinte erőszakosan telepítteti magát, a sok next next next felhasználónál pont ezért divat a króm és a hasonló nyomulós SPAM program !
  • asddsa0147
    #49
    nemrég frissített nekem is. azóta nem tudok lejátszani beágyazott youtube videókat XD valakinek volt még ilyen gondja?
  • bosco05 #48
    Mert kipróbáltam mindent és ez a leggyorsabb és legstabilabb. Nekem nem baj ha puritán, nem használok semmi extra dolgot.
  • Reg5
    #47
    És te miért használsz Chromet? Ajánlották, reklám, vagy egyéb?
  • Datas
    #46
    az opera egész jó kis secondary browser, de sajnos minden verzioba kerül valami idegesítő gyermekbetegség. én azért szeretem használni, de még nincs készen arra, hogy a default legyen.
  • Piel
    #45
    Egyszer már kipróbáltam, de nem jött be. A rókást meg nem reklámozom, mert annak is van hibája, de nekem még mindig szimpatikusabb mint bármelyik. Ugye a használat módja adja meg, hogy kinek mi tűnik jobbnak!
  • aronvirginas
    #44
    "Chromeot használok, csak azt nem értem az miért szar"

    Ki mondta, hogy szar? Szerintem a legtöbb amit mondtak, hogy sok szempontból korlátolt a tudása. Ha nem reklámozná a Google orrba-szájba, és nem lenne ilyen nagy hype-ja, és mondjuk egy kisebb európai cég fejlesztené, akkor messze nem tartana ott sem, ahol az Opera tart.

    Ha meg már itt tartunk: divat az Operát cikizni a részesedése miatt, csak el szokás felejteni, hogy Opera pár százaléka durván 200 millió aktív felhasználót jelent, ami kétharmada az USA lakosságának nagyságrendileg. És emellett vegyük figyelembe, hogy nem egy szoftveróriásról van szó, amely mellesleg böngészőt is fejleszt, aminek a marketingjét megtámogatja a máshonnan szerzett csillió dollárjával, hanem egy 700 alkalmazottas norvég vállalatról, amely kizárólag a böngészői fejlesztéséből él.
  • sanyicks
    #43
    "-nagyon buta reklámblokkoló, felugró reklámablakokkal képtelen elbánni" itt az adblock különböző változatairól van szó amivel egy csomó ideig csesztették az operát hogy hát nincs benne olyan (persze amikor lett akkor már más lett az ellenérv...), és amit szinte istenként tisztelnek. Firefoxon operán, de főképp chrome-on ugyan az a véleményem róla: fos, de az a probléma hogy míg operán ott van a beépített blokkoló és ha az nem elég a contentblockhelper mellé kiegészítésül, a többire csak ablockok vannak, vagy rosszabbak.
  • bosco05 #42
    "-jelszókezelő csak a felhasználónevet, és jelszót jegyzi meg, így mindig ki kell jelölnöm a bejelentkezve szeretnék maradni checkboxot, opera ennek beállítását is lementi"

    Nekem ment rendesen mindent. A kijelölést aláírom, a többit meg egyszerűen nem használom :) Na de ez már inkább válasz volt, köszönöm :)
  • sanyicks
    #41
    Én az utóbbi hétben már harmadszor az évben chromet használtam:
    - kijelölés néha érdekesen működik, gyak blog.hu-n nem lehet egy hozzászólást kijelölni, csak szavakat belőle duplaklikkel, de más oldalon is láttam ilyesmit már
    -nagyon buta reklámblokkoló, felugró reklámablakokkal képtelen elbánni
    -darabos görgetés
    -képtelen a reklámblokkoló szabályok szinkronizálására.
    -jelszókezelő csak a felhasználónevet, és jelszót jegyzi meg, így mindig ki kell jelölnöm a bejelentkezve szeretnék maradni checkboxot, opera ennek beállítását is lementi
    -operában rendesen megkésve, de a legteljesebb és legjobb gpu-s gyorsítást sikerült összehozni, sokkal "smoothabb" a böngészés mint a darabos chrome-ban.
    -ahhoz képest hogy operában az összes böngésző közül utoljára lett extension kezelés, megint csak a legjobb lett, olyan jó minőségű és annyiféle extensiont se firefoxban sem chrome-ban nem látok. Nyilván mindenféle gagyi oldalra való retard extension-ből több van mondjuk ff-re, de az ilyen extensionokat én amúgy a szemét kategóriába helyezném.
    -minden aprósághoz extension kell chrome-ban, még az alapvető dolgokhoz is, lásd reklámblokkolás.

    Egyébként nem véletlenül nem terjedt el az opera ja, mert nem kapott orrba szájba reklámot, hypeot és divatot. IE beépítve volt a legnépszerűbb os-be. Firefox olyan hypeot kapott hogy ha nem használtad úgy érezhetted magad mint egy közellenség, egy bűnöző. Most a chrome divatos, hiszen a leggyakrabban használt online szolgáltatások mind azt ajánlják, akár félrevezetéssel is pl sok guglis oldalon megkapom hogy tölsem le a chromet mert a legjobb és más böngészővel hibás lesz. Ha nem lenne sokszor tesznek is róla, pl egyszerűen kitiltják egy funckióról az operát, még ha simán tudná is, esetleg néhány hónappal később engedélyezik, amikor már elérte a hatását. Opera max hülye téveszméket kapott, pl hogy "tök lassú és nagy mert tele van mindennel" miközben gyakran a leggyorsabb helyezést éri el, és a telepítés mérete is messze a legkisebb az összes böngésző közűl, na meg az extra funkciók a menüben is rejtve vannak ha nincsenek aktiválva.

    "Ha ezt végigolvasod még az Opera userek fele is panaszkodik..." mint ahogy az összes böngészőnél így van a saját topikjában, persze főleg a divatosabbik felénél közös topikban szeretik ezeket nem hangoztatni.

    Valahogy még is több hét chrome használat után mindig visszahúz az opera, néhány hibájának ellenére is (igaz eközben a chrome-ban is legalább ennyi hibát találok :D).
  • bosco05 #40
    Miért felelne meg az IE6? Lassú egyáltalán nem testreszabható, a védelme 0 közeli, sorolhatnám reggelig. Személy szerint Chromeot használok, csak azt nem értem az miért szar . Az Opera nem véletlenül nem terjedt el, úgy egyébként. Ha ezt végigolvasod még az Opera userek fele is panaszkodik... Csak egy egyszerű kérdést tettem fel, hogy mit tud, de válasz helyett személyeskedés megy már megint. SG szint...
  • aronvirginas
    #39
    Az átlagfelhasználó igényeinek az IE6 is bőven megfelel, ez azonban nem lehet érv a fejlődés ellen. Szerencse, hogy az Operát nem hozzád hasonlóan gondolkozók fejlesztik.
  • bosco05 #38
    Mit tud az az Opera, ami egy átlag usernek kell és a többi böngésző nem vágja? Eléggé érdekelne, mert azt értem, hogy ajnározzátok Operát, mindenki a saját maga kis kedvencét nyomja ugye, na de, hogy a többi miért szar azt nem vágom
  • Komolytalan
    #37
    "Az egesz oka az, hogy az opera meg mindig kenytelen a netscape fele regi plugin interface-t hasznalni, mig a tobbi bongeszot tamogatja az adobe azzal, hogy a nativ plugin interface-uket hasznalja."
    Az IE-t kivéve minden böngésző ugyanazt a flash plugint használja:
    Itt meggyőződhetsz erről: ha kiválasztod a Windowst mint oprendszert, a step2-ben összesen 2 lehetőség jön fel: IE/Other browsers. Amit letöltesz exe-t bitről bitre ugyanaz.
    A debug playereket is megnézheted itt , szintén csak az IE-hez van külön verzió.
  • kvp
    #36
    "Ja, meg az államadósságért is íz új flash player a felelős. Idióta..."

    Ha nem hiszed el, akkor leallas kozben csatlakozz ra a folyamatra egy debugger-rel (pl. a visual studio-hoz adott jo) es nezd meg, hogy mit csinal. Gyakorlatilag az ido jo reszet a flash plugin-ben tolti, amig az szepen osszeszedi a sajat szemetet a memoriabol es a disk-rol. Utanna hirtelen leesik a memoriafogyasztas es mar ki is lepett a program. Ha pedig valaki kikapcsolt plugin-okkal bongeszik, akkor egyaltalan nem jon elo a problema. Az egesz oka az, hogy az opera meg mindig kenytelen a netscape fele regi plugin interface-t hasznalni, mig a tobbi bongeszot tamogatja az adobe azzal, hogy a nativ plugin interface-uket hasznalja.

    Egyebkent a legtobb oldal eseten ha nem akar rendesen betolteni, akkor be kell allitani a 'mask as' opciot, onnantol az opera mas bongeszonek hazudja magat es az oldalak tobbsege gond nelkul mukodik. (tobbnyire egyszeruen csak le van tiltva egy csomo dolog, ha a szerver nem egy nepszeru bongeszot lat)
  • NEXUS6
    #35
    WebGL?
  • usersg
    #34
    " Szépen utolérték és talán már le is hagyták a többiek :("

    Nem tudom miben hagyták volna le. Az alapfunkciók a unite -ot is beleértve fényévekkel jobb az összes konkurensnél. A többiek a "legyen buta mint a tök, de gyors" elvet követik. Az opera a kivétel. És ezért szeretem. Más böngésző előtt gyakran esem abba a hibába hogy nyomkodom a gyorsbillentyűket, vagy írom a "g" -t "y", "b" -t a címsávba, majd ráeszmélek hogy az nem is tud olyat.. :( Jó tudom, egy raklap kiegészítővel lehet mindenféle vackolást is csinálni, de minek legózzak? Operába ott van minden ami kell.
    Amúgy az ms -es cuccokkal sem nagyon tapasztaltam hibát, az online office szarakodott kicsit, ez igaz. Szerencse hogy azt én nem használom. Egyébként a live.com -os holmik minden böngészővel lassúak mint a tetű.
  • bosco05 #33
    Én Operát csak Androidon használok, azon viszont bevált. Itt páran írtátok, hogy a Chrome is bugos, hát nem tudom miért. Én létezése napjától Chromeot használok, mert ez a leggyorsabb és legmegbízhatóbb és ha ez alatt az idő alatt 3 hibánál többet produkált, akkor itt dögöljek meg. Folyamatosan tesztelem a riválisokat de FF a lejtőn megy, az Opera meg valahogy sosem ütötte meg a szintet nálam. Safari pc-re kezdetleges a többi meg említésre sem méltó.
  • Munkas
    #32
    Így vagyunk vele. Én talán a 4. verzióval kezdtem, még a múlt évezredben. Akkor még csak az Opera tudott weblapokat nagyítani. Aztán kitalálták az egérmozdulatos böngészést, és a többi hasznos dolgot, de kb. az Untie volt az utolsó, aminek volt értelme. Azóta csak az megy ami a címben is szerepel: ráncfelvarrás. Remélem fejlődik valamit a fejlesztési irányuk, mert lassan már csak a megszokás miatt használjuk. Szépen utolérték és talán már le is hagyták a többiek :(
  • Munkas
    #31
    Ez felfogás kérdése. A böngészőnek kell tudnia kezelni a webet és nem a felhasználót beszorítani. Ha más böngészők meg tudják jeleníteni az oldalakat, akkor az Opera rosszabb náluk, hiába gyorsabb.
    Én az MS cuccokból csak az Office2007-et nem szeretem, a többi jó, de amúgy sem lehet kikerülni a használatukat, ha mondjuk azt mondják, hogy a munkádhoz kapcsolódó dolgokat SharePointban tudod kezelni. A hivatalos levelezésre is a cég szervereit kell használni stb.
    És ennek meg is van az oka. Ma az MS legelterjedtebb, és biztosan a legjobbak között is van. Persze lehet romantikus globalizációellenes ideológiával lázadni, de a műszaki terülten dolgozók inkább pragmatikusak, mint idealisták. Én is próbálgattam minden mást MS helyett, de most a jelenlegi informatikai világban az a legjobb. Ezt van az Opera mellett is IE.
    Közben felment az Opera frissítés. Megint vannak felesleges és zavaró külsőségek. Nem tudom minek kell színeket, árnyalatokat, kontrasztokat cserélni, apró formákat módosítani. Feleslegesen újrarajzolni az összes ikont. Hátha mellé nyúl a szerencsétlen felhasználó, mert nagynehezen megszokta a korábbit. Az Ha jól látom az Untie-t is módosult. Ill. nem, csak (feleslegesen) csináltak hozzá egy ablakot, amit megint végig kellett nyomkodni és elolvasni.
    Ezt utálom legjobban az Operában. Mindig máshogy néz ki mint az előző verzióban. És pont ez az amiért a legtöbben a MS-t is utálják. Nem a tartalom és a használhatóság számít, hanem a változtatás. Ha bevált valami kell akkor is.
  • csimmasz
    #30
    Én nagyon szeretem az Operát, de meg kell vallanom van néhány hülye hibája, és néhány oldalhoz mást használok.
    Azt viszont garantálom, hogy nincs olyan böngésző aminél ne lenne valami gond néha.
  • alma2
    #29
    Operat hasznalok szeirntem tobb mint 10 eve, ezt leszamitva a legnagyobb bajom, hogy letolteskor, nem foglalja le a file-nak elore a helyet, igy akar egy 1 Mb-os file tobb szaz darabban leledzik a vinyon.
    Tudom hasznaljak letoltes vezerlot -> ne kelljen mar ezert.
    A firefox most is regen a chrome is, (utobbit nem neztam mar jo ideje) szinten hasonloan mukodnek.
  • who am I 7
    #28
    nálam az operával van mindig ez.Amikor az oldalaimat egyszerűen nem tudja normálisan kezelni az a [email protected] lőhetne már valaki az adobe-os srácokat meg a flasheit.Leginkább az a probléma mindenhol.
  • sanyicks
    #27
    Általánosnak nem, m$ példának elég hogy a fos alkalmazásaik még normális html oldalt sem képesek generálni, de hát mit is lehetne várni az ie6 megalkotóitól. Nincs min gondolkozni, az m$ a hülye. Mindenféle oldalon járok, minden úgy néz ki és működik ahogy kell, egyedül a blog.hu-n van valami szar js ami 100% cpu használatra készteti az operát, igaz mindent kerülök ami m$ ha lehetséges :)
  • Munkas
    #26
    Hát általános példának elég, ha valaki mondjuk SharePoint-os oldalt akar nézni vele, vagy szinte mindegyik MS Web App-os oldalt rosszul jeleníti meg. Ráadásul úgy, hogy az jól is néz ki, csak egy két lényeges dolog lemarad, nem működik, lehet gondolkozni, hogy az Opera a hülye, vagy nincs jogunk hozzá stb.
    Az ilyen olyan misztikus hibákat hosszan lehetne sorolni, csak bele kell nézi valamelyik Opera-s fórumba.
    Szerintem két embernek jó az Opera aki nagyon nem ért hozzá (pl. gyerekeim is szeretik) ezért nem zavarja a hibás működés, és csak a legalapabb oldalakat nézi ahol sok előnye nincs az Operának, cserébe ott általában jól működik. Vagy aki képes belemászni a legmélyebb szinten, és szán rá időt, hogy amennyire lehet biztosan működjön, de akkor is kell mellé egy másik böngésző, mert vannak oldalak amikkel nem boldogul.
  • [HUN]FaTaL
    #25
    Akkor vegyél szemüveget. :)

    Szinkronizál keresőt, gyorshívót, tartalomszűrő szabályokat, jelszavakat (ha kell, én biztonsági okokból azt nem szoktam).
  • sanyicks
    #24
    én látok, opera szinkronizál jegyzeteket is, meg a content blocker beállításait. Chrome ellenben alkalmazásokat, ami viszont az alkalmazások (pl adblock) beállításai nélkül(ezeket ugyanis nem szinkronizálja) egy kalap szamócát sem ér.
  • sanyicks
    #23
    Nem tudom te mit látsz, de a chrome szinkronizációja ugyanolyan gyenge mint fél éve... semmit sem fejlődött, márpedig így elég gyenge az operáéhoz képest, gyorsabb sem igazán, csak néhány oldallal kompatibilisebb... viszont más hibákkal "kárpótol".
  • aronvirginas
    #22
    Semmivel sem fejlődik keményebb ütemben, mint az Opera. Látom benyelted tövestől a marketinget

    UI: Mitől jobb a szinkronizációja? Nem látok érdemi különbséget
  • finizlik
    #21
    Én sokáig Opera-t használtam és szerettem is ill. szeretem is, de mostanában inkább a Chrome ami bejön. Szerintem gyorsabb ill. jobb a szinkronizációja is ill. elég kemény ütemben fejlesztik
  • usersg
    #20
    Kb a 9 -es (vagy 8 -as.. nem is tudom) óta csak frissítek, és semmi gond nincs vele. Ha másik gépre kell rakni, akkor átmásolom az adatokat tartalmazó könyvtárat, és kész.
  • usersg
    #19
    Én hosszú évek óta opera -t használok, nem igazán érdekel hogy épp melyik böngésző hány százalékkal gyorsabb valami js benchmark -ban, hiszen a lényeg csak az, hogy megugorja azt a szintet, ami felett az aktuális weboldalak normálisan futnak. Az Opera pedig nem szokott ezen a területen sem lemaradni.
    Amiért ezt választottam az a kezelőfelülete, és az alapszolgáltatásai. Nem kell vele legózni, mert szinte mindent tud ami a böngészéshez kell. Bár egy ideje akár bővíteni is lehet ha valakinek az kell.
    Mindemellett gyors, kényelmes, megjegyez minden munkafolyamatot amikor bezárom, és nagy számú megnyitott fül esetén sem lassul. Aki itt azt írta hogy egy bug -osabb, az hozhatna valami példát is, mert napi használat mellett is nagyon ritka hogy bármi bajom lenne vele. A trükk az, hogy nem szabad alpha, beta, de még rc állapotú változatokat sem feltenni.
  • sanyicks
    #18
    újabb 1 hét chromozás után nekem is ez jött le a chrome-ról... így visszatértem operára, immár negyedszer.
  • Katsuo88
    #17
    Ezaz. Nem rossz az opera, én is szerettem, csak a felhasználók legnagyobb százaléka nyugodtan akar böngészni nem a hibák okait keresgélni...
  • Munkas
    #16
    Én még nem engedtem neki upgrade-elni magát. Majd valami nyugisabb időszakban, mert kb. a 7 verzió óta minden fejlesztés csak bug-okat hozott meg azt, hogy átrendeztek valamiket a kinézeten, ezért órák mennek el vele, mire újra közel olyan formára tudja hozni az ember, mint amit korábban megszokott.
    Amúgy tényleg egész jó az Opera, de ápolni kell a lelkét (néha leszedni, misztikus hibák okait keresgélni stb., ahogy mások is írták), és az újabb verzióknál szokni kell a fejlesztők hülyeségeit.
  • Katsuo88
    #15
    A 10-es verzióig pl. az origo szoftverbázist be sem töltötte.
  • bojti
    #14
    * Vagyis Revo Uninstaller-rel kell eltávolítani az Operát . Elnézést . Ez akkor segít , ha régi a windows-od és sokadszorra telepíted rá az új verziót .
  • bojti
    #13
    Általában az ilyen memóriába beragadós dolgokat , fagyásos dolgokat az Opera teljes újratelepítése megoldja. Nálam sosincs ilyen probléma , én nagyobb verzióváltáskor legyalulom teljesen .
    1 . Opera linkkel szinkronizáld az adataidat
    2 . Opera eltávolítása , Revo Uninstaller futtatása . Ez töröl minden Operához kapcsolható bejegyzést , mappát .
    3 . Opera újratelepít
    4. Opera link bekapcsolása .


  • tricky
    #12
    aki nem tudja használni a böngészőket, annak mindegy milyen van a gépén, így is úgy is lesz...rja, nem mükszik ez nem mükszik az, bugos ez bugos az, tök mindegy hogy króm van a gépen ha nem tudja használni a netező, ha esetleg aki Operázik, az vegye már a fáradságot és nézzen utána a dolgoknak és ne kezdje el úgy fikázni, hogy még csak utána se néz a dolgoknak
    néha kell olvasni is, nem csak klikk klikk és klikk, tökéletes böngésző nem létezik
    még ha sokan azt hiszik hogy igen
    én azóta Operát használok, amióta netezek, de sosem kerestem ettől jobbat, néha jó az FF néha jó a króm, de nekem mindig jó az Opera, nem váltok mert néha ez jobb néha amaz jobb.
    csak az fikázza, aki már legalább egy éve használja és mindent kipróbált rajta és azok után se mükszik úgy ahogy az kellene, hogy működjön, és ne csak a levegőbe beszéljenek utána se
    én eddig se tapasztaltam a bugokat, ja és aki tiszta telepítést csinál annál sokkalta kisebb az esély hogy bármi gond legyen a böngészések során, mint sem az állandó frissített telepítéseknél...