59
  • FoodLFG
    #59
    Szívás.
    + torretz-n réteg cuccokat nem érdemes keresni.
  • sanyicks
    #58
    nézz utána hogy működik az artisjus... kb úgy osztanák el.
  • Rotyoka
    #57
    Én azért még mindig utánna járnék annak, hogy a beszedett pénzből mennyit kapnak a szerzők ill. milyen arányban...
  • hdo
    #56
    Egyetlen album sem található a nyilvános torrent oldalakon amelyeket úgy vettem meg, pedig olyan torrent keresőt használok ami 31 torrent oldal adatbázisára keres rá.
  • FoodLFG
    #55
    Ennél nagyobb poén, hogy a Vorbist, ami kb tök ingyenes és nyitott formátum, lényegében senki nem támogatja.
    Persze lehet iPodra hackkelgetni meg anyámkínja, de az már több mint röhejes.

    WMA, MP3, ALAC, Protected AAC (iTunes), AAC cuccokért én nem fizetek, akkor már inkább letöltöm MP3ban, vagy FLACben torrentről.
  • Tetsuo
    #54
    ;)
  • hdo
    #53
    WAV
  • Tetsuo
    #52
    Szerinted mit akarok bazmeg?! Egy zenei gyujtemenyt ami komoly minseget ad es idoallo formatumu.
    Nem azert fizetnek, hogy 5-10 ev mulva mar ne tudjam lejatszani..
    Igen. Otthoni zenehallgatasra legfokepp, de ne kelljen mar kulon vasarolnom ahhoz, hogy hordozhassam is!
    Szerintem ez alap elvaras.
    Amit az iTunes ugy latszik nem nyujt. No problem. Csak megkerdeztem.

  • hdo
    #51
    Most akkor döntsük már el, otthonra, vagy hordozható eszközre kell az a rühes zene? Hordozható eszköznek a kurva életbe még 20 év múlva sem lesz olyan hangminősége, hogy jobban megérje lossless formátumot hallgatni rajta mint mondjuk 320 kbites mp3-mat.

    Otthon meg ha stúdió felszerelésed és/vagy jobb hangkártyád van, akkor lossless alap, és elvárható.

    Most akkor mit akarsz?
  • hdo
    #50
    Igen, azt is!
  • Tetsuo
    #49
    Par nagysagrenddel azert nem. ;)
    Nekem (es meg sokaknak, remelem) az AAC is kuka egy otthoni zenehallgatas soran. Egy hordozhato lejatszoban pedig mindketto elmegy.

    De ez most hogy is jon ide? :O
    Ha vkinek az mp3, bocsnanat, "AAC" :) gyujtemeny megfelel, amit az unokaira hagyhat, akkor oruljon neki. En egy kanyit sem adok ilyenert.
  • hdo
    #48
    Tanulj meg olvasni. Formátumot írtam nem bitrátát!
  • sanyicks
    #47
    Szerintem AAC-ot használnak... az pár nagyságrendel jobb mint az mp3 :)
  • Lowosan
    #46
    Enjoy!
  • hdo
    #45
    Jó, hát én meg abba a 99%-ba tartozom akik leszarják milyen formátumba van kódolva, és nem 3-4 zeneszámmal akarják megtölteni a hordozható eszközeik memóriáját! :P
  • Tetsuo
    #44
    Sajnos en nem tartozom abba a 99%-ba, akinek megfelel az mp3 egy vasarolt gyujtemenyhez.
  • hdo
    #43
    Teljesen mindegy milyen gépről jelentkezel be az accountodba, töltheted. A flac nem jellemző, zenénél általában 256 kbps mp3 a tölthető ... a másolás is oké, mert nincs idióta másolásvédelem Filmekről és egyéb másról nyilatkozni nem tudok, egyelőre csak zenét töltöttem.
  • Tetsuo
    #42
    Mas-mas gepre is? 20 ev mulva egy ujabb konfigra is letolthetem, masolhatom a e-readerre meg a sony mp3-ra is?

    Milyen minosegben? Van FLAC vagy ilyesmi?
  • hdo
    #41
    Ha egyszer megvásároltad, annyiszor töltöd le ahányszor akarod.
  • Tetsuo
    #40
    iTunes-t nem ismerem, de az Apple uzletpolitikaja alapbol nem tetszik.
    Milyen minoseget lehet vasarolni es mi van, ha letorlodik minden adatom, vmegkapom ujra a fajlokat?
  • sanyicks
    #39
    Ja és itt látszik hogy a korrupció erősebb mint a jogvédőlobbi, az sms és egyéb fizetős warezeket pedig békén hagyják pedig azokat nagyon egyszerű lenne elkapni.
  • sanyicks
    #38
    Torrent titkosításhoz nem kell érteni, az alapból bekapcsolva van pár éve minden kliensben. Ha peerként figyelnek a jogvédők azzal jelenleg elenyésző számú usert tudnak elkapni, azt is csak a legkevésbé demokratikus, magánszférát figyelembe nem vevő országokban (pl usa), ráadásul ezeket a pereket is elég gyakran bebukják a jogvédők, sőt ha megnyerik is, magának a pernek a költségei büntetés sokszorosára rúgnak, így tiszta veszteség, szélmalomharc.

    És mondom ha nagyon rájuk szállnának, akkor lemondanának a torrentről, hívnák a hozzáértő szakit, aki beállítaná nekik a vpn-t vagy meghívja privát torrent oldalra, vagy egyszerűen átviszik a vinyót hogy töltse meg, mint régen mikor még csak néhány kiváltságos ember tudta megfizetni a szélessávot.

    A privát oldalakhoz meg nem szakembernek kell lenni, hanem ismerősnek. Mivel a legnagyobbak meghívósak, valszeg aki meghív mást ismeri azt és nyilván nem sok az esélye hogy egy jogvédőt valaki meghív, főleg mert a meghívott csúnya dolgaiért a meghívó accountra is repül a ban :)

    De ott vannak a magyar torrentoldalak. Rendesen lopkodják (általában csak a proxy szerveket :D ) a sünök, de soha senkit nem tudnak lecsukni, vagy beperelni. Max néhány órát esetleg napot nincs az adott torrentoldal aztán visszajön és minden megy úgy ahogy addig.
    A csúcsreleaserek ftp hálózatait sem tudják lefülelni pedig azt egy fokkal egyszerűbb mint a torrentet.
  • Hugo Chavez
    #37
    Nyugi, a pénzrendszered bukásra van ítélve.

    Majd lassacskán az egyes államok a saját kezükbe veszik a saját pénzük kibocsátásának jogát, a bankárok meg mennek a sittre. Uzsorás banada. Semmit nem csinálnak csak kamatoztatnak. Más meg az egész életét végig dolgozza.

    A történelem azt igazolja, hogy egyszer fent, egyszer lent.
  • G_ArchAngel #36
    semmi gond nincs az iTunes vagy Spotify rendszerevel, megis kulfodli peldakrol olvasunk, nem magyarrol, ahol ezek nincsenek - ha UK-ben nem elegedettek a kiadok, ahol igenis hasznaljak az online aruhazakat, akkor mit varsz mas orszagok polgaraitol?

    Ennel jobb rendszer nincs: iTunes-ban megvehetsz zeneket es albumokat, illetve filmeket (ezeket kolcsonozheted is), mig Spotify-on keresztul zenek streameleset berled apropenzert havonta.
    Ennel mit lehet jobbat nyujtani?
    Igy is inkabb a torrentezest valasztjak az emberek, sokszor nyugaton is, pedig spanyolok es franciak rendesen odavagnak az illegalis tartalomcserenek.
    De en mar ezerszer leirtam, hogy engem ez nem erdekel, en sem vagyok angyal. Engem az zavar, amikor ebbol valaki penzt csinal, vagy penz termelesere alkalmas szoftvert tolt le es hasznalja uzleti celokra.

    A masik az, hogy a 'hozzaerto' azt irta, amit O szeretne, mert ert a szakmai reszehez. En meg azt irtam, ami nagy valoszinuleg lesz, mert en a penzugyi reszehez ertek. Az meg eddig mindent felulirt a tortenelemben. Katasztrofaktol kezdve nepirtason keresztul a haborukig mindet. Persze almodozni lehet, de a tortenelem engem igazol.
    Remelem ezesetben tevedni fogok.
  • e57
    #35
    Te írtad pár hozzászólással ezelőtt (#21), hogy az OECD álláspontja az, hogy a felhasználókat békén kell hagyni, ehelyett a szolgáltatók építsenek be egy olyan szűrőt, hogy ne lehessen warezolni. A hozzáértők azt próbálják elmondani, hogy a jelenlegi technikával nem lehetséges korrektül valós időben szűrni az egész internetes forgalmat.... Tehát maradna a beperelős eddigi módszer.
    Eszerint adnánk a kakinak egy pofont.

    Szerinted nem volna egyszerűbb, ha a zene/film kiadók végre elkezdenének kidolgozni egy a mostaninál jobban működő értékesítési módszert?
  • hdo
    #34
    "Ahova Te vagy en bejutok, oda szerinted egy szakember nem tud?:)))"

    Bejelentkeznek Pistike 1234 jelszavával és ennyi.
  • G_ArchAngel #33
    Nem erted.
    Vagy Te, aki ertesz hozza.
    Es van az emberiseg 99%-a, aki nem. Oket megfogtak, a Sony a TPB-en szedte ossze a beperelt embereket.
    Nagy kaland lenne abbol, ha a filmeket a forgalmazok trackelhetove tennek?
    Filmenkent az elso 100 ember biztos megszopna, foleg nyilt keresoket/megosztokat hasznalva.
    Ahova Te vagy en bejutok, oda szerinted egy szakember nem tud?:)))

    Privat oldalak uzemeltetoi okosak? Lassan egy sima kozlekedesi jaror is le tudja oket buktatni:)))
    Attol fuggetlenul, hogy az USA koltsegvetese keves lenne, meg a kis Magyarorszagnak is sikerul neha panikot keltenie a zart kozossegeken belul.

    Felre ne erts, torrentezek neha en is, de nem kell ezeket az embereket magasztalni, legtobb penzehes kis 'forever alone' IT-micimacko. Aki meg tenyleg a legjobbak koze tartozik, azokkal se te, se a hatosagok nem fognak talalkozni.
  • sanyicks
    #32
    " felhasználónként egy 800 dolláros dolláros szuperszámítógép"

    jav: 800 EZER dolláros
  • sanyicks
    #31
    Segítek: felhasználónként egy 800 dolláros dolláros szuperszámítógép kell a titkosítások feltörésére, és ezt hetekig vagy hónapokig működteni, amivel 1 titkosított adatkapcsolatot feltörnek (de ez lehet hogy nem illegál torrent lesz, hanem mondjuk egy linux iso véletlenül, és akkor kezdhetik elölről egy másik adatkapcsolattal, amíg bele nem botlanak egy warezosba).
    Ha torrent peerként való bekapcsolódást vesszük az már valamivel(bár az is annyiba kerülne hogy az internetszolgáltatók inkább eladnák a hálózatukat, és kiszállnának a piacról) olcsóbb, de az is csak egy rövid ideig megy amíg rá nem jönnek az emberek
  • sanyicks
    #30
    2x előfizetési díjakkal? :D LOL talán 10000x-essel.
  • sanyicks
    #29
    Én élek idalizált világban? Kisbarátom én tisztában vagyok nagyjából milyen számítási kapacitás, és milyen lehetőségek vannak szűrésre, te nyilvánvalóan nem.
    És éppen itt jön a képbe a pénz mint isten: az okos warezolók hálózatait nincs az a pénz amiért ki lehet szűrni, mert jelenleg egyáltalán NEM lehetséges, akár a világ összes pénzével sem (ha az lenne már működne..). Olyan mintha azt mondanád hogy te most térgyűréssel át akarsz ugrani a galaxis másik felére. Költhetsz rá akármennyit, jelenleg NEM lehetséges(titkosításnál meg nem is lesz mert ahogy fejlődnek a törésre képes hardverek, úgy fejlődnek a titkosítások, sőt még jobban (pár éve egy átlag titkosítást néhány hét alatt fel lehetett törni egy akkori átlagpc-vel, ma egy mai erős titkosítást, egy mai átlagpc-vel millió évek alatt lehetne törni).
    Publikus torrenteknél is minden egyes torrenthez kapcsolódni kell és gyűjteni az ip címeket (több milliárd torrentről van szó) mert máshogy még csak gyanúba keverni sem lehet. De ahogy ezt elkezdik és megneszelik az okosabb warezelők, megy minden meghívásos privát oldalakra, és meghívásos vpn-re. Beépülésre, és szűrésre, akár az usa teljes költségvetése is vicc összegnek számítana.

    Gondolj csak bele, egy vállalatnál nagy erőt fordítanak arra hogy blokkolják a dolgozókat hogy bizonyos dolgokat elérjenek a melós netről, még is kis utánajárással mindent meg lehet kerülni.
    Csak a http/https van engedélyezve? Sebaj, megy a https tunnellen keresztül akár az online játék, fácsebúk, és akár torrent is :D
  • G_ArchAngel #28
    2x-es elofizetesi dijakkal ezt meg is oldanak hamar a fedezetet:)
    (hirtelen atgondolva 100 ismerosbol 100 biztos fizetne azt is, egy kis anyazassal kiserve)

    Akarhogy sakkozol, ebben a tortenetben csak es kizarolag a vegfelhasznalo fog szopni.
    Amig a jogokat azok az emberek vedik es hatarozzak meg, akik egyben a legnagyobb bankok vezetosegi tanacsainak tagjai vagy eppen kormanyoke, addig az oral szex nekunk jar.
    Es meg fizethetsz is erte:)
  • sanyicks
    #27
    A szűrés saccra is sokszor annyi pénzbe kerülne mint a netszolgáltatók teljes bevétele :D Tudod ki fizetné meg... senki megszűnnének az internethozzáférések.
  • G_ArchAngel #26
    Angliaban kozos kozpontot szeretnenek a szolgaltatok es kozosen fizetnek a szures koltsegeit.
    Nem hulyek, tudjak, hogy mindenki vagy senki. Hegylakot jatszani meg nem mokas IRL.
  • G_ArchAngel #25
    En nem tudom milyen idealizalt vilagban elsz te, de szerintem sok volt a Star Wars mostanaban:)
    Amikor egy wikileaks akarhova vagy kinai e-kommando a Pentagonba hatol be, akkor egy szaros privat torrent kozosseg mennyi ideig tarthat? Max mig lejon egy dupla espresso...

    Ertem, hogy a VPN-t nem fogjak elfogni - addig, amig nem lesznek megbuntetve, mert van az a penz, amiert visszamegyunk a kozepkorba - de a torrentezo 90% nyilt, publikus megosztokat hasznal. Ha mar ezeket sikerul megfogni, orulhetnek a jogvedok.
    Ezek az emberek pedig mas lehetoseg nem adodva kopogni fognak a zart kozossegek ajtajan. Egyre tobben es egyre hangosabban. Azt meg meghalljak a kutyak:)

    Persze ringathatod magadat idealizat, hollywoodi forgatokonyvekbe illo mesekbe, nekem ez nem faj, csak ennyi idosen az kellene felfogni, hogy ezen a bolygon nagyobb isten nincs a penznel.
  • hdo
    #24
    "Ha tobb penzbe kerul a szures, akkor azt majd te vagy en fogjuk megfizetni."

    És pontosan ezért nincs szűrés. Vagy egyszerre vezeti be mindenki, vagy az első ISP aki ezt meg meri csinálni azonnal csődbe fog menni mert elpártolnak az előfizetők!
  • hdo
    #23
    Pacsi! :D
  • sanyicks
    #22
    Látom nem érted. Egy darab 256 bites titkosítású adatkapcsolat feltöréséhez napok, hetek kellenek még egy szuperszámítógépen is. És több milliárdnyi ilyen kis kapcsolat mehet, ráadásul minden új kapcsolat felépítésekor új kulcsokat használ... szerinted fel fogják törni? :D mert anélkül azt sem tudhatják milyen adat megy.
    A titkosított torrentet is csak úgy tudják "szűrni" hogy tippelnek hogy ez nagy sebességű sokkapcsolatos valami akkor TALÁN torrent, de nem 100% soha, és fingjuk sincs róla hogy mi van benne. Jogvédő szervezetek persze felcsatlakozhatnak sima torrent kliensként, és mivel ők is a hálózat tagjai, láthatják mi megy rajta, de csak így, és privát oldalaknál gáz van mert oda nehéz bekerülni és figyelik a töltögetők egymás tevékenységét. Vpn-nél még nehezebb mert ott nagyon nehéz rájönni arra is hogy egyáltalán van warezolás a vpn hálózaton, és oda jelszóval lehet belépni is.
  • G_ArchAngel #21
    Oke, de most arrol van szo - en kimondottan UK-rol tudom - hogy a kormany nem akar a felhasznalokra terhelni semmit, hanem a szolgaltatokat teszi felelosse, hogyha szerzoi jogvedelem ala eso tartalom kerul megosztasra rajtuk keresztul. Nagyjabol az OECD allaspontja is ez.

    Szerinted erdekelni fogja a szolgaltatokat, hogy Te, en vagy akarki mit gondol?
    Ha tobb penzbe kerul a szures, akkor azt majd te vagy en fogjuk megfizetni. Egyreszt, mi fuggunk a nettol, ok fuggenek a penztol es az adott orszag vezetesetol.
  • e57
    #20
    Pont olyan korrektül ki lehet számolni a szolgáltatók bevételkiesését, mint ahogy a kiadók is ki tudják számolni a sajátjukat (a sörképződményük ütemes veregetésével).
    A szolgáltatóknak miért kellene védeni a kiadókat? Mi közük egymáshoz?

    Én híve vagyok annak, hogy mindenki vegye meg amit néz, olvas, hallgat, stb...
    De ennek meg kell teremteni a feltételeit. Korrekt áron, könnyű elérhetőséggel.
    Amióta steamet megismertem, gyakorlatilag nem használok warez játékokat. Pl. most is nagy akciók vannak steamen. Tegnap kétszer is vásároltam. Olcsón, könnyen, gyorsan.

    Ez amivel a kiadók próbálkoznak egyszerű zsarolás.