9
  • kutanmiki
    #9
    alig várom az olyan expert ötleteket, mint pap.rika vagy ku.ki
  • shownomarcy
    #8
    Nekem erről most csak annyi jutott eszembe, hogy eddig a végződéseket nem nagyon kellett megjegyezni... ha el is felejtettem, 2-3 verzióból bejött valami az esetek többségében. Most meg ezt is leshetjük :P
  • Cyrrus
    #7
    Senki nem állította hogy a .hu "nem jó", vagy valami probléma lenne vele. Extra lehetőséget (Pl: marketing/reklám) kaphatnának budapesti vállalatok, magánszemélyek, hogy helyi tld alatt reklámozzák szolgáltatásaikat, publikálják tartalmaikat. Annyi értelme van/lenne mint a többi domain végződésnek. :) Nem hinném, hogy valamit is bonyolítana, ahogy most sem bonyolult megkülönböztetni a .hu -t a .com-tól :)

    Természetesen elfogadom/tiszteletben tartom az érveidet.
  • Tetsuo
    #6
    Es akkor magyarazd el nekem, hogy BP-nek miert nem jo a .hu, amit pl. konnyen megtalal barki is?
    A kozigazgatasi cim pl. lehetne budapest.hu itt aloldalakon lehetne minden, ami onkormanyzati, kozos turisztikai stb..
    A cegek, maganszemelyek pedig mint eddig, csinaljak .hu-ra az oldalakat, mi ebben a problema?
    Ha csak BP-re specifikus info lenne, azt az oldalon lehet navigalni ill. kivalasztani.

    A vegzodesnek eleg lenne, ha a nyelvet jelezne, mint pl. a Wikipedia eseteben, de az is felesleges, hiszen ezt mind meg lehetne oldani a weboldalon kivalasztassal, de ok ez mar igy alakult ki..

    A tovabbi vegzodesek csupan bonyolitjak, kenyelmetlenne teszik a keresest..
  • gkalcso
    #5
    Izgalmas lesz majd egy-két oldal nevét bepötyögni a böngészőbe.

    Például: 瓦特瓦特瓦特.法興.胡
  • Cyrrus
    #4
    Én örülök a dolognak, az elképzelések között van jó néhány ténylegesen is hiánypótló és néhány egész jó végződés is. Sajnos az "átlag internetetők" számára jópár, egy ideje már elérhető végződés is ismeretlennek számít pl: .pro .mobi .tel ..stb.

    Budapestnek is terveztek egy saját, ".bud" végződést, de ugyan azzal a lendülettel, amivel nekiálltak (tudomásom szerint néhány hazai registrator kezdeményezésével/összefogásával) le is állt az egész, vagy legalábbis nagy csend van róla (lásd: dotbud.org). Valószínűleg a magas költségek miatt :) Nagy kár érte, hogy ezzel is "kevesebbek leszünk", mialatt pl. Németország azon igyekszik, hogy a .berlin az első engedélyezett végződések között legyen. Sok olyan cég van melyek nem engedhetnék meg maguknak azt, hogy a trademrakjukat ne regisztrálják be attól függetlenül, hogy a netezőket mennyire érdekelné/használnák. SG cikk: http://www.sg.hu/cikkek/77884/budapest_sajat_domain_vegzodest_kaphat

    Akit kicsit jobban érdekel a dolog, a dot-nxt.com oldalon találhat bővebb információt az ICANN új gTLD programjáról, illetve egy listát a leendő végződésekről (ennek nyilván csak a töredéke valósul meg talán).
  • egynyári üröm
    #3
    nem is értettem, hogy eddig minek korlátozták. ezt majd expertül ki lehet használni, naaagyon jó cifra címek kora jön :)
  • qetuol
    #2
    basz.ki
  • Tetsuo
    #1
    Dejo. Sok ertelme van. Orulok, hogy ez is meg lesz oldva. :DD