75
  • cateran
    #75
    "Blablabla... A társadalom működéséhez dolgozni kell. Erre Magyarországon csak egyetemet végzett ember képes. Japánban meg nem. Ennyi. A másik kisebbséget nem tudom mi lehet. Talán a hívő keresztények?"

    Ezen rohogtem 1 sort...Ha azt mondom, el vagy tevedve (es itt naprendszer szintre kell gondolni, meg csak nem is bolygora), akkor szolidan es visszafogottan fogalmazok..
  • Amergin
    #74
    Miért is menjünk dolgozni? Talán azért, hogy a magadfajta "kiválasztottakat" eltartsuk? Gondolom, minket "lelketlen állatokat" Jahvé csak ezért teremtett a földre, hogy nektek szolgáljunk. Ugye jól mondom?
  • NEXUS6
    #73
    Vazze rájöttem!
    A srác nem is egyemista!
    Max lesz olyan 5 év múlva, talán.

  • JMáté
    #72
    Akinek nincs semmije az annyit is ér, és aki annyit ér az cigány. Menjetek dolgozni.
  • JMáté
    #71
    Én nem a cigányokat védem, csak azt mondom hogy te is az vagy :D
  • Tetsuo
    #70
    Vedd mar eszre, hogy provokalni jott.
    Fingja sincs arrol, mi az, hogy magyarnak lenni vagy hogy "munka".
    Az ilyenekre en nem pazarlok sok betut.. ;)

    Olyan, mint a Lehet Magyarorszagból Palesztína párt "kisebbsegi szakertoi", akik meg soha eletukben nem talalkoztak igazi ciganyokkal.. a tv-ben meg okoskodnak.
  • Tetsuo
    #69
    Hidasi Judit konyvei messze a legautentikusabbak magyar nyelven, mint irtam. Ki lehet egesziteni a Tokyo Underground c konyvvel, de az nem egy komoly konyv, csupan a modernebb tarsadalomrol ir.
    A blogok aktualisabbak, persze, viszont a "hangsulyeltolodasok" ott joval durvabbak.
    Olvasd el szerintem megegyszer a konyveit, pont nem azt irja, hogy Japan jobb lenne..

    A neveletlen uj generaciok nihilista elhetetlensegerol SENKI nem ir manapsag, pedig szinte az egesz foldon lenyeges jelenseg.. (Anglia, USA az elen), ez kb. tabu vagy erdektelen.

    Dr. Hidasi Judit mostanaban is tart eloadasokat a temaban vagy legalabbis kozel a temahoz.
  • Balumann
    #68
    Azért az elég erős túlzás (általánosságban eszélve is), hogy becsületesen munkát végezni csak egyetemet végzett ember képes. A nem egyetemet végzett emberek többsége (akik nem romák) nagyon is tisztességesen végzi a munkáját, ahova eddig én jártam iskolába (jelenleg ELTE-re), nem láttam elbalfaszkzodó takarítókat, de mondhatnám az építészeket, meg még sok mást is.
    Abban egy kisrészt lehet igazad, hogy nálunk jóval több az olyan, aki valóban inkább elbalfaszkodja, mint Japánban, de ebben azért jóval több tényező is bennevan (többek között, hogy nem fizetik meg rendesen és le is nézik többnyire azokat, akik végzik a piszkos munkát).
  • NEXUS6
    #67
    Na Vankóné úgy tűnik még az SG motornál is ledobta az ékszíjat.
    Nem baj, ott a jobb kezed el sem kell képzelni, használd a gúglit, más barátod gondolom úgy sincs.
  • NEXUS6
    #66
    Vazze!
    Előszór azt hittem, hogy nem vagy 100-as!
    De rájöttem, hogy csak olyan naiv vagy hogy hozzád képest Vankóné Dudás Juli festményei maga a Guernica!


    VS.


    Fel a fejjel, majd kinövöd!

    De a nagymellényű, belekötős teknikádból addig is szerintem vegyél vissza, vagy még dolgozz rajta, mert így max egy szép boxoló orrot szerezhetsz be magadnak vele.
  • Amergin
    #65
    "Hívő keresztények?"
    Ja.
    A Hitgyüliben például
    Látod, tudsz te ha akarsz.
  • Murder3
    #64
    na ne röhö9gtess.
    és hogy akarod csinálni TE fajpiszkos magyar
  • JMáté
    #63
    Csúnya dolog úgy válaszolni hogy közben átszerkeszted a kommentem(itt most arra gondolok hogy két a népek keveredéséről szóló mondatom idézése között már a becsületes munkás dolgokat idézted). Mégegyszer. Azért írtam "fajtatiszta" magyarokról mert valaki megint etnikai kérdést próbált csinálni valami teljesen másból. Ironizáltam. Ugyanúgy ahogy a lentebb említett "második kisebbséget" is viccből tévesztettem össze a keresztényekkel, tudom hogy azsidókra célozgatott a hozzászóló.

    A becsületes munka meg úgy jött ide hogy úgy tűnik hogy szerinted csak a kétkezi munka lehet kemény, megterhelő, fizetésre érdemes munka. Szerintem meg nem a munka számít, nem a munkának van becsülete hanem a munkavégzőnek.
  • JMáté
    #62
    Mert nekem van felelősségérzetem és ki akarom húzni ezt az országot a szarból.
  • Mat666
    #61
    "Te meg ha jártál volna középiskolába tudnád mi az az irónia"

    Jártam.


    "Tudom hogy keveredtünk"

    Tényleg? Mert nem ezt írtad mindegy.

    "Már megint ez a baromság. Annyira unom már ezt a "becsületes munka" dolgot. Ilyen nincs."

    És hol írtam én a becsületes munkáról?
    Egyetemre jársz azt még egy szöveget se tudsz elolvasni és értelmezni hát gratulálok javaslom járj oda még vagy 5 évet azt talán sikerülni fog bár a jelenlegi tudásoddal már valamilyen vezetői állásra is alkalmas vagy te ász.


    "Ez arra próbált válasz lenni hogy vannak akik szerint az is a kisebbségek hibája hogy a japánok jobban élnek mint mi. Szerintem meg ez a japánok érdeme. És aki azt hazudja hogy mi is úgy élhetnénk ha külső erők nem tartanának vissza az a hangyaszorgalmú japán nép érdemeit próbálja kisebbíteni, amit én felháborítónak tartok."


    Ami meg a külső erőket illeti gondolom az egyetemen halódtál róla hogy Magyar országot 1-2 napig megszállta a "dicső" szovjetunió azt valahogy elfelejtetek hazamenni meg lehet nézni az összes volt szocialista országot mekkora jólét volt vagy van náluk.
    Én az nem vitatom hogy a Japánok szorgosak és hogy meg dolgoztak a jó létükért de ha a szovjetek szállták volna meg őket ahogy minket sehol nem lennének.
  • Tetsuo
    #60
    LOL Neked fingod sincs se a magyar, se a japan tarsadalom mukodeserol, errol a hozzaszolasaid vallanak, raadasul trollkodsz es kelted a gyuloletet, hogy a vegen azt mondhasd, vmi rasszista magyar kezdte mar megint.. atlatok rajtad. ;)

    Ha utalod a magyarokat es Magyarorszagot, miert nem mesz valahova mashova?
  • JMáté
    #59
    Te meg ha jártál volna középiskolába tudnád mi az az irónia. Tudom hogy keveredtünk. Ez arra próbált válasz lenni hogy vannak akik szerint az is a kisebbségek hibája hogy a japánok jobban élnek mint mi. Szerintem meg ez a japánok érdeme. És aki azt hazudja hogy mi is úgy élhetnénk ha külső erők nem tartanának vissza az a hangyaszorgalmú japán nép érdemeit próbálja kisebbíteni, amit én felháborítónak tartok.

    "Öcsém életedben nem dolgoztál még kétkezű munkát"
    Már megint ez a baromság. Annyira unom már ezt a "becsületes munka" dolgot. Ilyen nincs. Nincs becsületes meg nem becsületes munka, csak becsülettel végezett meg elbalfaszkodott munka van. Szerintem mindegy hogy milyen munkát végez az ember ha becsülettel elvégzi. Ha viszont nem végzi el, akkor nincs mentség. Mindegy milyen nehéz a munka, valakinek meg kell csinálni. Nekem most például az a munkám hogy bejárjak az egyetemre és reggel 8-tól este 8-ig (vicces napokon tovább)(jó, hát nyilván vannak lazább napok is) ott üljek. És szerintem ha ezt én becsületesen minden nap megcsinálom, akkor értékesebb vagyok mint az aki építőmunkásként "dolgozik" csak éppen néha elfelejt időben odaérni, és néha véletlenül korábban távozik, a haverjait meg otthagyja a szarban hogy fejezzék be egyedül a munkát ha már olyan hülyék hogy becsületesek. Én ezt gondolom, de nyilván bennem van a hiba.
  • FoodLFG
    #58
    Hidasi Judit könyvekkel inkább óvatosan. Japános körökben valahogy divat ajánlgatni a könyveit és úgy beállítani, mintha most ő leírja a nagy frankót és ez a japán kultúra. Közben pedig a tipikus (európai) rácsodálkozás érződik a szövegeiből, hogy bezzeg Japán milyen. Arról már nem is beszélve, hogy simán elavultak a könyvei, már akkor is elavultak voltak, amikor jó 6 éve olvastam őket.

    Ír jó és érdekes dolgokat, de a hangsúlyok a való életben már rég eltolódtak. Pl arról valahogy elfelejt írni, hogy a japán társadalom lényegében egy klasszikus nyugati fogyasztói társadalomra hajaz. Persze vannak hangsúlyeltolódások, más viselkedésformák bizonyos helyzetekben, de mielőtt ezekről beszélünk érdemes kicsit távolabbról szemlélni a dolgokat. Csak hát ugye ezt nem szokás, mert az európaiak és főleg a magyarok Japánról alkotott képébe ez már nem fér bele. Itt Japán mindig is az az ország volt, ami "teljesen más" és jobb, erről akarnak olvasni/hallani.


    Olvass inkább Japánról szóló blogokat, amik a mai Japánt mutatják be. pl tokyoreloaded: http://tokyoreloaded.blogspot.com/2011/04/szolidaritas-hatarai.html
    Ez a bejegyzése még az itteni témához is kapcsolódik.

    De kvp (#45) itteni hozzászólása is korrektebb, árnyaltabb, mint a Hidasi könyvek.
  • Mat666
    #57
    Enyhén beképzelt vagy öcsém csak hogy reagáljak egy-két hülyeségedre.

    "A rendes, fajtatiszta árpádvére magyarra. Akinek büdös a munka"

    Egy ne általánosíts kettő ilyen hogy fajtiszta magyar gyakorlatilag nincs ha nem csak piáltál az egyetemen akkor tudnád hogy mi Magyarok erősen keveredtünk a többi európai nemzettel.


    "A társadalom működéséhez dolgozni kell. Erre Magyarországon csak egyetemet végzett ember képes"

    Öcsém életedben nem dolgoztál még kétkezű munkát és főleg nem abból éltél majd ha dolgozol heti 160-192 órát 80000-95000Ft-ért úgy hogy a sor mellet állsz folyamatosan azt hiszem hamar lefagyna a mosoly az arcodról.
  • JMáté
    #56
    Blablabla... A társadalom működéséhez dolgozni kell. Erre Magyarországon csak egyetemet végzett ember képes. Japánban meg nem. Ennyi. A másik kisebbséget nem tudom mi lehet. Talán a hívő keresztények?
  • Amergin
    #55
    Bizonyára hallottál már olyanról, hogy "bizalmi tőke". Nos ez alapvetően kell a normális társadalom működéséhez. Ezt sikerült lenullázni, amiben részatányukat jócskán meghaladó mértékben "segített" az itthoni két legnagyobb kisebbség, amelyikből te csak az egyiket említetted meg...
    A japánok ettől megmenekültek, nálunk pedig évszázadok óta "munkálkodnak".
  • Amergin
    #54
    Rasszista! Honnan tudod, hogy a takarítónő magyar volt? Talán elmondta neked, hogy annak vallja magát? Vagy leellenőrízted a vérvonalát, hogy "árpádvére", hmmm?
    Elhati!
  • JMáté
    #53
    Nem, nem a cigányokra gondoltam. A rendes, fajtatiszta árpádvére magyarra. Akinek büdös a munka, viszont folyton irígykedik arra akinek nála jobb dolga van. Az egyetemen néha hallom hogy a takarítónők ilyeneket mondanak egymásközt: "Na, megyek dolgozni. Valakinek azt is kell, ha már ezek(a lusta alkoholista egyetemisták) nem csinálnak semmit".
    És elment cigizni. Seprűt, felmosórongyot még egy takarítónő kezében nem láttam. Annyit csinálnak hogy néha odatolják a felmosókocsit a wc elé, hogy úgy tűnjön mintha bent takarítanának, aztán elmennek beszélgetni vagy cigizni.
    Magyarországon csak a legszűkebb, elit értelmiségi réteg képes felfogni hogy néha igenis el kell végezni a ránk kiszabott feladatot. Mondok más példát: Japánban a földrengés egy-két helyen az autópályára hosszában odabaszott több méter mély szakadékokat, öt nappal később nem voltak ott. Vannak is róla tök jó képek a neten. Ezzel szemben Magyarországon a buzi munkásoknak nem lehet elmagyarázni hogy a kátyút márpedig most kell betömnni, mert ha sokat baszakodunk akkor jön a hideg, és akkor már nem lehet. És a hülye tahó nem fogja fel hogy az ő trabantja fog tengelytörést kapni a kátyú miatt, és nem a főnök milliós BMW-je.
  • Sir Ny
    #52
    Halj meg.
  • NEXUS6
    #51
    Ja köszi már átfutottam, jó kis cikk!
    Valamelyik tudós mondta egyszer, hogy: "Biztonságos sugárszint nem létezik!"
    Gondolom, mint ahogy biztonságos karambol sem.
  • NEXUS6
    #50
    Igen, és?
  • Tetsuo
    #49
    A #35-ben a cikket olvasd el. ;)
  • armageddon666
    #48
    "Az, hogy milyen a genetikai, egészségügyi háttered eltűnik az átlagban. Pl lehet, hogy te a normál háttérsugárzás mellett is rákot kapsz."
  • NEXUS6
    #47
    Ahogy látom a sugárzással kapcsolatban azt egyesek elfelejtik, hogy ezek a határértékek statisztikai adatok alapján lettek meghatározva. Pl az 50-es években odavezényeltek egy robbantáshoz 10 000 katonát, aztán megnézték, hogy 1 év múlva hány és milyen rákos megbetegedés volt.

    Két gond van itt a nagy megynyugtatással:
    Az egyik ugye az, hogy a statisztikai átlagban te csak 1 szám vagy. Az, hogy milyen a genetikai, egészségügyi háttered eltűnik az átlagban. Pl lehet, hogy te a normál háttérsugárzás mellett és még cigizve sem kapsz soha rákot, de lehet, hogy nálad egy a halálos dózishoz képest elenyésző, de a normál határértéket már meghaladó sugárzás óriási valószínűséggel eü károsodást okoz.
    De, hogy ez valóban így van-e azt csak azért nem tudjuk, és itt jön a második gikszer, mert az ötvenes években végzett kísérletek jelentős része még mindig titkosított, többek között.

    Szal vitatkozhatunk itt a mennyi, hatvan, mi hatvan mi mennyi stílusban, csak éppen még mindig nem tudjuk, hogy amit kapunk az milyen hatással van ránk, személy szerint.

    És gondolom azért nem véletlenül emelték a 7-es szintre a baleset kategóriáját, meg ürítették ki több 10 km-es körzetben az erőmű környékét a japók.

    Szal talán el kéne menni Japánba irányítani a kármentesítési munkálatokat, hiszen itt egyeseken nem fog az atom.
    Legalább is statisztikailag.
  • Kindred Blades
    #46
    Erősödik? Hova erősödik?
    Munkatársam kint volt április elejéig, arról sem hallottak, hogy van gond az erőművekkel. Amint hazaért, elvették mindenét, leborotválták, mosták nagy nyomáson, aztán ennyi a történet.
  • kvp
    #45
    A japan poltikusokrol es gazdasagi vezetokrol igaz az, hogy ugyanugy hazudnak mint a magyarok. Gyakorlatilag senki sem hisz nekik, mivel amiota a nyakukba kaptak az amerikaiaktol a 'liberalis' szabadpiaci gondolkodast, azota csak olyan politikusok kerultek hatalomra, akikben nem lehet megbizni. A tisztessegesekkel meg az a baj, hogy joreszt fanatikus nacionalistak (a masodik vilaghaboru vegeig ok voltak hatalom), akik osszessegeben tobbet artananak mint a jelenlegi korrupt vezetes. Erdekes, de ezekben nagyon hasonlit a japan es a magyar tarsadalom, csak annyi a kulonbseg, hogy ok az amerikai megszallasnak koszonhetoen kb. 60 ev elonyben vannak a 'liberalis' tarsadalom kialakulasaban. Tehat kb. ez a vege annak amit a liberalisok terjesztenek (nagy merteku nepessegcsokkenes es a radikalisok megerosodese, kozben teljes gazdasagi csod a termeles megszunese miatt). Vicces, de a japan poltikusoknal es vallalatvezetoknel meg a jakuza is tisztessegesebb... (egyebkent ok kuldtek eloszor segelyt a tersegbe, megelozve a japan allamot is)

    Szoval a cenzura sem uj dolog es a legtobb japan tisztaban van vele, hogy hazudik az allam es a cegek, de mivel nincs jobb politikus es egyebkent sem erdekli oket, ezert hagyjak oket a helyukon. Persze ehhez kellett vagy 60 ev agymosas, hogy ennyire birka legyen mindenki. Eleg messze estek a regi hagyomanyoktol. (sajos csak az uzletileg hasznos reszet hagytak meg a kulturajuknak, a tobbi helyere egy ultraliberalis katyvasz kerult)

    Egyebkent egy dolog ugye feltunt mindenkinek: Japanban hatalmas kulturaja van a robotoknak, ehhez kepest amikor kellett egyet sem talaltak. (nemetorszagbol ment a locsolast vegzo jarmu, amerikabol a ket felderito robot) Hatalmas kontraszt van a nyugaton gondolt szupermodern japan a gyorsvasuttal es a digitalis wc ulokevel es a valosag rozsdasodo vasutjaval es a videken meg mindig hasznalt talpas gugolos mellekhelyisegekkel. A most elpusztult falvak tobbsegeben meg a vilaghaboru elott vagy kozvetlen utanna epitett fahazak voltak, rendes kozponti futes nelkul. Az egyik kiuritett faluban egy fotos az egyik veletlenszeruen kivalasztott epen maradt hazban egy 19. szazadba illo konyhat talalt. A japan valosag a ketto kevereke, ahol a turistak jarnak minden csillog villog, de valojaban orszagos szinten a 70-es evek ota nem tortent semmilyen jelentos fejlesztes es a lift sok helyen meg mindig luxus egy 10 emeletes hazhoz is. A vicc az, hogy gyakorlatilag semmivel nem elnek jobban mint mi, csak annyival ammenyivel kevesebb gyerek szuletik. (a gyerekek felnevelesere szant penzbol tudtak a multban az eletszinvonalukat emelni, mostanra viszont gyakorlatilag elfogyott a dolgozo ember)
  • opeca
    #44
    Köszi az ajánlást, utána fogok nézni!
  • opeca
    #43
    Pl.?

    Nem vagyok anime-megszállott, de rendszeresen nézek, nem csak a populárisabbakat. Elég sokat is láttam már, de most így elsőre csak a Rainbow: Nisha Rokubo no Shichinin ugrik be, ami talán beleerőltethető, némi pedofil témába, de ott fiatalkorúakat rontanak meg és az már megint nem ugyanaz.
  • armageddon666
    #42
    Mainstream animék tele vannak pedofil elemekkel. Gondolom nem vagy "nagyfogyasztó", csak komolyabb, híresebb műveket nézel, ezért nem találkozol velük.
  • Tetsuo
    #41
    Olvasd el Hidasi Judit 2 konyvet, a legjobb leiras a mai japan kulturarol, nem megszepitve azt, hanem erosen tenyszeru. Japan ismerosomtol is kerdezgettem es tenyleg ugy vannak a meghokkento dolgok is. :) Nagyon erdekes volt.
  • opeca
    #40
    Azért az túlzás, hogy minden animeban lenn pedofil elem:) Mondjuk én még pedofil elemmel sem sokat találkoztam, csak ott, ahol azt a történet feldolgozása megköveteli, pl. nevelőintézetben játszódó...

    Viszont a nemek, tényszerűen teljesen fel vannak borulva. Shounen-ai-ból rengeteg van. És ez is egyfajta deviánsság.
    Mondjuk állítólag a japán férfiak fele annyira férfiasak mint bármelyik más náció, lehet ez is rátesz egy lapáttal, nem tudom, de az biztos, hogy európai ember számára az egy teljesen más és idegen kultúra. Aztán van akinek ez nagyon bejön, van akinek nagyon nem.
  • A1274815
    #39
    "Biztos? ... Katasztrófahelyzetekben ezt meg lehet emelni."

    #32
    "Azt ugye tudod, hogy nem a háttérsugárzásra írtam, hanem a katasztrófa helyzetekben enegedélyezet maximális dózisra?"
  • Molnibalage
    #38
    Szegény azt nem érti, hogy ha lenne 8. 9. vagy 10. szint, akkor az Csernobil miatt létezne. 7. és 7. szintű között is gigantikus eltérések lehetnek, ahogy van is. Nem igaz, hogy egyesek képtelenek tanulni...
  • Molnibalage
    #37
    Biztos? Erőműbvi dolgozó - vagy átlagember? - normál helyzetben évi 25 mSv dózist kaphat. 10 év alatt 250-et, de egyik egymást követő évben sem lehet több, mint 50 vagy 100 (?) mSv. Katasztrófahelyzetekben ezt meg lehet emelni.

    Egy átlagos magyar évente 2,7 mSv dózist kap.
    (fekből írtam mnident.)

    A bibi azokkal a hírekkel az, amik csak leírják, hogy 1000-es terhelés, stb., hogy elfelejtik közölni, hogy kibaszottul alacsonyra vannak belőle az alap terhelések ahhoz képest, hogy pl. a légszennyezére mit engednek meg. Kíváncsi vagyok, hogy mikor jön el az a kor, ahol az utcán az eü. határérték a levegőre a bizonyíthatóan kockázatnövelő határ ezred vagy tízezred része lesz. Gondolom soha. Ennyira magasan van alapból az atomenergiában a küszöb.
  • Cat #36
    Itt van egy fasza kép a sugárzások nagyságrendjéről, mellette leírve hogy mitől kaphatsz olyat.