20
  • narumon
    #20
    Szerencsére azért nem teljesen így van szerencsére. (Amelyik cégnél meg igen onnan húzni kell mihamarabb)
  • sanyicks
    #19
    "Melyiket fogják szerintetek előléptetni?"

    Egyiket sem. A haver haverját léptetik elő, vagy aki több "trükköt" ismer, vagy fürgébb a nyelve :D
  • narumon
    #18
    Mégegyszer a legnagyobb adósáv nem millióknál kezdődik hanem néhány száz ezer forintnál, tehát téves a multimilliómosokra asszociálni ilyenkor!!!
  • narumon
    #17
    "Valószínűleg vannak akik sokat dolgoznak a több százezres fizetésekért, de ők valószínűleg jó helyen voltak jó időben. Biztos vagyok benne, hogy vannak munkák amiket mások is el tudnának legalább olyan jól végezni kevesebb bérért, csak nem engedik a közelébe sem az ilyennek"

    Azért ezt meg is lehet ám fordítani; én több olyan embert is ismerek aki folyamatosan sir a fizetésére, de másnak nem néz utána, képezni nem képzi magát, elmegy reggel dolgozni így vagy úgy ledolgozza a 8 órát utána befekszik a tévé elé és szidja a világot, meg a többet keresőket.
    Az eszébe sem jut hogy más esetleg azért keres többet, mert reggel mondjuk nyelvórán kezd hajnalban, utána ledolgozza a 8 (esetenként 10-12 óráját), utána otthon előveszi még a határidős feladatokat, megoldja, képzi magát.
    Melyiket fogják szerintetek előléptetni? Illetve melyikőjük az aki 1-2év után megpályáz egy jobb munkahelyet jobb fizetésért? Erősen két oldala van ám a dolognak mindkét oldalon találni pozitiv és negativ példát, de azt mondani, hogy valaki csak azért mert többszázezer forintot keres (figyelem a legnagyobb adósáv nem millióknál kezdődik!!!!), már csaló lopó hazug és fizessen többet. Ez erősen kommunista elv szerintem.
  • narumon
    #16
    Egyetértek!
  • NEXUS6
    #15
    Te el vagy ám tévedve gyerök!
    Oszt mé gondolod, hogy a zállam zsákmányolki az adójával, nem pedig a tökös, aki eccerűen nem ad néked annyit, hogy adózás után is maradjon mit sörbeaprítani, meg elvideokártyázni!?
    Osztrákiában a nemlétező EU-s határ boldogabbik felén odadja, aztán megy két lépést keletre és nem aggya oda. Érdekes nem?
    Vazzeee!

  • Piel
    #14
    Azért a fénykardját hagyd meg neki! Anélkül hogy fog harcolni a gaz kizsákmányolók ellen?
  • torzsvendeg
    #13
    Egy Jedi nem beszélhet így! Ki vagy rúgva! Sőt egy Jedi nem is birtokolhat, úgyhogy előbb kivetem rád a 100%-os adót és utána vagy kirúgva.
  • Sir Quno Jedi
    #12
    És ugye a jöveledmadóról beszélünk. Van társasági és ezer más adóféle, amivel a valói értékteremtésből veszi ki a jussát az ország. SOkkal ésszerűbbek a fogyasztási adó alapú rednszerek, ahol a jövedelmet nem, de a fogyasztát megadóztatják. Tehát nincs jövadó, de áfa az murván van. Ha fogyasztani akarsz, avgy pazarolsz, az sokba kerül, de sarkallnak arra, hogy többet dolgozz és keress, mert amit megkeresel az a TIÉD és csakis a tiéd.
  • Sir Quno Jedi
    #11
    Zsárekök. Én bérből és fizetésből élek, mindent saját erőből érem el. NE engem büntessenek azért, mert vannak emberek akik LOPNAK és csalnak. Ne a tisztességes dolgozót adóztassák szarrá porgresszíve' , mert az igazi bűnözőket nem tudják megfogni. Hogy van ez kérem?! Én nem akarok porgresszív adót, de még százalékost se. A nagymenők így sem fizetik be, úgy sem fogják, de legalább nekem is marad valami abból amit pluszban megtermelek és nem mások élősködnek rajtam.
  • NEXUS6
    #10
    Naaaa, azért ez nem igazán így van.
    Ha van pénzed, olyan helyre költözöl, ahol nem nyomják fel évente egyszer a kecódat. Nem utazol BKV-n, hanem várositelepjáróban, így a sok inkubátortól nem kapod el a legújabb cocahapcit. Ha elkaptad nem ugyan ahhoz az orvoshoz mész, hanem kicsit drágábbhoz, de aki lehet, hogy jobban is dolgozik. Nem a közeli kutyafuttató parkba mész nyaralni, hanem Barbadosra. Nem kutyakaonzervet kajálsz ha megöregszel, hanem akkor is fussa valszeg rendes kajára, így tovább is élsz.

    Mellesleg mennyi a melónak a valódi ára? Napi 2 órát teniszezni, aztán 1 óra lájtos netbukmeló, munkaebéd valami műmájjer milliárdossal, aztán kis büroszex a titkárnővel, majd szauna, délután még egy kis eligazítás az alkalmazottaknak miért ér meg havi néhány 10 milliót, ahhoz képest, aki napi 10 órát turkál a szarban? Persze miért nem tanult tovább. Csak ugye, ha mindenki zseni lenne, akkor vajon ki turkálna a szarban?

    Ahogy beszélgetek haverral Norvégiában geci egy adórendszer van, központi fix bérek, a társadalom gondoskodik mindenkiről, tiszta cocilizmus. Ja decemberben az állam elengedte az adó felét mindenkinek, bocs, az egyik legmagasabb életszínvonalú/életminőségű ország Európában, bocs.

    Hidd el, ha te is rendesen meg lennél fizetve, meg a nyuggerkamionos nénike is, akkor is ugyan ennyi különbséget látnál és nem kapnál benyalást a nagy csomó eszedért.
  • Gyuszopapa
    #9
    Ja nem is beszélve arról hogy a szegény vállalkozók még a saját részükre vásárólt dolgokat is leírják az adóból.
  • sanyicks
    #8
    Csak az a probléma, hogy aki az átlagnál jóval jobban keres, az nem az okosság meg azért keres mert sokat dolgozik(általában kevesebbet is dolgozik)... hanem mert van bátorsága áthágni a szabályokat... tehát így vagy úgy lop, közbeszerez, emberkereskedik, piramisjátékozik, stb :)
    Meg lehet nézni a világ leggazdagabbjai tele vannak mindenféle mutyikkal, tisztességtelen dolgokkal, nagyon igaz az az "első millióiról senki se kérdezze" mondás ezért jótékonykodnak (bár a legtöbbnél ez olyan mintha kiszórná az aprót, semmi nagyobb összeget nem jótékonykodik, csak a látszat miatt teszi. Magyarországon meg úgy egészben a leggazdagabbak, elvtársiasan gazdagodtak meg a haverokkal, közbeszerzéssel, és privatizációval :), és ők még a látszatra se figyelnek, csak röhögnek a meglopott embereken.
  • Gyuszopapa
    #7
    Csak az a nem mindegy hogy 200000-ból fizetsz 16%-os adót vagy 1000000-ból.Ja lehet hogy több adót fizetsz de a boltban nekem is annyiért adják a kenyeret mint neked.Nem beszélve róla ezek az újgazdagok tisztelet a kivételnek még az annyukat is meg..sznák két forintért.Az egyik ismerősöm szobafestőként dolgozik elment egy ilyen szegény létminimumoshoz dolgozni A8-as Audi stb. az udvaron.Megbeszélték a festés díját,adott neki még egyéb plusz munkákat és majdnem még a festés díját se akarta kifizetni alkudozott mint egy c..ány a lópiacon.Meg is mondta a haver többet pénzeshez nem megy dolgzni,az egyszerű enberek inkább 1-2 ezer forintal többet adtak a munkáért nemhogy alkudoztak volna.Meg normálisan beszéltek vele nem mint egy hülyével.
  • Piel
    #6
    Első látásra csak az jutott eszembe, hogy ha ennyien megijedtek és befizették, akkor mennyi is volna az az összeg amit a nem ijedősök nem vallottak be?

    Sir Quno Jedi! Ismerek vagyonos embert aki azt mondta a vele beszélgető riporternek, hogy mindenről kérdezheti csak az első millióiról ne kérdezze!

    Valószínűleg vannak akik sokat dolgoznak a több százezres fizetésekért, de ők valószínűleg jó helyen voltak jó időben. Biztos vagyok benne, hogy vannak munkák amiket mások is el tudnának legalább olyan jól végezni kevesebb bérért, csak nem engedik a közelébe sem az ilyennek. Nem hiszem, hogy a sokat kereső (milliós fizetésű) emberek annyival többet tudnak, tesznek ezért a társadalomért mint a hétköznapi kisember aki éhbérért dolgozik reggeltől-estig, hogy el tudja tartani a családját! Pontosan a sok milliós fizetésű emberek azok akik az éhbérért dolgozó kisembereket használják ki, hogy a fizetésük annyi legyen mint amennyi. Ezzel nem azokat a vállalkozókat akarom sértegetni, akik munkahelyeket teremtenek és rendes bérrel fizetik meg a dolgozóikat mert sok ilyen is van! Tisztelet nekik! Sokszor a sok-sok millió fizetés mellett nincs is semmi produktum, csak éppen a Jenőke a bankvezér János bácsi fiacskája, történetesen a János bácsi meg a egyik honatyának a puszi pajtása! Mivel van elég pénzük ezért el is tudják titkolni. Itt az előbb utalt rá Gyuszopapa, hogy minimálbérből élő vállakozó aki olyan autóval jár 20 évesen amilyen az egyszerű embernek soha nem lesz, és oda megy nyaralni ahová az egyszerű ember soha nem fog eljutni, de kapja a támogatásokat sorba, mert szegény szerencsétlen minimálbérből él! Na ezt nem kellene!
    Valahogy a kispénzű emberek mindig jobban bevallják a keresetüket, mert nem tudják/merik elcsalni, mert őket mindig megfogják és többet kell befizetni büntire, mint amit elcsalt! Akinek meg sok jutott az többet is tud zsebre tenni, mert ide is, oda is elpapírozza. Ezért tartja a könyvelőjét!
  • Sir Quno Jedi
    #5
    Jaja a progresszív adózás a leggenyesebb valami. Sőt én még a fix kulcsoa adót is szemtéségnek tartom. Ez olyan, hogy ülünk egy buszon, nekem ugyanolyan ülőhelyem van, mint a többieknek, nem kapok semmi extrát sem, amit ők nem kapnak meg a busztársaságtól, de nekem 3x annyit kell érte fizetnem, merthogy én "többet keresek" (jah meg többet is dolgozok, meg többet is tanultam, meg nem 25 alatti az IQ-m és még sorolhatnám). Ez szimpla lopás. Ha közterherviselés, viseljük a közterheket egyformán!!! VAGY adózok én szívesen többet, de akkor emeljenek ki, becsüljenek meg, nyalják ki a seggemet, emeljék meg a kalapjukat és köszönjenek előre alázattal bazki, szeppenjenek meg, vagy tudomisén...

    Az elnök embereiben mondta az elnök (amúgy term. zsidó) tanácsadója, hogy ő 10x annyit adózik, mint az átlag amcsi, de hozzá nem ér ki előbb a mentő, a tűzoltó és nem vigyáz 9 rendőrrel több sem rá stb. Akármilyen hajmeresztően hangzik elsőre, de kivételesen IGAZA VAN. "Kapitalizmus" van, vagy mi.

    Undorító egy képmutató világban élünk és mindenki az én zsebemben akar turkálni.
  • bigjoe
    #4
    Magyarország extrém példa. Lásd 4-es metró, nyugdíj rendszer, BKV, maffiózó belügyminiszter, stb.. Németországban nem halsz éhen és ha rendesen dolgozol van pénzed nyaralásra is..

    Bár a progresszív adózással nem értek egyet, mert ha valaki többet tanult esetleg szemfülesebb mint az átlag miért fizessen nagyságrenddel több adót, fix kulccsal is többet fizetne.
  • Gyuszopapa
    #3
    Tudjátok az a helyezet hogy mi bérből és fizetésből élők adózunk becsuletesen a szegény vállalkozok meg létminimumból élnek+nem fizetnek az óvodában ebédpénzt de 1 milliós nyaralásra telik nekik.Saját tapasztalat.Itt is ez kéne.
  • Sir Quno Jedi
    #2
    jól látod
  • NEXUS6
    #1
    "A szövetségi pénzügyminisztérium becslései alapján tavaly az állam, a tartományok és a települések összesen közel kétmilliárd euró plusz bevételhez jutottak a kapott adatoknak és a retorzióktól tartó utólagos befizetéseknek köszönhetően."

    Lehet, hogy nem is volt semmi a lemezen!
    :D