10
  • item
    #10
    Videó --- 2:29 től érdekesebb...
  • NEXUS6
    #9
    Ezt keresed?
  • Inquisitor
    #8
    Talán el kéne olvasni mit írt a srác, mert igaza van.
  • Inquisitor
    #7
    "Ugyanakkor számos rész elég banális, ilyen például, hogy a számítógépet használók ne nyissák meg az ismeretlen feladók által küldött e-mailek csatolt fájljait"

    Lehet banális, de ha nem lenne a userek nagyobbik fele ennyire hülye, akkor nem terjednének olyan gyorsan a kórokozók. Például ugye unatkozó háziasszonyok szeretnek küldözgetni vicces PowerPoint bemutatókat, amik az esetek 70%-ban vírusos persze ... meg hiába magyarázzák el nekik mi az a HOAX, akkor is elküldik tovább a milliomodi levelet, hogy "Pistikének vér kell", "Ha ezt továbbküldöd 20 baleknak, akkor nyerhetsz" és a többi. Ehhh.
  • bottika
    #6
    "az amerikai kormány még nem döntötte el, hogy a támadó jellegű kiberhadviselés a fegyveres erők vagy a titkosszolgálatok feladata-e"

    kicsit lejjebb:

    "Az Egyesült Államok kiberhadviselésének irányításával az idén májusban létrehozott Kiber Parancsnokság foglalkozik. Ennek munkájában egyaránt részt vesznek a hadsereg, a légierő, a haditengerészet és a tengerészgyalogság szakértői. "

    Most akkor nem döntötték el vagy mégis eldöntötték?
    De ha már van náluk vagy 12 titkosszolgálat, akkor nincs köztük egy olyaaan.. katonai titkosszolgálat? Katonai hírszerzés? Mert akkor megvan a metszet :)

  • NEXUS6
    #5
    "A dokumentum a stratégiai kérdésekre adott válaszok mellett egyszerű tanácsokat is tartalmaz. Utóbbiak között megtalálhatók olyan tippek, mint például nem szabad megnyitni a csatolt fájlokat."
    LOL
    Jön a főnökömtől egy levél feladatszabással, próbálnám csak nem megnyitni.
    A kibertámadás valszeg nem akciós viagrahirdetés formájában fog megérkezni. Szerintem.


    "James Lewis, a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának szakértője elmondta, hogy a stratégiai fehér könyv inkább védelmi, mint támadó jellegű. Ez részben azzal is magyarázható, hogy az amerikai kormány még nem döntötte el, hogy a támadó jellegű kiberhadviselés a fegyveres erők vagy a titkosszolgálatok feladata-e."
    A védelmi jellegű kiberstratégia kb olyan mint a terület kizárólag légerő által történő ellenőrzése. Elvileg lehetséges ilyen, gyakorlatilag nem.
    Kína, Oroszország sikeres támadó kiberháborút folytat a nyugat ellen már most is.
    Szal csiling, csiling, ébresztő - mondta a vekker.
  • Rotyoka
    #4
    ez már veszélyes...
    Am biztosan a valós tervet hozták nyílvánosságra.. Sok esélyt látok rá
  • 3LVW
    #3
    +1
  • joebacsi
    #2
    Kérdezd meg az észteket, hogy mekkora baromság.
  • Chriss745
    #1
    Huu de ruhellem az ilyen barmokat, akik azt hiszik olyan a szamitastechnika, mint a Kardhal cimu filmben, hogy "Johhny, kapcosld be a tuzfalat ami majd leirtja a virust" es jon a 3D-ben animalt tuzfal a monitoron. Az a szomoru, hogy a nagy cegeknel (es ugy lagyszik az amerikai hadsegerben is) ilyen agymosott emberek iranyitjak az IT projekteket. Sajnos nalunk is, a nagy kutyak a "tuzfallal" akarjak megfogni a virusokat.

    Kiberhaboru! BAROMSAG!