20
  • theiron
    #20
    Szegény angol üzletemberek, mindjárt megsajnálom őket. Tényleg csak nyavajognak , megoldást meg nem keresnek. Hiányzik onnan egy magyar kreatív csapat én ugy érzem... Amugy sem a sportol vonunk el pénzt hanem tőlük akik ebből profitálnak...
  • DjDano
    #19
    Én pl a Forma1-es szabadedzéseket nézem néha ehhez hasonló steam-en :)
  • Crane
    #18
    "A szervezetek egyelőre nem tudják, hogy miként reagáljanak a helyzetre."

    Nem tudom... próbálták-e már azt, hogy ők közvetítik a neten a meccsekket, és egyéb szolgáltatásokat tesznek hozzá, amiből profitálni lehet?

    Komolyan: Olyan beszűkültek agyilag ezek a maradni "üzletemberek"... csak hisztizni tudnak, ahelyett hogy okosan kielégítenék az igényeket (na meg időben).
  • Etinger
    #17
    Az a baj, hogy én ha nem nézem ezeken a STREAM-eken, akkor nem nézem sehol, mert máshogy/máshol nem tudom nézni. De ha van valami jó kis fizetős megoldás, SkySport, vagy akármi, ami adja a Premier League meccseit, kíváncsian várom az ötleteket :)
  • keysersoze
    #16
    Fontos, hogy tudatosítsuk az emberekben, hogy az illegális streamekkel pénzt vonnak ki a sportból

    NAgyon helyes. Már így is túl nagy luxusprofitot keresnek.
  • Vogel
    #15
    Sportot, szexet űzni kell. Nézni dögunalom :D

    Mindig lesz alternativa streamre, nem lehet megszüntetni, mint ahogy a torrentet se.
  • zsir
    #14
    Szerintem meg legális alternatívát kellene teremteni. Nem perelgetni.
    Minél előbb megtennék, annál több pénzhez jutnának.
    Ha náluk elérhetők lennének a mérkőzések, akkor az emberek nagy része nem állna neki warezben keresgélni...
  • passatgt
    #13
    és azzal mi van, amikor a tv2 a neten közvetíti a bl-t, a digisport a neten közvetíti a bl-t(ha jól utdom ez most már fizetős, de régebben ingyenes volt) vagy a story tv ami az uefa kupát közvetíti a neten...
  • asdasdasd
    #12
    Azért fizetnek jobb helyeken a streamért, hogy a meccset ne szakítsa meg egy mosópor reklám.
    Amúgy nálunk is elő lehet fizetni angol szolgáltatónál, és az otthoni interneteden VPN-en keresztül nyomják a PL meccseket. Sógor ezt csinálja (de ő amúgy is angol). Én meg sopcast, vagy ami éppen van.
  • Balintos
    #11
    Nem hogy örülnének, hogy a reklámjaik több emberhez jutnak el. Nem, azokat az embereket csesztetik akiknek más módon nem lenne lehetősége megnézni az adott meccset.
  • Gabe18
    #10
    Nem azt mondom hogy ne nézd, én is nézem sokszor, csak van olyan szempont amiből érthető ha ezek az adók ellenzik az ingyenes streameket.
  • bippo
    #9
    Ez lenne a megoldás. Csak abba invesztálniuk kéne, az meg fáj. Vagy lehet, hogy ezáltal csökkennének a közvetítési jogok díjai, amin meg nem akarnak bukni.

    Részemről ha Pl. Mo-on ha egy fontosabb meccset a csak a diginél elérhető digisport vagy a nagyobb csomagokban elérhető storytv vagy sportklub, sport2, stb. mutat csak egy meccset, akkor marad a stream. És ha ilyen szerencsétlenül tudják csak megoldani, akkor lesz*rom a pénzeszsákokat.
  • AgentKis
    #8
    Lassan az időjárás jelentés is szerzői jogi oltalom alá fog esni, mert rengetegen nézik az internetes ingyenes időjárás jelentést, a TV-k meg nem tudnak jó reklámbevételekre szert tenni.
  • rumkola
    #7
    ez igaz
  • AgentKis
    #6
    Ha jól értem azt mondod, hogy ne nézzem stream-en, mert akkor nem keresnek horribilis pénzeket az adók? Hát ja. Kapitalizmusban ehhez joguk van, sőt kötelességük, mint ahogyan nekünk meg fizetni.
  • Gabe18
    #5
    Ne Magyarországból indulj ki.
    Külföldön sok helyen olyan adók közvetítik a meccseket amikre külön elő kell fizetni. Ezek az adók meg horribilis összegeket költenek arra hogy egy-egy csapat meccseit ők közvetíthessék. Na most ez csak akkor jön vissza ha sokan előfizetnek az adásra, ami nem történik meg ha előfizetés helyett a stream-et választják.
  • rumkola
    #4
    ezek nem normálisak komolyan mondom...
    streamen nyilván az nézi, aki máshogy nem tudja, ergo nem veszítenek semmit, hanem nézőt nyernek a reklámjaiknak ill. rajongót az aktuális sportnak
  • Szefmester
    #3
    Milyen fura.. sokan a játék öröméért fociznak és kriketteznek, ők örülnek hogy valaki meg akarja nézni a meccset.. persze amikor meg már befigyel a pénz is akkor már nem is olyan jó dolog ha valaki ingyen nézné meg.
  • Palinko
    #2
    én nem értem miről megy a hablaty. pl én szeretem (legtöbb esetben sajnos csak szeretném) nézni az NFL-t pl, most miért is rossz az a sportnak, és miért is kapnak kevesebb pénzt? mert nem fizetek elő valami hivatalos streamre? ha jól tudom a tv-k amik közvetítik azok fizetnek a jogért hogy közvetíthessék, én meg úgyis olyan streamet nézek amiért már fizetett a tv társaság, cserébe nézhetem a reklámokat.

    most sajna nincs semmi infóm hogy vajon az amcsi tv adók ingyenesek e kint vagy sem, de ha feltételezem hogy ingyenesek, szerintem a tv adók járnak csak rosszul az online stremmel mert nem tudják pontosan mégis hányan nézhetik az adásukat. de azt is csak maguknak köszönhetik, miért nem csinálnak minőségi streamet az adásukból azt nézhetnék rögtön a neten is minden felé, cserébe tudná a tv társaság mennyien nézik és kérhet többet a reklámokért. így mindenki jól járna szerintem
    1. liga megkapja a pénzt valszeg még többet is mert tudják hányan nézik
    2. tv társaság többet kérhet a reklámokért, mivel tudja hányan nézik, olcsóbb mint hagyományos módon terjeszkedni
    3. nézőknek nem kéne szaladgálni egyik oldalról a másikra mikor mecs közben megszakad a stream és kapnának egy igényes szolgáltatást

    lehet valamit nagyon félreértettem de szerintem amit levázoltam működik.
  • Adenoma
    #1
    mondjuk lehetne úgy, hogy rendes hivatalos internetes STEAM-et, EXTRA tartalommal, és akkor senki nem fogja nézni a híg fost, amit a "fekete" steam-ek nyújtanak...

    ennyi okost egy csomóban..