64
Peter Jackson új filmje
  • gulyasandras
    #64
    Fájdítom a szívemet, hogy a dvd ezen extrák nélkül jön ki nálunk.

  • csgj
    #63
    Én is biztos megveszem. Hatalmas érzelmi bomba volt ez a film, varázslatos!
  • gulyasandras
    #62
    Megveszem a filmet, tehát tetszett.

    Egy ismerős párral mentünk el a filmre, és szerencsénkre négyünkön kívül csak hárman gondolták úgy, hogy megnézik a Jackson új alkotását. Ráadásul senki sem táplálkozott a vetítés alatt, mobilok sem vonták el a figyelmünket. Egyszóval tökéletes volt a környezet.

    Nem akarok belemenni a könyv vs film vitába, ezt már sokan megtették, de az biztos, hogy elég sok helyen érződik a hirtelen váltás, s összességében elmondható, hogy legalább egy plusz félóra ráférne a filmre. (Ebből a bővítésből nem nagyon lesz semmi Jackson elmondása szerint, plána ha a bővített Kongból indulunk ki, ahol a 13/40 perces betoldás kb. fele tartalmazott "értelmes" részeket.)

    Szokás általában a színészeket hibáztatni azért, ha a néző nem találja megfelelőnek az alakításokat, de ezt én nem fogadom el, hiszen a rendező az úr, addig vegyék fel újra és újra, amíg el nem érik a megkívánt szintet. Háát, ez itt hol sikerült, hol nem. Például az apát játszó Wahlberg szinte hullámvasutat jár be, míg az egyik pillanatban rendkívül meggyőző, a következőben teljesen kilóg a filmből. Ez pedig engem is jópárszor kizökkentett. Ronan és Tucci fantasztikusak voltak.

    A film első 20-25 perce és a záró félóra nekem nagyon tetszett (főleg a párhuzamosságok, a "beígért" és "megkapott" jelenetek lettek jól kivitelezve), a közrefogott egy óra, talán pont az idő rövidsége miatt néha bizony eltéved.

    Nem tartom kizártnak, hogy a stúdió ragaszkodott a kétórás korláthoz, de ennek a nagy kurtításnak az lett a vége, hogy fontos szereplők kaptak nyúlfarknyi megjelenést. Márpedig csak azért betenni egy-egy családtagot, hogy elmondhassuk ő is benne van a filmben, nem felejtettük el, teljesen felesleges.

    Persze lehetett volna hosszabb filmet forgatni, de amikor eleve lehetett tudni, hogy csak egy nagyon szűk célcsoport fogja a filmet megnézni, a feltornázott játékidő a nézők maradék kedvét is elvette volna.

    Sokan felróják, hogy Jackson csapongott a stílusok között (lásd a nagymamai antrét), szerintem viszont javára vált, nem lehetett annyira "kiszámítani" a következő jelenetet.

    Sokszor nagyon meghatódtam a film nézése közben, s bár próbálja az ember tartani magát, de amikor felhangzott ez a dal szétsírtam magamat. Mondanom se kell, hogy az utolsó (búcsúzó) mondatok után mind a férfimosdóban, mind a nőiben csak úgy mostuk az arcunkat.

    A zene (Eno) jól passzolt a történethez, a képi világ is elhitette velem, hogy tényleg a hetvenes években járunk. A CGI (a színészekhez hasonlóan) sokszor kilógott, számtalan esetben viszont el sem hittem, hogy amit látok az nem valódi.

    Zárásként még annyit, hogy bár nagyon hálás vagyok ezért az élményért Jacksonnak, de egy kicsit kapja össze magát, és próbáljon sűrűbben filmeket csinálni. Tényleg jó lehet a forgatás után hónapokkal friss szemmel még igazítani a filmeken, de ahogy ő is utalt már rá, meg kellene tanulni mondjuk max. egy év alatt leforgatni egy filmet.
  • portable
    #61
    http://filmek.megneztem.info/
  • portable
    #60
    jó kis film
    http://filmek.megneztem.info/
  • csgj
    #59
    Egy hónappal? Dehogy, egy frászt! Kettővel... -.- Március 11-én kezdik vetíteni Magyarországon. Nagyon aranyosak. Van egy normális, érdekes témát taglaló, művészi képekkel teli film, és erre így elhalasztják. De az értelmetlen G. I. Joe féle ganéj látványfilmeket időben mutatják be. Hát persze! -.-
  • csgj
    #58
    Ahha... a magyar hivatalos oldal szerint február 18-án lesz nálunk. -.- Frankón elcsúsztatták egy hónappal. Tök jó, hogy ennyire várom ezt a filmet...
  • csgj
    #57
    Remek... Kaposváron csak a Palace mozi van, és most levették a várható filmek listájáról a Lovely Bones-t. Klafa. Mi lesz, áprilisra csúsztatják??
  • gulyasandras
    #56
    Új bemutató - új képek

    Ki hitte volna?
  • gulyasandras
    #55
    Sajnos a többszáz kérdés közül a legsablonosabbakat sikerült feltenni, de azért érdemes megnézni ezt az interjút.

    [URL=http://www.latimes.com/entertainment/news/la-et-jackson30-2009dec30,0,4746349.story]A "szokásos" összefoglalós interjú, pár apró érdekességgel.[/URL]
  • gulyasandras
    #54
    Jackson kedvenc filmjei

    Más. Sarandon visszafogta magát, már nem szidja a filmet, nem tesz érdekes megjegyzéseket. Vajon megváltozott a véleménye a filmről vagy egszerűen megbékélt azzal, hogy nem ő a főszereplő? Esetleg a Ewan McGregor-szindrómáról van szó? (Aki esetleg nem ismeri az esetet: az SW 1 bemutatója kapcsán elmondta a filmet mindennek aminek csak lehet - természetesen negatívumokról beszélek -, hogy aztán villámgyorsan módosítson a véleményén, és a szerződésének megfelelően kizárólag az unalmas közhelyeket hangoztassa. Kár, hogy a színészek őszinte véleményére sok esetben évtizedeket kell várni.)
  • gulyasandras
    #53
    SPOILERES videó - Tucci a középpontban
  • gulyasandras
    #52
    Jackson és Cameron a filmkészítés jövőjéről
  • gulyasandras
    #51
    Jackson - még mindig a megerőszakolás a téma
  • gulyasandras
    #50
    Nyilatkoznak a szereplők:

    Tucci

    Sarandon

    Weisz

    Imperioli

    A premier

    Tucci ismét

    Ronan

    Wahlberg

    Tucci megint :)

    vegyesen
  • gulyasandras
    #49
    "Mark Wahlbergtől nem várok sokat"

    Inkább elismerő szavakkal illették játékát, mintsem a földbe döngölték volna.

    "Meglepődnék, ha ilyen fogadtatás után kapna egyáltalán jelölést a Lovely Bones az Oscaron."

    Nem a keserűség beszél belőlem amiatt, hogy nem ájultak el a TLB-tól, csak számomra annyira furcsa, hogy az utóbbi években mindenki odáig van a díjakért, ill. mekkora az első hétvége bevétele, hogyan áll az imdb-n/RT-n/Meta-n stb.

    Értem én, hogy kellene valami fogódzó, ami alapján összehasonlíthatnánk a filmeket, de ez így egyszerűen nem megy.

    OFF:

    Egyébként azt tartom a legszánalmasabbnak, amikor valakit évtizedek keresztül nem ismernek el, majd, mikor a lóláb már nagyon kilóg, akkor egy pocsék teljesítményért is elhalmozzák gratulációkkal.
    Vagy ami még rosszabb, egyszerűen megöregszik az illető, és ahelyett, hogy megmondanák neki az igazat ("életedben egy jó filmet nem csináltál", na jó, ez így túl erős), akkor csak a kora miatt hirtelen ő lesz a nagy valaki. (Hmm, ez most eléggé zavarosra sikeredett.)
  • kovi04
    #48
    Újságírók állítják össze a Golden Globe jelöltjeit. Általában a felkapott filmeket díjazzák és nem a legjobbakat. Meglepődnék, ha ilyen fogadtatás után kapna egyáltalán jelölést a Lovely Bones az Oscaron.
  • csgj
    #47
    Stanley Tuccit jelölték Golden Globe-ra a szerepért. :) Mondjuk az már a bemutatókból is kiderült számomra, hogy fantasztikusan játssza a gyilkost. Ránézel, és látod rajta, hogy pszichopata őrült.
    De azt sajnálom, hogy Saoirse-t nem jelölték. Nagyon tuti a lány. Szerintem nagy jövő előtt áll. De hát már így is volt egy Oscar jelölése, és mindenki szuperlatívuszokban beszél róla.
    Mark Wahlbergtől nem várok sokat, de nekem eddig ő is meggyőző volt, bármennyire is utálják mások...

    Gyilkos Tucci... nézzetek csak rá, totál ijesztő a fazon :P
  • gulyasandras
    #46
    szöveges változat
  • gulyasandras
    #45
    Aranyosak :)
  • gulyasandras
    #44
    Hogyan is fogalmazzak? Mindig találni olyan kritikust, akinek tetszik a filmed. :)

    Szerintem egyáltalán nem érdemes a jelölésekkel foglalkozni, hiszen szinte minden film elhozza valamilyen istenhátamögötti fesztivál nagydíját.

    A "nagy" díjátadók szavazói pedig rendszeresen elmondják, hogy nagyon gyakran meg sem nézik azt, amire szavaztak, csak megkérdeznek másokat.

    A megvesztegetési botrányokat már nem is említem.
  • csgj
    #43
    Road to the Globes 2010: 2010 Critics Choice Awards (január 15.)
    Jelöltek.
    A Lovely Bones-nak sikerült begyűjtenie 6 jelölést, köztük legjobb színésznőnek Saoirse Ronan, legjobb férfi mellékszereplőnek Stanley Tucci, és stb. Ha jól értelmezem, akkor ezeket kritikusok állították össze, ugye? Csak mert így furcsa, hiszen rendesen lehurrogták a filmet. :P Mindenesetre én egyre jobban várom, szerintem imádni fogom! A 6 jelölés meg szép, ez már előrevetíti a Golden Globes jelöléseket, az meg majd az Oscart. Csak addigra jönnek még filmek gondolom...
  • gulyasandras
    #42
    A korábban említett interjú leirata.
  • gulyasandras
    #41
    Hopp, ez lemaradt.

    Premier: szöveg + videók + képek
  • gulyasandras
    #40
    [URL=http://www.filmguide.co.nz/2009/12/13/the-lovely-bones-embassy-wellington-set-up-photos/]"képek a premierről"[/URL]
  • gulyasandras
    #39
    "Persze, érdemes elolvasni a regényváltozatot, én is azért keresem sok ilyen film után (vagy előtt) a könyvet."

    Sajnos hiába túrtam fel az internetet egy tanulmány után, amelyet pár hónapja olvastam (pedig általában lementek mindent, ami érdekel), ahol a szerző azt fejtegette nagyon hosszan, hogy miért is jobb előbb a filmváltozatot látni, s csak utána elolvasni a könyvet.

    De ami a TLB-t illeti, amikor megtudtam, hogy Jackson ezt a könyvet választotta új alapanyagául, elképedtem, hiszen annyira töredezett a történet. Mintha Márai naplóiból próbálna az ember filmet készíteni. Teljesen természetes, hogy kiragadtak néhány szálat és azokat "filmszerűen" összeszőtték.

    Lehetséges, hogy a film egyben nézve rosszul sikerült, de azok a részletek, amelyeket linkeltem korábban, valódi emberi érzéseket, rekciókat tükröztek. A mai kínálatban már ez is figyelemreméltó.

    Újabb fotók, de persze inkább az érdekelne, hogy PJ miként reagált Sarandon nem túlságosan elismerő szavaira a filmről.
  • gulyasandras
    #38
    23 perces interjú Jacksonnal - TLB, D9, Hobbit, Hollywood, jövő stb.

    (Jobb oldali felsorolásban a "Following ..." linkre kattintás után indul a videó.

    A riporter szerencsére ritkán vág közbe. (Az is igaz, hogy túl sok újdonságot Jackson nem árul el.)

  • csgj
    #37
    Peter Jackson tényleg annyit fogyott, hogy szinte már rá sem lehet ismerni! :D Saoirse Ronan pedig bájos kis leányzó, azon kívül, hogy nagyon tehetséges is.
  • csgj
    #36
    Tökéletesen igazad van. Megint előjött a könyv-film vita. Sokan valamiért nem értik meg, hogy ezeket külön kell nézni. Azért van ott, hogy "könyv ALAPJÁN". Szuper pontosan úgysem lehet visszaadni egy könyvet! Persze, érdemes elolvasni a regényváltozatot, én is azért keresem sok ilyen film után (vagy előtt) a könyvet.
  • gulyasandras
    #35
    Képek egy bemutatóról
  • gulyasandras
    #34
    "IMDB értékelések alapján érdekes következtetésekre lehet jutni (a kritikák elég durvák, de a pontszám eddig arányban 8,2)..."

    Általában nem önálló filmként értékelik, hanem inkább azt nézik, hogy mi és mi módon lett megvalósítva a könyvből. Pedig külön kell a kettőt kezelni, hiszen nem mozgóképes illusztráció elkészítésére vállakozott Jackson és csapata.

    Egyébként is az a lényeg, hogy neked tetszik-e a film.

    A számítógépek jelentős használata pedig aligha róható fel Jacksonnak, hiszen a könyv is szinte kikényszeríti.

    (Részemről már annak örülök, hogy ezúttal nem lett a film háromórás, és a költségek sem érték el a kétszázas határt :))


    Itt jelent meg magyarul, érdeklődj náluk.
  • csgj
    #33
    Ez a film annyira művészinek és érzelemdúsnak ígérkezik, hogy muszáj lesz megnéznem! Olyan, mintha a saját világomat is látnám benne... Ilyen történeteket szívesen gyártanék tonnaszámra. :)
    IMDB értékelések alapján érdekes következtetésekre lehet jutni (a kritikák elég durvák, de a pontszám eddig arányban 8,2)... Nem tudom miért alakult így, mindenesetre én szinte biztos vagyok benne, hogy nekem tetszeni fog a film.
    Annyira belebolondultam, hogy leszedtem a szép kis éles HD trailert, háttérképben is Lovely Bones van, és keresem, hogy honnan lehet megrendelni a könyvet. :D De eddig csak az angol változatot találtam meg... Max. elolvasom azt. De a film után talán jön majd magyarul egy új kiadás.
  • gulyasandras
    #32
    Aki nem kíván egy-két dolgot lelőni, az természetesen ne olvassa el ezt az interjút.

    Az ominózus plusz jelenetről:

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ... the test audiences felt cheated. Maybe it’s an American thing. I don’t think Europeans would feel this way. The audience’s felt that they had been asked to hate ... so much, they just didn’t feel satisfied about ... justice. The reason I paid attention to it was that many of the test cards said it spoiled the ending for them. So what we did was we added an extra shot of ... bouncing a couple of times as he falls down the cliff. I don’t know if that will satisfy everyone.
  • gulyasandras
    #31
    az operatőr gondolatai


    Filmrészlet Susan Sarandonnal
  • gulyasandras
    #30
    csak NAGYON óvatosan (újabb kis részlet a filmből)
  • gulyasandras
    #29
    Képek a filmből
  • gulyasandras
    #28
    Drew McWeeny kritikája (ő volt Moriarty az aintitcool-on)
  • gulyasandras
    #27
    Két pici részlet a filmből

    Tetszik, hogy nem valamelyik "trükkorgiás" jelenetet választották.

    (Állhat mögötte az is, hogy így akarják azt a képzetet erősíteni, hogy mégsem tengenek túl a vizuális effektusok a filmben.)
  • gulyasandras
    #26
    Addig is itt egy kiadós interjú.
  • zbundy
    #25
    köszönöm! várós a film