7
  • Solten
    #7
    Van par ilyen DVD-m:



    Nem rossz es olcso.
  • Sanyix
    #6
    A legjobb a csíptetős. Nem kell foglalkozni a 40 féle tetű inkompatibilis szar csatlakozóval, egyszerűen levágni a csatit és be lehet csíptetni a nyers vezetéket.
  • kvp
    #5
    Manapsag azert mar lehet jo minosegu dolgokat is kapni, raadasul megfizetheto aron. Pl. egy spdif dekoder, beepitett mosfet erositovel nagyon pici tud lenni es meg a 24 bites valtozat sem olyan draga. Igy gyakorlatilag a hangszoroba el lehet helyezni az egeszet. Kabelek szintjen pedig csak szurt egyenaramu tapfeszultseg es az spdif jel kell, ami szabvany rca dugos kabelen is erkezhet. Mivel a jel digitalis formaban megy el a hangszoroig, ezert zaj sem kerulhet bele. Fontos, hogy lehetoleg tomoritetlen spdif-et hasznaljunk, ha a kimenet tamogatja akkor 24 bites, ha mas nincs akkor 16 bites felbontassal es a felvetel eredeti mintavetelezesi frekvenciajaval vagy annak egesz szamu tobbszorosevel.

    Nekem nehany regi csehszlovak tesla hangfalam van, amiket a fent emlitett kiegeszitessel nagyon jol lehet hasznalni, de 60 ezer forint koruli darabaron ma is lehet kapni nagyon jo hangfalakat, amiket erdemes kiegesziteni a digitalis spdif dekoderrel. (tehat a kozponti dekoderbol/szamitogepbol jonnek ki mono vagy sztereo spdif kimenetek, amik mennek a hangfalakhoz, tovabba lennie kell valahol egy zajszurovel ellatott aktiv pfc-s tapegysegnek is a hangfalak szamara) Erre a megoldasa mondhatjuk, hogy korszeru es meg a hangja is jo minosegu es jo tap eseten teljesen zajmenetes.
  • Cat #4
    Teljesen más a kettő célközönsége. Egy a cikkben látható rózsaszín izét simán el tudok képzelni egy fiatal lány szobájában, míg az alattam látható szürke téglatestet nem igazán, valószínűleg sikítva dobná ki az ablakon akkor is, ha nagyságrendekkel jobb a hangminősége.

    Nem a tudás számít. Audiofil van a világon pár százalék, divatos, jól kinéző cuccokra vágyó fiatal pedig minden országban rengeteg. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
  • B0nFire
    #3
    Így néz ki:



    Nem rossz kis cucc ez, csak már nem elég modern. Pl a hangfalcsatlakozója amolyan csíptetős. Nincs rajta modern Jack aljzat, hanem csak tuchel aljzat: , ami már eléggé idejétmúlt. De fonnyasztottam hozzá fordítókat és megy pöpecül. 2x10 W! Nem sok, de az kijön belőle, és nem PIMPÓ!
  • B0nFire
    #2
    Nekem 30 éves Videoton hangfalaim vannak, meg egy hasonló korú NDK receiver. A neve: akkord sr 1510 hi fi. Igaz, a hangfalakra már ráférne a csere, mert itt-ott kikönyököl belőlük a hangszóró, de elérhető áron hasonló minőséget sajna nem tudok.

    Az ébresztőórákat meg sosem szerettem. Mindig olyankor csörög, amikor az ember alszik!
  • Piel
    #1
    Azt hittem, hogy öregszem és az én hallásommal van baj, amikor ezeket az csilli-villi masinákat hallottam szólni. Ezek szerint rosszabbak hangminőség terén mint régen voltak. Nem is fogom lecserélni az több mint évizedes jól bevált Technics tornyot.