77
  • Sir Ny
    hát adná az ég, hogy tahó amerikai lehessek (annyi pénzzel, mint egy tahó amerikai). ahogy így töprengek, egyre inkább az a gondolat motoszkál bennem, hogy valszeg rakodó munkás leszek egy teszkóban.
  • hdo
    Olcsó ár ... pfh ... ez is maszekba írogat!
  • cateran
    Valószinüleg karácsonyra még jobban felfut,bár a X Bundle akciói se lesznek piskóták:D (már a Modern Warfare 2 és a Forza 3-as bundle gépekre gondolok)
    De mint mondtam 250 font már emberibb ár,főleg,hogy a fat verziók árai még lejjebb mentek igy és hát mint kiderült nyugaton sem fenékig tejfel az élet:D Sok pénzt visz a drog,a pia és az éttermi számlák:D
  • cateran
    Olyan lennél, mint Joey a Jóbarátokban:D Előre a szakbarbárságért...
  • dez
    /ON :)

Úgy tűnik, a 37. hétre sem fogyott ki teljesen a lendületből... [link]
  • narumon
    ÉS akkor már lehet is belőled tahó amerikai.
  • Tetsuo
    A 20 ev, pelda volt, szerintem is regebbi a dolog..
  • dez
    Ja, és még annyi, hogy a műveltség nem puszta bemagolt adatok nagy halma. Éppen erről beszélek.
  • dez
    A műveletlen ember olyan, mint egy gép, vagy betanított majom. Nem ért semmit a világból, így aztán könnyedén manipulálható is össze-vissza.
  • dez
    Rosszak a példáid, bunkócska. :)
  • dez
    Nem kell mindent az utóbbi 20 évre fogni, sokminden 50 éve sz@r. Nem 20 éve kimagalsó itt a funkcionális analfabéták száma, hanem jóval több.
  • Sir Ny
    kell a hóhérnak az általános műveltség. ha informatikus vagyok, akkor leszarom, hogy hol van afganisztán, ha meg geológus vagyok, akkor meg leszarom a java-t a python-t. ha matektanár vagyok, akkor leszarom, hogy melyik uralkodó melyik uralkodó lányát vette el feleségül, ha meg régész vagyok, akkor meg leszarom a függvényeket meg a geometriát. ha zenész vagyok leszarom a magasugrást, ha meg olimpikon vagyok, akkor meg leszarom a violinkulcsot.
  • Tetsuo
    Nem a tananyag mennyisege a fo problema, hanem az, h a tanarok szinvonala meredeken zuhant az elmult 20 evben es nem allt meg..
    Uniosodik az oktatasunk, kompatibilis lesz a tobbi orszageval, nem lesznek sajatossagok..

A komolyabb tudast ado sulik iszonyu dragak lettek (v meg csak lesznek) es akkor ua mint amerika v anglia, ahol van 0,00001% csucsszuper legfelsobb oktatas, a tobbi felsooktatas silany szar (az eddigi magyar kozepszintnek megfeleleo).
  • dez
    Az a baj, hogy ha csökkentik a tananyag mennyiségét (miközben értelmesebbé teszik az összetételét) az a baj, ha meg így hagyják, az is baj.
  • Tetsuo
    Hat igen, ugy nez ki, tudatosan es konzekvensen romboljak a magyar ertekeket, ez nyilvanvalo, csak az nem, h ki es miert.
  • Tetsuo
    Termeszetesen rossz a magyar oktatas es 1re rosszabb lesz. De meg mindig magasabb szintu altalanos muveltseget ad mint az angolszasz.
    Szerintem aki diplomas lesz, annak szakmai iranytol fuggetlenul illik tudnia alapveto tortenelmet, irodalmat.. igy lesz szeles a latokor, stb.
  • Tetsuo
    Hidd el, h sokkal idiotabbak az angolok.. es ok tanulhatnanak, konnyeden megsporolhatjak ra a lét, meg csomo tamogatast kapnak.. de a legtobb nem tanul ill vmi kamu faszsagot: marketing meg ilyenek.
    Alapvetoen az angol kozepreteg atlagosan alacsonyabb szintu muveltseggel es intelligenciaval rendelkezik, mint a magyar alsoreteg. Ez a tapasztalatom minden megszepites nelkul.
  • dez
    Az idegennyelv kimondottan hasznos dolog, de persze azt is rosszul tanítják már évtizedek óta. Gyanítom, itt sem az volt a cél, hogy minnél többen elsajátítsák...
  • dez
    Ha normálisan és érdekfeszítően elmagyaráznák, melyik háborút miért vívták, az nem lenne baj. Na de nem erre mennek, hogy az emberek értsék a dolgokat. Helyette inkább bemagoltatnak minnél több dátumot és nevet. De legalább jól el is megy a többség kedve az egésztől. De hát éppen ez a cél, itt így akarják elvenni a jónép kedvét a továbbtanulástól (több munkáskézre van(/volt) szükség, mint mérnök), hiszen a felsőoktatás ingyenes volt.
  • Sir Ny
    a magyar oktatás az annyira el van cseszve, amennyire csak lehet. ha én mondjuk informatikus szeretnék lenni, vagy fizikatanár, akkor mi a jó büdös francért tanuljam meg az összes arab uralkodót? meg az összes csatát, amit a rómaiak vívtak, hogy hol vívták, ki ellen, mikor és ki győzött?
    meg mi a francér kell megtanulnom egy (több) idegen nyelvet? ja, tudom már, ha kevés a fizetés mehetek külföldre.
  • dez
    Néhány afrikai és távolkeleti ország lakójának sem jutna eszébe 1-2 dollárt fizezni egy csomag sültkrumpliért... :) (Az a napi j9vedelme.)

Szerintem fifty-fifty.
  • cateran
    Fene tudja:D Nekem ez kimagasló emberi ostobaság (no meg jólét)pedig én is jól élek (sőt)de az életben ki nem adnék 4 fontot 1 db krumpliért..(még töltelékkel és körettel sem..:D)
    No de eléggé eloffoltuk a topicot már:D

Kiváncsi lennék mennyire számitott a sikerességben az emberi ár (250 font már eléggé barátságos) és mennyire,hogy slim..vagy ezek kombinációja?
  • narumon
    "De megtapsoltam azt a vendéget is,aki kért 1 jacket potatoe-t (héjában sült krumpli) töltelék és köret nélkül...4 fontban volt neki 1 darab krumpli.."

Hát ez már a jólét :)
    Ha 10 fontos az órabére (ennél lehet hogy több), akkor tök kurva mindegy hogy 4 font vagy 14 font az a krumpli. Itthon is simán kifizetsz még hülyeség nélkül is 1 órai munkabért egy söltkrumplira, ha étteremben kéred akkor meg 2-3 órait is talán.
  • cateran
    Persze ezek igy erős sarkitások,de jól példázzák az ÉN környezetemet:D
  • cateran
    Neked is részben igazad van:D Nem is arról valán talán szó,hogy a magyarok jobbak vagy okosabbak,hanem hogya hipermüveletlenségük és a józan paraszti ész hiánya ellenére állati büszkék magukra az angolok...pontosan arra,hogy milyen okosak és képzettek..Pl. Főszakács megcsinál 1 krumplipűrét? 3x-os hurrá milyen ügyes..de a csúcsot 1 82 fontos -szombati- szerelő kihivás tartja,idézem:
    Probléma:hütőgép nem müködik
    Probléma megoldása:főkapcsoló bekapcsolása

Ez a villámtréfa 82 jó angol fontjába került a cégnek...
    De megtapsoltam azt a vendéget is,aki kért 1 jacket potatoe-t (héjában sült krumpli) töltelék és köret nélkül...4 fontban volt neki 1 darab krumpli..
  • narumon
    Nem, semmiképpen nem hivom fejlődésnek, sőt mint mondottam én egy héten nem nézek ennyi tévét ami itt napi átlagnak jött ki. Egyszerűen csak beírtam a tényt, hogy akik kint élnek huzamosabb ideig azok utána hajlamosak "megszépíteni" a magyar állapotokat amikor itt is tök ugyanolyan hülyék az emberek (mellé még rosszindulatúak is) és semmivel sem néznek kevesebb tévét, vagy élnek kevesebb hitelből. Mondjuk mi nem más népeket nézünk le hanem magunkat, ami sokkal nagyobb társadalmi probléma, pedig ha valamire büszke lehetne valaki az az, hogy magyar.
  • Tetsuo
    Ez koztudot.. es van benne vmi, de az is koztudott, h az AGBN kib*szottul kis mintabol dolgozik.
    A magas nezettsegi adatok a "rendszervaltas" ota fokozatosan emelkedtek, ugy, ahogy a musorok szinvonala sullyedt.
    Az angol-szasz teruleteken mar felnott 1 v 2 generacio ezeken a szinvonaltalan agymoso (direkte butito) tv-n, Mo-n meg csak most fog..

Szomoru es nagyon durva, h ezt hivjuk fejlodesnek.
  • narumon
    "Az AGB Nielsen adatai szerint Magyarország az Egyesült Államokkal fej-fej mellett vezeti a legtöbbet tévéző nemzetek listáját. 2004-ben a négyévesnél idősebb magyarok naponta átlag 4 óra 31 percet töltöttek a tévé előtt, míg az USA-ban a kétévesnél idősebbek 4 óra 32 percet."

Akkor most lehet fikázni, vagy előtte legközelebb tájékozódsz?
  • narumon
    Jah és hogy nem hülyeségeket irogatok, csak neked csak most (ez nem hiszem, hogy az évek folyamán változott volna):

"A Médiametrie-Eurodata televíziós nézettségi adatait összesítve nemrég nyilvánosságra került felmérése szerint 1998-ban magyarok voltak Európa legtöbbet tévéző nemzete. A kimutatás szerint átlagosan 236 percet töltünk naponta a készülék előtt. Tavaly még csak harmadik volt Magyarország Törökország és Oroszország után. "
  • narumon
    Igy van szerencsére nem én vagyok. (éhen is halna rögtön néhány "műsor"szolgáltató). Viszont attól, hogy te sem tévézel azért ez még meredek kijelentés volt.
  • Tetsuo
    Az angolok szerintem durvabbak mint az amcsik, persze videken.
    London teljesen mas. Ott muszaj nyitottabbnak lenniuk (tudasra is), ugyanis ok vannak kevesebben.

Termeszetesen mindenhol van pro es kontra. Meg aztan embereket altalanositani nem szep dolog, de a matekpeldat kiprobaltam es sok ismerosom kiprobalta..
    2+2x2=? irodaban dolgozók, supervisor-ok 70%-a rossz valaszt adott, mig a lengyel takaritók 90%ban helyesen valaszoltak, tobb mint 100 emberbol. Ez teny.

A legtobb angol nem irogat forumba, hanem max a youtube-on nezegeti a Lady GaGa-t..

A magyar oktatasnak is voltak hibai, de a jelenlegi rankeroszakoltnak (bolognai rendszer, meg a tanarok felhigulasa) sokkal nagyobbak vannak.
  • cateran
    Részben igazad van,de azért megemliteném,hogy te fórumokat olvasol én meg köztük élek már 6 éve...ne feledd,aki drogos és piás az nem fog neten fórumokba irogatni,mert kellően lefoglalja a drog és alkoholmámor (bár valóban nem szép általánositani,de bátran kijelenthetem,hogy környezetemben (és a hirek szerint végülis egész Devonban)10 helyiből 8,5 drogos és/vagy piás..bár a drog általában kimerül a fűben:)
    Ha hiszed,ha nem majd minden este lehussannak valami pubba,hogy aztán horror áron hülyére piálják magukat (3 napig igazolás nélkül lehetsz "beteg",csak betelefonálsz,hogy "nem érzem jól magam" és le van tudva a dolog...hát élnek is vele)....mondjuk nem tudom mennyire számit a drogozásba,hogy ez itt 1 szörfös hely (nem netszörf:D hanem rendes vizi..:D)
    Ha meg mondjuk izgalmasabb meccs van,akkor a fél település a pubokban van és nagy kijelzőjü tv-ken követik a meccset..olyankor átvedlenek idegen fajjá,mert levegő nélkül is képesek létezni (az kiszorul a helységből..)A másik fele azért nincs ott,mert nincs már több hely...

Roliika: Nem érdekes..én se szeretem a focit,hát nem beszélgetek velük róla,pubba se járok (2 csapolt sör árából 8 dobozost vehetek a boltban..)
  • dez
    Pedig sokminden jó, ami nyugatról jön. És sok jó jön keletről is. Nyilván nem minden, nem kell mindent majmolni. Van mit tanulnunk még az idősebb, fejlettebb kultúráktól.

Megvoltak és megvannak az oktatásunk problémái is. Sok felesleges adatot magoltattak be, de európai áltagban talán itt a legmagasabb a funkcionális analfabéták aránya! Akik jól tudnak magolni, de nem igazán értik, amiről szó van. Valahol azt olvastam, hogy az itthoni tanítási rendszer nem az átlagembert akarta megtanítani az élet fontos ismereteire, hanem az alsóbb iskolák előkészítők voltak a magasabb iskolákhoz, és aki nem ezen az úton haladt (azaz a többség), az így járt, kiszelektálódott. Egy nagy rosta volt az egész. Célorientált...
  • dez
    Nem kellene ennyire általánosítani. Lehet, hogy az átlag ilyen (no és itthon milyen?), de 1-2 szinttel feljebb már egy kicsit más a helyzet.

A külföldi, többek között a britek által látogatott fórumok alapján nekem az jön le, hogy bár az átlag-IQ 100 körül van (talán nem véletlen, ugyanis a 100-as az éppen az általos), de általában tudnak viselkedni, és tisztelik mások tudását. A kevésbé intelligensek vagy kisebb tudással rendelkezők nem akarják mindenáron bizonyítani, hogy igenis mégis csak ők tudják jobban a dolgokat. Szóval nem szégyellik, így nem dühödnek fel, ha valaki jobban tud náluk valamit, stb. Nyilván lehet találni negatív példákat is, vannak kevésbé nívós fórumok is.

A magyarokban viszont van egyfajta kényszeresség az "én tudom jobban"-ra és az "én vagyok az okosabb"-ra, még ha erre nincs is meg minden alap. Így aztán a kooperáció is nehézkes. (Persze van kivétel.)
  • Sir Ny
    "Magyarország az egyik legtöbbet tévéző nemzet. "

te lehet, hogy sokat tévézel, de Magyarország szerencsére nem te vagy.
  • roliika
    Nee..az angolok? Szomorú. Énsem iszok és nem dohányzok...tehát pubokba ritkán fogok járni..focit is útálom..tényleg..ha megkérdi milyen drukker vagyok és azt mondom semmilyen...az hogy veszi ki magát? :DD
  • cateran
    Ne akard tudni....tabu szavak: logika,hatékonyság,egyszerűség...kb olyanok, mint a Magyar Honvédség..a kockát guritják,a gömböt viszik...
    Ami fontos: légy mindig vidám (vagy mutatkozz annak) és szeresd az alkoholt (ha drogozol,az plusz jópont)
    Ezen dolgok "követelmények" Észak-Devonban (Nekem "pechem" van..én nem iszom,nem dohányzom és főleg nem drogozom...kénytelen voltam jól dolgozni..:D)
  • roliika
    Szia!
    Az angolok primitívek? :D Mármint hol? Úgyértem pl London nagyrésze nem eredeti angol. Épp Londonba..vagy írekhez készülök..eejj... :DD Azthittem az angolok jól képzett okos népség..USA lakók elég sötétek azt tudom..ha vinnének se mennék oda...max Canada.
  • Tetsuo
    na ja, ez vilagmeretu problema, ugy hivjak, amerikanizacio.
  • narumon
    Én csak annyit irtam, hogy amit leirtál az nap mint nap megy körülöttünk. Magyarország az egyik legtöbbet tévéző nemzet. Hazamegy apuanyu minden leszarva de a mónikasó meg a józsibarát az megy nonstop. Pénze nincs semmire de megveszi az új Dácsiát meg Szuzukit mert az kell, a törlesztőbe meg belerokkan. Két mondatot nem tud helyesen leírni de sír a szája, hogy az állam nem vesz neki lakást. stb stb...