165
  • n3whous3
    #165
    és ki a faszomat érdekli mindez, amit az FSF mond. GTA IV-et nem fogok játszani linuxon meg szerintem visual studiot se fogok rajta használni (max emulátorral, amibe vagy megveszem ugye a wint... vagy nem eredetit rakok be imagenek)
  • semmikozod
    #164
    Nekünk meg az hogy szórakozzunk komment irás/olvasás közben, nemde?
  • homeless
    #163
    Nem veszitek észre, hogy az sg szerkesztői szándékosan válogatnak össze ilyen flamebait híreket, hogy megmaradjon az olvasótábor? Nekik az a cél, hogy 100+ komment legyen minden hírnél.
  • semmikozod
    #162
    Elvileg a Linux userek "okosak". Akkor hogy lehet, hogy desktop célokra ajánlanak egy szerver operációs rendszert??
  • Ravkin
    #161
    Ez persze nem jelenti azt hogy a cégek vagy a vállalatok ne váltanának, majd valamikor a jövőben


    Magamtól idéztem szerintem ugyan arról beszélünk.
  • Alfa Of NS
    #160
    "
    "Viszont lényegében csak fix hardver-szoftver környezetben jó."
    Notebookok? Netbookok?
    "

    Akár. Bár ott is előjöhet az, hogy ezt azt változtatni szeretne a user (hardvert köt hozzá, telepítene vmi szoftvert) és akkor elkezdődnek a problémák. Igazából az számít, hogy ami alapból van az elég-e. Pl sima aasztali gépen ha a Linuxnál előre telepített böngésző, e-mail kliens, videónéző stb elég, akkor jó.

    Megjegyzem, ha a Linux disztók is egységesebbek lennének minden téren kényelmesebben kezelhetőek lennének a hardver-szoftver változások is. Rugalmasabb lenne a rendszer az átlagfelhasználó számára is.

    Ahol még kevésbé van hardver-szoftver változás az szerintem a közigazgatás. Normál esetben ott azért szervezetten folyik bármiféle hardver vagy szoftver megváltozása. Tehát előre tudják mit hogyan akarnak változtatni és fel lehet rá készülni vagy tudni lehet előre hogy mi nem működik, mi hogyan működik.
  • torreadorz
    #159
    Az összes ilyen flame úgy kezdődik, hogy mindkét táborból megérkeznek az idióták...

    Egyébként a legtöbb vita alapja az, hogy a "hivők" elfelejtik azt az apróságot, hogy nem egy kalapáccsal kell beverni minden szöget, hanem a szöghöz kell kalapácsot választani (értsd, egy operációs rendszernek rengeteg felhasználási esete van, lehet desktop gép, szerver gép, lehet hogy grafikai felhasználásra kell, lehet hogy csak a titkárnőnek szövegszerkeszteni, lehet hogy fejleszteni, nem mindegy hogy hány géped van stb stb, és még egy tucat szempont, ezek alapján van ahol a windows a jobb választás van ahol a linux és van ahol a vegyes. Aki ezt nem érti meg, az legalább akkora hülye, mint aki bmw-vel akar kimeni szántani taxizni meg trakorral akar...)
  • Sanyix
    #158
    Az a vicces hogy az idióta ms vérfanboyok, úgy tesznek mintha őket betámadta volna valaki :)

    A lényeg az hogy úgy kezdődött az egész flém, hogy jöttek a tudatlan marhák, a szokásos "nincs ps linuxon, a gimp meg hááát" (lehet hogy az ingyenes "háááát", de a professional nagyon nem "háááát", csak azt se tudják hogy van ilyen, és nem ez az egyetlen, de szajkózzák a szomszéd pistikétől hallott faszságokat, aki bizony 1 órát linuxozott már :D), meg hogy ez bonyolult meg az bonyolult, meg így van a linuxban meg úgy van. És akkor a linuxosok jönnek ezeket megcáfolni, TÉNYEKKEL, elmondva hogy hogy van, nem említve a win-t nem mondva hogy egyik szar vagy másik jobb.
    Aztán a linuxról fogalmasincs júzer írja hogy a linux akkor is szar mert (és újra elkezdi a fentieket, nem tőrödve azzal hogy 20szor leírták előtte neki, hogy nem úgy van), és így indul. Aztán jönnek az m$ vérfanboyok, és kezdik hogy a linux milyen szar ,és a win isten. Így indul minden flém.
    És persze az m$ vérfanboyok szerint a linuxos tévhitek megcáfolása (win említése nélkül) az flém, és sírnak miatta pont ők kezdték a flémet :)

    Olyan mint amikor a c-k sírnak hogy elnyomják őket, meg terrorban élnek, amikor ők kezdték az egész balhét, amúgy semmi gond nem lenne :DD
  • Sanyix
    #157
    ez sem igaz, én már használtam ubuntut kubunutut... annyi volt bennük a különbség, hogy néhány program gui-ját más néven kell keresni. Egyébként meg kde-re felmegy a gnome-os program, és fordítva. És nem kevés program van ami olyan semmilyen (nem tudom pontosan hogy megy ez, de nincs felülethez kötve, csak felrakod és megy). Ugyanúgy ugyan azok a programok vannak szinte mind2-n csak más felülettel, és egyébként gyerekjáték használni. Én mikor ubiról kubira váltottam semmi nem volt. Mindent rögtön megtaláltam. De mikor saját magam fluxbox felületet telepítettem azon is minden megvolt, pedig az aztán nagyon különbözik a kettőtől. De pl gtk (gnome) felületes programok winre is mennek, csak fel kell rakni hozzá a librarykat, a gimp is ilyen.
    Használtam debiant is, annál is hasonló volt a helyzet.
  • Zoliz
    #156
    Én meg nem ajánlom a Linuxot, mert nagyon sok időt elvesz a megtanulása és manapság az idő pénz. Van más egyéb amit tanulni kell.
  • who am I 7
    #155
    úhh, én vétkeztem véletlen vesszőt írtam be a www után jajj :D
  • who am I 7
    #154
    Látszik persze...de én még mindig aszondom, h ne akarjunk a bantu négerből is pc expertet csinálni...ha már megtanulja , h kell biztonságosan kezelni winfost, már az egy haladás!Amúgy annyira qvára nem eccerű wint sem "tisztán" tartani...Márha..látogacc kicsit "nehezebb" súlyú warez oldalakat is :) Én már évek során tapasztaltam, mit hova hányméter :) 1 virusirtóval el vaok, virusom nincs már jó ideje (3kop)..és minden új cuccom megvan ami kell.Na mind1.Én aszondom, h az átlag júzernek jó a win, csak meg kéne tanítani neki használni .Ami még fiatalabb korúaknak nem is probléma, de 40 fölött már nehezebben "áll át" az agy a digitális dolgokra, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
  • BlackRose
    #153
    És miért kellene ilyen naív dolgokkal foglalkozni? :)

    Vallás-politikai szempontból mindegy, hogy szerver vagy desktop, mert ott a Microsoft vs. non-Microsoft a duma, szakmai szempontból meg nem szokták egymás annyát bántani.
  • Garfield
    #152
    Azért a minél precízebb flame kedvéért jó tudni, hogy akkor most a desktop vagy szerver oldali piaci jelenlét kapcsán küldi el az anyjába a linuxos a windows-ost és fordítva. :-D
  • BlackRose
    #151
    Igaz, de ha nincs hangsúlyozva akkor általános használatot értünk (szerver+desktop+mobile+embedded+...), bár a logika igy diktálja.
  • mrzool
    #150
    egy régi hír de: "Eltűnhet a .doc formátum"
    "Júniusban magyar nemzeti szabvány lett az ingyenes OpenOffice irodai programcsomag által használt Open Document Format (ODF), ami segítheti a nyílt formátum hazai terjedését, valamint a Microsoft elavult formátumainak az eltűnését."
    http://index.hu/tech/2009/07/15/eltunhet_a_.doc_formatum/


    Aha, és ez most olyan nagy dolog? Ez pedig egy még régebbi hír:

    Magyar szabvány lett a DOCX

    A Magyar Szabványügyi Testület Informatikai Bizottsága is jóváhagyta az Office Open XML magyar szabványosítását, ami tovább segítheti az elterjedését.

    A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) és a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) után a magyar hatóság is nyílt formátummá nyilvánította az Office Open XML-t, amely elsőként az Office 2007-es verziójában jelent meg a jól ismert DOCX, PPTX és XLSX fájlformátumokban megtestesülve.
  • Garfield
    #149
    Azért el kellene végre már dönteni, hogy akkor most asztali vagy szerver célú felhasználásról beszélünk? Mert a szerveroldali felhasználását a Linuxnak senki sem vitatja, de a desktop használat igencsak kétséges.
  • BlackRose
    #148
    Ja ezt elfelejtettem :) a RedHat, Novell és IBM tényleg haldoklik mert a "linux mint olyan vállalati szinten egy nagy nulla..." :) Mindég nevetni szoktam azokon akik egy vállalkozást valami egyházi szervezethez hasonlítanak ahol egy valakit imádnak... a vállalkozások termékeket használnak problémák megoldásaira, az ég világon le sem szarják sem a Windows-ot sem a Linux-ot és csak akkor alkalmaznak valamit és csak azt ami az adott esetben az adott helyen az adott pillanatban az adott feladatra jobban megfelel nekik mint az alternatíva. Nem látnak sem szentet sem Istent sem ördögöt sem a Linux-ban sem Windows-ban.

    Egyébként sajnálom, hogy a FSF-ből egy vallási politikai szervezet lett, valamikor nem az volt a céljuk mint most, valamikor az volt a céljuk, hogy egy teljes UNIX féle OS-t és azt kisérő programokat hozzanak létre és ez egy nemes cél volt persze mikor ez megvalósult, egy másik nemes cél helyett egy vallás-politikai szervezetet csinált RMS az FSF-ből... valamikor nagyon becsűltem az öreget (még most is de csak azért amit régen tett) de, hogy komolyan összeszarta magát az elmúlt néhány évben az biztos, és már elég sokan az Open Source közösségből is osztják a véleményem (pl. maga Linus is).
  • Epikurosz
    #147
    "A linux mint olyan vállalati szinten egy nagy nulla, és így elég nevetséges ez a kijelentés is hogy a vállalatoknak arra kellene váltaniuk. "

    Ujjujuj!

    Ha lelapozol az aljára ott találsz egy csomó nagyválalatot, amely Linuxot alkalmaz.
    Én hozzáadnám még a T-Home-ot és a CIB Bankot is.

    + 1 barack a fejedre!
  • gothmog
    #146
    Pedig fordítva működik.
    Ejnye-ejnye.
  • gothmog
    #145
    Videó beszúrása
    A beszúrandó videó SRC címét kell a flash tagek közé tenni.
  • BlackRose
    #144
    Nézd legalább 2 nagyvállalat mindjárt Windows 7-est fog használni (Microsoft és Intel) :) és még sok más is legalább részben használni fogja, pl. GE szinte 100% biztos... persze a nagyvállalatok nem szokták úgy mint manapság az állami bürokráciák egyszerre cserélni a gépeket és az OS-eket... hanem inkább fokozatokban, lépésről lépésre (ott ahol van értelme)... de, hogy nem fognak Windows 7-est használni az nem igaz. A nagyvállalatok nagyon tarka állatok, mindent megtalálni bennük sok esetben még akár DOS is fut néhány gépen/rendszeren.
  • gothmog
    #143
    Szerintem nem fölösleges. Persze azzal a félkegyelművel se vagyok egy véleményen, de ez talán látszik is.
  • Ravkin
    #142
    <flash><object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/FVbf9tOGwno&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/FVbf9tOGwno&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object></flash>

    Szerintem mindenki döntse maga...
  • who am I 7
    #141
    fúúú most beírtam explorer keresőbe , hogy www.google.com és ez jött be : http://www.bing.com/search?q=www%2Cgoogle.com&src=IE-SearchBox&FORM=IE8SRC :D:D:D:D:D:D:D:D LOOOOOL
  • Ravkin
    #140
    A nagyválallatok azért nem fognak még sokáig win 7 et használni mert egész egyszerűen nincs rá szükségük.

    Na nem mintha valami újat montam volna, de nem azért nem váltanak vistára vagy windows 7 re mert undorodnak a rendszertől, mint azt néhány sörhasú aktivista barátunk gondolná.

    A vállalatok általában a következőre törekednek :

    - Stabilitás
    - Inkompatibilitás elkerülse
    - 24/7 rendelkezésre állás
    - Azonnali support és karbantarthatóság

    Namost, mivel jelenleg egy windows xp erre a célra tökéletesen megfelelő hiszen sp3 al korszerűen biztonságos rendszert lehet kiépíteni és az erőforrásokat sem fogja lefoglalni feleslegesen. De itt nem kell arra gondolni hogy csak azért mert a win7 több erőforrást eszik ezért szar... éppen ellenkezőleg. Csak mivel a cégek/vállalatok egyébként a kölcséghatékony megoldásokat kedvelik nem fogják maguknak beszerezni a legújabb technologiai vívmányokat. Ígyhát a win 7 valószínűleg megmarad a hobbi játégépfejlesztők és az individuális pc tulajdonosok asztalán. Már most is jelentős növekedés indult meg ezen a téren. Ez persze nem jelenti azt hogy a cégek vagy a vállalatok ne váltanának, majd valamikor a jövőben amikor is egyrészt már kikoptatott rendszer lesz másrészről az infrastruktúra is megfizethető lesz.

    A régebbi gépeken például a windows 2000 eket is meghagyják ha esetleg olyan gép alatt fut, vagy ilyenkor bejöhetnek akár az alternatív oprendszerek is. A linux mint olyan vállalati szinten egy nagy nulla, és így elég nevetséges ez a kijelentés is hogy a vállalatoknak arra kellene váltaniuk.

    Aztán meg fizethetnék a túlórákat
  • who am I 7
    #139
    vagy neked nem adta? így helyes XD én is fáradok XD
  • who am I 7
    #138
    mert fölösleges a vergődés.vagy nem neked adta, fáradt vagy?
  • gothmog
    #137
    mondom : ezt
  • gothmog
    #136
    És zet azért tartottad fontosnak itt előadni meeert... ??
  • who am I 7
    #135
    Ti soha sem tanuljátok meg?Komolyan, a "linuxos" egy külön állatfaj?De tényleg...Hagyjátok a wineseket, minek kell téríteni?Meg oltogatni?Ha mindenki linuxot használna, akkor muszáj lenne adni a pénzt a supportba, muszáj lenne egyre több program rá, egyre több user egyre nagyobb tér, egyre több féreg...És akkor ugyanott tartunk mint a winnel.Ennek mi értelme?
  • who am I 7
    #134
    "Tudo csajom van, 2 új autóm és egy baszott nagy házam. Mind ezt elértem 28 évesen úgy, hogy azt csinálom amit szeretek, ami igen kevés embernek adatik meg. És még jól is kersek."

    Van egy "csajod" 34 évesen? :) grat.... és a ezsgéfórumát osztod a pórnépet :D amúgy, h telt az ucsó 6 év?Nem cserélted le a verdákat...márha ugye 3.os voltál 84ben, akkor má rég vótá huszonnyóc... és egy jólmenő geeknek nem árt cserélgetni az "autóparkját" 2-3 évente, nem? :D vagy netán közbe Jézus Krisztussá váltál? O.o :D no offense :D de amit leműveltek itt..brutális :)
  • gulyasandras
    #133
    "Debian: na pont a Debian féle linuxok fogják a felhasználókat maguk mellé édesgetni???? A Debian a hardcore linuxosok rendszere. Na ezt lehet buherálni 1 hétig mire belövöd... Igaz akkor viszont sirály :)"

    Te is régen láttál Debian-t. (Könnyen települ, könnyen beállítható, naprakész - smxi.)
  • gecselac
    #132
    OFF: Ez elég szar dolog amúgy, hogy minden win vagy linux cikk alatt ekkora háború folyik.. .. inkább azon gondolkodnátok, hogyan lehet mindkét rendszer előnyeit egyesíteni. A sok 13 éves wines faszhuszár pedig tanuljon meg szépen írni előbb, aztán ha a számítógépezés majd nem a GTA4et jelenti nekik, leülhetünk beszélni.

    ON: Magam sem ajánlom a wint.. .. .. ENNYI :D

    -A linux közel sem egyszerű. De csak felfogás, hozzáállás kérdése, és tanulható. Ha már telepítés előtt szarozod, persze, hogy nem fogod tudni használi. Én egyedül tanultam meg kezelni, rengeteg írás van neten, tudni kell keresni, ezeket felhasználni. -
  • gothmog
    #131
    "Viszont lényegében csak fix hardver-szoftver környezetben jó."
    Notebookok? Netbookok?
  • BlackRose
    #130
    Szerintem nemsokára kijön az "ObamaOS" és nem hiszem, hogy Linux kernel lesz benne (persze Windows sem) :)
  • gothmog
    #129
    Bezzeg a photoshop, meg az autocad, meg az archicad, meg a cubase. Csak odaülsz elé és azonnal, profi szinten használod.
  • Epikurosz
    #128
    A Linux disztribek között olyan nagy különbség nincs. Igazából sokan kihoznak saját disztrót, hogy azzal promózzák magukat.
    Akár én is piacra dobhatnám a Linux-alapú EpikurOS-t, ha értenék ehhez.
    Ebben biztos nagy hangsúlyt fektetnék a hálózatkezelésre, az intertentre való csatlakozást kis VarázsLóval támogatnám.
  • Epikurosz
    #127
    Amit te itt leműveltél, az több volt, mint személyeskedés. engem mondjuk nem zavar, sőt, kicsit megemeli az adrenaliszintem, ingereket nyújt, de van, akinek nem jön be.
  • Epikurosz
    #126
    I endorse Linux!
    :-)