130
  • Garrett27
    #130
    nahát, hogy mért nem alkalmaznak téged, mint jogászt (is)?...
  • Sir Ny
    #129
    szerintem nem az okosnak nevezett emberek, hanem a magukat okosnak nevező emberek.
  • Justil
    #128
    én kb 3-4 domaint tartok fent, igaz tárhelyet nem bérlek hozzájuk, de kb 10 dolcsi évente mindegyik :) 1 péntek esti mozi ára...
  • hottold
    #127
    Ezt jobb helyeken koholt vádnak hívják és az ilyenért a bírót szokták elítélni.
  • USAMEN POWER
    #126
    "fájlcserélést és a kalózmásolatok terjedését elősegítő szolgáltatás létrehozásáért" Egyszóval illegális tartalmak terjesztése a vád, hazugságalapon állva.
  • hottold
    #125
    "ezt azonban még a per elején dobták, mivel a bizonyítékok meglehetősen ingovány talajon álltak."

    [nagy]akkor kérdezem én , hogy mégis mi a bizonyíték ellenük VÉGÜL?

    én a bizonyítékra gondolok és nem mellébeszélésre, ők ugyanis egy bit nem sok, de annyi illegális tartalmat nem szolgáltatnak és nem is szolgáltattak soha.
  • polarka
    #124
    Jah, emléxem, amikor a tanárom (most sem akarok részletekbe menni, de felsőfokú tanár) kiadott egy feladatot, amit ő írt és erre rajta kívül mindenki máshogyan értelmezte (1 elterjedt értelmezés, több bizonytalanabb) a feladatot. És amikor rákérdeztünk, h most akkor mit akar tőlünk, akkor lebaszott minket, h kb. 80-an (mindnek anyanyelve magyar) nem tudunk magyarul, de őt aztán tud és helyesen tud fogalmazni. Nah, az vicces volt. Ha ilyen emberek készítik azokat a statisztikákat, akkor tényleg hitelesek lehetnek
  • polarka
    #123
    A #84-ben sem értettem úgy, h folyamatosan kellene neki fizetni (bár elismerem félreérthető volt, csak fölöslegesnek tartottam kifejteni, hiszen a lényeget elmondtam: "...így is jobban járnának a fogyasztók...").

    Alkalmi megbízás vagy sem, akkor is fizetni kell a cipésznek. Én nem úgy értettem a "fizetni" kifejezést (#84-ben sem), h folyamatosan kéne. Csak a tényre hivatkoztam, h igen fizetni kell és kész.

    Hihetetlen, h egy egyszerű rövid, nem szócséplő hsz.-ból is egyből a legvalószínűtlenebb, könnyen kiszórható eseteket veszitek a mondandóm tárgyának. Azért feltételezhetnétek, h akkora marhaságokat nem írok le, legalábbis szívesen venném.

    Ha már a részletekbe megyünk, akkor mondjuk a domain névért rendszeresen kellene fizetni, nem?
  • hottold
    #122
    [b]röhögnöm kell ! túl azon, hogy a piratebay oldalán kívül még világszerte van kb. 23807234896517892568923702378912346134789263457 torrentoldal , egyik-másik szerver a bogotai dzsungelben egy betonbunkerban ahol gerillák őrzik és műholdas kapcsolattal van felszerelve szupertitkosított csatornákon... és ha kitör a harmadik világháború és lebombázzák a fél usát, akkor is zavartalanul le tudok BÁRMIT torrentezni

    szal túl azon, nem veszik észre ezek a tetves cionisták , hogy egyrészt kiröhögtetik magukat, másrészt nem ez a hosszú élet titka, mert jön egy jóska-pista, vagy egy vajon-kiki és véletlen baleset fogja érni őket, de úgy, hogy azt megkeserülik, aztán nyomozgassanak ki volt a tettes a tömegből...
  • ParadoxH
    #121
    Részletezve a magyar szerverlefoglalást: http://www.torrentportal.hu/rendorsegi-kozlemeny.html

    Amúgy remélem ennek semmi köze ahoz, hogy az indep.eu nem jön be...
  • Epikurosz
    #120
    Igazad van. Más ok miatt voltam indiszponálva, és mivel nem szándékom ebből az ötletből pénzt csinálni, vagy másképpen foglalkozni vele, nem akartam tovább ragozni.
    Ha saját vállalkozásomról van szó, természetesen türelmesen meghallgatok mindenféle érvet. Persze, szeretem, ha az érvelők tényleg értenek a témához, fél szavakból meg tudom érteni magam velük, nem pocsékolják az időm.
  • Alvarez999
    #119
    Az ötlet alapjában véve nem rossz. De azt az embert sem kell rögtön hátráltatónak - idiótának meg végképp nem! - nyilvánítanod, aki felhívja a figyelmet az ötlet egyes finomítandó elemeire. Mert ismerd el kevés az olyan ötlet, amit minden módosítás nélkül meg lehet valósítani.

    Egy alfa- vagy bétafázisban lévő program hibáit feltáró embereket sem szokták hátráltatóknak nevezni.
  • Epikurosz
    #118
    Te Alvarez!

    Te egy értelmes ember vagy, meg még sokan itt, azok is, akiket leidiótáztam, de eszméletlen, hogy a rendszer, a korszellem (Zeitgeist?) mit tud művelni az emberekből.
    Van egy ötlet, de mindjárt jönnek a kifogások: az nem olyan egyszerű, kérem, mert kell hozzá könyvelő, meg külön programozó, meg az állam is adót vet ki rá, meg különben is nincs piaca stb.
    Ez egy mocsár. Mindenki maga dönti el, hogy hagyja-e magát lehúzni, vagy sem. Én döntöttem, a Nem mellett. Már régen. És amúgy leszarnám mások döntését, amennyiben nem érintene engem is hátrányosan. Persze, ha látom, hogy nincs esélyem jobb belátásra bírni embereket, akkor tényleg leszarom. Lehet kialakítani kis, független szigeteket még ma is.
  • homeless
    #117
    Miért kell modern kori Robin Hoodokat csinálni belőlük? Nagyon is tisztában voltak vele, hogy bűncselekményt követnek el, vállalták a kockázatot, és lebuktak. Ennyi.
  • homeless
    #116
    Azért írtam a könyvelőt, mert ha kihagyják a kiadót, akkor ezzel is az előadónak kell foglalkozni, meg még jópár dologgal.
  • halgatyó
    #115
    Ez borzasztó. Akkor is, ha "csak" első fokú itélet. A meghurcolás, a fenyegetőzés, a valószínűsíthető (tenyérbemászóan pofátlan) zsarolási kisérletek, amikkel bizonyára megpróbálták őket "jobb belátásra" ösztökélni...

    Hogy lehetne segíteni rajtuk? Semmi megoldás sem jut az eszembe.

    Ennyit a "civil szféra" dumákról meg a "demokráciáról" aminek a nevében már igen sok embert bombáztak a földbe. Iszonyatos.
  • Justil
    #114
    a könyvelőt ne keverjük ide, az így-is úgy-is mindenképp kell, nemde?
    azt sem mondta senki, hogy megcsináltatod a weboldalt, és egyből dől a lé.

    amúgy valóban nem elég a statikus weboldal, erre jól rátapintottál, hiszen 1 statikus weboldalon form sincs, amibe a kis kódodat beírhatnád a letöltésért. de nem is egy SG vagy Facebook szintű portálra van szükség...továbbra is fenntartom, hogy 1 pofon egyszerű site kell csak hozzá. Sosem csináltattam még senkivel se weboldalt, ezért nem tudom milyen árak vannak, de ha engem megkeres 1 zenekar én simán csinálok nekik egy ilyet 30 ezerért, mert piskóta.
    Karbantartás valóban kell, de akkor is, nagyságrendileg kisebb összegekről beszélünk, mint amiket egy kiadó tesz zsebre.
  • Justil
    #113
    te milyen felvitelről beszélsz? véletlen szám generátorról, meg automatizált rendszerekről még nem hallottál? amiket az első bekezdésben írsz, azok egy adatbázis felett működő honlap esetén az alapfunkciók fogalmát merítik ki.
    sávszélesség tényleg kell a dologhoz, de ma már nevetségesen olcsón kínálnak elég nagy sávszélességgel és forgalmi limittel megáldott csomagokat a neten...
  • USAMEN POWER
    #112
    Na-ja csakhogy senkit se bíráltam. A Justil által megemlített "félreértésre" próbáltam válasszal szolgálni, általánosítással.
    A délutáni eszmecsere/szóváltás-hoz meg annyit szólnék hozzá, hogy fölös dolgokon, fölösleges vitázni.
    A probléma a kiadóknál, és egyéb saját zsebére játszó szervezeteknél kezdődik, őket kéne kicselezni, esetleg kiiktatni. A probléma máris elszállna, de lássuk be hogy ez nem épp egy egyszerü feladat. De nekem max. ötleteim vannak, amiket megvalósítani nem tudok, így nem húzom tovább a szót.
  • Alvarez999
    #111
    Epikurosz világosan fogalmazott, csak éppen az elképzelésével van némi kis gond, mert nem igaz, hogy csak egyszer kell megfizetni valakit.

    USAMEN POWER #108:
    Épp ezért az általad bírált emberek szövegértésével nincs semmi baj. A szöveggel magával van baj...
  • Alvarez999
    #110
    Ráadásul a koncertjegyekre nyomtatott letöltési kódokat is nyilván kell tartani, a weboldalnak fel kell ismernie őket, majd letöltés után érvényteleníteni is kell ezeket. S ezt minden koncert esetén el kell játszani, legalábbis a kódok felvitelét.

    A tárhelynek is elég gyorsnak kell lennie, mert igaz ugyan, hogy legtöbben csak koncertek után 1-2 napig fognak letölteni, de akkor valószínűleg sokan és ezt bírnia kell sávszélességgel. Ugye senki nem akarja csigalassú letöltéssel bosszantani a közönségét.

    Szóval nem olyan egyszerű ez, ahogy Epikurosz barátunk elképzeli. Talán olcsóbb lenne és nem is a kiadók keresnének, de nem vagyok olyan biztos abban, hogy így több pénzt keresne a zenekar.
  • homeless
    #109
    Szerintem ilyen letöltögetős mókához nem elég egy egyszerű statikus weboldal. Egy normális weboldal pedig nem 30.000 ft, annyiért max 1 design tervet kapsz. És kell havonta fizetni. Pl a tárhelyért, meg a domainért, meg nem árt egy ember aki karbantartja/szerkeszti. Aztán ott van még a könyvelő, stb... Szóval ez nem csak annyiból áll, hogy csináltatok 30.000ért egy weboldalt és dől a lé. Az igaz, hogy nem nyúlna le pénzt a kiadó, de nem vagyok benne biztos, hogy többet keresnének így, mint a cd-kkel.
  • USAMEN POWER
    #108
    Tudod a magyarok szövegértésből nagyon alul vannak. Legalábbis okosnak nevezett emberek, ezt állapították meg. De meglehet hogy ez személyenként változó.
  • Justil
    #107
    figy, nekem nem célom védeni az epikuroszt semmitől, mert se nem a haverom, se nem szimpatizálok vele semmilyen módon (és ennek fordítottja sem igaz).

    de...szerintem elég világosan fogalmazott, és valójában te értetted félre.

    idézem:
    "Én sem "fizetem" a cipészt, ha megtalpaltatom az elrongyolódott félcipőm, mert ezek csak alkalmi megbízások, hocca-nesze. Annyira meg még futja nekem."

    nem azt mondta, hogy nem kell kifizetni a programozót, aki megcsinálja a site-ot az együttesnek. azt mondta, nem kell folyamatosan fizetni valakit, mint mondjuk 1 managert vagy pr-os emberkét vagy stylistot vagy akárkit, hanem csak egy egyszeri megrendelésről van szó. ebből a szemszögből tényleg nem 1 nagy kiadás egy bármilyen együttesnek 1 egyszerű honlap. mert ha arra nincs pénzük, akkor nincs pénzük hangszerekre és promócióra sem...

    bocs, csak szerettem volna tisztázni, felőlem nyugodtan szidjátok a srácot de ne olyasmiért amit jól és helyesen írt le...
  • drucski
    #106
    Nekem már vagy öt éve elment minden kedvem attól,hogy bármilyen filmért vagy zeneért pénzt adjak a faszfej kiadóknak!Szerintem a neten ingyen sokkal jobb zenét és független filmeket lehet találni mint a mozikban,amiken el lehet gondolkodni.Az egész Film-zene IPAR mehet a jó büdös Pi..ába!Nem érdekel,ha egyetlen ugrabugra eggyüttes sem marad!Aki meg igazi müvész annak nem kell félni,hogy éhenhal.Legalább nem lesz annyi ingyenélö!Le a jogdíjakkal,le a jogvédö szervezetekkel,le az AMERIKAI agymosással,ami világszerte terjed,miközben BÁRMIKOR egy szaros mobilért LESZÚRNAK!És ez már itthon is valóság!Mindent bekameráznak,miközben nagyban mennek a rablótámadások,de pont akkor nem láttak semmit!Krízis,háború,fegyverkezés,félelemkeltés,ez mind a hipergazdagok eszköze arra,hogy rabszolgákat neveljenek belölünk!Szép új világ!!!
  • bakagaijin
    #105
    Hmm, mr újságíró nem nézett utána a tényeknek. Először is: a site-ot már elköltöztették. Tehát a "mi lesz az oldalra" kérdésre a válasz: semmi. A múltkori pár napos leállás után készültek rá (nem is titkoltan), hogy pillanatok alatt újra tudjanak indulni máshol.

    A börtönbötetésről pedig: az ítélet nem jogerős. Tehát a válasz: fellebeznek.
  • Alvarez999
    #104
    Huh, ez nagyon durva menet volt, főleg Epikurosztól. Szerintem tényleg higgadj le egy kicsit, mert most sokkal agresszívabbnak állítottad be magad, mint a milyen remélhetőleg a valóságban vagy.

    "Mert van IQ-m, te idióta. Majdnem 130-as te idióta."

    Ez annyira nem is sok, egy átlagos műegyetemistának is megvan ennyi.

  • Sir Ny
    #103
    "Nem idiótáztalak le, csak magadot minősited..."
    leragadtunk az ovis "aki mondja másra, az mondja magára" mondókánál?
  • polarka
    #102
    Nem baj, megbocsátok neked. A türelmes ember nem szokott könnyen feldühödni apróságokon.
    Erre volt az 1. gondolatom, így nem csoda, h a 130-as IQ-dal az SG fórumáig jutottál életed során. (Még mielőtt még idiótább lennél, közlöm, h ez csak fun-oltás akart lenni, egy kis gondolkodással)

    Sztem pihenj le, mert már megint félreértettél valamit. Mindjárt meg is mutatom:
    #82 - Homeless felhívja a figyelmet, h Britney (általánosságban egy együttes) nem tud honlapot készíteni.
    #84 - Röviden reagálok, h még így is jobban járnak a vásárlók, mint hogy egy egész kiadónak kéne fizetniük.
    #89 - Szted még azt az embert sem kell kifizetni. (Sztem már itt félreérthettél vmit)
    #93 - Felhívom rá a figyelmed, h tudtommal ingyért senki nem vállalja.
    #95 - Elismétled, amit #84-ben röviden mondtam és ettől okosnak hiszed magad. És tovább égeted magad, ahogy Bonfire is elmondta #94-ben.

    Egyébként állítólag én is ember vagyok, de még sosem töltöttem ki más ártatlan emberen a haragomat. Ezt a viselkedést sosem értettem meg, hiszen hogyan tudnám "leharapni" annak a fejét, akinek semmi köze a dühöm tárgyához. Illogikus...
    Persze, tudom h ez attól még egyeseknél előfordul.
    És megbocsátok gyengeségedért
  • szlovákiai hun
    #101
    Most e-utólag vettem észre 19:40-kor, hogy kinek szólt a komment a félreértés kedvéért, mikor újból benéztem az oldalra, ember vagyok tévedhetek.....

    Nagyon hiányzik az a "edit" gomb, de ha a sg.hu valamiért nem tart rá igényt....
  • szlovákiai hun
    #100
    Tudod, a hozzászólásodból idézem:

    "Na erre a polarkás idiotizmusra még reagálok: "az együttesnek fizetnie kellene még 1 embert"
    Nem kell fizetni még egy embert, te i..ó..a."

    Utólag vettem észre, hogy polarnak szól a komment, és mivel szerkesztés gomb nincs, utólag nem tudtam javítani rajta...

    De ha te engem idiótának tartasz, szíved joga, mindenki véleményét tiszteletben tartom, csak egy fórum alapján nem igen lehet hosszasan csevegni, ki-ki hogyan próbálja pár mondatba besűríteni a véleményét, én nem ismerlek téged, de te sem engem......
  • B0nFire
    #99
    Most már tényleg nem ártana abbahagynod a flémelést, illetve megválogatnod a szavaidat. Intelligens ember nem így érvel, ahogy te. De ha már mindenáron személyeskedni akarsz, legalább használj szinonimákat, mert ez az egy jelző, már unalmas.
  • Julius Caesar
    #98
    szvsz a zene mindenkié, nem csak aki megveszi. amelyik művész nem így gondolja, az nem művész, hanem inkább üzlet ember.

    én az artisjusstól, d einkább az ASVA-tól meg a BSA-tól hányok! sima emberi csoprotok, és itt jogászkodnak, meg járják az országot. annyi joguk van, mint a sakk-szakkörnek kb. mi az hogy bemegy egy céghez és elkér bármilyen addatárat, vagy magánemebereket ellenőriz, ha nem engeded be akkor fel jelent? há mi ez? 3ik rendőrség vagy mifasz?
  • Epikurosz
    #97
    "Nem idiótáztalak le, csak magadot minősited...."

    Téged speciel nem idiótáztalak le, mert kifejezetten előrebocsátottam, hogy veled kesztyűs kézzel akarok bánni.

    Ha ennek ellenére neked az szivárgott le a hsz-emből, hogy leidiótáztalak, akkor tényleg idióta vagy te is (pedig annyira reménykedtem, hogy legalább te nem). A legnagyobb sajnálattal.
  • USAMEN POWER
    #96
    ThePirateBay
    Megy még az oldal ! Akkor minek vitázni ?
  • Epikurosz
    #95
    Te idióta!

    Egy egyszerű honlap elkészítése max. 30k Ft. Ha egy előadónak, bandának nincs ennyi pénze, akkor menjen a francba, ne akarjon világhírt.
    A többi okoskodásod is ennyit ér, csípőből cáfolható, de teljesen igazat adok annak, aki azt mondja, hogy IDIÓTA vagyok én is, hogy leállok veled vitázni. Különben igazad van, rossz passzban vagyok, valakin le kellett vezetnem a dühöm, te idióta. A magas IQ-s emberek is emberek, néha mi is dühösek vagyunk, te idióta.
  • B0nFire
    #94


    Ebből az idiótázásból nemigen jön le a 130-as IQ! Te számoltad meg?
  • polarka
    #93
    Tehát ha előáll a helyzet, h egy együttes nem bír magának saját oldalt csinálni (merthogy ez a helyzet, amire én válaszoltam), akkor te szerinted nem kellene fizetnie az együttesnek annak a "programozónak", aki megcsinálja az oldalt nekik.
    Érdekes hozzáállás... Majd egyszer kipróbálom, hátha bejön. Csak mert kíváncsi vagyok hányan csinálnának nekem különböző célú weblapokat, persze ingyért.
  • polarka
    #92
    Érdekes, sztem a folyamatos "idióta" megnyilvánulásaid az agressziód jelei.
    -Egyébként tudtad, h ovisoknál statisztikailag igazolt, h akik egy türelmi teszten jobban szerepeltek, azok később magasabb végzettségre tettek szert? -Intelligencia pedig semmit nem ér tudás nélkül.
    -Agresszió jeleit az élőlények akkor mutatják, amikor fenyegetve érzik magukat. Nyugi, senki nem bánt.
    -Ha tényleg ennyire intelligens vagy, akkor felettébb érdekes, h milyen hamar és könnyen átvette az agyad fejletlenebbik rétegei az irányítást feletted és vezetett eme ösztönös szitkozódásaidhoz egy ismeretlen ember felé. Melynek végképp nem látom értelmét, hiszen 1. intelligenciádat nem vonta senki kétségbe, nem is került szóba, nem is értem minek hozod szóba. 2. nem is ismersz.
    -Érdekes logika, h egy embertől - akiről felettébb kevés információval rendelkezel - egyből felsőbbrendűbbnek hiszed magad.

    Ebben a kommentedben azt állítod, h nem te találtad ki és csak adaptálod, akkor idézek tőled néhány részletet az eddigi hsz.-aidból, hátha megérted, miről beszélek:
    "...hogy a közeljövőben az ötletem..."
    "...feldobott ötletem..."
    "Na, több ötletet nem adok..." - bár ebben a kommentben már korrektebbül fogalaztál.
    "SŐT! VAN EGY FORRADALMI ÖTLETEM..."
  • szlovákiai hun
    #91
    ...de valahogy persze elkel indulni, először is egy újonnan alakuló zenekarral próbálkozz!