9
  • BlackRose
    #9
    Huuuuu... mit nyomsz otthon? Beowulf clustert? :) Nekem a 8 portos 3com switch-en elmegy két szerver (dual ethernet) mindkettő virtualizálva (4 server) és egy munkaállomás. És miért nem kombináltál 2-3 darab 8 portos Gigabiteset?

    Zoleeca: Az USB 3.0 nem hálozatra készült hanem az USB 2.0 fogja felváltani, gondolom, általában 1-2m az alkalmazási területe de biztos ennél többre is képes. Csupán azért említettem, mert 5Gbit és azért vicces lenne ha a kamerát 5Gbit-el a LAN pedig csak 1Gbit-el alkalmaznánk.
  • Zoleeca
    #8
    No comment.

    BlackRose: Az USB 3.0-át bár nem ismerem, de lehet hogy ott más gondok is vannak (távolság limit?). Bár jelenleg ha jól tudom a cisco kb 7m-re tudja elvinni a 10Gbit-et Cat6e kábelen. Ami elsőre viccnek tűnik, de "Top of rack switch" design mellett (optikai uplinkekkel) teljesen jó elképzelés.
  • juhand
    #7
    Egyelőre a 16 portos 1 Gbps switcheknek menne le az ára. A 8 portosak már vagy másfél éve korrekt áron kaphatóak, de a 16 portosak drágák. Így egy 8 portos giga és egy 16 portos fastether switch kombinációjával szenvedek itthon egy 16-os giga helyett.
  • Alwares
    #6
    Hát ez valahogy nem dobbantja meg a szívem, míg az én "8 megabites" adsl kapcsolatom alig tudja hozni a 3 megabitet... Köszöntem... (T)
  • BlackRose
    #5
    1-2 év és integrálva lesz majd az alaplapokra :) nemsokára jön az 5 Gbps-es USB 3.0, kicsit vicces lenne ilyen gépen az 1Gbps LAN :)
    Nekem még kb. megfelel az 1Gbps-es hálozat a kis otthoni "datacenter"-emben, de ahogy növekednek a dolgok, 1-2 év múlva szinte biztos nem lesz elég. 10Gbps elég szépen hangzik :) különben már egy ideje a 100Gbps-et is fejlesztik.
  • freemanone
    #4
  • Zoleeca
    #3
    Szerintem ennek fuss neki mégegyszer. A "szerverek" és "adatközpontok" szavak hallatán nehogymár a te kis otthoni netelérésed jusson eszedbe.
    Hidd el igenis jól tud jönni egy szervernek a 10Gbit, pláne ha ezt UTP-én keresztül tudják biztosítani megfelelően alacsony fogyasztás mellett.

    http://www.cisco.com/en/US/products/ps9402/

  • szlovákiai hun
    #2
    De fő, hogy korlátozgatni akarnak, de 10 gigabites netre számítanak...nonszesz
  • T0nk
    #1
    Igény van rá. Kérdés mennyi pénze van az igénylőnek.