23
  • kvp
    #23
    A memoriabusz sebessegenek a novelese csak akkor er valamit, ha vele egyutt az alatta levo memoria is gyorsabb lesz. Egyebkent meg eleresi idoben: SD-200 = DDR1-400 = DDR2-800 = DDR3-1600 = DDR4-3200 :-) Es mivel a ddr3 mar kepes 1 muvelettel kiszolgalni egy teljes cache sort, ezert a memoria elektronika tovabbi parhuzamositasa es a busz gyorsitasa mar nem hoz tul sok elonyt, legalabbis amig a cpu-kat at nem tervezik, ami az x86 eseteben nem tul valoszinu.
  • 2097
    #22
    Kedves elvakult XP rajongok: lassan tudomásul kellene venni, hogy eljár felette az idő és senki nem akar már egy halottra bármilyen dolgot is írni. Ha nem akarsz Vistát használni a szíved joga. Persze tudom ez Mo. itt mindig nem vagyunk képesek leszokni a még a DOS-os programokról sem és pont az ilyen típusú emberek miatt mint ti.
    Egyébként fogalmam sincs mi a bajotok a Vistával, mert nem nagyon volt olyan progi amivel gondom lett volna (max annyi mivel régi volt be kellett pipálnom, hogy futtatás mint rendszergazda ennyi). Attól, hogy lámák vagyunk nem kell szidni. Írj jobbat vagy használj linux-ot ahogy érzed.
    Ami még széppé teszi a dolgot, hogy általában az olyanok a leghisztisebbek akik meg sem vették.
  • [HUN]FaTaL
    #21
    Az egy dolog hogy fingod sincs se a vistaról, se a windowsról, se a dx10ről meg úgy általában az egészről, de legalább ne írkáld a hülyeségedet :D Van fogalmad róla hogy egyáltalán miért nincs DX10 XPre? A hekkelt szar az nem DX10, XPre nem lesz az életben soha (ebből kiindulva 11 és 12 sem).
  • qwas
    #20
    Lehet, hogy az irományodból nehéz volt kihámozni az értelmét. Én azonban nyitott vagyok így: Taníts bennünket hozzáértő MESTER!!! :)
  • qwas
    #19
    Ebben végül is igazad van. Bár kicsit a tyúk meg a tojás kérésére hasonlít, szerintem.
  • chronos75
    #18
    majd megoldják ezt a gyártók helyettetek.. lehet gyakorlatozni a vistával meg a win7 bétával mert úgyis erre mennek teccik/nem teccik..
  • balee66
    #17
    kabbe
  • Gerygrey
    #16
    Ha a kedvenc képszerkesztőd/videóvágó progid/zeneszerkesztőd legújabb verziója csak Vista és Win7 alatt fog menni, akkor cseszheted az XP-d...

    Akinek olyan gyenge a gépe, hogy egy oprendszert nem képes futtatni, az szerinted videót vág és zenét szerkeszt rajta?
  • Ravkin
    #15
    balee66, qwas, szerintem ha már olvasni sem tudtok nagyobb a baj mint gondoltam...
  • JoinR
    #14
    Onnantól kezdve, hogy a programra van szüksége, nem az op.rendszer miatt fog gépet venni, hanem a progi miatt, nem? :)
  • JoinR
    #13
    Attól, hogy te azt olvasod valamelyik fórumon egy szélhámos által, még nincs működő DX10 XP-re akkor sem. Persze semmi különbség nincs, nagyon okos vagy.
    Miért akarsz felrakni Vistát egy szar gépre? XP-t se rakja fel senki a 286-osra.
    Juj sok RAMot eszik a Vista. Talán azért mert dinamikusan próbálja felhasználni...minek van annyi RAMod ha mindig azt figyeled, hogy mikor eszik már kevesebbet?
    Tisztában vagy a RAMok árával? 2-5000 Ft között mozog 1 GB. Akinek erre nincs pénze, az ne gépezzen.

    Amúgy én se használok Vistát, mert nekem nem jött be, Win7 már annál inkább, és leszarom, hogy mennyi RAMot eszik.
  • jaspercry
    #12
    xp alatt van dx10crack!!!....... feltettem a Vistát,a játékok 99%-ka akatt,dx10 alatt kevés volt a memoria,meg szar is az egész Vista.
    Dx10&Dx9között szerintem nincs nagy külömbség ...ezért Vistat nem teszek fel soha tobbet,
    majd talán a Win7-et .azt ugy nézem ,jol sikerult(próbáltam egy Novemberi valami béta vagy gamma verzioját....hát sokszor jobb mint Vista ,de hogy vegyek hozzá még memoriát xp alatt max rendszermemoria kihasználás padlón a 2 Gram-bol 1.4-1.7G
    Vista ugyanolyan programok futtatásánál csekolt máris a vinyora 2giga eltünt!
    elöször is lepontozta a vidieokártyámat ,mindjárt a rendermemoriábol 512-öt hozzábaszarintott igy máris csak 1.5maradt .Inditsd el mongyuk a CRysist a gép be is szarik tölle.Aki nem játszik csak netezget filmeket nézeget szöveget szerkeszt, meg van sok pénze 4Gramra ,ja és brutál gyors gépe van az tegye fel a Vistát,én nem fogom soha
  • qwas
    #11
    Mondjuk ez a gondolatmenet akkor bukik, ha valaki olyan programot szeretne hasznalni ami CSAK win7-re lesz megirva mert mondjuk a tovabb mar nem tamogaott xp-re egy ido utan gondolom kevesen fejlesztenek. Ezzel mar oda is jutott a dolgozo, hogy kenytelen az operacios rendszer miatt gepet venni.
  • balee66
    #10
    De, belefognak szólni...
    Ha pár év múlva a legújabb billedhez/egeredhez/camodhoz/telódhoz csak Vistas és Win7-es drivert kapsz, akkor cseszheted az XP-d...
    Ha a kedvenc képszerkesztőd/videóvágó progid/zeneszerkesztőd legújabb verziója csak Vista és Win7 alatt fog menni, akkor cseszheted az XP-d...
    DirectX 10-ről már nem is beszélve, az sose lesz XP alá.
  • Ravkin
    #9
    Már sokszor leírtam nektek, de most akkor újból leírom, ne gondoljátok azt hogy az oprendszer miatt kell géped venned. Teszem azt, van mondjuk a rage, amihez egy vaskosabb gép kell, megveszem felrakom rá a windows 7 et, és ha akadás mentesen megy a gama, eszembe sem fog jutni hogy visszategyem a szutykos xp-t. Most xp-t használok, de nem azért mert az xp re vettem gépet, azért használok xp-t mert a gépemen elfutnak a régebbi játékok amihez az xp tökéletes. Visszatehetném én is a szutykos 98 at a gépemre mert kompatibilis a gépem vele (1Gh)proc húzva + sima ata winchaster. De valahogy nem fogom fogom feltenni. Szóval ennyi ha nincs szükséged az új gépre, akkor ne vedd meg, az ms pedig végképp nem fogja nekem vagy neked megmondani hogy mikor vegyél új gépet. Az alapvető probléma az hogy te meg öcsi bácsi felpakolja a win7 a gépére aztán néztek nagyokat hogy nem a ti gépetekre van szabva és ezért fikázzátok agyba főbe. Nagyon sok hülye ember van magyaroszágon , sem előre sem hátra nem vagytok képesek gondolkodni. Használ xp-t ameddig csak akarsz szerintem senki sem fog beleszólni.
  • Sanyix
    #8
    neked semmiért. Aki új gépet vesz annak olcsóbb lesz a ddr3 (majd valamikor, de nem ebben az évben).
  • szily3
    #7
    Na es akkor most ha mondjuk van 2*2 gb ddr2es memoriam, akkor miert fogja nekem megerni fel ev mulva uj alaplapot meg memoriat venni??
    Valaki javitson ki ha tevedek, de veszek egy ujabb modult mondjuk 6000 forintert, es nem lesz jobb a teljesitmeny, mintha rakoltenek 35000ret a ddr3ra??? Valaki magyarazza el, miert fogja ez nekem megerni
  • Vorpal
    #6
    De. felakart.
    És az, hogy jobban akar tudni - gondolhatod milyen hasznos ha nem tapasztalt felhasználóról van szó. Nálam még 1 ember sem akart visszatérni az XP re Vista után.
    Hülye a nép mi? - csak mi vagyunk okosak.D
  • bigjoe
    #5
    Bosszantó, hogy az Xp-nél képtelenek jobb oprendszert alkotni... Pedig az Xp sem annyira király... Az a baj, hogy ha a Vistát foltozgatják az megint szar lesz, utáltam a Vistán, hogy mindent jobban akart tudni mint én... Ha jól emlékszem az apache nem tudott feltelepedni szervizként...
  • qwas
    #4
    Hat csak annyi, hogy ket gigat a sokbol csak azert veszel, hogy elinduljon egyaltalan a Win7.
  • wednes
    #3
    És egy DDR3-as RAM-okkal mitől lenne gyorsabb egy rendszer? Egyébként Win7 betát használok, szerintem már most jobb mint a Vista. De remélem azért 1 év alatt még ezen is sokat kalapálnak.
  • Nonix
    #2
    Nem értem mi köze van a windows 7-nek és a ddr3-nak egymáshoz. Oh várjunk csak, ez azt akarja jelenteni hogy megint csak jobb/gyorsabb gépekhez ajánlják ? akkor maradok xp-nel még úgy 10 évig.
  • jaspercry
    #1
    jövöre, meg még gyorsabb es olcsobb,
    2év mulva meg dd4 lesz gyorsabb
    és 5 év mulva már nem is lehet kapni!!!sot már ddr5-os lesz
    és ez igy megy addig mig nem jon a Meteor.......és annnyi