258
  • uniu
    #258
    Ez valoban igy tortent(hetett) mashol is olvastam. (Talan Index ?) A lenyeg az, hogy azokat a helyeket szortak meg ahonnan a rekeszok indultak Izrael fele.

    Hat igen, a jelzok soxor erosek, de a tartalom ninsc ferditve. Sokszor volt, hogy ha uj infot tudtak meg akkor helyesbitettek, meghozza eleg korrekt modon, a regi cikket is meghagyva.
  • mumpic
    #257
    Egy esemény, a kurucinfó, és a hírszerző szerint. Na most ebből rakja össze az ember.

    Amúgy, személy szerint én az alapján döntök, hogy egy cikket elolvasok-e, hogy milyen a nyelvezete. Most elolvastam a kurucosat, de ezek szemetszúrtak:
    "palesztinok elleni irtóhadjáratra" ... "a Gázai övezet ellen indított irtóháború" ... "tizenkét nappal ezelőtt indított gyilkolászás" ...

    Az utolsó bekezdést meg nem tudom honnan szedték, nem találtam rá semmilyen forrást: "A libanoni hadsereg szerdán egyébként azt közölte, hogy az izraeli hadsereg hat harci gépe kedden belépett a libanoni légtérbe. Az arab ország hadserege szerint a zsidó állam ezzel megsértette az Izrael és a Hezbollah közötti 2006-os háború utáni ENSZ-határozatot."
  • Rexhawk
    #256
    na ez egy korrekt hozzászólás volt
    éljen a kuruc(h).info
  • uniu
    #255
    Mint mondottam olyan nincs!(#112) Ossze kell hasonlitani sok mediat ahhoz, hogy kb realis kepet kapjon az ember. Persze vannak kivetelek(rendkivul elfogultak) melyeket jobb el sem olvasni, kiveve ha csak az idojaras erdekel vkit:(c-press, nepszava, nepszabadsag)
  • mumpic
    #254
    Bocsá' :)
    Én nem gondolom hogy a baloldali média független lenne. Azért lettem volnak kíváncsi arra hogy melyik lehet az.
  • uniu
    #253
    Keversz valakivel, olvass vissza! amugy meg: a bal oldali fuggetlen akkor a jobb is az!:)
  • mumpic
    #252
    Ezek jobb oldali médiák. Függetlent mondtál, arra hozz példát.
  • uniu
    #251
    Nem csak zsidot hanem ciganyt is. Most mar igazan bajban van az aki azt allitja, hogy elvakult lennek..
  • uniu
    #250
    http://www.echotv.hu/

    (A csepeli gyilkossagrol;hátrányos helyzetű fiatalok = ciganyok)
    http://www.hirtv.hu/belfold/kek_hirek/?article_hid=252805
    http://index.hu/politika/bulvar/cspl915/
    (most az index is meglepoen korrekt, bar a ciganyokat nem emliti)
  • uniu
    #249
    csak hogy ne kuruc(h)ozz mar olyan sokat:
    http://szentkoronaradio.com/
    http://www.mno.hu/
    http://www.jobbik.hu/
    http://magyargarda.hu/


  • Rexhawk
    #248
    jah hogy te is hogy kuruc.infó az egyetlen hiteles forrás akkor bocs erre nem tudok mit mondani
  • mumpic
    #247
    Szerintem definiálnod kéne (esetleg példát IS hozni) a független médiát.
  • Egerwin
    #246
    Mint mondtam, független médiában, hol lehetett hallani ezekről?
  • Rexhawk
    #245
    "Pontosan hol is kellett volna hallani ezekről? Független médiában biztos nem, inkább olyanban, amelyeket te nézel/olvasol, amelyeket erősen izraelhez kötődő személyek szerkesztenek. Ha pedig így van, akkor vállalom, hogy tájékozatlan vagyok, mert próbálom kizárni az életemből ezt a fajta médiát."

    http://www.origo.hu/nagyvilag/20070616palesztin.html
  • Rexhawk
    #244
    akkor olvass Bibliát :)
    nem arról irnak hogy negyven évig, csak azt ettek, hanem hogy csoda történt. 2 mózes 16os fejezet.
    Ja és azért tartott 40 évig (4 mózes 14), mert cserben hagyták az Urat.
  • Rexhawk
    #243
    "Rexhawk, mi ez a "neonacizas" ?"

    valamelyeikőtök irta hogy az egyetlen megoldás az izeraeliek pusztulása lenne. a fogalom jelentésével gondolom te is tisztában vagy. Igen még ez eset ben sem bizonyítja csak az antiszemitizmust. Bocsánátatot kérek, helyetsbitek antiszemita.Én nem vagyok rest elismerni ha tévedek.

    "Es te magyar letedre sajat magad kiherelese mellett kardoskodsz..."

    mért kardoskodnék magam ellen? Most palesztín-izraeli konfliktusról volt szó. Már pedig én nem vagyok se zsidó se palesztín.

    "Masik: egy zsido ismerosom meselte,"

    De sok zsidót ismersz :D
  • Molnibalage
    #242
    Miért? Hol írták alá ők, hogy nem használják? Tudtommal sehol.
  • Egerwin
    #241
    "Nem kicsit lehetsz tájékozatlan a témában, ha még a Hamasz legundorítóbb fogásairól se hallottál."

    Pontosan hol is kellett volna hallani ezekről? Független médiában biztos nem, inkább olyanban, amelyeket te nézel/olvasol, amelyeket erősen izraelhez kötődő személyek szerkesztenek. Ha pedig így van, akkor vállalom, hogy tájékozatlan vagyok, mert próbálom kizárni az életemből ezt a fajta médiát.
  • uniu
    #240
    Igen, es 40 evig mannat ettek a sivatagban. khm...
  • uniu
    #239
    Mondcsak: mit tudsz a feherfoszfor katonai felhasznalasarol ? Eddig csak az amcsik szegtek meg a hasznalatat, de most mar a zsodok is.
  • uniu
    #238
    helyesbites: a nem allami = allami
  • uniu
    #237
    Rexhawk, mi ez a "neonacizas" ? Honnan vetted ezeket a szavakat ? Csak nem valami media sugalja ezeket ? Tudtad, hogy az amcsiknal(nem, nem olvastam ez tapasztalat) teljesen normalis, hogy kb 10 nemzeti szinu zaszlo van csak egy sima benzinkuton ? vagy minden 2. hazon ? Mi van itthon ? Vannak olyan mosott/gyenge akaratu emberek akik teljes meggyozodessel 2.vh-s szavakat hangoztatnak, ha valaki csodalja a Turul szobrot vagy mas nemzeti zaszlot. Romaniaban (pontosabba Hargitan, a romaniai magyarok) most allitanak fel egy ujabb Turul szobrot mely eredetijet meg az oroszok loptak el. Igen, abban a romaniaban ahol a 2. vh-ban a magyar csapatok (is) verengzest csinaltak es meg mindig felik Horty nevet. Csak valahogy nem kombinaljak ossze az osi magyarsagot es valamikor egy haboruban (kolcsonosen)elkovetett tetteket. Erdekes mi ? Es te magyar letedre sajat magad kiherelese mellett kardoskodsz... eh. Ja igen, es kerdesedre visszaterve: a Fabry show-ban lathato volt sok ember szamara amikor egy kisebb bejatszas/bemutatas kereteben, megjelent a foszerkeszto vagy ki a fene, es a fejen egy jol lathato sabesz volt.
    Masik: egy zsido ismerosom meselte, hogy ok nagyon nagy figyelmet forditanak a tanitasra-kepzesre, es sajat maguk gyartjak az utanpotlast sajat reszukre(nem allami iskolakban). Magyarul, zart koru a rendszeruk azert is van sok zsido ilyen korokben mert igy tkeppen kisajatitottak maguknak ezeket a pozociokat. A nem allami iskolak -ujabban mar ciganygyerekekkel is lebutitott- tanuloi pedig nem tudnak versenyezni egy elit kepzesben reszesult vkivel, plane nem hatszel elleneben.
    Annyit meg hozzafuzott, hogy ez szandekosan nincs megszelloztetve, igy meg mar regota.
    Adott meg nekem 2 erdekes infot, ami -szerinte- a zsidok 2 alap filozofiaja:
    "Csak akkor vagyok gazdag, ha En vagyok gazdag!", "Csak akkor vagyok okos, ha csak En vagyok okos!"
    Na, most nezz magadra es nezd meg azokat is amiket irkaltal eddig. Jo munkat vegeztek, ugye ?
  • Molnibalage
    #236
    "Undorító egy álszent dolog mesének beállítani a tényeket."

    Valóban. Főleg amikor az Hámász ártatlan báránykának van beállítva és izrael meg egy tömeggyilkos államnak.
  • Rexhawk
    #235
    "hogy itt bizony semmi sincs a zsidók kezében, hogyan is lenne:)"

    te meg azt állítod, hogy a média és a gazdaság nagyrésze a zsidók kezében van,
    hogyan is ne lenne:)
  • opeca
    #234
    Hár elég végigolvasnod ezt a témát. Minden Izrael-párti aztharsogja, hogy itt bizony semmi sincs a zsidók kezében, hogyan is lenne:)
  • Rexhawk
    #233
    antiszemitizmus is undorító dolog.

    "Egyszer, csak egyszer ne próbálnátok már letagadni, hogy nagy befolyásotok van a médiában, a pénzügyben és a gazdaságban."
    Őőő..referencia? Vagy ezt csak neonáci barátaidtól hallotad?
  • opeca
    #232
    Ja, és az is nagyon reális, hogy a világ összvagyonának a 90%-a, a világ össznépességének a 10%-ának a kezében van.
    Hát pedig mégis így van.

    Egyszer, csak egyszer ne próbálnátok már letagadni, hogy nagy befolyásotok van a médiában, a pénzügyben és a gazdaságban.

    Látod, ez az undorító, szabadversenyes kapitalizmus van, szabadpiac, aki ügyes, fifikás, helyenként törtető az jut előre, nincs ezzel semmi gond, de az már az álszentség netovábbja, hogy közben letagadja.

    Ez olyan mintha egy profi boxoló megnyerné az X viágbajnoki övet, és utána akárki ki akarna állni ellene, akárki a közelébe akarna érni, mindenkit elhajtana aki ki akarná hívni azzal az indokkal, hogy ő ugyan egy porszem, nem világbajnok, semmi köze a világbajnoki övhöz, nincs is neki olyan.

    Undorító egy álszent dolog mesének beállítani a tényeket.
  • csuszi
    #231
    persze:D:D azt nem tudhatjuk hogy mi volt 1100 éve uniu logikája mentén, de azt már fogadjuk el mer aszondják a genetikusok, hogy mi 20000 éve itt élünk:D hogyne, meg eleve itt váltunk ki az ősember vonalból...véletlen sem keveredett már az emberiség teljes génállománya össze vissza így a 20. századra, amikor 20 óra alatt bárhová eljutsz repülővel. pláne az európaiak akiknál már hála nem úgy gondolkoznak mint egyesek (nem akarok mutogatni...;)) nuku előítélet és mindneki keresztbe kasul házasodik...nem is beszélve hogy érdekes. nem volt ebben az orsuzágban egy tatárjárás? és akkor nem volt egy erős vérfrissítés az országban egy halom helyről? vagy ez se igaz? a második honalapítónk? akkor mi lett a génekkel? a kutatók hogy választották külön az igaz magyarokat azoktól akik pár száz éve "betelepültek"? ez amúgy milyen forrás is amit említesz? tudsz linket adni? csak hog ymennyire hiteles, és mennyire magyarkodó vagy daniken féle a magyarok zufok féle színvonal?
  • csuszi
    #230
    leakadhatnál már rólam ha rég kiszálltam a vitából. természetesen még mindig mellé beszéltek, de te megtehetted volna hogy privátban írogatsz nekiem, de neeem. te itt rántasz bele vissza.
    gyengébb kedvéért. azért ragadtam ki a magyarokat, MIVEL MI IS MAGYAROK VAGYUNK. érted??? természetes hogy bármelyik európai országot mondhattam volna, a lényeg, hogy a magyarok is honfoglaltak. tudod, ezt nevezik honfoglalásnak. szép nagy fejezetet kapott a történelemkönyvben. de ha már a történelemnél tartunk. mert a magyarok olyan kurva békések és soha nem túrtak ki senkit. azért volt több magyar királyunk több más ország királya egyszerre, Mátyás azért terjesztette mindenfelé a királyságunkat (amit nagyon jól tett), úgyhogy nem értem ezt a kurva nagy kettős mércét. minden nép addig terjeszked ameddig tud. ha nekünk lenne olyan seregünk mint az izraelieknek, megnézném meddig lenne felvidék Szlovákia része vagy Erdély a románoké.

    de akadj le rólam, már a sokadik hozzászólás jön nekem címezve, úgy hogy elég régóta be se írok, aki akar keressen privátba, és nem kell úgy kóstolgatni, hogy csuszika nem bírja felfogni, amikor folyamatosan elugattok mellettem...
  • teddybear
    #229
    Én úgy látom, hogy a téma két fő csoportra osztotta a fórum hozzászólóit.

    Az egyik fél érvekkel próbálja a másik félnek az álláspontját elmagyarázni, nem sok sikerrel.

    A másik fél tagjai zsigerből zsidóellenes, az érveik többnyire másoktól átvett, minden alap nélküliek, sőt, vannak akik habozás nélkül hazudoznak, mert az amit kitalálnak jól hangzik. Legalábbis a saját fülükben.

    Sohasem fognak egyezségre jutni, mert aki gyűlöli a zsidókat az sohasem fogja elfogadni a másik fél álláspontját.


    Ami viszont tény, a zsidók nem robbantgatnak amerikai és európai célpontokat, nem hirdettek szabad vadászatot a Mózest kifigurázó karikaturistákra. Nem küldenek halálosztagokat külföldi üdülőkörzetek ellen. Az izraeli tv nem sugároz az arabok elleni öngyilkos merényletre felhívó műsort sem felnőtteknek, sem gyerekeknek.
  • WoodrowWilson
    #228
    Nem, Kánaánba, csak kicsit sokáig tartott az út.
  • uniu
    #227
    ...a kietlen sivatagba ?
  • uniu
    #226
    ezt próbáltam "csuszi"-nak elmagyarázni, de 2 "tomikázás" között nem volt ideje felfogni.
  • Rexhawk
    #225
    Egy kis referencia a jóslathoz:

    "Ismét kihozza tehát őket a fogságból és összegyüjti őket örökségük földjeire; és kihozza őket a homályból és a sötétségből; és akkor majd tudni fogják, hogy az Úr a Szabadítójuk és a Megváltójuk, Izráel Hatalmasa."
    1 Nefi 22:12
  • Rexhawk
    #224
    "De vissza a témához: véletlen, hogy már maga Jézus is kiparancsolta a zsidókat a templomból ??"

    Máté 21:12-16
    csak a pénzváltókat kereskedőket űzi ki, akik bemocskolják a templomot

    "Az Egyiptomiak is elzavarták őket a sivatagba ?"

    Mózezs 2. könvének 12es,13as,14es fejezetét olvasd el. Istennek 10 csapással kellett rákényszeríteni a fáraót és az egyiptomiakat, hogy engedje szabadon a zsidókat
  • Rexhawk
    #223
    "Izrael egészen egyszerűen megalapította a saját államát a Bibiliára hivatkozva."

    Igen, mert Isten nekik adta. Azt hogy elutasították az igazságot ezért büntetésből szétszóratta, attól még ők éltek ott, és meg is jövendőlték hogy visszafognak kerülni
  • Rexhawk
    #222

    "Amugy ez is tipikus az izrael pártolóknál.Ezek a hasonlatok.Alapbol akcio reakciot vállt ki.És itt alapbol az egyik terrorista izrael fröcsög a másikra arabok.Egyik se jobb a másiknál (egy vérböl valóak ugyanis)."

    pontosan. Sőt az antiszemiták sem különbek.

    "A témához hozzászólva pedig ami akkor 60 éve történt,példátlan a világ történelemben.És ennek csakis izrael pusztulása vethet véget semmi más.(Ha ez megtörténik is mi isszuk majd a levét rengeteg zsidó bevándorlo által):\"

    példa: USA és az indiánok kiirtása
    azt nem hiszem, hogy a gyülölködést csak pusztulással lehet elérni.Szerintem tanítással is el lehet érni.
  • Molnibalage
    #221
    "Hamasz katonai célpontokat támad"

    Mivel? Olyan pontatlanul lőnek, hogy egy lakótelepet nem találnak el sokszor. Ha igen, akkor van a baj...
  • Molnibalage
    #220
    Nem. Ebben az látszik, hogy melyik oldalnak van nagyobb csapásmérő képessége. Ha a Hámásznak lenne F-15E gépen akkor ott is tízezrekben lenne mérhető a halottak száma. A számok a két fél lehetőségei közti eltérést mutatják, és nem a szándék beli eltérést...
  • mumpic
    #219
    Van benne olyan, amire én sem gondoltam eddig. Például hogy Egyiptomon keresztül is mehetne a segély Gázába. Az önvédelmi indokkal elrendelt lefejezéses rész meg elég durva, arról meg nem hallottam még eddig :-/.