25
  • halfman
    #25
    ELADÓ!

    Eladó egy teljesen új(augusztus 3-án vettem) Sony H50-es fényképezőgép(2 év garancia) egy kitűnő állapotú vízmértékes Hama Gamma72 állvánnyal (az állvány értéke 13.000ft)!!!!(az akkumulátort max 8 alkalommal töltöttem fel)
    irányár: 85.000 Ft

    írj,ha érdekel:[email protected]
  • norc
    #24
    Figyelem!
    Eladó!
    Sony H-50 Fényképezőgép teljesen megkímélt állapotban.
    Májusi vásárlású 2 év garival. Cirka 2000 expóval.

    Plussz:
    - 3" LCD védőfóliával
    - 2 GB Sandisk Memory Stick Pro Duo kártyával
    - Lowepro Edit 110 táskával
    - 74 mm UV szűrő
    - 74 mm Polár szűrő

    Irányár: 85.000 Ft

    Elérhetőség: [email protected]
  • sztyui2
    #23
    Ha tökéletes gépet akarsz, akkor vegyél tükörreflexes gépet, és hozzá 10ezrekér optikákat.
    Ha viszont akarsz egy jó gépet kezdőgépnek, akkor vegyél egy csúcskompaktot. A csúcskompaktoknál pedig(az utódban is) mindig lesz kromatikus abberáció.
    Én is kezdőgépnek vettem a Sony H50-et. Fő szempont volt a teljes manuális mód és a viszonylag jó specifikáció, hogy minél tovább jó legyen, és minél tovább gyakorolhassak rajta.
    Ha elérem azt a szintet, hogy a sony legjobb gépe(nem tükrös) nem lesz elég, akkor én is váltani fogok tükörreflexesre.
    Tisztában vagyok vele, hogy nem a H50-el fogom megcsinálni az év fotóját, de igenis lehet jó képeket készíteni vele. Nem profi, de ilyen árkaegóriában ne várjon profi gépet az ember.
    Mellesleg azért van néhány tulajdonsága, ami kiemelkedő, és egész jól felveszi a kversenyt az olcsóbb, belépő szintű tükrös gépekkel.
  • CybM
    #22
    nah errol van szo. de 1 utazas soran, kirandulaskor stb. stb. nem feltetlenul tudsz mindent idealisan megvalasztani, pl hogy ne legyen hirtelen kontrasztvaltozasok a kepen es hat ilyenkor jo ha a gep minnel szebb kepet csinal. pl a viragos kepeden meg kicsiben is latszik a kromatikus aberracio :| lehet meg kellene varni a H50-es rancfelvarrott valtozatat? viszont az 1hamar nem fog jonni, max jovore, az meg meg messze van sajnos, addig gep kell :\
  • sztyui2
    #21
    Erős szelekció az tényleg van, de nagyban kb ugyanígy néznek ki. Főleg ha azt nézzük, hogy a nagy csak nyomtatásra van, mert monitorra felesleges, és nyomtatásban meg már alig látszanak a hibák. Azért tény, hogy monitoron lekicsinyítve jobban néznek ki.
    Természetesen kapnak elég erős dózist photoshopból is, mert én alapból hamarabb photoshoppoztam, mint fényképeztem, tehát nálam kb fordítva vannak a dolgok:Nem a fotózáshoz kell Photoshop, hanem a photoshophoz kell a fotózás és a fényképezőgép:D
  • Tetsuo
    #20
    A kepeid meglepoen jok ezzel a geppel, de valszeg az alabb emlitett okok miatt es a nyero temavalasztas meg az eros szelekcio miatt.. nemde? :)
  • CybM
    #19
    Koszi az infokat!
    haat, meg mindig vacilalok, arban nagyon jo, 73e Ft jo ar ilyen gepert, es mikor ideer majd az FZ28 100e korul lesz.
    Viszont!
    Pananal kozel sem ilyen eros a kromatikus aberracio, neztem a tesztkepeket, valaki talan irta is hogy Pana ilyen teren a legjobb. Nincsenek ilyen merteku torzitasok a lencsenel, pl H50-nel a szeles latoszognel ez a hordodeformacio baromi feltuno, ahogy neztem 1-2 kepet. A 18x zoom nem erdekel, 15x os boven eleg, nekem a H2-esem 12x-ese is boven eleg volt.
    Bar teny hogy 1/4000sec-e is tud, a pana csak 1/2000-et de van benne sport mod, amiben ugye elore szamolja hogy hova esik a mozgo targy igy az is jol dolgozik, lattam rola videot (azt hiszem 1ebkent hogy sonyban is benne van ez, mintha olvastam volna.) EVF-et eros napfenyben hasznalom csak, es a pananal sem jobb ahogy neztem, viszont a pana LCD-je is brutalis allitolag! szoval nagyot leptek elore ott. Annyi hogy a sony javara lehet irni hogy kiforgathato, szerintem ez nagy 5let volt toluk.
    A kepeid jok, de ilyen picibe persze hogy nem olyan feltunoek ezek a hibak, meg gondolom kapnak 1 kis photoshopot is.
    Video hogy nem HD sonynal nem baj, en szeretek videozni is, szoval szamit, de miutan neztem az autozoomot video kozben pananal, ami szornyu voolt az en sony h2-esemhez merve is, no comment.
    viszont kepminosegre a tesztek a panakat hozzak ki a legjobbra :| amiben benne van persze az hogy nincs olyan merteku kromatikus zaj, plussz hordo torzitas, mert a sonynak szep kepe van 1ebkent. meg varok.... :\
  • sztyui2
    #18
    Jah, és nézd meg a vele készült képeket a flickr.com/sztyui-n!
    Remélem sikerül majd döntened:D
    Nekem mind1, hogy H50-et vagy FZ28-at választasz-e, az a lényeg, hogy neked olyan géped legyen, amire szükséged van, és azokban a tulajdonságokban legyen jó, amit leggyakrabban használsz.
    Pl az FZ28 jó videót készít, de én a H50-el még egyszer sem vettem fel videót, mert ezek nem arra valók.
    Mindkettő gépben vannak kisebb extrák. Azoknál is jobb ha megnézed, hogy melyiket használnád, és melyiket nem. Pl van a H50-ben beépített képszerkesztő, de ha tudod előre, hogy te Photoshopot fogsz használni(mint én), akkor ez nem lehet szempont.
  • sztyui2
    #17
    Nekem ilyen gépem van:
    A kromatikus abberációról annyit, hogy tényleg megvan, de sztem abszolút tűrhető mértékben, és a panasonicnál is ott van.
    A zoom-mal, egyáltalán nincs probláma, sztem gyorsan végigjárja a zoomot, meg egyébként is két szintben lehet a gyorsaságát állítani a zoomnak, és gyorssal egyáltalán nem zavaró. Én a zoom miatt még semmit nem késtem le:D
    Telénél a sötét sarkokat én még nem tapasztaltam, de lehet hogy más igen, erről nem tudok nyilatkozni, nálam nincs:D
    A kezelőfelület sztem nagyon jó. Gyorsan meg lehet szokni. És nem lehet eltévedni benne.10perc után megtanulod.
    Az akksi egész sokáig bírja, bár tény, hogy bírhatná tovább is. Nekem egyedül azzal van bajom, hogy 4 óra, mire feltöltődik, és az sztem elég sok. PL a mobilom akksija másfél óra alatt töltődik fel, és ráadásul úgy, hogy be van mellette kapcsolva. A H50-nél meg ki kell venni az akksit(az akksifedél nagyon jó minőségű, bátran nyitom ki minden kártyaolvasásnál és akksitöltésnél, nem félek, hogy egyszer elhasználódik)
    Az EVF tényleg nem valami jó, a kijelzőhöz képest. Az EVF tényleg lehetne nagyobb, mert elég kicsi, de a legtöbben úgyis a gyönyörű kijelzőt fogják használni. AZ EVF felbontása nagyon jó, nem is látod a pixelekt egyáltalán, csak tényleg annyi a baja, hogy kicsi a felülete. Bár sztem ne az EVF alapján válassz gépet. Azér annyira nem rossz a H50-ben, hogy emiatt válassz FZ28-at.

    Sztem az FZ28 ellen, nagyon jó érv lenne, és a H50 mellett:
    1/4000-es záridő(tényleg nagyon gyors a gép, nem maradsz le semmiről, nagyon gyorsan megcsinál mindent)
    Az LCD a sonyban sokkal jobb
    Van Nightshot(bár én nem nagyon használom, de te lehet használnád)
    A tekerőtárcsa is nagyon jó, bár az FZ28-nál van joystick, sztem a tekerőtárcsa sokkal jobban használható.
    Erősebb vaku!

    FZ28 előnyei:
    18x-os zoom(én is sokat gondolkoztam rajta, de inkább hanyagoltam azt a 3x-os zoom-ot. Annyira sztem az nem számít.
    Jobb videófelvétel
    RAW

    A memóriakártyát szándékosan nem mondom, mert kb 1-2ezer forint különbség van az SD és a Memory stick között, ami szintén nem olyan ár, vagy olyan tényező, ami miatt megérné másik gépet választani, hisz nem félévre veszed:D
  • Tetsuo
    #16
    Ez a 15os zoom olyan mintha mobillal fotoznek.. LOL
  • balozsi
    #15
    Hogyne lenne.
  • babajaga
    #14
    Ilyen nincs hogy Zeiss optika jellemző tulajdonsága hanem egyes optikáknak meg volt hogy mennyi a felbontása milyen kiegyensúlyozott színre élességre. Pld az 50mm-es Tessar a legjobb amit 4 lencsével meg lehet csinálni. Még ma sem csináltak jobbat.
  • CybM
    #13
    en neztem rola teszteket kulfoldi oldalakon, de a pixinfon is van 1. Szemezgetek a keszulekkel, mert nekem nagyon tetszik es jo az ara, bar van par dolog ami igencsak ellene szol, es ezert inkabb megprobalok kivarni >> Panasonic DMC-fz28. Nekem anno DSC-h2-esem volt, en mar attol is oda voltam meg vissza, pedig osszehasonlitottam a kepeket koztuk, es hat h50-messze szebbet keszit.

    amiket en olvastam rola es nem igazan tetszik:
    kromatikus aberracio, a kepeken eleg csunyan elojott (nagy kontrasztu atmeneteknel jelenik meg 10pixel hiba is elofurdult, szep kek elszinezodes :D, makronal azert zavaroan nez ki :\)

    Telenel, a sarkak elegge lathato modon sotetebbek :(

    en a kezelofelulettel megbekelnek szerintem, meg a kis aksi elettartammal (300kep nem nagyszam, a konkurencianal 400 felettiek vannak, h50-nel meres alapjan 270-290volt). Tavoli zoom "lassucska", es raw-t sajnos nem tud menteni, ejj ejj...
    kb ennyi jut eszembe, viszont jo lenne ha valaki akinek ilyenje van irna ezekrol a dolgokrol, es nem elfogultan mert neki ilyenje van....azt megkoszonnem!

    jah es valoban gaz az EVF minosege? H2-ben sem mondom hogy nagyon szupi volt, de az pl elfogadhato volt, szerintem nem veszes, mondjuk ezt meg tom nezni a MM-ben :D de ha van info johet!
  • humaninsect
    #12
    de nem erre kérdeztem, mert ez a története. Az nem jellegzetesség, hogy jó név volt. Az jellegzetesség, hogy mittomén, a bal felső sarok valahogy mindig életlen, vagy nicns kromatikus aberrációja az átlag kompakt lencsékhez viszoynítva.

    A cikk azt írja hogy van valami jellegzetessége, és engem ez érdekelne, hogy ez mi a fene. Mondjuk valószínűleg nem fog válaszolni az író, ez van.
  • muttley00
    #11
    off: Eddig egy Nikon coolpix 5200-asom volt amely évekig kísért mindenféle bulikban, kirándulásokon, erre végigreped a kijelzője mikor józan ember kezeli. Bár nem egy kategória ezzel a géppel, azért megemlékeztem róla... A képek csak nem Fehérváron készültek? ;)


  • Xmas76
    #10
    A kiskerár inkább 73, mint 78. Az argep.hu tele van 72.9-es ajánlatokkal.
  • babajaga
    #9
    1984-ben pld a világ legjobb fényképezőgépe Contax volt Zeiss optikával.
  • babajaga
    #8
    A Zeiss optikák a világ legjobb lencséi voltak a 80-as évek közepéig. A japánok nagyon sok gépet adtak el Zeiss optikával.A jénaiak azután sikerrel lezüllesztették az optika iparukat minőség tekintetében. Nem biztos hogy vissza tudtak kapaszkodni.
  • Kheller
    #7
    felül 60 fps-nek van irva a videórögzités, alul 30-nak.
  • kjasfhasdfasd
    #6
    MPEG1?
    A panasonic képstabilizátorának is van egy kis hangja, mintha ventillátor menne a gépben, néha pár kattanás, de csak néma csendben, közelről lehet hallani
  • TeDDyRuSh
    #5
    Ja. H10-el jött ki, majdnem együtt, április fele?

    Dehogynem...most olvasom Alex cikkét febr. 26-ról, hogy áprilistól lehet nálunk kapni:)) Bár részletesebb ismertetőnek rendbe van, csak hát van másik 50 oldal aki már ezt megtette.
    Bitti mindenki szabin van és addig is kellett vmit írni, ez meg Richi kedvenc gépe:)
  • cloud.strife
    #4
    Ez a fényképezo van vagy fél éves.
  • humaninsect
    #3
    "Aki viszont szereti a Zeiss optikák jellegzetes tulajdonságait"
    Ezek micsodák?
  • babajaga
    #2
    "Az elektronikus átnézeti kereső képe ugyan kielégítő"

    Annak ugyan nincs képe mert nem átnézeti az a kereső, hanem EVF.
  • sztyui2
    #1
    Én három napja vettem a sony H50-em. Nekem fekete van, nagyon jól néz ki és nagyon meg vagyok vele elégedve. A menüt már fullra megszoktam és a kijelzője is valami csodálatos.
    Ha kíváncsiak vagytok rá, milyen képeket készít, nézzetek el a flickr.com/sztyui -ra