16
  • dez
    #16
    Amcsiban nem számít drágának. Nem a házilag vagy kis boltokban összerakott, olcsódobozos cuccokhoz kellene hasonlítani. Amicsiban a legtöbben nagyobb gyártók gépeit veszik (Dell, Gateway, HP, stb.), és azok árszintjén mozog a Mac is.
  • homeless
    #15
    Nálunk a kliensek 80%-a xp 20%-a linux és még nem volt se vírus, se kékhalál, se adatvesztés, nem kellett még újratelepíteni egyiket se, mit csinálok rosszul? Amúgy 100+ kliensről beszélek.
    Megnézném azt a kisvállalkozást amelyik 300k-s imac-eket vesz az irodába:)))
  • endrev
    #14
    Valóban vérlázító az európai árpolitika.

    De ha az összképet nézed, az hogy nem kell egy fix biztonsági ember, aki menedzseli, vírus- és egyéb védelmet, meg hogy nem kell minden percben egy vírustól tartani, nem kell rendszeresen újratelepíteni a gépeket, mert a rendszer belassult, nem kell fagyástól, kékhaláltól tartani, ott teljesen értelemszerű a választás és az előny, és az ártöbblet - tessék tudatosítani magunkban - elenyészik a járulékos megtakarítás mellett, és azon milliók mellett, amelyek nem szálltak el egy adatvesztés következtében.

    Ma ha egy kisvállalkozás szeretne egy könnyen kezelhető, biztonságos, és könnyen költöztethető számítóprendszert az irodájába, vesz pár iMac-et vagy Mac Mini-t (utóbbinál plusz monitor), akinek mobilgép kell, annak Macbook-ot, produkciós profil esetén persze eggyel nagyobb kategória mindenkinek, majd vesz mell egy TimeCapsule-t, az egészet lerakja az asztalokra, a TimeCapsule-t a sarokba, és működik a rendszer. AZONNAL működik, és még kábelezni sem kellett, mert az N-es wlan gyorsabb mint 100 Mbites Ethernet, legfeljebb a hálózat védelmét kellett beállítani, és a TimeCapsule egy döbbenetesen jó Backup-ként működik, időgépszerűen visszakereshető mentésekkel, miközben ő maga a router.
    Nagyobb vállalati igényeknél pedig ott az Xserve, ha már nem elég egy TimeCapsule router-nek.

    Tehát letettem az asztalra ezeket, félóra beállítás (sem), és lehet dolgozni. Biztonságosan. Azt pedig, hogy a Keynote mennyivel jobb a Powerpointnál, csak az tudja, aki próbálta, de az már látni sem akar PPT.

    Azt gondoljuk drága, csak épp elfelejtjük, hogy az olcsóbb mindig drágább mint a drága.

    Ettől függetlenül @%#$&%$&$ annak a HDSys-nél, aki lenyeli azt a teljesen érthetetlen felárat.
  • greekboy
    #13
    :D
  • kjasfhasdfasd
    #12
    jaj, fordítva 0.6347
  • kjasfhasdfasd
    #11
    1 euró=1.5752 dollár
    http://finance.yahoo.com/currency/convert?from=EUR&to=USD&amt=1&t=5y
  • Polemius
    #10
    Konkrét árak:
    13-as, 2,1GHz macbook

    odaát: $1,099.00 ~ 171.440Ft
    idehaza: 263.880 Ft.

    A különbözet kb 92.000Ft,
  • kjasfhasdfasd
    #9
    ja, majdnem a felét éri a dollár az eurónak, 2x-es haszon, jó lehet kereskedőnek lenni
  • Ronny
    #8
    az a vicc, hogy az 1:1-ben váltás ugyanúgy működött, amikor még 200 felett volt a dollár is. Európát szépen megfejik...
  • kjasfhasdfasd
    #7
    én nem értem, hogy tudják a dollárt->euróba 1:1-be váltani. De működik sajnos...
  • NullZ3r0
    #6
    Átlag 50-60%. Egy az egyben váltják a dollárt euróra, és mi az európai árat kapjuk.
    Ennyit azért már nem lehet ráfogni vámra, adóra, szállítási költségre (pláne hogy made in China, az meg ugyanolyan messze van innen, mint onnan).

    Van ám nagy "elkúrtuk"-ozás a Microsoftnál. :)
  • Polemius
    #5
    20-30%? Még ha csak annyi lenne :D Hasonlítsd össze mennyiért adják nálunk meg a tengerentúlon.

    Egyébként nem lepődnék meg rajta, hogy a növekvő eladásaiknak oka lenne a Vista is. Amivel sikerült MS-éknek elérni, hogy elkezdtek az emberek (és a cégek, intézmények) alternatívákat keresni.
  • kernerster
    #4
    azért azt se felejtsd el, hogy Mo.-on 20-30%-os felár van rá. Mert (1)franchise-ban adják-veszik és (2) mert a vámot is meg kell fizetni. Ha ezt levonnánk, akkor már egész más lenne a helyzet. Bár igaz, számomra még akkor is drága lenne
  • kjasfhasdfasd
    #3
    Az igaz, hogy magyar átlagember nem vesz MAC-et, de azért az USA-ban egy kicsit más az átlagkereset. Amennyire én látom azért minőségben és fogyasztásban is elég jók. Mondjuk valószínüleg a közeljövőben nem lesz MAC-em. És nem hiányzik :D
  • Csi9aa
    #2
    Reális ár? Mit képzelsz. Akkor hova tűnik a sznobizmus? A felhasználói bázis nagy része (hülye+nagypofájú) elpártolna, és a számítógép szegmensük csődbe jutna!
    ;)
  • Le Kurde
    #1
    ennek örömére adhatnák reális áron a termékeiket