64
  • raul94
    #64
    szevasztok én még új vagyok.Miez a google csapda?????
    És hogy tudom elkerülni??????
  • phoenix1
    #63
    Sziasztok, nem tudjátok miért ír ilyesmit a google a webmester eszközökbe(?):

    Azt észleltük, hogy a 404-es (a fájl nem található) hibaoldal 200 (Teljesítve) állapotú fejléccel rendelkezik

    ... amikor megtalálja a filet. A robots.txt-ben se nincsen korlátozva. Pontossan a Webhelyellenőrzés kezeléséről van szó; elfogadta és amikor átmegyek a Előnyben részesített domain beállítása lapra és beállítom, hogy www-vel legyen a domain a fenti írja ki. :((
  • god25
    #62
    Google = Interpol
  • Griphons
    #61
    Én a google helyében simán beperelném ezt a Gerald Reischl Uberstrumfuhrert pánikkeltésért, és a hírnévrontásért.
    Az ilyen paraszt inkvizítorok miatt (meg mint pl az MPAA is) toporog a net, és nem tud fejlődni.
    Amit ők csinálnak az nem más mint parasztvakítás.
  • sanyynn
    #60
    Szerintem ez a Google dolog is csak annak jelent veszélyt, akinek vaj van a fején. Normális embert nem kezdenek el poénból nyomonkövetni, vagy elemezgetni, maximum csak a tömegmarketing miatt, ami pedig pl. engem nem érdekel, még soha nem kattintottam google hirdetésre, akármennyire is személyre szóló volt. Mint minden ez is a túl buta vagy túl okos felhasználókat érinti. Az egyiket azért, mert rákattint mindenre és megveszi apuci bankkártyájával, a másikat pedig azért, mert vaj van a fején.
  • dez
    #59
    "Alapvetoen nem csinalnak semmit csak rossz termekeket arulnak dragan es nem vallalnak feleloseget a minosegert."

    Aha, tudod, ez csak így megy, az emberek önként és dalolva sorban állnak érte... Semmi visszaélés, semmi szemét kitúrósdi, semmi illegális módszer, semmi korrupció...
  • willcox
    #58
    Ezt azért egy itteni nicknév alapján nem tudnád megcsinálni.
  • Hornamil
    #57
    Hát akkor meg semmi baj!
    A google engedi nekünk is használni az eszközeit, ezek szerint mi is kutakodhatunk mások után. Csak érteni kell hozzá!!
  • NessieGraf
    #56
    Akkor valaki megmondaná nekem, honnan tudja a Yahoo, hogy hol vagyok? Mer tudja. Én nem mondtam neki, nem írtam olyan helyen, ami Yahoo-val kapcsolatban van.
  • kvp
    #55
    "mivel az osszes szemelyes adat megtalalhato a halon, ezert mar a pontos lakcim is adott" - hol? Ne fantáziálj!"

    Kemeny fel ora kellet ahhoz hogy egy nev alapjan megtalaljam a csalad 56-ban amerikaba szakadt ismeroseit. Mindezt csak azert mert egy csaladi ebednel megemlitette valaki, hogy nem tudja mi lett veluk. A kereses vegen a google earth zold nyila a hazuk tetejen allt. Mindezt csupan internetes keresokkel es par ceges ugyfeladatbazis atnezesevel. Annyira vedtek az adatokat, hogy meg torvenyt sem kellett serteni ahhoz hogy hozzajusson az ember.

    "ha a google a gonosz, mi a mikrofos?"

    Csak kapzsi, mint minden nagyvallalat. Alapvetoen nem csinalnak semmit csak rossz termekeket arulnak dragan es nem vallalnak feleloseget a minosegert. A google meg mindent ingyen ad, de cserebe azt csinal az adatokkal amit akar. Egyik sem tul bizalomgerjeszto, bar mindket ceg termekei jok arra amire kellenek.
  • arty
    #54
    ha a google a gonosz, mi a mikrofos?
  • willcox
    #53
    "mivel az osszes szemelyes adat megtalalhato a halon, ezert mar a pontos lakcim is adott" - hol? Ne fantáziálj!
  • opera11
    #52
    De jó, mégegy a google a világ ura lesz cikk :)
  • Ferrer
    #51
    "Vagy pl. kiderul, hogy van valamilyen genetikai betegseged vagy hajlamod valamire (pl. magas vernyomas). Ha ez kiderul es elerheto az interneten is, akkor sokkal kisebb az eselye annak hogy part talalj, vagy annak hogy felvegyenek egy ceghez. Esetleg kiderul, hogy genetikailag kimutathatoan zsido vagy egyebb kisebbsegi szarmazasu valaki, esetleg nem eppen a kivalasztott 'felsobbrendu' genjei vannak. Ezzel tokeletes celpontja lehetsz egy celzott tisztogatasnak, es mivel az osszes szemelyes adat megtalalhato a halon, ezert mar a pontos lakcim is adott."

    Relax, baby, relax. =)
  • szvini
    #50
    "a Google viszont az emberek tudta nélkül folytatja az információtárolást"

    Haggyam már a hülye dumát, akinek van esze rájön, hogy ennyi értékes adatot senki nem dobna kukába, még egy kisebb cég is megtartja az adatokat, hisz később esetleg feltudja használni ujabb haszonra. Most, hogy nekik több van, hát igy jártak.
    Meg szerintem ha azt mondnanák, hogy csak egy hónapig tárolják aza adotokat, akkor is megtudnák oldani, hogy csak mi higgyük azt, és közben egy csendes szigeten halmozznák a wincseszetereket
  • gkalcso
    #49
    Na nézzük. Gmail a leveleket alapból tárolja, archiválás irányába terel. POP3 letöltés esetén is archivál alapból. Mi a biztosíték, hogy ha törlést állítasz be akkor nem csak előled rejti el? A gtalk-os beszélgetéseket is megjegyzi. Ha bejelentkezve maradsz, akkor tudja mit keresel. Ha más oldalakat nézel analytics jelenti címedet, ami a keresés alapján összeegyeztethető, gmail alapján azonosíthazó. Ugyanis egy adott napra a dinamikus IP nem szokott változni. Ha sütibe megjegyez a kereső, akkor a másnapi IP-hez köthető az előző nap beazonosított személy.

    Online dokumentumkezelés. No comment.

    mailbox.hu most cserélte le az eddigi rendszerét, a háttérben a google mail futkározik. Gyakorlatlan netezőnek nem is tűnik fel.
  • kvp
    #48
    "tudják, hogy mikor és milyen pornót nézek... ÉÉÉÉÉS???? mire mennek vele?"

    Mondok jobbat. Tudjak, hogy milyen politikai nezeteid vannak a meglatogatott oldalak es a magan email-jeid/telefonbeszelgeteseid alapjan. (bar jelenleg a magyar allam ez nem a google-bol szedi, hanem a nyers halozati forgalmat nezi) Vagy pl. kiderul, hogy van valamilyen genetikai betegseged vagy hajlamod valamire (pl. magas vernyomas). Ha ez kiderul es elerheto az interneten is, akkor sokkal kisebb az eselye annak hogy part talalj, vagy annak hogy felvegyenek egy ceghez. Esetleg kiderul, hogy genetikailag kimutathatoan zsido vagy egyebb kisebbsegi szarmazasu valaki, esetleg nem eppen a kivalasztott 'felsobbrendu' genjei vannak. Ezzel tokeletes celpontja lehetsz egy celzott tisztogatasnak, es mivel az osszes szemelyes adat megtalalhato a halon, ezert mar a pontos lakcim is adott.

    Egyebkent aki nem aggodik, az nyugodtan engedje leulni a kisgyereket ugyanahhoz a gephez amin elotte pornot nezett, majd ne lepodjon meg rajta, ha a gyerek is ratalal ugyanazokra az oldalakra. De ervenyes ez a munkahelyi gepen megjeleno politikai tartalomra is, ami nem mindig jo otlet. (foleg ha a vezetes/kollegak politikailag nem ertenek egyet az illeto munkavallaloval)
  • ziipp
    #47
    > "Ha valamiért nem tetszek a rendszernek, elég könnyen lekövethetnek."
    Meg aztán ki mondja meg, hogy mi az, amit elfogad a rendszer, és mi az amit nem?
  • ziipp
    #46
    Nehéz állást foglalni ebben a témában, mert hajlok arra, hogy tényleg csak tömegekben gondolkodnak, amikor az adatainkat tárolják. De ott a van a mondás: "Tudás egyenlő hatalom." Ha valamiért nem tetszek a rendszernek, elég könnyen lekövethetnek. Nem véletlenül volt olyan nagy besúgó hálózat az előző rendszerben. A mindenkori uralkodói réteg érdeke, hogy tudja mit történik az emberek körében, milyen a hangulat, mit szerveszkednek, stb., és adott esetben válaszolni tudjon az eseményekre. Viszont jelenleg ezt azért nem tartom valós veszélynek, mert a jelenlegi társadalmi rend nem/nem annyira ideológiai alapokon nyugszik, helyette ott van a pénz. Azzal tartanak minket kordában. De visszakanyarodva az első gondolathoz - akkor mégis káros ez a dolog? Mert megismerve vásárlási szokásainkat még több tőkére tesznek szert, amivel később mégjobban befolyásuk alá kerülünk. Sz'al hogy is van ez?
  • ziipp
    #45
    > "Miert adoznak kevesebbet mint barmely mas ceg?"
    Ezt úgy értettem, hogy a cég csak amerikában fizet adót, ellenben a szolgáltatása az egész világot körbe öleli. Sok ügyfele külföldön van, akik bérelnek tőle reklám felületet, meg ilyesfajta reklám szolgáltatásokat, de ezekért a tranzakciókért a Google külön nem adózik. (Tudomásom szerint.) Ezért ezekből az ügyletekből a Google extra mennyiségű pénzt is le tud fölözni, vagy olcsóbban tud szolgáltatni, aminek köszönhetően a kisebb cégek nem versenyképesek vele.
  • endrev
    #44
    Sötétkék, lássatok már kicsit távolabbra...

    El sem tudjátok képzelni, milyen apsektusokban van jelentősége annak, hogy mire kerestetek rá az interneten és hogy miről leveleztetek.

    A dinamikus IP-címek kiosztása pedig naplózva van, tehát csak eggyel több lépés megtudni, hogy akkor éppen kié volt.
  • Lenry
    #43
    tudják, hogy mikor és milyen pornót nézek... ÉÉÉÉÉS????
    mire mennek vele?

    még ha a legféltettebb titkaimat is tudnák meg azzal se mennének semmire, mert nem hiszem, hogy számukra bármi értéke is lenne annak, hogy mondjuk én villával eszem a tejbegrízt...
  • Cuchulainn
    #42
    Jajne, a google összefogott a genetikával és elpusztítják a világot!

    Kb. jópár éve az összes interneten jelen levő nagyhatalom ugyanezt csinálja. Minden morzsányi adatot igyekszenek összeszedni a felhasználóról, hogy több pénzt keressenek vele. Ugyanakkor ez személyekre nem jelent veszélyt, még akkor sem ha valamennyi személyes adat a kezükbe is kerül. Pont amiatt, hogy ilyen irdatlan mennyiségű adat fut be az egyes emberek adatai gyakorlatilag követhetetlenek. (Persze ha már pont téged "kiszemelnek" akkor utána tudnak vele követni, de mi miatt szemelnek ki pont téged? Őket egyetlen személy adatai nem érdeklik, mert marketing szempontból érdektelen, csak a tömegek fontosak) Az egész csak arra jó amire az összes többi hasonló módszer: ha te sokat érdeklődsz a neten a rózsaszín virágmintás bilik után akkor a cég majd pénzt spórol azzal, hogy nem a kék kisautós homokozólapátos reklámokat mutatja neked, hanem a rózsaszín virágmintás biliseket... Ha ez már valakinek összesküvés akkor ki lehet kapcsolni a netet, vagy tele lehet pakolni a gépedet tűzfalakkal meg adblokkerekkel.
  • R0sc0
    #41
    és a világon a gépek hány %-án van MS?
  • Gascan #40
    Ez a veszély magyarországot nem fenyegeti, mivel nálunk általában dinamikus IP cimek vannak, azzal pedig nehezen lehet lokalizálni valakit, persze nem lehetetlen.
  • magus
    #39
    ebből még hatalmas para lesz

    és hogy csak appénzért csinálják ugyanmár, szerinted ki adta oda nekik a műholdakat
  • fixpont
    #38
    "Elemzi a google a kereséseidet, ha gmail alatt logolva vagy és küldi a leveleket."
    Mail kliens. A gmail mar imapot is tud, soha nem hasznalom a webes cuccot.
    "A Google-lel kapcsolatos másik nagy probléma szerintem az, hogy nagyon keveset adóznak"
    Miert adoznak kevesebbet mint barmely mas ceg?
    "Sokan azt hiszik, ettől nem kell tartanunk, mert anonimok lehetnek az interneten, pedig nem azok. Az IP-címük az elárulójuk."
    Ezert kell a szolgaltatonal rendeszeresen mondjuk 24 orankent ip-t cserelni, ha fix cimed van hasznalj webproxyt.

    Szaz szonak is egy a vege, okosabbnak kell lenni mint az MS a Google stb, erdeklodni, tajekozodni, tanulni, es akkor nem tudnak megfogni.

    Nem tartozk teljesen ide, de ott vannak a Metro aruhazak, minden vege osszes vasarlasat eltaroljak visszamenoleg barmeddig, pedigott aztan nev, cim minden van a metrokartyan. Megsem hiszem, hogy barmi modon vissza tudnanak vele elni, szerintem azert taroljak el lassak akar honapra lebontva mikor mi fogy, milyen aruk korrelalnak mas arukkal eladasok teren, es amikor eljon az adott idoszak, mint az akcios, amit a leginkabb visznek. Ilyen adathalmazbol (plane tobb szazmilliosbol mint a google) senki le nem szarja, hogy konkretan az adott szemely Gipsz Jakabnak mik a szokasai.
  • n3whous3
    #37
    elsőre: Nemtom ezt az orbitális fsazság honnan jött a felvetőtől, de most az kirúgásveszély, ha a munkahelyeden az emailek közé bekerülnek spamek? Na mindegy.

    második: jah
  • ziipp
    #36
    Igen, én ezt értem, arra gondoltam, hogy konkrétan rugtak-e ki emiatt valakit?

    A Google-lel kapcsolatos másik nagy probléma szerintem az, hogy nagyon keveset adóznak, pl. Európában alig, aminek köszönhetően nagyon nagy nyereség üti a markukat. Szerintem ez az egyik olyan dolog, amin változtatni kéne.
  • n3whous3
    #35
    végülis jó dolog, ha valamit keresel és nem találsz, akkor majd szólnak xD
  • n3whous3
    #34
    Elemzi a google a kereséseidet, ha gmail alatt logolva vagy és küldi a leveleket.
  • ziipp
    #33
    Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy reklám nélkül meg fognak szünni az ingyenes szolgáltatások, mert jótékonyságból kevesen fognak majd szolgáltatni. Tehát ilyen szempontból hasznosak a reklámok. :)
  • ziipp
    #32
    > "ne lepodjon meg rajta, hogy az otthoni kereseire a munkahelyen dob ki hirdeteseket a rendszer. (es e miatt mondjuk elveszti az allasat)"
    Ezzel kapcsolatban te már láttál élő példát, vagy csak mondod?
  • kiskex
    #31
    Nem tom postolta e már valki, de kapcsolódik a témához:
    http://www.metacafe.com/watch/609391//
  • willcox
    #30
    Ez eléggé ostoba megnyilatkozás volt. Ha valaki adblock-ot használ, azt azért teszi, mert rühelli a reklámokat. Én is rühellem, nálam is megy, egy deka reklámot sem látok. Persze én az adblock-on kívül más egyebeket is használok.
    A reklámozó egyébként is csak akkor fizet, ha rákattintanak a reklámjára. Ha én egyébként sem kattintanék rá, akkor egyáltalán miért jelenjen meg? Ezzel egyáltalán nem éri semmilyen kár a reklámfelületet adó oldalt.

    Az adblock-on kívül nagyon hasznos a noscript, a remove it permanently, a cookie-k tiltása egyes helyeken, illetve a hosts file-ba való bejegyzés, miszerint a nemkívánatos oldalakat a localhost-ra kell irányítani.

    PS: te majd helyettem is kattintgass sűrűn a reklámokra, nehogy "kár" érjen bárkit is :)
  • Tpe
    #29
    Pont ugyanazt éred el vele. :o)

    Google - Yahoo

  • JL666
    #28
    és milyen információkat szerez meg?! hogy nézed az sg-t, vagy milyen videókat nézel a youtube-on? És akkor küld egy e-mail-t, hogy vegyél vicces dvd-k sorozatot és akkor mi van?
  • kvp
    #27
    Ha nem hasznaljuk a google felhasznaloi fiokot igenylo szolgaltatasait, akkor csak az adott gep ip cimet es az arrol szarmazo oldalletolteseket tudjak megallapitani, tovabb az arrol a geprol kiadott kereseseket. Ha valaki nem fix ip cimet hasznal, hanem dinamikusan hozzaerendeletet, akkor ez nem igazan tartalmaz hasznos adatokat, mivel jopar ugyanannal a szolgaltatonal levo ember forgalmat latjak veletlenszeruen keverve. Fix ip cim eseten mar kellemetlenebb a dolog, bar a google inkabb a sutiket nezi mint az ip cim egyezest. Ez utobbit pedig viszonylag konnyu akar naponta tobbszor is kipucolni a rendszerbol. Ha pedig valaki onkent regisztral egy google szolgaltatasra (pl. gmail), akkor ne lepodjon meg rajta, hogy az otthoni kereseire a munkahelyen dob ki hirdeteseket a rendszer. (es e miatt mondjuk elveszti az allasat)

    A masik megemlitett ceg, a 23andMe mar tobb kerdest vet fel. A leirasaik alapjan nem ellenorzik szemelyesen, hogy a beadott genetikai minta tenyleg attol a szemelytol szarmazik-e aki a szolgaltatasert fizet. A cikkben emlitett otlet (a genetikai tarskereses) pedig eleg meglepo, mivel az eugenikai kutatasokat a masodik vilaghaboru utan lealliottak a vilag minden reszen. (pedig addigra az amerikai kutatok is eleg szep eredemenyeket ertek el a fajelmelet teren, bar a nacik ebben jobbak voltak) Valamiert az emberek jo reszenek nem tetszik ha a gazdagabbak kivalasztott es felsobbrendu emberekrol kezdenek el beszelni. A genetikat fel lehet hasznalni gyogyitasra es nepirtasra is. Az emlitett amerikai ceg meg nem dontotte el melyik iranyzatban lat tobb penzt.
  • n3whous3
    #26
    ?
  • n3whous3
    #25
    megjegyezném kijelentésedhez azt a tényt, hogy a Wikipedia erősen az első találatok közt van google-ben, meg egyéb jelek is mutatnak arra, hogy összeműködik a két szervezet. Szóval ha paranoiás vagy, azt se ajánlom. :)