118
Te mit gondolsz róla???
  • Miss_Gen
    #118
    Helló! Látogassatok el a http://www.gecigarette.co.uk elektromos cigaretta weboldalra, mivel most ingyenes a szállítás Magyarországra is! Használd a "freede8" kódot fizetésnél. Megéri!
  • elektromoscigi
    #117
    Kiárusítás van ebben az Elektromos Cigaretta Webáruházban. Minden szett engedményesen vásárolható meg, amíg a készlet tart. Érdemes benézni!
  • Skill
    #116
    csak matricát nem lehet valahol kapni?
  • wwenigma
    #115
    Lányoknak is van. :)

  • wwenigma
    #114
    Ultradrága. 2000 forintos felárat nem ér meg ez a lekopó festés...
  • Bandito7
    #113
    Sziasztok!

    Találtam brutál gyönyörű akkukat.

    Nektek is tetszenek?
  • wwenigma
    #112
    Aki esetleg szeretne spórolni, akció van, 2012.05.21. hétfő és 2012.05.31. csütörtök közt az http://ecigi.shop.hu/ -n beváltható, mindenre érvényes 5%-os kedvezménykupon jár a http://www.evaper.info/ regisztrált tagjainknak. Az akciós időszak után pedig újabb kedvezményekkel és információkkal várunk minden kedves érdeklődőt. :)

    Gondoltam szolok, hatha erdekel valakit.
  • narumon
    #111
    Esetleg nézd meg ezt; www.rizershop.com
    Nekem ez bevált.
  • virusvirusvirus
    #110
    helo tudnátok segiteni?vettem eGo 510 de mindig túlszivom és égett ize van.gondotam lecserélem BUD ego. EGO-w. keszülék között vacilálok .szerintetek mejiket érdemes megveni ?várom a javaslatokat.
  • Bandito7
    #109
    Sziasztok!

    14 évi cigarettázás után tavaly (2011.) decemberében kipróbáltam az elektromos cigarettát, és annyira megtetszett, hogy jelenleg már forgalmazom is őket. Bárkinek bármilyen segítségre van szüksége az elektromos cigarettákkal kapcsolatosan, akkor keressen meg a http://www.elektromoscigi.org weboldalon található elérhetőségek valamelyikén. Bármiben szívesen segítek, persze, ha tudok.
  • esmooking
    #108
    Szeretnénk mindenkit örömmel értesíteni, hogy a napokban megnyílt webáruházunk,amely valóban minőségi Európából /ellenőrzött körülmények között előállított/ származó e-liquideket, illetve minőségi e-cigarettákat árul. Termékeink kipróbálására Budapest területén lehetőséget biztosítunk.

    Elérhetőségünk: www.elektromoscigishop.hu
  • F1re
    #107
    Valakit érdekel http://www.egeszsegaruhaz.hu/termek/e-health_-_elektromos_kezdo_cigaretta_szett.html
    ilyet tudok 2k-ért
  • natalyel
    #106
    Bocs, előbbi link hibás, itt a jó:
    www.ecigiforum.hu
  • natalyel
    #105
    mmovar és mindenki.
    Akit valóban érdekel az ecigi, az a független (tehát nem egy webshop által létrehozott), magyar vaper közösségi fórumon biztosan talál választ a kérdéseire.
    www.ecigiforum.hu
    Amúgy ez nem cigizés, ez egy új élvezet, életmód, ami sokkal egészségesebb a régi, büdös, káros analóghoz képest.
  • ecigionline
    #104
    Itt meg sok ecigit találtok.

    www.elektromos-cigaretta-webaruhaz.com

    www.ecigionline.hu
  • tdávid87
    #103
    Sziasztok!

    Itt is találtok sok infót az elektromos cigikről:

    Magyar Elektromos Cigaretta Fórum

    http://www.elektromos-cigaretta-forum.com

    vagy

    http://www.magyar.elektromos-cigaretta-forum.com
  • mmovar
    #102
    üdv!

    hát ahogy olvasgatok itt kicsit sok az OFF. Én azért látogattam ide mert érdekelne mások tapasztalata az elektromos cigivel kapcsolatban. Ha járnak ide ilyen egyének írjanak már némi véleményt! pl: milyen elektromos cigit használnak milyen patronnal, milyen érzés az igazi cigi helyett. stb... illetve konkrétan érdekelne, hogy milyen élettartamuk van ezeknek a kütyüknek. pl akkumulátor, porlasztó. honnan tudja ha kifogyott a patron. vagy merül az aksi. mennyi "elszívott szálat" bír ki egy feltöltéssel. egyenlőre ennyi. várom a véleményeket.
  • szjuca
    #101
    A nikotin a tüdő alveolusaiban rakodik le, ahol tulajdon képpen az oxigén-széndioxid csere megy végbe. A lerakódás által ezek az alveolusok befeketednek. Egy dohányos ember tüdeje, sötét színű, szinte fekete, míg egy nem dohányzójé tüdőszínű (lilás-rózsaszín) elvileg, de hát a nemdohányzó ember is belélegez káros dolgokat.
  • Énvagyokazapád
    #100
    ték :|
  • Énvagyokazapád
    #99
    csepfolyósodik? :DDDddd
    hány éves vagy amugy?
  • ch13
    #98
    Ez történik a tüdödel....Gondolom én.
  • Énvagyokazapád
    #97
    ennek a tesztnek nem látom sok értelmét.
  • ch13
    #96
    Nah 400 szál után ez történik a tüdötökkel.....
  • Vaxi
    #95
    :OOOO
  • BaliBoy
    #94
    Nem tudom láttátok-e már. Figyelemre méltó kis kísérlet.
  • moralosan
    #93
    kb 50ezer forint
  • Hixer
    #92
    A nikotin belélegzés után körülbelül 7 másodperc alatt eléri a vérkeringéssel az agyat, ahol is át tud hatolni a vér-agy gáton, így közvetlen tud hatást kifejteni. Körülbelüli testben való felezési ideje 2 óra (szóval 2 óra alatt ürül ki a fele annak ami bekerült).

    Két receptorfélére hat: a vegetatív idegrendszer ganglionjainak nikotin receptorára, illetve a központi idegrendszer nikotin receptoraira. Ezekkel eggyütt két fontos területen fejti ki a hatását.

    Mellékvese-velő: serkenti a hormontermelést és kiválasztást, legfontosabb jelen esetben az adrenalin. Növeli a szívverések számát percenként, növekszik a légzésszám, nő a vérnyomás, és megnő a vér cukortartalma.

    Központi idegrendszer: megnöveli a dopamin(jelátvivő molekula) koncentrációját a "jutalom" rendszerben, magyarul jó érzést generál. Emellett a szimpatikus idegrendszert is aktiválja, ami tovább segíti az adrenalin elválasztást, szívfrekvencia növekedést, vércukor szintet, stb.

    Namost amit az ember tapasztal:
    A vércukorszint növekedés illetve az adrenalin elválasztás miatt az ember frissnek, ébernek érzi magát. Acetilkolin és noradrenalin is keletkezik, ezek segítik a koncentrációt, tanulást, éberséget, figyelmet. Az acetilkolin mellett béta-endorfin is útnak indul, ők eggyütt fájdalomcsökkentő hatásúak, a béta-endorfin emellett nyugtató hatású is, csökkenti az idegességet. A hatás 5 perctől két óráig terjedhet.

    Ezek általános tulajdonságok. Azonban a nikotin rendelkezik azzal a képességgel, hogy dózis függvényében más általános hatást váltson ki. Értem én ezalatt azt, hogy ha egy dohányzó ember röviden jobb szó híján pöfögteti a cigarettát, kevesebb nikotin kerül a szervezetbe, ekkor az aktivizáló folyamatok kerülnek túlsúlyba, szóval adrenalin, noradrenalin, szimpatikus idegrendszer, éberség, koncentrálás, figyelem.
    Nagyobb, mélyebb, lassabb levegővételű dohányzás több nikotint juttat a szervezetbe, átfordul a kocka, dopamin, endorfin kerül túlsúlyba, fájdalomcsillapítás, nyugalom, relax, de szerintem ezt minden dohányos valamennyire tudja azért.

    Más pszichoaktív szerrel, illetve alkohollal ellentétben nem produkál motorikus funkció kiesést, beszédzavart, tudatállapot változást, nem befolyásolja a döntéshozó képességet.

    Habár ez mind szépnek és jónak hangzik, feldobni a figyelmet, koncentrációt, de ha végiggondolja valaki, hogy a nap nagyrészében szó szerint készenlétben tartja a testét, ennek hosszútávon rossz következményei lesznek.
    Józan paraszti ésszel végiggondolva, sokkal hamarabb tönkremegy az a dolog amit minden nap maximumon járatok, akár csak ideig, óráig is.

    Mégpedig a szimpatikus idegrendszernek ez a dolga, amikor az ember lemászott a fáról az ő feladata volt, hogy ha oroszlán jött akkor sipirc legyen de mint a szél. Párja a paraszimpatikus rendszer, aminek a feladata a nyugalom, az építő, emésztő és raktározó folyamatok végzése. Ezt érzi mindenki egy kiadós kajálás után, amikor meleg van, csak elnyúlsz már ragad le a szemed, iszonyú álmos vagy.

    A dohányzás igaz problémáját azonban tényleg a dohányfüstben található több mint 3000 különféle égéstermék adja, azoknak tulajdonképpeni plusz hatásuk nincs, kivéve a szén-monoxidot, ami a vörösvértestben található hemoglobinhoz kötődve nem engedi az oxigén kötődését.
    A többi vegyület, kosz, meg egyéb reakcióképes termék ami könnyen kárt tehet a fehérjéktől, enzimektől kezdve a DNS-en át akármiben.

    Azért szerettem volna leírni tárgyilagosan, hogy mi is történik, hogy korrektul lehessen beszélgetni, nem csak dobálódzni, hogy iszonyú káros, meg dehát a sajtburger úgyis ezerszer károsabb, stb.
  • ch13
    #91
    Ebből a szemszögből.....
  • Sadist
    #90
    Téged nem zavarna, ha odaszarnának a szobád közepére?
  • Sadist
    #89
    A sör és a bor nem káros, inkább egészséges. Értelmes mértékben persze.
    A cigaretta viszont még kis mértékben is káros.
  • Sadist
    #88
    "Nemhiszem hogy Te bármivel is egészségesebb életet élnél mint én"

    Elhiheted, hogy de. Nem dohányzok, sportolok, és nem eszek meg minden szart.

    "Remélem nem ülsz autóba, és napenergiával működteted a lakás elektronikáját, és fűtőrendszerét, remélem nem használsz aerosolokat és még sorolhatnám"

    Tényleg nem ülök autóba, tömegközlekedést használok, a lakást viszont zárt rendszerű gázkazán fűti, de még azzal is kevésbé mérgezem a többi embert. Az áram nagy része meg úgyis Paksról jön, amiről tudjuk, hogy tiszta energiaforrás.

    "Mindenki maga dönti el mire költi a pénzét"
    "mindenki balek, aki nem arra költi a pénzét ami szerinted helyes?"

    Felőlem összehordhatja egy nagy kupacba is a pénzét, és meggyújthatja, amíg ezzel nem okoz kárt másoknak.
    A dohányzás pedig nem csak szerintem nem helyes. Ez egyszerű tény. Azok meg elég makacs dolgok.
  • ch13
    #87
    Bocs!!!
    Én kérekek elnézést!!!
  • precision
    #86
    url
  • BaliBoy
    #85
    Teljesen mind1 meddig vitatkoztok még ezen. Egy a lényeg. Azzal az emberrel vmi nem stimmel aki, az amúgyis meglehetősen egészségtelen életvitelünk mellett (érts alatta mindenkit, hiszen nem inkubátorban élünk) még felvállal egy PLUSZ (remélem érezhető a nyomatékosítás :)) káros dolgot. Nem akarok senkit sem lehülyézni meg stb... Sokaknak egyszerüen a nem törődöm gondolkodás módjukkal van a gond, vagy nem érzik át a dolgok súlyát.
    Aki meg tényleg hülye, az meg...... (mindenki befejezheti magának egyénileg :))
  • Peetboy
    #84
    LOL! Kamerás és Mp3 lejátszós cigi lesz később.
  • tirpitz
    #83
    Vagy igaz, vagy nem, de ha igaz is: bármennyi idős is valaki, az első cigije előtt már milliószor hallotta, hogy a cigi (is) öl-butít-nyomorba dönt. Ennek tudatában gyújt rá. Innentől kezdve keverhetnek a cigibe bármilyen anyagot, aki rágyújt, az vállalja mert sztem megfelelő a tájékoztatás.
  • DummyBoy
    #82
    A dohánygyárakkal magukkal az a gond, hogy maga a cigaretta nem okozna olyan mértékű függőséget mint jelenleg ... eléggé erőteljesen manipulálva van ez a dolog ... de mivel óriási adóbevétel is egyben, szükséges rosszként van elkönyvelve ... Mondhatják rá, hogy urban legend, de mint minden pletykának, ennek is van valóságalapja ...
  • DummyBoy
    #81
    És miért zavar ez téged annyira?

    Nem engedték hogy bagózz? Vagy a suliban röhögtek ki miatta a "keménylegények?" .. vagy miért?

    Én tisztában vagyok vele hogy milyen káros ... de ez az állandó pocskondiázás mire jó? Én vagyok a hülye?

    Mondok neked valamit ... jelenlegi hozzászólásaidat alapul véve ha minden egyes életemben elszívott cigarettám 1-el csökkentette volna az IQ-mat, még akkor sem igen érnél utól ... pedig 14 éve szívom ...

    Jönnek itt az okos kis ertéelklubbos propagandaszövegek ... meg a habzó szájjal kiabálás ... Magadat járatod le nem engem. Amíg te üvöltesz, addig én elszívok egy cigit és mosolygok hozzá ... az idegesség és a stressz neked jobban árt ...

    Bármilyen nehéz is elhinni ... aki dohányzik (És most az idősebb korosztályról beszélek ...) az teljesen tisztában van vele, hogy mennyire ártalmas, le is szeretne szokni ... de nem AKAR!

    És ez a probléma ... azzal hogy hajtogatod milyen hülye vagyok mert bagózok, csak mosolyt csalsz a számra mást nem érsz el vele ...
  • tirpitz
    #80
    Őszinte részvétem, szomorú dolog a nagybátyád esete. Nem is állítom, hogy a cigi nem okozhat halált, betegségeket, stb, mert okozhat. De az, hogy a dohánygyárak becsapnák a naív embereket? Ne haragudj, de ha jól tudom kb a '80-as évektől kezdve szajkózzák, hogy a cigi rossz, rákot okozhat, stb. Nem csapnak be senkit. Sztem minden dohányos tisztában van a kockázattal, mégis cigizik. Ezt teheti úgy, hogy másokat is zavar (kövezzük meg), vagy úgy hogy figyel másokra, és lehetőség szerint csak magát mérgezi (őt is). És nem tudsz olyan dolgot mondani, ami ne lenne valamilyen szinten kockázatos.
    "Természetesen hírhedten nagy dohányos vagyok. Egyfolytában azt remélem, hogy a cigaretta végez velem. Az egyik végén parázs, a másikon egy bolond." [Kurt Vonnegut (1922-2007)] Talán ez az idézet magyaráz meg minket dohányosokat leginkább... Egyébként majdnem bejött neki, mert egyszer magára gyújtotta a házát egy otthagyott égő cigivel:)
  • bens
    #79
    jó, akkor folytasd a családi hagyományokat, ahelyett h leszoknál, és neadjisten te nem kapnál rákot.

    komolyan nem is tudom minek vitatkozok ilyen hülyeségekről. ez volt itt az utsó hozzászólásom...