13357
Miért pont így és erre...
  • MerlinW
    #13356
    Természetesen kamu. 2010-ben megjelent ez a cikk, és azóta jönnek a 600 millió éves emberes, ufós marhaságok :)
  • gosub
    #13356
    A 600 millió éves Antarktisz-i humanoid kövületek mennyire lehetnek igazak? Elsőre hihetetlennek hangzik:
    https://archaeology-world.com/600-million-year-old-fossils-of-tiny-humanoids-found-in-antarctica/
  • militavia
    #13355
  • militavia
    #13354
    Ez az ember csak arra bizonyíték, hogy két ember képes egy férget kitermelni.
    Az ilyen szentfazék faszoktól ugrik fel a vérnyomásom. Ez a gyökér ráadásul ez sima köztörvényes bűnöző. Igazi ostoba díszfasz.
  • MerlinW
    #13353
    Popkornt elő, vicces és fájdalmas vitát láthatunk :D

  • czihaki
    #13352
    Sajnos ez jellemző az emberi fajra is. Az élni akarás és a szükség ragadozóvá tette az emberi fajt is,-- ha viszont mindene megadatott, attól kezdve alattomos mérgező. óriás kígyóvá válik a természete-
  • hiper fizikus
    #13351
    Amit itt látsz, az kőkemény evolúció:

    Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2018.12.05. 23:36:31
  • czihaki
    #13350
    Érdekes témát vetettetek fel. Én is hozzátennék egy keveset. Bár Darwin evolúciós elméletét manapság tagadják, de valójában nagyon is igaz. Az evolúciónak három változata lehetséges egyiket 1.- az életet körülvevő természet okozza, amire az élet a túlélése miatt reagál, 2.-A másikat a társadalmi élethez alkalmazkodása és fejlődésre való képességének a biológiai változása, 3.-A harmadik biológiai változást mikor maga az ember fog közvetlenül beleavatkozni "egyes" embercsoportok magasabb intelligencia szintjének eléréséért, illetve a hosszabb életük megteremtéséért vagy éppen ellenkező irányba kísérletezéseikkel kiválasztott egyes népcsoportokból engedelmes robotokat fognak gyártani"" Mesterséges beavatkozásokkal a sejtéletbe, illetve az agy neuronjainak működésébe és a DNS kódok átírásával!!!.
  • sz4bolcs
    #13349
    Vagy kapott egy zsíros állást az Echo tv-nél. :D
  • hiper fizikus
    #13347
    Az evolúció elmélete új fokozatba lép az életjéték szimulációkkal , ezt olvasd csak el !
  • LSSAHPAUL
    #13346
    Vagy elég egy ilyen meteorit mint az Annihilation (expedíció) filmben :)
    Már 1 hete hogy megnéztem de még mindig azokon a mutációkon gondolkodok amiket ott láttam :D, gyenge idegzetűek a medvés jelenetet ne nézzék meg, oké hogy film de én megőrültem volna ha ott vagyok, még a tv előtt is szar volt megélni :D
  • Irasidus
    #13345
    Nem kell több ezer évig élni hozzá, elég a következő influenza szezont megvárni...
  • overseer-7
    #13344
    Az evolució egy létező dolog.. itt van a szemünk előtt, és mi is látnánk közvetlenül ha több ezer évig is élnénk.
  • overseer-7
    #13343
    mongyad' mi aprobléma?
  • fonak
    #13342
    Elő, csak ritkán.
  • Richard Donkies
    #13341
    Előfordul még itt ember?

    Rég jártam erre, de úgy látom kezd kihalni a populáció. :D
  • primavis
    #13340
    Igen, de nem kötelező módon! Nehogy azt állitsd már hogy minden osztódás előtt vagy osztódásnál történik mutáció és hogy a cserebere általános jelenség lenne. Te érted azt amit írok, vagy csak direkt kekeckedni akarsz a kivételes eseteiddel? Lényegben válaszolni láthatóan nem igazán van kedvedre. Tipikusan anarchista/libsi vitastílus: ledorongolni a másikat.
  • Cowie
    #13339
    Márpedig mutáció az történik, és még ráadásul ezek a szemét bacik cserélgetnek is egymás közt, sőt más fajú bacikkal is DNS-t.
  • primavis
    #13338
    ha nem történt valamilyen mutáció a genomban, akkor biza az!
  • primavis
    #13337
    ha egy egysejtű vayg baktérium osztódik, akkor a két utód nem klónja a "szülőnek"? Ha egy virus rákényszeriti a parazitált sejtet, hogy a klónjat létrehozza, akkor az mi?
  • Cowie
    #13336
    Bocsi, de hogyan lenne már a valamilyen élőlény klónja saját maga?!
  • gothmog
    #13335
    És az még mindig ugyanaz a baci, az előző gondolatmenet alapján. Ugye?
  • primavis
    #13334
    Amíg rezisztensé nem válnak, s utána bámulod a szuperbacit!-:))
  • overseer-7
    #13333
    én elpusztítom őket.. klindamicinnel és levofloxacinnal
  • primavis
    #13332
    Ez pl. a baktériumoknál nem igaz! Így akár örökéletűek is lehetnek, ha valami el nem pusztítja őket.!
  • gothmog
    #13331
    Felőlem... Ettől még tény marad, hogy a klónod nem te vagy.
  • primavis
    #13330
    Az a tény, hogy több egyednél is hasonló mutációkat találtak (ahogy az Hirosima/Nagaszaki, illetve a Mururoa zátony esetében is) két , sok genetikus által tagadott, tényt bizonyit:
    1. ugyanaz a típusú mutagén hatás egyszerre több egyedben is hasonló mutációt hozhat létre;
    2. hasonló hatás különböző időben is hasonló eredményt hozhat létre.
    Ha ezt elismernék, akkor pl. az mtDNS mutációs nyomain alapuló visszakövetkeztetési statisztikai számítások is értelmüket veszítenék. S ezt nagyon nem szeretnék!
  • primavis
    #13329
    A Homo genus számos olyan jellegben eltér elődeitől, rokonaitól amit eddig nem volt képes a tudomány bizonyithatóan megmagyarázni.
    A jelenlegi magyarázatok nem vesznek figyelembe egy közismert evolúciós jelenséget: egy új jellege csak akkor maradhat fenn hosszú távon, ha az hasznosnak bizonyult az illető egyedek, a populáció részére!
    Na már most, a kétlábon járásra is vonatkozik ez. Ergo, a felemelkedett, kétlábon való közlekedés gyorsabb kellett legyen a négylábon való járásnál, máskülönben nem maradhatott volna fenn!
    Felegyenesedve, két lábon gyorsan járni viszont majomszerű lábakkal (amely a tenyérhez hasonlit, hátsóállású fogó nagyujjal, teli talppal, lábfej boltozat nélkül) nem lehetséges. A lúdtalpas emberek lába hamar megfájul, mivel a test súlypontja a talp közepére esik. Ezért kell ortopéd betétet viselni, amely megemeli a lábfejet és a súlypont így egy trapézszerű felületre oszlik meg.
    Mindebből következik, hogy az ősember is csak akkor vehette lényeges hasznát a felegyenesedett járásmódnak, ha a lábfeje már megemelkedett, a nagylábujja meg a többiekkel egysorba kerülve támasztékként szolgálhatott (a sarok és a külső láb él mellett).
    De ez a folyamat nem megy egyik generációról a másikra, ergo olyan környezetben, közegben kellett végbe mennie a hol a kezdeti lassabb menés nem okozott hátrányt. Ez nem lehet az erdő (mert a fára mászáshoz a nagylábujj fogó szerepe igen hasznos, a hosszú kar és rövid láb párositás úgyszintén), nem lehet a nyílt terep (mert ott gyorsan kell tudni menekülni a ragadozók, támadók elől), így marad az aránylag sekélyvíz (tavak, mocsarak, folyók), de nem a tenger mint a "vizimajom" elméletnél. Az úszni nem tudó gorillákon kívül, minden mai majom a vízben felemelkedve mozog! Ez a közeg táplálékot és védelmet is biztosithat és lehetőséget ad a kialakult új láb és gerincszerkezetnek a konszolidálódásra és a parton való biztonságos mozgásra.
    A derékig érő vízben a láb már csak támasztékként szolgál, a boka/térd/csípő izület módosulhat, a láb hosszának növekedése a karok rovására is hasznosnak bizonyul, kialakulhat a medence, a gerinc megfelelő alakja és a koponya csatlakozása az első csigolyákhoz már nem vízszintes vonalban történik, hanem merőlegesen (ezáltal a szemek előre néznek felegyenesedett testtartásban is az erősen oldalra tolódott nyakszirti gumóknak köszönhetően).
    Ezzel az új testalkattal már meglehet hódítani a szárazföldi élőhelyeket is, a láb csak járásra, míg a kezek meg felszabadulva a járás funkciója alól, már mindenre használhatóak. A nyakon támaszkodó koponya mérete meg gyorsan növekedhet, s egyre nagyobb agyat befogadva képesen.
    Nem biztos, hogy ez így történt, de más magyarázat nem ad választ a felmerült és vázolt kérdésekre.
  • primavis
    #13328
    Az osztódással szaporodó élőlények örökéletűek! Ugyanis a genomjuk folyamatosan osztódik s ezáltal fenn is marad amig el nem pusztul valami miatt az összes utód. Mivel mi is ilyen lényektől származunk eredetileg, ergo aki ma él az elődeit visszavezetheti hozzájuk.
    Ami meg a "génszemetet" illeti, az természetesen generációról generációra nem csak termelődik, hanem ki is ürül! Csak éppen a genetikusok ezt nem hajlandóak elismerni, mert ha azt tennék, akkor nem lehetne visszakövetkeztetési meséket előadni a genom sok ezer, vagy akár millió éves állapotáról (bizonyítani meg úgy sem lehet, hiszen fosszilizálódott genomot rendkivül ritkán lehet találni, pláne ép állapotban). .
  • lordbalu
    #13327
    Köszi :)
  • gothmog
    #13326
    Nyilván nem bizonyít semmit, de ezt találtam:
    /http://www.smithsonianmag.com/science-nature/dont-listen-to-the-buzz-lobsters-arent-actually-immortal-88450872/?no-ist
    A wiki szerint a homár természetes halála az, hogy addig nő, amíg túl nagy lesz (nagy test-> nagy páncél-> nagy energiaszükséglet), és akkor elpusztul. Mondjuk tömhetnénk, meg vihetnénk az űrállomásra, hogy ne roskadjon össze a saját súlya alatt, de ez is csak tüneti kezelés, végül a növekedés valamelyik mellékhatásába bepusztul.
    Amellett a wiki cikk is ír pár halhatatlan lényről, de az sem olyan ahogy sokan szeretnék, hanem különböző módszerekkel végrehajtott önklónozás, mint a hidra, meg a laposférgek meg a "halhatatlan medúza" esetében. De ez is csak elméletileg tart örökké, gyakorlatilag a felgyülemlő "génszemét" végül az egyed -már amennyiben az összes klónt egy egyednek tekintjük, hiszen így van értelme a halhatatlanságról beszélni- halálát okozza.
    Utoljára szerkesztette: gothmog, 2016.06.21. 18:17:09
  • overseer-7
    #13325
    Valóban vannak olyan élőlények, amelyek nem halnak meg természetes halállal, csak betegségben, balesetben, vagy ragadozó által.
    Doku filmben is volt ilyen.
    érdemes lenne tanulmányozni ezeknek az élőlényeknek a DNS ét, telomerjeiket, sejt működésüket.
  • Katalizátor
    #13324
    És ha képességeik vannak?
  • czihaki
    #13323
    nem hinném, hogy egy élőlény, még ha tengeri rákról is van szó, örök-életű lenne. ez ellenkezne az élet (fizikai és kémiai) biológiai törvényszerűségével.
  • lordbalu
    #13322
    Hali! Hallatom egy olyan pletykát aminek utána szeretnék járni de nem igazán találok semmit. Azt mondták, hogy a languszták biológiai szempontból nem halhatnak meg csak ragadozó útján. Tud erről valaki valamit?
  • czihaki
    #13321
    pl. az előbbiekhez; vírusfertőzés mint a valamikor olyan sok szifilisz is amely okozhatott az utódokon hormonális zavart, egyéb szervi és idegi gyengeséget, de még külső nyoma is lehetett, mint a meredeken felfelé kunkorodó ( pisze orr)

    vagy szintén számtalan szervi betegségre hajlamobsitja az utódokat a szülőnek átélt nagyfokú hideg shock ( amikor pl. egy orosz fogságból megszökött valaki és megfagyott a lába térdig, ez olyan shock-ot idézhet elő amely az ivarsejteket is érinti-- utólagos következmény, hogy az utódok különböző idegi és szervi gyengeséggel, hajlammal születhetnek vérkeringés zavar illetve tüdő gyengeséggel és pszichés zavarokkal.
  • czihaki
    #13320
    Nem úgy írtam hogy nem tartom helyesnek, hogy Zero azt írta--- """az evolúció KIZÁRÓLAG mutáció+szelekció""",-----

    Hanem azt nem tartottam helyesnek, hogy Zero az öröklés okozta mutációt már tagadja. Holott mutációt nem csupán a megváltozott természeti körülmények okozhatnak egy fajon belül, hanem a sérült DNS kódok öröklése is mutánsokat hoz létre. A sejtosztódásban a kromoszómák megkettőződnek amely azonban egy nyomtatáshoz hasonlítható folyamat, amelynél a másolat teljesen azonos a másolttal.

    De mind ez csak addig igaz, amíg valamilyen hiba" nem következik be a másolásban. Ha viszont bekövetkezik, akkor a változott gén másolódik és öröklődik tovább. --ezt nevezzük mutációnak, amikor a gén különböző válfajait, aléltjait hozzák létre. Az öröklődés ilyen változásai minden átmenet nélkül, egy csapásra történik.-- oka lehet külső környezeti hatás,- vírusfertőzés, káros vegyületek, besugárzás, különböző fizikai behatások, mint a hőmérsékleti shock, de több belső oka is lehet.
  • czihaki
    #13319
    Egyébként a befutott evolúciós pálya, az emberré válás folyamata, a Homo sapiens létrejöttének oka, helye, "kezdete" még épp úgy nem ismert, mint ahogy előbb fogja az emberiség a Holdat elfoglalni és lábát megvetni, mint hogy saját evolúciójának irányítási módszereit megtalálná.
  • czihaki
    #13318
    Először is Csernobilban nem atombomba robbant, hanem az atomreaktor robbant fel műszaki hiba miatt.

    A kromoszóma vizsgálatok azt mutatták ki, hogy sugárzást szenvedett egyéneknél találtak fehérvérsejt-és nyiroksejt-mutációkat. Valószínűleg a mutációk eredményezik a leukémiát és a rákos betegségeket, vagy is rosszindulatúvá válnak. De fejlődési rendellenességet okoz ha a sugárveszélyes környezettől akár még 150 km távolságra is él a terhes nő, az károsíthatja a magzatot és fejlődési rendellenességgel jön a világra a gyermek. ..különösen értelmi zavarok, csökkent értelmi képességek, mongol idiotizmus, és kis-fejűség fordulhat elő, de leukémia és rákos betegségre való hajlam is.

    Nem szükséges atomrobbantás ahhoz hogy a szervezet sugárterhelésnek legyen kitéve.-- erről gondoskodtak a diszpéldányok" azzal hogy az Ózont tönkretették, valamint a magnetoszférát-- a "háttérsugárzás" amiről nem beszélnek, csupán egy semmit mondónak látszó magas UV sugárzásról sóderolnak, holott nagyon is veszélyes a napozás ilyenkor, mert nem csak bőrrákot okozhat, hanem az ivarmirigyeket IS károsítja és mutációt okoz.

    De ugyan így ártalmas, amit jó-szándékkal végeznek a röntgen- és izotópvizsgálatok (olykor persze szükségtelenül, csak sok a beteg és ez az egyszerűbb) illetve, a terápiás beavatkozások. Ugyan is már régebben a genetikusok kimutatták, hogy a különböző időpontokban ható sugármennyiség hatása összegződik (végzett sugár behatás) különösen fiatal korban 35 év alattiig.--ezt nevezik a genetikusok generációs dózisnak, mert a természetes mutációk száma növekszik.
  • overseer-7
    #13317
    má itt is itt van..