518
  • Tothenkopf
    #518
    Puskás négy évvel halála után is sztár

    "Puskás Ferenc, bár négy éve halott, továbbra is a legnagyobb, legismertebb, legnépszerűbb és legtöbbet emlegetett magyar futballsztár maradt"
  • w77d
    #517
    Még ma is hiányzik a legnagyobb magyar és a legnagyobb focista :(
  • osho
    #516
    Isten adjon lelkének örök békét !
  • a.carkey
    #515
    Elhunyt Ramón Marsal Ribó, Puskás Ferenc egykori csapattársa
  • DJ BP
    #514
    Lakás, autó, tetszőleges(!) havi fizetés, 40 millió líra aláíráspénz, s az édesapja is jöhet edzőnek – ezzel kereste meg 1947-ben az akkor húszéves Puskás Ferencet az olasz Juventus.

    na innentől kezdve merje bárki is azt állítani róla, hogy hazaáruló, hogy nem jött haza 50-es években. Miközben még ezt is ha elfogadja, akkor sem mondhatnak rá semmit, mert az ő dolga, és ki nem fogadná el? Csak aki nagyon szereti hazáját és a barátait.
  • hunbasser
    #513
    sajnos a nagymamámban is csalódnom kellett...lebűnözőzte,na,akkor felment bennem a pumpa,azt úgy elkezdtem osztani,ő meg olyanokat beszélt,h ugyanazt csinálta mint most az a 2-300 ember (az mtv székház ostromlóira gondolt -.-),meg h milyen gazdag volt,meg ilyen szarságok...
    azt mondta,h nem is baj,h meghalt az a bűnöző.
    hát nem gyengén haragszok rá,nagyon mérges lettem rá.látszik,h a kommunisták az ő fejét is elcsavarták akkoriban :\
  • DJ BP
    #512
    Meglopták Platinit Budapesten

    Na marhajó ezek vagyunk mi.
    És azok, akik most fejezik ki tudatlan irigységüket a fórumban, mikor temetik. Grat. Azt hiszitek akkoriban milliomosok voltak a focisták?? Itthon éhbéren voltak, és gondoljatok bele,40 éves korig focizik, utána miből él? És Madridban se volt eleresztve, panellakásban lakott.
    És megint a politikával elégedetlenkedők kerülnek előtérbe, szégyen, már nem lehet elvonatkoztatni ettől sem?
  • SHADOWEYES7
    #511
    sry most látom nem neked akartam ,!
  • B0B0
    #510
    De akkor miért nekem írsz?
  • SHADOWEYES7
    #509
    #452 például,de nem akarom az összes szart kikeresni.....
  • B0B0
    #508
    Hol van a hsz-ben olyan ami negatív?
  • SHADOWEYES7
    #507
    ez a topik emléket állitott Öcsi bácsinak,és nem a vélemenyéket kell kifejteni a ,multbéli viselkedéséről!!
    De szerintem a téma inditója ezt meg is tudja erősiteni!(PONT)
  • Harly18
    #506
    Talán azért, mert sokan vannak, akik rajonganak bizonyos dolgok iránt, s vannak akik nem. Akik nem, azok sokkal reálisabban látnak, mint azok, akik elvakult rajongók. Ez mindig így van mindenhol, nem csak ebben az esetben. Az a 70% pedig nem csak rosszindulatú hozzászólás, hanem a véleményüket kifejező emberek, akik között biztos van aki csak szemétségből ír.... Én sem rosszindulatból írtam, amit írtam, hanem vélemény volt, csak nem tudtok különbséget tenni, mert aki nem ír pozitívumokat, az már gyalázkodó és tiszteletlen....
  • SHADOWEYES7
    #505
    HALOTTRÓL JÓT VAGY SEMMIT ,NYUGODJON BÉKÉBEN...........
  • B0B0
    #504
    Tudod ugyanez igaz volt a 60-as évekre is, csak a seggfej média belepumpálta az emberek fejébe, hogy itt csak akkor volt foci amikor még Puskás itthon volt. Hár nem igaz. Képzeld, hogy egészen 68-ig (amikor az utolsó nagy generáció abbahagyta) a magyar foci volt olyan jegyzett mint az 50-es években csak Farkas Jancsi, Mészöly Kálmán, Albert Flórián, Tichy Lajos "csak" egy régi nagy az újságokban. És sokan azt sem tudják, hogy voltak itt olyan focisták akiket többre tartottak mint Puskást, csak ők nem léceltek (vagy nem tudtak, vagy nem akartak). Ilyen volt például Machos Feri bácsi, csakhát ugye aki Puskás halála után két héttel hal meg, az le van szarva. Nincs semmi bajom Puskás nagy cécóval járó temetésével, de ne várjátok el mindenkitől, hogy hétvégén rohanjon a Bazilikához és ne vessétek meg azokat akik nem tesznek így.

    Minden tisztelet az utóbbi idők egyik leghíresebb magyarjának! Az utóbbi 30 évben bőle élt a labdarúgásunk. Most már nincs miből!
  • B0B0
    #503
    Valakinek tudod Vasárnap is dolgoznia kell, mert annyira szűken él, akinek meg nem annak meg máskor nincs ideje a családjára! Majd megérted ha egy kicsit nagyobb leszel és mnár nem csak a sport meg a számítógép fog a szemed előtt lebegni!
  • sz4bolcs
    #502
    Életében nem ért annyit, hogy 300 millióért nomrális kórházban kezeltessék??
  • SHADOWEYES7
    #501
    a fényképezésről!!


    ""nem tudom kint voltál-e a gyász ceremónián, de ha nézőkre néztél, mindenhol vakufényt láthattál. ""
  • vmvr
    #500
    te most miről is beszélsz?
  • SHADOWEYES7
    #499
    közismert személy volt!!


    most felháborodik mindenki??
    azelőtt meg mindenki fikázta ,minek a felhajtás!!!!

    abba kéne hagyi---NYUGODJON BÉKÉBEN........
  • vmvr
    #498
    nem tudom kint voltál-e a gyász ceremónián, de ha nézőkre néztél, mindenhol vakufényt láthattál.
  • SHADOWEYES7
    #497
    hagyd,most miért magyarázkodsz???
  • hunbasser
    #496
    nézdd,az ötlet nem az enyém,apám mondta.
    én is mondtam,h egy temetésen azért nem illik fényképezni,de ő mondta,h ez nem olyan,meg h lesz egy csomó híres ember,és mikor,ha nem most fényképezzek
  • PePsI
    #495
    Anyém, és szerintem is gáz, hogy bazilikában helyezték örök nyugalomra. :/
    Sorry, nem kell leugatni, ez saját vélemény.
  • ajem kisa
    #494
    Ezt nem rosszindulatból, de a temetésen fotózni, saját célra (sem) soha nem csinálnék, szerintem is gázos dolog!
    " És ezt a sorozatot xy temetésén csináltam!"
  • SHADOWEYES7
    #493
    te...
  • Dying Soul
    #492
    Jó rendben, akkor csak én tartom ízléstelennek.
  • vmvr
    #491
    ami a puskásban volt, az nem temetés volt, hanem csak egy gyászceremónia, és csomóan fényképeztek, itt lehetett.
  • Dying Soul
    #490
    Fényképezni valaki temetésén nem büdöskretén dolog? Csak mert ti nem tudósítók vagytok. Csak mert itt olyan okos, művelt emberek szólaltak meg, hogy csak na, én meg szégyellem magam, hogy csak na. Csak mert akkor megyek any...

  • hunbasser
    #489
    lehet,h már ide is faq-ot kell csinálni a sok "csakszidnimegkérdeznitudok" usereknek... :(
  • hunbasser
    #488
    én is csináltam képeket,majd felrakom vhová
  • Hajnalcat
    #487
    Persze, mert agymosták a fejüket szegényeknek....sajnálom azokat, akik bedőlnek mindenféle hülyeségnek, amit a média talál ki. Szegénységi bizonyítvány....
  • 89
    #486
    A temetőben? Nem a Bazilikában helyezték végső nyugalomra?
    Amúgy én is szívesen kimentem volna, de szinte alig volt meghirdetve (ilyenkor minden második reklám arról kéne szóljon, hogy pl.: "Emlékezzünk együtt Öcsi bácsira. Várjuk Önt is december 9-én a stadionban", vagy plakátokat kellett volna kiragasztani, nem volt elég az az egy hónap a meghirdetésre, hogy legalább most töltsük meg a Puskás Ferenc stadiont, bár ez már régóta nem jön össze), én például előző nap tudtam meg, hogy mikor lesz, budapesten a közlekedés szombaton meg eléggé aggasztó (20 percenként vannak járatok, legalább ilyenkor raktak volna be hétköznapi menetrendet)
  • SHADOWEYES7
    #485
    70%a hozzászólásoknak sajnos errel szól!!
  • Hajnalcat
    #484
    De nem is értem, hogy lehet Puskás Ferencről negatív kritikát írni, egyszerűen annyira rendes fazon volt, hogy nem fogom fel a rossz indulató beszólásokat.
  • Kishawer
    #483
    pontosan!
  • SHADOWEYES7
    #482
    aki negatív kritikát ír ezek után az szégyelje el magát!!!!
    MERT HALOTTRÓL VAGY JÓT VAGY SEMMIT!!!!!!!
  • SHADOWEYES7
    #481
    Búcsú Puskás Ferenctől



    12.09. 20:36 A koporsó az altemplomba került
    A végső nyughelyre, a Szent István Bazilika altemplomába került Puskás Ferenc, ahol szűk családi körben vesznek tőle búcsút.
    12.09. 20:31 Véget ért a gyászmise
    A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nevében megemlékező volt elnök, Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) vezető Joseph S. Blatter és Magyar Labdarúgó-szövetséget vezető Kisteleki István beszédei és Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök szavai után véget ért a gyászmise. A koporsót kivitték a Bazilika elé, és újra az ágyútalpra tették.
    12.09. 20:22 Lamperth: Odafent most kapják vissza a kapitányukat
    A sportért felelős önkormányzati és területfejlesztési miniszter, Lampert Mónika a győzelem himnuszának nevezte Puskás Ferenc életét, és a világ sportolójának mondta őt.

    De jó lenne hinni, hogy nem is temetni jöttünk, hanem egy ámulat, ez is egy Puskás Öcsi-féle csel. Ez is csel, az utolsó csel. Ha látná, hogy az egész világ rá emlékezik, kacsintana egyet a huncut mosolyával, és azt mondaná, hogy látjátok, megint én győztem. Legyőztem azt a fránya huszadik századot. Most talán egy pillanatra megáll a labda a Copacabanán, Madridban, Athénban és talán Melbourne-ben.”

    A Nemzet sportolója volt, de ránézünk a tömegre a sportolókra, az olimpiai bajnokokra.

    ”Puskás Ferenc élete a győzelem himnusza volt, csak nagyon fáj, hogy valahol odafent épp ezekben a pillanatokban kapják vissza a kapitányukat. Isten nyugosztaljon!”

    12.09. 19:43 Tőkés: A nemzet ls futballja is újuljon meg
    „Váradról jövök, Váradnak nagy csapata volt a négy évben. Szeretettel hozom Erdély üdvözletét, szeretetét, részvétét, háláját, azért, amiért játékoddal egyesítetted a nemzetet” – kezdte beszédét Tőkés László. A Királyhágó-melléki református püspök azt mondta, Puskás és az Aranycsapat akkor volt a világ legjobbja, amikor a nemzetet a lelátókra, a sportpályákra száműzték, és csak ott nyerhette vissza az önbecsülését. Tőkés azt mondta, a határokon túl ez most is részben így van. „A gól angol eredetű szó, célt jelent. Célt kell érnünk. Célt kell érnünk, határok feletti összefogásban hittel megharcolva harcainkat. Ez a nap annak a csapatnak szól, amelyek nemcsak a pályán, de a nemzetért is megharcolták. Kötelez, hogy a magyar futball is megújuljon, és a magyar nemzet is újuljon meg.”

    12.09. 19:29 Neves futballisták könyörgései
    A prédikáció után a könyörgések következtek.

    "Hálát adunk neked Urunk Istenünk Puskás Ferenc testvérünk éveiért. Hálát adunk, hogy életünk részévé vált. Adj erőt, hogy mindig méltóképpen emlékezzünk meg róla" – hangzottak az Aranycsapat kapusának, Grosics Gyulának a szavai.

    A szóvivő, Szöllősi György könyörgésében a családért adott hálát. Puskás egyik legközelebbi barátja, Bozsik József fia, Péter a tehetségért adott hálát. Az ötszörös világválogatott futballista, Détári Lajos az eredményekről emlékezett meg. A német világbajnok Franz Beckenbauer Magyarországnak mondott köszönetet, mert nagy futballistát faragott Puskásból, de hálát adott Spanyolországnak és Európának is. A volt szövetségi kapitány, Gellei Imre Puskás életéért adott hálát, amely nem elmúlt, hanem eltelt és egyre jobban kiteljesedett.

    12.09. 19:26 Puskás Ferenc ereklyéi a szentélyben
    A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémia növendékei az oltár elé tették a legendás futballista több kitüntetését és olimpiai aranyérmét.
    12.09. 19:16 A legfőbb szövetségi kapitány lehozta őt a pályáról
    A katolikus gyászmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök celebrálta.

    „A legfőbb szövetségi kapitány most lehozta őt a pályáról, de nem azért, hogy lecserélje őt, hanem, hogy beválogassa őt egy másik csapatba. Ott, ahol nincsenek vesztesek, csak győztesek. A mi dolgunk, hogy beszavazzuk őt ebbe a válogatottba” - hangzottak a megyéspüspök szavai.

    Aki velem játszik, beválogatom az örök csapatba – így fordítható le az evangélium igéje Kiss-Rigó László prédikációja szerint. „Ahol a bíró soha nem téved, ahol a játék öröme mindenek fölött van.”

    12.09. 18:59 Sólyom: Lehetnénk közösen büszkék
    „Nagy embert temetünk” – kezdte beszédét Sólyom László a Szent István Bazilikában, de azzal folytatta, a halálban már nem számítanak a külsőségek, a számvetés elkészült.

    ”Puskás Ferenc jó ember volt. Az egész nemzet azért gyászolja őt, mert nagy futballista volt és örömöt szerzett az embereknek. Ő azt mondta, szórakoztatta az embereket, de jóval többet adott ennél.”

    A köztársasági elnök kihangsúlyozta, Puskás Ferenc jól gazdálkodott a rá bízott talentumokkal. „Az egész világ ismerte és szerette.” A tehetség kibontakoztatásához a szerencse is hozzátartozik - mondta, és azt fejtegette, a futball nyelve közös és így mindenki megérti a világon.

    Az ő játéktere olyan volt, ahol a valódi teljesítmény számít. Nem osztrákokkal lett híres, hanem játékával.

    Nekünk magyaroknak sokat adott, hogy történelmünk egy sötét időszakában adott örömet és büszkeséget a magyaroknak

    ”Felismerhetnénk újra: adni jó” – mondta az államfő. Összekötő kapocs lett az emberek között. Pozitív hívószó lett a világban és azóta is él, amióta nem futballozik. A fiatalok is örülnek, hogy Puskásban egy nemzeti mítoszra találnak. Aki magát adja, egységesíti az embereket.

    "Ez az egységesítő szellem most megnyilvánul abban is, hogy a végső búcsú Puskás Ferenctől megint összehozta az embereket. Felidézi Magyarországon, hogy lehetett egykor közösen lelkesedni, közösen büszkének lenni. Most is képesek lehetnénk rá" - zárta beszédét Sólyom László.

    12.09. 18:58 Elkezdődött a gyászmise
    Sólyom László beszédével kezdődik a szertartás a Szent István Bazilikában.
    12.09. 18:46 A Szent István Bazilikához ért a menet
    A katonai tiszeteletadás és az Andrássy út után a gyászmenet a Szent István Bazilikához ért, ott, ahol örök nyugalomra helyezik a Nemzet sportolóját.
    12.09. 18:45 Kisebb incidens a Kodály köröndön
    Az Andrássy úton vonuló menet tagjai a Kodály köröndön, az út szélén egy férfira lettek figyelmesek, aki egy Árpádsávos zászlóval és egy félig leeresztett labdával állt a kezében. Többen szóváltásba keveredtek vele, azt mondták neki, hogy ez a nap nem a politikáról szól, semmi helye ott a zászlónak. Az összeszólalkozók közé hamarosan rendőrök álltak és a zászlós férfit két-három járőr vette körül.



    12.09. 17:54 Katonai tiszteletadás a Hősök terén
    Az ágyútalp megérkezett a Hősük terére, ahol katonai tiszteletadás mellett búcsúztatja a Magyar Honvédség saját halottját. A Bán bán Hazám, hazám áriáját Kiss B. Attila énekli. Puskás Ferencet halála után dandártábornokká léptették elő. Szabó Tamás dandártábornok, katolikus tábori lelkész búcsúztatja a Nemzet sportolóját. Beszéde után a Magyar takarodó című szám hangzott el, díszsortűzzel kísérve.


    Nézze meg képeinket!
    12.09. 17:30 Vonul a menet a Dózsa Gyürgy úton
    Tudósítónk szerint Puskás Ferenc koporsója és az ágyútalp mögött 6-7-ezren haladnak a Hősök tere felé. Az ablakokban többen gyertyát gyújtva emlékeznek a legendás futballistára.
    12.09. 17:23 Samaranch: Örökké megőrzöm az emlékezetemben
    "1952-ben, a helsinki olimpián ismertem meg Öcsit" – emlékezett vissza a Puskás-stadionban a legendás futballistára Juan Antonio Samaranch az Indexnek. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) volt elnöke azt mondta, Puskás fantasztikus futballista volt és nagyszerű ember. "Nagyon sajnálom, hogy elment. Örökké megőrzöm az emlékezetemben" - mondta Samaranch, aki 1997-ben maga tüntette ki a NOB Olimpiai Érdemrendjével Puskás Ferencet.
    12.09. 17:10 Harangszó és dobpergés
    Elhagyja a Puskás-stadiont az ágyútalp és a koporsó. A Hősök tere felé tart a menet, ott, ahol katonai tiszteletadás mellett búcsúztatják a dandártábornokot.



    12.09. 17:01 A Himnusszal zárul a megemlékezés
    Felkerült az ágyútalpra a koporsó, miközben a Himnusz szólt. A gyászmenet elindult a stadionban rekortánján, közben az Örömóda szól spanyolul.
    12.09. 16:58 Levették a koporsót a ravatalról
    Demjén Ferenc dala, a Kell még egy szó hangzik fel, miközben Puskás Ferenc koporsóját a Köztársasági Őrezred tagjai leveszik a ravatalról és az ágyútalpra helyezik.
    12.09. 16:51 Puskás Öcsi, Puskás Öcsi!
    A stadionban a szertartás alatt többször is felhangzott a "Puskás Öcsi, Puskás Öcsi!" rigmus.
    12.09. 16:50 Az égen eggyel több csillag ragyog
    Az Aranycsapat még ma élő két tagjának nevében búcsúzott Puskás Ferenctől, a világ egyik legnagyobb labdarúgójától Buzánszky Jenő. Az Aranycsapat egykori játékosa zseninek nevezte volt csapattársát, és kiemelte, hogy Puskás Öcsi az életben ember tudott maradni.

    „Igazi barát, sportember volt a pályán, a pályán kívül. Beírta nevét a magyarok nagy cselekedeteit rögzítő arany könyvbe” – fogalmazott. Eszterházy János felvidéki írótól idézett az emberi nagyságról, amit az idő végtelensége sem tűntethet el. Wass Albert idézetével az emlékezésről, és az emlékezés fontosságáról szólt.

    A magyar labdarúgást a világ tetejére emelte, és ott tartotta, bal lába őrületbe kergette a védőket, ellenfeleket, méltatta a nemzet sportolóját. „Légy büszke életedre, pályafutásodra, az emberek szeretetére, akik ki tudja hányszor szólítottak Öcsi bácsinak” – üzent régi barátjának.

    Egy nemzetnek és egy egész világnak fáj a szíve, mondta. „Kívánom, hogy a csapat tagjaival találkozz a mennyországban!” „Az égen eggyel több csillag ragyog, a legfényesebb csillag nekünk te vagy” – zárta búcsúját Buzánszky Jenő saját maga és Grosics Gyula nevében.

    12.09. 16:47 Külön köszönet a spanyol szövetségtől
    Szomorúan búcsúzott az európai labdarúgás nagy családja nevében a spanyol futballszövetség elnöke, Angel Maria Villar. Megemlékezett arról, hogy Puskás a futballpályán hatalmas egyéniségként egyesítette az akkor még megosztott Európát. Külön köszönetet mondott a Real Madrid volt játékosának azért, amit a spanyol labdarúgásnak adott. Petőfi, Liszt és Bartók mellett a legnagyobb magyarok sorába emelte a világ egyik legjobb futballistáját.
    12.09. 16:34 Puskás Ferenc énekel
    A Nótás kedvű volt az apám című nótát énekli az egykori spanyolországi felvételről Puskás Ferenc, miközben a ravatal körül párok táncolnak.
    12.09. 16:32 Calderón Real-elnök: Köszönjük, Magyarország, köszönjük, Pancho!
    A Real Madrid mély fájdalma Puskás halála, kezdte beszédét Vicente Calderón, a Real Madrid jelenlegi elnöke. „Egész Spanyolország szomorú, mert Puskás hozzájárult ahhoz, hogy csapatunk az egész világon tündököljön. Minden gyerek példaképe, hős Európában, Spanyolországban és hazájában is. Ferenc kitörölhetetlen emlékünk.”

    Calderón szerint bajtársiasságával, kedvességével, nagylelkűségével példát mutatott minden Real-játékosnak, aki utána a klub mezében játszott.

    „Büszkék vagyunk rá, hogy a játékosunk volt.”

    „Hála az égnek, hogy megszülethetett ez a zseni, és hogy nálunk játszhatott. Tegyünk meg mindent, hogy emléke megmaradjon” – mondta Calderón, aki így zárta szavait: „Köszönjük, Magyarország, köszönjük, Pancho!”

    12.09. 16:30 Szepesi György jó barátjától búcsúzott
    Szepesi György, a legendás sportriporter, az MLSZ tiszteletbeli elnöke személyes szavakkal búcsúzott Puskás Öcsitől, régi jó barátjától.

    "A pálya széléről beszélek, a varázslatos játék egyik legendájáról. A magyar nép egyik legnagyobb fiára emlékezünk. Köszönöm, hogy együtt lehettem veled, és közvetíthettem csodálatos játékod."

    Felidézte a legismertebb magyar családi kapcsolatait, szülőföldjéhez való kötődését, vallási elkötelezettségét, és sportszerű pályafutását. Példaként említette, hogy Puskás Öcsi Di Stefanonak ajándékozta a gólkirályi címet az 1959-es spanyol bajnokságon. „Mivel a futball örök, Puskás Öcsi emléke is örökké élni fog” – zárta beszédét Szepesi György.

    12.09. 16:20 Emlékérmet kapnak a díszvendégek
    A Magyar Labdarúgó Szövetség felkérésére egy szegedi szobrászművész, Kligl Sándor készítette el azokat az emlékérmeket, amelyeket Puskás Ferenc temetésén adnak át a meghívott díszvendégeknek.

    A medál egyik oldalán az aranycsapat kapitányának arcmása látható, amelyet egy 1953 körül készült fénykép alapján mintázott meg a szobrász. A másik oldalon pedig az MLSZ címere van. Az emlékéremből 200 ezüstözött és 20 ezüst készült.

    12.09. 16:08 Schmitt: Hála Istennek, hogy nekünk adta ezt a zsenit
    Az elsőként felszólaló Novotny Zoltán a péntek reggeli rosszulléte miatt távol lévő Schmitt Pál beszédét olvasta fel. Olimpiai bajnoktól, sportembertől, embertől búcsúzik, mindenki Puskás Öcsijétől – kezdődött a beszéd.

    „Összeillik-e lelkünkben a várakozás öröme és a veszteség fájdalma?” – tette fel a kérdést az Ádventre utalva. Annak a kétségének is hangot adott, miért nem adatott meg neki, hogy nyugodtan élvezhesse az elért eredményeket élete utolsó éveiben.


    Nézze meg képeinket!
    Szíve bárhol is élt, járt a világban, szíve mindig is Kispesten maradt.

    A kétségei mellett azonban azt mondta, most ennek a kifejezésnek van értelme: hála Istennek. „Hála mert, nekünk, magyaroknak adta ezt a zsenit, hogy helyére kerüljön az országunk, hogy megízlelhessék ezeket a szavakat: Puskás, magyar.”

    Alkotott a Föld mind az öt kontinensén, de mindenütt megmaradt kispesti vagánynak, magyarnak. Hívhatták Száguldó Őrnagynak, Kis ágyúnak, de nekünk Öcsi volt, legyünk rá büszkék, mind a 15 millióan – üzente Schmitt.

    Nagylelkűségét, segítőkészségét említette a szintén olimpiai bajnok MOB-elnök: „Egy volt közülünk, csapatember volt.”

    A valódi érték nem veszhet el, idézte Göthe szavait. Lesznek iskolák, utcák, stadionok, egyesületek, terek a nevével? – tette fel a kérdést, amire Schmitt igennel válaszolt.

    Azzal zárta gondolatait, hogy összeállt az égi csatársor, idézte fel, hogy az Aranycsapat tagjai közül két kivétellel már mindenki eltávozott.
  • SHADOWEYES7
    #480
    :(((
  • homeless
    #479
    "Csak" a leghíresebb magyar volt. Minden országba ahol megfordúlt sokkal jobban szerették, mint saját hazájába. Az, hogy csak ennyien voltak a temetésen, annak a szánalmas lejárató hadjáratnak az utószele, ami a távozásától a rendszerváltásig tartott.