60
  • Mincsi
    #60
    apááám, milyen király film!!!!!!!!!!
    a zene vmi csodálatos, leginkább amikor a jó kis zongora, és hegedű..tyűűűűűűű!!!

  • winnie
    #59
    úgy érted, hogy az 1998-ban készült hideo nakata által rendezett kör című film, mely az 1991-ben koji suzuki által írt kör című regényből készült az 1999-ben elindult silent hill című videójátékból lopott? az szép:)

    szerintem épp fordítva akartad írni, ha már lopásról beszélsz. nem? fel sem tételezem, hogy nem néztél utána az évszámoknak.
  • gabe paul logan
    #58
    Egyik legjobb játék adaptáció hölgyeim és uraim, nem olyan gusztustalan és parás mint a játékok de jó kis film, hangulatban naon ott van mert ugye hát a ZENÉJE, igen igen...
    Inkább az emberi gonoszságra fektették a hangsúlyt(csőlátású boszorkány üldözők),ami tényleg elrettentő(szegény cybill)
    Az gáz csak h a semleges néző aki nem ismeri a gamet,azt mondja h ja megint egy kislányos horror szellemekkel!Pedig ezt a kislánystílust a silenthillből lopták, pl Kör film rendezői
  • akyyy
    #57
    én most néztme meg és bocsi mindenkitől de a film eléggé pocsék lett... egyedül az a rés "tetszett" mikor vmi pinceszerűségbe volt a csaj és a lefagyott zombik közöt mozgott....

    ami a legnagyobb baj h semmit nem nagoyn magyaráztak meg rendesen.
    még a viasztestek is jobb volt
  • sajoati
    #56
    a pár Yamaoka-téma szinte az egész zenei anyagot kiteszi.

    kár, hogy a Laura's Theme-et ending credit legvégére voltak képesek bezsúfolni.
  • wesker24
    #55
    én tegnap néztem meg a moziban a filmet !!!!
    és szerintem is nagyon jó film volt szerintem !!!!

    Ugyebár a rossz minőségű verziók nézhetetlenek a rustlers verziót meg azért nem néztem mert abból hiányzik 28 perc !!!! Igy tehát a moziban megnéztem a 2 órás verziót !!!!

    a zene tökéletes volt a hangeffektek jók voltak és a film hangulata is jó volt !!! habár amilyen hangerővel szoktak menni a filmek a moziban volt egy két olyan rész a hangeffektek miatt hogy azt hittem kiugrok a székből !!!! Volt benne egy pár olyan zene is ami az 1.részből a 3.részből és a 4.részből is ismerős volt !!!! Egyébként pedig a filmben piramisfej volt a kedvencem!!!
  • gregtom6
    #54
    NE szóld le a SH filmet!Sztem nagyon jó,de az 1.rész történetét nem kellett volna átírni.A második részről sztem még fognak filmet csinálni,csak várd ki a végét.Nemtom,mi bajod vele,a zene teljesen el lett találva(sok ismétlődő hangeffekt)Hangulat is nagyon ott van.Igen,sztem is jobb lett volna,ha a 2.részről csinálnak,de majd lesz az is.Ez az 1.rész volt.Egyedül a piramisfej volt a 2.részből,nemtom minek tették bele,de végülis az is egy szörny a sok közül.(és eléggé jól szerepel a filmben).Szal nyugodtan nézzétek meg a filmet,habár nem 100%ra az 1.rész.
  • djbohoc
    #53
    Hát gyerekek....
    Nem kívánok senkit megsérteni de ez a film NEM JÓ. Nagy SH rajongóként ültem be a mozira, de csalódnom kellett. A film sablonos, a színészek gyengék, valahogy ez nem az a Silent Hill. A storival se vagyok kibékülve. Mi a ráknak lell eröltetni ez a "kislányos" támát? Herótom van tőle!
    Szerintem ez nem is horror, vagy inkább úgy mondom, hogy a mostanság szokás "új amerikai horror" divatot követi, ahol sok meglepetés nem éri az embert. Aki nomrális horrort akar, vagy olyan filmet ami tényleg eredeti és borzongató is az nézze meg a THE DESCENT c. filmet. Én nagyon rég láttam ehhez foghatót.
    A SH viszont nagyon rossz. Komolyan beszélek: nekem még a Doom is jobban teccett, pedig az se egy matyóhimzés. Egyedül talán a sépci effektek voltak jól megcsinálva a filmbe, de engem ilyenekkel nem fognak meghatni, ha üres és zavaros a történek, amibe az ember nem tudja beleélni magát. Sokkal jobban jártunk volna egyébként, ha a film a 2. játék alapján észült volna.
    Óva intek minden SH rajongót a film megnézésétől. Ez a mozi inkább a 15 éves kislányoknak való, őket ugyanis szemmel láthatóan lekötötte a film az előttünk lévő sorban.
  • odzsysan
    #52
    Sziasztok.Most ismerkedem az oldalakkal.Kellemes napot Mindenkinek.
  • Tormjur
    #51
    SziaSztok,ma vagyok eloszor it,azért csak anyi hody nagyon jo.
  • soo277
    #50
    a filmeket majd meglátjik
  • soo277
    #49
    a gamek
  • lyzu
    #48
    tnap néztem meg, nagyon ütött :)
  • Broafka
    #47
    teljes mértékben egyet értek, én először a filmet néztem meg, aztán a film miatt letöltöttem az 1-et (mondjuk a 2-vel játszottam már anno) de az 1, igaz hogy kocka fej, kocka has, kocka láb, háromszög "hópelyhek" de nagyon para még mindig a játék, mondjuk miután kinyírtam a csótányt (vagyis azt a kukacot) azután már rohantam végig a játékon, de most el vagyok benne akadva, nem tudna adni nekem valaki egy magyar végigjátszást?
  • zilahi
    #46
    Én játszottam mind a 4-el és ezek után is meg vagyok elégedve a fílmel. Nagyon tettszett ahogy a várost lemodellezték volt néha egy laza flessem. Azt azért hozzá kell tennem hogy a játéknál jobban paráztam. Néha még vc-re is alig mertem kimenni a sötétbe. Na ez hiányzott a fílmböl de tényleg ez volt eddig a legjobb játék adaptáció.
  • Broafka
    #45
    én pc-n játszok vele és mingyá végigviszem, csak most az utolsó alternatív korházban elakadtam, nem vágom azokat a relytéjeket amiket kikéne találni :-/
  • Kandurex
    #44

    Játéknak jó, de filmnek...hááát, rezeg a léc :/
  • Anubys
    #43
    Kb. annyira, hogy benne van Cybil... :)
  • Atisz #42
    Az eddigi legtökéletesebb játékadaptáció. Azt kérdezném meg hogy a sztori mennyire hasonlított az első rész történetéhez? Aki PS-en végignyomta, legyen olyan szíves és dobjon már meg minket egy rövid összehasonlítással. Köszi.
  • Thufirhawat
    #41
    Nem tehet róla, hogy ekkora tapló, inkább lehetne valaki, aki a cikkeket moderálja. Persze ez biztos vicces, vagy érzékletes, csak szerintem -a lehető legfinomabb terminológussal élve- kurvára nem egy filmkritika közepére való
  • NEXUS6
    #40
    Teljesen nézhető volt a film. És hogy nonpléjereknek mennyire lehet "élvezetes", azt a barátnőmön tudtam tesztelni. Ő ugyan is max néha látta, hogy nyomom valamelyik részt. Szal a film után azt mondta, hogy ennyire beteges és félelmetes horrort még nem látott, szerinte még a fűrész is normálisabb volt.

    És ez végül is asszem dícséretként is felfogható.;)
  • Pretorian
    #39
    Amit a "boszorkány" összehordott valamiféle "Samael"-ről az első részben a kikőtőnél, az véleményem szerint nem magyarázta meg a sztorit, hanem inkább még jobban felkavarta.
    A film sztorija egyébként nem kifejezetten az első rész történéseit követi, hanem bizonyos részleteiben össze van ollózva a második epizóddal. Ehhez jön még a filmesek által kitalált boszorkányos "fedősztori".
  • Sliderx
    #38
    Na ez kurvára nem hiányzott ebbe a cikkbe szvsz:

    "Rengeteg olyan jelenet van a filmben, melynek hatására a hardcore gamer kiveszi a kezét partnernője öléből (vagy a hardcore gamerlány kiveszi a fejét partnerének öléből)"
  • onimusha
    #37
    én tegnap láttam, nekem nagyon bejött úgy az egész csak talán picit a befejezéssel nem voltam annyira kibékülve, viszont a hangzás nagyon durva volt a MOM-ba is, finoman szólva toszott hangos volt, mélyebb hangoknál szinte beremegett az egész terem :D
  • csomi
    #36
    Nagyon jo lett. Magasan az eddig keszult legjobb jatekadaptacio. Mondjuk aki nem ismeri a jatekot annak kicsit zagyva es unalmas lehet. Nekem nagyon bejott, rendesen hozza SH jatek beteg elvont nyomaszto hangulatat. Gratulalok a keszitoknek. Egy baj volt vele, hogy en Korvinba neztem a nagyteremben es meg masnap is fajt a fulem olyan hangos volt. Elmebetegek. Egyeseknek a Dolby Digital egyet jelent a fajdalomkuszob ingerlesevel.
  • winnie
    #35
    így az esetléeges folytatásoktól semmi risztja el a nézőt?
  • Solid Snake GH
    #34
    SH1-ben a történet nagy része, a város elátkozottságának oka meg volt magyarázva, a filmet pedig tudtommal főleg az első rész alapján készítették.
  • Pretorian
    #33
    Miért jó az, hogy a rendező "szerencsére mindent megmagyaráz a filmben", hm, Moré?
    Pontosan ezzel gyilkolták meg a Silent Hill játékok kvintesszenciáját, a szorongásérzetet, ami a végigjátszás után sem múlt el teljesen.

    A Silent Hill játékok lényege pontosan abban rejlik, hogy sosem derül ki, valójában mi is történt a várossal, illetve az, hogy mindaz ami velünk történik álom-e csupán, vagy valóság.
  • Broafka
    #32
    jah, a zenéje nekem is tetszett, mondjuk én már kínomban nevettem azon a piramis fejen, mert akkor még nem voltam ilyen SH fan, de most nagyon tetszik :)
    most is a SH1-gyel játszottam, most nyírtam ki azt a főcsótányt! :)
    de a 2-t most töltöm, és már várom hogy lejöjjön, és igazad van, még találkoztam Angelával, meg még valakivel aki azonnal lelőtte magát :-/
  • Moyko
    #31
    Jó lett!

    Érdemes megnézni... nem csak Fanoknak, sztem nem vontatott, a zene nagyon ott van.. és elég jók a jelenetek is.


    Piramisfej for President.
  • Harrey
    #30
    Egészen pontosan 6 befejezése van. Nekem a film nagyon tetszett. Remélem készítenek majd folytatást, ami legalább ilyen színvonalú lesz.
  • Zocsi
    #29
    Töltsd le! Érdemes! A játék király és csak az elején annyira paráztató, utána jön egy kicsit könnyedebb rész, aztán mikor kinyilnak a kapuk... juppéé. Nah, akkor megint jön a paráztatás!
    Egyébként igaz, hogy a SH2-nek vagy 5féle vége van?
    Bocs az OFF-topikért...
  • Pocokman
    #28
    Hát, nem ő volt az első akivel találkoztál, mer már a temetőben összefutottál Angela-val. Amugy meg nem baj hogy elrugja a kulcsot, majd ugyis átérsz a másik oldalra.
  • Broafka
    #27
    én is a 2-vel játszottam legelőször, de én addig se jutottam el ameddig te, összepisálva magam nyomtam, néha csukott szemmel, eljutottam a szállodáig, aztán nyúlok egy kulcs után a rácson keresztül, mikor egy kislány kijön egy szobából és elrugja a kulcsot, majd gúnyolódni kezd (megjegyzem ez volt az első élő ember a játékban rajtam kívűl)
    nah akkor volt egy gatya váltás, aztán nem tudtam semerre se menni a játékban, nem tudtam kinyitni egy ajtót sem, de most bosszút állok a kislányon, ismét letöltöm a játékot, és játszok vele :D
  • KisDzso
    #26
    Biztos érdekes... :-D
    LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
  • pero
    #25
    Mien a film aki látta tudna valami jót mondani róla?
    És ez is játékról van mint a Resident Evil!
  • Zocsi
    #24
    És a 2 vel játszottam még anno pc-n. Naon parás volt, nem is nyomtam végig csak úgy 3/4éig. A korházban feladtam, mikor jönnek a nővérkék... A nagydarab állat naon kiidegelt mindig.
    A filmet a héten megnézem moziba, már várom, mikor öntöm rá a sört az előttem/mögöttem/mellettem ülőre!
  • Broafka
    #23
    ez mi, nem értem mit kéne néznem, biztos már túl álmos vagyok :)
  • Broafka
    #22
    igen én is a verset néztem, de nem nagyon jöttem rá, muszáj volt egy kis segítséghez folyamodnom :$
    bár ne tettem volna :D
    megszólaltak a kürtök, sötétség lett, szörnyek, VÁÁÁÁ, basszus tök kocka minden, és úgy lehet félni ezen a játékon hogy nem igaz :)
  • Cat 02 #21
    5let : www.jatekszinkron.hu itt van hozzá ki nem találdo mi xD