15
A magyar ősfaj története és kinézete
  • Zero 7th
    #15
    Ja, a rohatt Türanidok, hogy az Istencsászár tapossa el a ronda fajtájukat!

  • Pluskast
    #14
    Ő már leginkább halott...
  • uwu300
    #13
    Közbe rájöttem hogy a lényeg nem a genetikában, hanem az érzésben van.
    Hétvégén a 10 fős Szpészmarín csapatommal lemészároltam vagy tízezer Tyranidot. És az valami hasonló érzés volt mint Magyarnak lenni, miután Turanidokról kérdezted a megfelelő embert.
  • uwu300
    #12
    Az eltérés egyetlen karakter.
    Szerintetek véletlen? Mi lehet a kapcsolat?

    Nagyon durva dolgok jutottak eszembe, főleg a genetikáról.
    A Tyranidoknak özös tudatuk van, nincsenek egyéniségek, így a belső ellentétről értelmetlen beszélni, egy nagy galaktikus biomassza közös akarattal, ami felhasználja az élet minden megjelenésének a génállományát!
    Lehet hogy nem véletlen az elnevezésbeli hasonlóság? Lehet hogy a valóságban a Turanid vonatkozásaiban is valami nagy közös célt kell keresni aminek alá van rendelve minden más? És mindent a cél érdekében használnak a biomassza tagjai?

  • qetuol
    #11
    pózolj f.szra várva?
  • gogandmagog
    #10
    Most nemrég Délnyugat-Kínában találtak egy teljesen új emberfajt, a Red Deer barlangban. Nem hasonlít a mai emberre, de egy új modern-ember populáció, amely nem kapcsolható a kelet-ázsiai rasszhoz. Mindenképpen egy új evolúciós vonal, korábbi az "afrikai kirajzás"-tól.
    Annak fényében, hogy újra és újra találnak a mai tudomány által hitelesnek mondott ember-származási vonaltól eltérő emberfajokat, számomra nem kétséges, hogy mivel a Kárpát-medence környezeti hatásoktól is védett terület, az első emberfaj éppen itt vált "gondolkodó" emberré, Szkítiában. Innen vándoroltak aztán kelet-nyugat irányokban, s többször visszatértek. A kelet-nyugati irányú sorozatos ide-oda vándorlás nem kívánt életmód-váltásokat, mert a bejárt területek klímája hasonló, ma is hasonló. Mivel a szokásokban, nyelvben nem kellett jelentős változásokat eszközölni, ezek nyomai ma is megtalálhatóak szerte e térségben, de a magyarság szemszögéből vizsgálni ezeket TILOS. Hiába vannak meggyőző tárgyi bizonyítékok, azokat mégis másként katalogizálják, említve finnugor, avar, török, sőt kazár népcsoportokat, elhallgatva a hun-magyar azonosságot-hasonlóságot a leletekben. Az úgynevezett "magyar népvándorlás"-nál, azaz a második visszajövetelnél nagyobb, és összehangoltabb népmozgást még nem jegyeztek föl a történelemben. Ekkora távolságot bejárni nemcsak logisztikai és katonai kihívás, de nyelvi és vallási értelemben is egyedülálló. A mai akadémiai állásfoglalás szerint a kazár birodalom egyik kis törzse voltunk akkoriban, és a besenyők támadásai elől menekülve törtünk be ide. Éppen ide, s itt harc nélkül átadták az őslakosok e területet, mely a világ legjobban védhető egysége. Az pedig felettébb különös, hogy az itt élők nyelve semmiben sem tért el az oly távoli vidékről érkező "honfoglalók" nyelvétől. Ám a finn nyelvtől, szokásoktól, népi zenétől, hagyományoktól, mese és mondavilágtól akkor is, ma is eltér. Azonban az ősgörög nyelvben találni a magyar eredetre utaló gyökszavakat. (s nem fordítva!)
  • ManoNegra
    #9
    És a Vértesszőlősi milyen rassz? Ősmagyar?
  • ahddub
    #8
    Csurka keletbalti
  • ahddub
    #7
    A hun nem török nép, a török nép hun :) A hun szkíta vezetőrétegű különböző köznépű törzs SZÖVETSÉG.
  • ahddub
    #6
    Még annyi hogy a cro magnonid (Gundel Takács Gábor, Quentin Tarantino) is lehet a mongolid helyett a turáni őse.
  • ahddub
    #5
    Igazad lehet, mert kre 1500 előtt nem éltünk a Tarim Medencében, a keleti-mediterrán pedig szkíta típus, a keletbalti tőle északabbra élt. A mongolid komponens viszont nem bizonyított (nem kizárt, de nem bizonyított) mert ahol ma turánit mérnek ott az r1a1 Y-dns el együtt mérik és hiányoznak az ázsiai markerek. Biztos választ a genetika fejlődése ad majd. De az általad leírt biztosan közelít a valósághoz igen realisztikusnak tűnik és jó a régészetnek is .
  • csingacsguk
    #4
    Üdv!
    A képhez nem tudok mit hozzáfűzni:)
    A másik hozzsászólásban lévő szöveget már olvastam és szeretnék feltenni egy kérdeést számotokra!
    Van-e itt turanid köreinkben?
  • ERykk
    #3
    A turanid vagy turáni rassz feltehetően legkésőbb az i.e. 2. és 1. évezredben a kelet-balti, a mongolid és a keleti-mediterrán embertípusok keveredéséből kialakult, átmeneti rassz. Külön rassz mivoltát egyes kutatók kétségbe vonják, míg más alternatív vélemények szerint a két nagy eurázsiai embertípus (europid és mongolid) közös őse is lehet.

    Jellemzően a kontinens sztyeppei övezetében alakult ki, s a mai napig az itt élő népeknél a leggyakoribb. Számtalan kevert formája létezik, attól függően, hogy az europid vagy a mongolid jellegek a dominánsak.

    Legvalószínűbben a korai hunok óta vált Belső- és Közép-Ázsia népeinek gyakori embertani típusává. Mivel e kortól kezdve a török népek terjeszkedése volt a döntő (egészen a 16. századig), e jellegek tovább erősödtek a térségben, keveredve a különböző őslakos népekkel - elsősorban az iráni, és kaukázusi népességgel - de hatásuk megtalálható Nyugat-Indiában is.
  • DanielT
    #2
    Asszem elcsíptem az ősapát!
  • csingacsguk
    #1
    Üdv mindenkinek!
    Itt oszthatja meg mindenki tudását-e népről, én sajnos nem ismerem annyira történetüket , de szeretném, hogy végre valami igazán magyar dologgal is foglalkozzanak a Tudomány és eszmecsere Forumon!