40
Acronis True Image
  • zagar
    #40
    Sziasztok!

    Problémám adódott az Acronisel. Én is nagyon szerettem használni, xp-n a 2009-et használtam és azon nagyon tetszett, hogy miután lementettem a particíóm valamit aktiválnom kellett és amikor bootolt az xp felajánlotta az f11 megnyomásával, hogy vissza akarom állítani az állapotot vagy nem. Na most mivel win7 lett a rendszerem felraktam a 2010-et a lementés sikerült, de viszont ennél nem ajánlja fel bootoláskor, hogy akarok e visszaállítani. És nem tudom, hol lehet beállítani, hogy bootoláskor tudjak ilyet csinálni.

    Köszönöm a válaszotok.
  • 12346
    #39
    no mind1, csináltam egy vinyó klónozást vele, aztán végülis elértem a célom^^
  • 12346
    #38
    halihajó!

    ki szeretném próbálni, hogy hogy működik ez az acronis dolog, de nem nagyon értem első körben.
    csináltam egy full backup-ot a c-ről és kaptam egy MyBackup.tib file-t. és? ezzel hova szaladjak, és miként?
  • joshfeed
    #37
    nekem az Acronis True Image kollekció a legujabb 12es is, agyon vágta a "psapi.dll" fileomat ami aztán bevert a rendszernek elégge.Telepítési gondok, nem működtek programok, többek közt MSN-sem. :(
    Pedig jó kis proggi lenne, de hallottam, hogy elég rendszer függő, hogy milyen környezetben, hogy működik.
  • killiman
    #36
    sziasztok!

    van egy kis problémám az Aconis True Image 11.0 csináltam egy rendszer mentést.Most szeretném vissza állítani a gépet. Végigmegyek a restore-folyamaton a végén újraidnúl a gép,de semmit nem állít vissza.Ez miért van ?
  • BaziJoe
    #35
    [IMG][/IMG]
  • Razol11
    #34
    Ennek a programnak van magyar változata is?
  • Szkifi
    #33
    Üdv!

    Az miért lehet, hogy amikor bootolva indítom el a backup lemezt (DVD, amit az acronissal irattam ki és egy mappába berakta a backup tib-et is), akkor a bot megy, de amikor ki akarom választani a dvd meghajtót, nem jeleníti meg a listában, és ha a 1 click restoret akarom, akkor meg arra vár, hogy berakjam a lemezt.
    Csináljam úgy, hogy külön lemezre irogassam ki .tib-eket (pl isoban) és egy külön lemezre meg magát az acronist bootolót?
  • specialista
    #32
  • slylecz13
    #31
    Nem fogod elhínni!
    Csak annyi az egész, hogy nem az 1-es jelzésű archivált *.tib kiterjesztésű fájlt kell beadni neki, hanem az utolsóval kell kezdeni. Így alkalmazható az UDF fájlrendszer is. Tehát frankó kis progra ez az Acronis...
  • slylecz13
    #30
    Megcsináltam kiváncsiságból azt amit leírtál.
    Csináltam egy rendszermentést 1.9Gb-okar szaggatva és kiírtam ISO-ba, de sajnos így sem ismeri fel. Nem értem, hogy miért kell ilyen funkciót beéptíeni, hogyha semmit nem ér...
  • zserrbo
    #29
    Értem. na majd kijön az SP3 és ah lesz kedvem átszabom majd az XP-t
  • specialista
    #28
    Persze.Valamennyire normál módban is tömörit.Csak arra utaltam,hogy alapbeállitással egkora a mentés,egy kicsinyitett Windowsról.Igen az nLite-ban van ilyen opció,hogy cabinetek újratömöritése.
  • zserrbo
    #27
    Na, de ha a compression level azaz a tömörítési szint normálon van akkor is tömörít nem? A logika ezt mondja.
    Amit a cabinet fájlokkal kapcs mondtál azt az nLite-al csináltad?
  • specialista
    #26
  • specialista
    #25
    Nem tömöritettem semmit.Éppen ellenkezőleg,gyorsabb képfáljt csináltam a Windows-nak,a cabinet fáljok tömöritésnek módositásával.Igy jelentősen gyorsabb lett a telepités.Az Acronis-ban a compression level normal-on van.
  • zserrbo
    #24
    Ezt értem, de akkor gondolom volt tömörítés, mert te ezt írtad:
    igy minden feltelepitett programommal együtt 5.5GB helyet foglal a C:meghajtómon.Az erröl készült teljes biztonsági mentés 1.89GB tömörités nélkül.
  • specialista
    #23
    Ha integrálom a kettes szervizcsomagot,az azóta kiadott biztonsági és hibajavitásokat,Internet Explorer 7-et,media player 11-et,akkor az XP telepitő 700MB fölött van.Ha ezt feltelepitem,a programokkal,képek,dokumentumokkal volt hogy 18GB-on terpeszkedett a rendszer a C:meghajtón.Ha erről készitenék mentést,mem győzném darabolni.A mostani telepitő 380MB-s lett fölösleges összetevők eltávolitása után.A feltelepitett programokkal már csak 5.5GB.A képeket,dokumentumokat,stb.másik partición tárolom.Igy érdekes módon a biztonsági mentésem is csupán 1.89GB-os lett.
  • zserrbo
    #22
    Ezt a progit én is ismerem, bár még nem használtam. Úgy tervezem az SP3 után megnézem vele az XP-t.
    Hogy lett neked tömörítés nélkül 5.5GB-ból 1,89?
  • specialista
    #21
    Az én Windowsomat nLite-al csináltam.Mivel kiszedtem belőle a fölösleget,igy minden feltelepitett programommal együtt 5.5GB helyet foglal a C:meghajtómon.Az erröl készült teljes biztonsági mentés 1.89GB tömörités nélkül.
  • slylecz13
    #20
    Köszi a linkeket meg az segítséget, szerintem letörlöm a meglévő rendszermentésem és csinálok egy másikat, úgy ahogy azt írtad, kisebb fájlokra darabolva. muszáj, hogy fent legyenek a legfontosabb programok ezért sajnos ilyen sok DVD-re fér csak rá. Majd kísérletezgetek...
  • zserrbo
    #19
    Amúgy kis infó a 10-es verzióról:
    PC World
    Az adat mindig drága
  • zserrbo
    #18
    Én kb 2 hete ismertem meg ezt a progit, akor abba a problémába ütköztem, hogy nem tudtam hoyga lehet felosztani a backup fájlt. Ott vlt a szemem előtt, de nem találtam meg csak segítséggel. Vagyis egy gondolattól vezérelve még1x megnéztem azokat a beállításokat és lám ott volt. Az orrom előtt.
  • zserrbo
    #17
    Na ezért kérdeztem :D
    Kb hasonlóan jártam én is, bár tudtam nagyjából, hogy mire figyeljek, de mégis elcsesztem. Szóval ISO DVD-t kell írni feltétlen, mitn írtam ha van más mód is én nem ismerem, vagy csak tippek. Vagyis olyan megoldás van még, hoyg kreálni a winyón egy "secure zone"-t amit nem lehet partícionálni sem (asszem) na meg windows alól nem lehet elérni (kivétel a lemezkezelővel). Ez a módszer azért nem biztonságos, mert ha a winyó elromlik az adat is elszáll.
    Szóval ki kell próbálni egy tetszőleges adattal, ami kb 4-5GB attól függ milyen majd tömöríteni és a split up résznél ahol a tömörítést is beállíthatod beírsz egy 2GB alati méretet saccra 1,9GB-ot. Legalábbis a 2.0GB-ot nem engedte feliírni. Lehet elég lenne neki 1.99GB is. Aztán kiírod ami már bootolható lesz. Ugyanis az UDF fájlrendszerrel kiírt lemez nem lesz az.

    Amúgy 3x4,7GB-ra szabtad szét? Mi volt ilyen sok? Nem lenne elég csak a rendszert, programoakt, beállításokat.. Aztán a többi "sallangot" már talán felakhatnád winen belül is.
  • slylecz13
    #16
    Köszi, hogy ennyit foglalkozol a prpblémámmal...

    Az én rendszerem elmentésének tömörítését maximumra állítottam, majd beállítottam, hogy darabolja 4,7GB-okra. Ezt végül kiírtam DVD-RW-re, amire ugye sajnos nem lehet 2GB-nál nagyobbat írni ISO-ban, ezért UDF fájlrendszerben írtam ki. És ekkor írja ki azt a hülyeséget, hogy ez nem tetszik neki.

    Igen USB-re raktam rá, és egymenetben írtam ki.
  • zserrbo
    #15
    Én úgy tudom csak ISO DVD-vel fog bottolni, ami max 2GB-os lehet. Talán van még megoldás, vannak ötleteim, de még nem próbáltam és lehet nem is menne. Elvileg ISo DVD-vel mennie kell! Sőt gyakorlatilag is.
    Talán közelebb leszünk:
    Szóval a "Make Bootalble Rescue Media" opcióval raktad rá USB-re, stb-re?
    Milyen módban írtad a backup fájlokat? (És ugye egymentes módban?)
    Mekkora a méretük?

    Nem biztos, hoyg tudom a megoldást, de talán közelebb leszünk.
  • zserrbo
    #14
    Nálam high tömörítéssel volt kb 2,7GB :S Kész rendszer minden alapvető (nekem), semmi felesleges.
    Na mind1 végül is az én hibám, de hogy tanuljak én is mennyire állítsam legközelebb a tördelést, hoyg rámenjen az ISO DVD-re azaz ne haladja meg a 2GB-ot?
  • slylecz13
    #13
    Igen, csinálta egy USB-s boot-olást és úgy ír ki valami hibát, pedig ha átmásolom a gépre és úgy próbálom elérni, akkor minden rendben. Nekem meg pont ez lenne a lényeg, hogy akár még újra is tudja partícionálni és a teljesen üres HDD-re tudja felhúzni.
    Kiírtam már RW-DVD-re sima DVD-re, de úgysem eszi be. Szerinted az lehet a baj, hogy UDF-ben kell kiírni, mert nagyobb, mint 4GB?
  • specialista
    #12
    Még jó,hogy lehet ütemezni a biztonsági mentést.A Tools,Options,Default backup options,Compression level-nél be lehet állitani a tömörités mértékét.Nálam a teljes rendszer elmentve 2GB alatt van.Egyébként meg az egyik legkönyebben kezelhető program a kategoriájában.
  • zserrbo
    #11
    Erre azért lenne szükséged, hoyg bootolva is tud használni?
    Én 1 hete raktam fel ezt a progit 11-es verziót. Még nem próbáltam kiírni eddig csak kerek 2GB méretűre szabtam a fájlokat. Most kicsit felhúztam magam, mert amrie számítottam és bizny későn néztem meg lsutaságból. A pont 2GB-os fájlok a Nero szerint több, mint 2Gb. Imádom a GB-GIB közötti váltásról a szarakodást. Gondolom ezt tett keresztbe. Mind1 amúgy is több időt csesztem el az egésszel, mitnha 2x újrarakam volan mrá a wint és fel vagy 2 tucat alapvető programot, stb.
    Amúyg se tartottam jó ötletnek, mert mire használom a programjaim 90%-ából kijön újabb verzió. Még szerencse, hoyg a friss XP +frissítések mentés csak 1,5GB-os így az használható.

    Segíteni akartam, de lehet így már nem. Vagy mégis, USB-ről? Szóval kreáltál egy bootolható "rescue media"-t azaz bootolható verziót raktál az USB-dre? Mert, ha igen akkor lehet ezért nem megy, de mivel gondolom nem XP alól kellene elérned így próbádl meg bootolás közben. Csak tipp.
  • slylecz13
    #10
    Valaki tudna segíteni ebben a kérdésen, amit ezelőtt tettem fel?
  • slylecz13
    #9
    Sziasztok!

    Olyan problémám van, hogy a DVD méretűre lementett rendszerem nem tudom használni. 3db *.tib kiterjesztésű fájlt csinált, amit ha kiírok DVD-RW-re a gépen pedig USB-ről töltöm be a programot és megpróbálom benne megnyitni, akkor azt írja ki, hogy válasszak másikat. Kipróbálta Nero-val, több féleképpen kiírni, de nem látja. Ha a gépről próbálom betölteni, akkor működik, de nekem az kell, hogy DVD-ről találja meg.
    Ti mivel írtátok ki?

    A választ nagyon köszönöm!!!!
  • arsene
    #8
    tökéletesen így van.
    a true image készít egy cd-t (vagy floppy-ra, de abból sok kell), amiről majd szép grafikus felületen keresztül tudsz másolni. el kell készítened a másolandó partíciót, s az új, vagy üres HDD-re szépen átmásolja. ügyelj arra, hogy a két partíció mérete egyforma legyen.
    én tegnap mentettem le ugyanezzel a TrueImage 9-cel és hiba nélkül bootolt.
    bye
  • Ombika
    #7
    Udv!!

    Nekem van 1 lementett rendszerem es vissza akarom rakni,akkor winfos alol rakjam vissza vagy van ennek a proginak 1 kulon bootos vmilye amit ha kiirok cd-re arrol bebootolok es megadom image eleresi utvonal .....
  • Spire
    #6
    Nézd, lehet hogy hibás a lemez, vagy bármi más lehet.
    Az nem volt nagyon bőbeszédű tőled, hogy errort ír ki.
    Mintha azt kérdeznéd látatlanban, hogy nem megy a kocsi, mit csináljak? Azután vagy a benzin fogyott ki, vagy gyújtás nincs, vagy rossz az indítómotor, vagy ...
    Ennyiből ennyi. Legalább annyi fáradtságot vehettél volna, hogy másodjára a hibaüzit pontosan leírod. Mégha angolul van is.
    Azután vagy rájövünk belőle valamire, vagy nem.
  • BaziJoe
    #5
    Figyu hidd el ha tudnám értelmesebben leirnám de azon kívűl,hogy elindul az image készítés és mindig ugyanott ERRORT ír töbet nem tudok mondani. De kösz az épületes válaszod!!!
  • Spire
    #4
    Valami nem stimmel.
    Kb. ez az épületes válasz adható a szintén épületes és részletes hibaleírást tartalmazó kérdésre.
    A második kérdésed pedig artschi megválaszolta.
  • artschi
    #3
    pl. norton ghost.
  • [Jakuza]
    #2
    Nalam tokeletesen mukodott.
  • BaziJoe
    #1
    Sziasztok ezt a progit ajánlották Drive Image készitésére!Én probáltam is a C meghajtómat lementeni de álan dóan hibát észlel.Milehet a probléma?És ha erre nem tudnátok válaszolni akkor egyilyen hasonlo progit ami tud DVD-re is menteni mondjatok már légysz???