2058
  • Batman15
    #2058
    akkor trollkodj az indexen
  • Terminator32
    #2057
    Srácok, mi volt a legnagyobb hal, amit valaha fogtatok? Már egy ideje horgászom. A legnagyobb egy 8700 kg-os csuka volt.
  • Stockbauer33 #2056
    https://www.facebook.com/EuAmoPescar/videos/533100716831722/
  • BaliBoy
    #2055
    Ezt benézte. :D
  • Firerock
    #2054
    Én szeretem a rablásokat. Szóval takarodj!
  • CSEREWEB HU
    #2053
    Kedves Horgászok! Hogy szerezhettek értéket rablás és pénz nélkül? Csereweb.hu
  • foxxi
    #2052
    Pecabotjaim, tartozékok eladók ( 2 darab )
    Botok:
    1.)
    Fly Fusion Telemach 420 ( teleszkópos, utolsó gyűrűt ragasztani kell ) bot
    Drag Master SPRO EX8300 orsó hozzá
    2.)
    Eduard Kettner 360 ( 3 részes, masszív ) bot
    Moon Patriot SO50T orsó

    3) Merítőszák, + horgászdoboz megtöltve ( KB!: 100-200 horog - fűzött, előkés is ), 3 doboz ólom súly ( különböző méretekben ), halsúlymérő, úszók ( kb 20 db ), etetőkosarak, "puskaitartó "hátitáska" stb.

    Bármikor megtekinthető ( Iszkaszentgyörgyön, illetve kérésre képeket küldök ! )

    Ár első körben egyben 30k ( messze áron alul! )
  • Mersant
    #2051
    visszadobtad?
  • Jurgen Mortyr
    #2050
    Egyszer fogtam majdnem egy halat, de kiderült, hogy jegesmedve.
  • trident
    #2049
  • Fantusz
    #2048
    Elég gyenge rendezésű, "műanyag-jelenet", nem tűnik természetesnek
  • trident
    #2047
  • trident
    #2046
    Respek az összefoglalóért és a csikkszedésért!:)

    Azért sehol sincs garancia hogy biztosan fogtok bármikor mentek, gratulálok a 10+ nyurgához!:)

    Csak egy szösszenet: na igen, van ahol ennyi pénzért éves bérletet kaptok illetve a helyetekben inkább még megfontolnám, hogy körbenéztek, körbekérdeztek, vesztek területi engedélyt és kimentek a természetbe.:)

    Őszintén szólva Gyula környékén a napijegyek is fele annyiba kerülnek, mint amit fizettetek, csak akkor meg az utazás költsége magas (ugyanez lenne ha valamelyik békés megyei körös holtágat / folyót javasolnánk + szállást).
  • kolszal
    #2045
    Kedves Horgásztársak,
    Mivel nem jött visszajelzés a tóról, így ellátogattunk ide, és tartottunk egy 24 órás próbát.. Összesen 5-en voltunk kinn 8 bottal, 2 db 24 órás halas jeggyel (7500 Ft / db) + 2 bojlis jeggyel (5000 Ft/ db) - mivel volt egy kis tartás bennünk - 25 ezer jó magyar forintért.. A tó szép, rendezett, de azért az előttünk itt letáborozott sporik csak-csak eldobálták a cigicsikkeket, aminek a felszedésével kezdtük a horgászatot… No comment…
    Péntek 17:30-i érkezés után 18:15-kor már bent is voltak a botok, vegyesen hagyományos fenekező, és feeder szerelékekkel. Az első pár pálinka elfogyasztása után meg is jött az első három kárász, és volt egy amur szakítás…. Nekem az első két pontyom a partközeli nádasban meglépett ugyanígy 21:00-ig. És ezt követően csend. De nagyon nagy….. amit persze élveztünk városi gyerekek lévén , de hát csak azért jön az ember, hogy valami kapás legyen… Sporitársak szépen lassan kezdtek elfáradni, 2 emberünk gyorsan elaludt, 3-an még tartottuk egymásban az erőt, hogy majd most indulnak meg a halak…
    Kérem szépen egyetlen hal érkezett 00:30-kor a bedobás után 5 perccel egy 10+-os szép nyurga személyében, amit rendesen megbámultunk, lefotóztunk, majd visszanyerte szabadságát (hozzáteszem, hogy valószínűleg sikerült fejbe dobnom szerencsétlen állatot, aki miután magához tért, észrevette az előtte fityegő pelletet, és rápróbált, így póruljárt)… Elúszott, szépen csendesen, és vele együtt valószínűleg a többi hal is, mivel másnap 15:00-ig (addig bírtuk) sikerült még 2 (jól tetszik érteni kettő) darab kisebb dévért fogni. Ahogy hallottuk mások sem jártak nagyobb sikerrel.. Tehát 24 óra eredménye: 8 bottal: 2,5 kg apróhal.
    Egy csöppnyi kritika a tó tulajdonosa felé:
    1. Ha csak nagytestű halak vannak a tóban, akkor ne tessék olyan napijegyet árulni 4000 Ft-ért (még 2000 Ft-ért sem!), mert ez pofátlanság, hirdessük meg, hogy ez bojlis tó, és aki ez a stílusú peca iránt érdeklődik, az úgyis meg fogja találni a számításait.
    2. Ha meg árulunk, akkor igenis legyen hal a vízben, mert így még nem jártunk (ismétlem: nekem 3 kapásom volt 24 óra alatt!!!!), kipróbáltunk jópár csalit, de egy mozdítás sem volt. A 2 halas jeggyel nagyjából 8 kg nemes halat hozhattunk volna el (erősen számolva is 6800 Ft bruttó Tesco-s áron) a kifizetett 25.000 Ft szembe állítva nevetséges…
    Kis csapatunk döntése végleges, erre a tóra nem jövünk vissza egyhamar.
    Nem azért mert nem tudtunk halat hazavinni, hanem azért mert egy mozdítás sem volt a botokon. 20 óra horgászat után, az ugyanarra a helyre bedobált szerelékekkel behordott jó minőségű kajára már meg kellet volna érkeznie a halaknak (már ha lettek volna), akár mit is csinál az emberfia.
    Talán ha változik valami, akkor elgondolkodunk újra, de addig is; mi nem javasoljuk a tavat azoknak akik szeretnének legalább óránként egy kapást látni a bot végén, és megfogni egy pár halat, vagy csak szórakozásból mennek ki pecázni, távol hagyva a városi élet forgatagát… Üdv, kolszal
  • Froopy
    #2044
    Sziasztok!

    Tud valaki a Velencei-tó déli partján jó horgászhelyet ajánlani? Főként békés halak érdekelnek, partról horgászva.
  • kolszal
    #2043
    Sziasztok! Szavanna horgásztóról van valakinek friss tapasztalata? Jövő héten mennénk 1 éjszakára + másnap napközbeni pecára, de kellene infó, hogy próbálkozzunk-e egyáltalán. Köszönöm, üdv, L
  • Frank99
    #2042
    úgy oké....
  • fifi
    #2041
    40-70centios vízben, csónakkal...

    mi ebben a hihetetlen?
  • Frank99
    #2040
    hehe
    víz alatt

  • trident
    #2039
    Ne szerénykedj: érzed!
  • fifi
    #2038
    látom?
  • Frank99
    #2037
    honnan tudod hol a torzsa?
  • fifi
    #2036
    én mindig a nádasok mellett keresem, ha keresem... :)

    konkrétan rádobok a torzsára, tőle 8-10 centire.
  • dini29
    #2035
    Üdv!

    Ilyen 27 fokos időben egy tavon hol lenne érdemes keresni a pontyokat?A mélyebb 4m körüli vízben vagy a nádasok mellett?
  • fifi
    #2034
    én láttam olyat, hogy úsztak a kis récék sorban, közé szívott a harcsa; és hopp, egy récével kevesebb volt :)

    nem volt rablás, csatak, hangoskodás, egészen egyszerűen lehúzta a francba...
  • trident
    #2033
    Nézd meg, a területi engedélyben milyen vizek vannak, hátha találsz egy jó ágat, csatornát, mellékvizet!

    Fantusznak igaza van, a peca kezdődhet egy kocka tóval, de nem ott végződik!:)
    Személy szerint az egyik kockára van sportbérletem, így féláron megúszom a dolgokat és van úgy, hogy pórázra rakom a kutyát, egy botzsákkal kisétálok és 3-4 órát pecázok... Na persze messze van ez attól, hogy az érintetlen vízre kiüljek... Ahhoz még gyűjtöm az erőt.:)

    A csukázást, süllőzést nem véletlen említettem meg: több módszerrel lehet eredményesen kergetni őket, a harcsázás jóval nagyobb türelmet, kitartást, tudást kívánhat, na és persze időt!

    Rohadt egy üzlet a hal... A morál felől megközelítve is lehet pecázni, ezen én is gyakran elgondolkodom. Fejbe rakd össze, mit, hogyan szeretnél és ha elég erős a szenvedély, akkor úgy érdemes dönteni.
  • BaliBoy
    #2032
    Na ez már valami!
  • BaliBoy
    #2031
    Simán lehet.

    Egy vadász haverom mesélte, hogy egyik alkalommal a Bakonyban meglőttek egy vadkacsát, ami beleesett egy közeli tóba. Már éppen mentek volna be érte amikor egy harcsa megkajálta.
  • Narusco
    #2030
    pár hete volt egy kapásom, halas pellet volt fennt. berántok, szedem kifelé, de a parttól pár méterre éreztem hogy leakadt, de amikor kiszedtem rajta volt egy kis ponty, 10-15 centis kb. semmi sérülés nem volt rajta, van elképzelésetek hogy mi lehetett ez ? :D harcsa?
    jellemző volt amugy, hogy a pellet miatt a kis pontyok ráverik magukat a horogra, és nem csinálnak kapást.
  • Fantusz
    #2029
    Telepített tavakban - kevés kivételtől eltekintve - a ponty a fő hal.
    Lehet szó egyesületi vizekről, vagy magánkézben lévő "műanyag" tavakról, a ponty az ahalfaj, amit nagy tömegben, (viszonylag) olcsón, és könnyen, szinte bármikor be tudnak szerezni, és sok embernél hamarabb kialakul a pontycentrikusság, mint a horgászat megismerése.
    A hal sokaknál egyet jelent a ponttyal, a horgászok többsége pontyot akar fogni.
    Ez évtizedekkel ezelőtt is így volt, mostanság azonban megtetézték a többi őshonos halfajunk háttérbe szorítását, különböző betelepített, de a piacon olcsóbban beszerezhető halfajok kihelyezésével.
    Lehet örülni is a különböző "egzotikus" lényeknek, de azt látni kell, hogy pl. az afrikai harcsával hajlamosak helyettesíteni a tógazdák minden őshonos ragadozóhalat.
    Az afrikai harcsa hihetetlenül igénytelen, mindenevő, gyorsan növekvő hal, sokkal olcsóbban nevelhető, mint a folyami harcsa (ezt tükrözik a TESCO-s árak is).
    Kizárólag a hőmérsékleti igénye miatt nem tud folyamatosan megélni vizeinkben, 10 celsius alatti vízben elpusztul.
    Másik feltétel a tartáshoz, hogy a bőre ne száradjon ki, s ha szükséges légköri oxigént tudjon szippantani.
    Tartályakban, kádakban iszonyatos mennyiségű afrikai harcsát összezsúfolva lehet nevelni, s a takarmányra is igénytelen.
    Kis tavakban, szezonálisan nagyon jó befektetés lehet az afriai harcsa, kihelyezésével nem a horgászoknak tesznek jót - üzlet
    Olyan vizekben, ahol nincs önfenttartó hal állomány, a ragadozó halaknak (csuka, süllő, harcsa, balin) nagyon rossz az élettér, ezeket a halakat takarmányozással nem lehet kielégítően táplálni, s ezért is drágábbak.

    "Kockatavi" pecát nem szabad szembe állítani a természetesvizi horgászattal, mások a lehetőségek, s ezek anyagi oldalon is megnyilvánulnak.
    Aki ritkán jut ki a vízpőartra, de akkor nagy eséllyel halat akar fogni, egy intenzíven telepített vizen erre jobbak az esélyei, de ennek meg is kérik ott az árát.
    A horgászat igazi szépsége - véleményem szerint - természetes vizeken mutatkozik meg.
    Nem könnyű iskola, sok kudarcot is el kell viselni.
  • Frank99
    #2028
    cccc...

    lehet, de jól meglovagolja a biznisz!!!

    nézzél körül! egy csomó ember él Mo-on is a természetes vizekből kilopott pontyok eladásából évek óta. Legyen az tógazda, horgász és orvhalász. Ezt egy keszeggel nem éri meg csinálni. Egy olyan sokat bíró, szerencsétlen élőlénnyel csinálják ezt, ami ezt nem érdemli.

    sokan a hülye macskát sajnálják, ha véletlenül elütik. a PONTY sem különb. Sokkal többet érdemelnének a halak, mint amit mi adunk nekik.
  • BaliBoy
    #2027
    Itt a közelemben a Duna van. 1,5km-re. :)
    De egyrészt nincs rá engedélyem, a másik meg az, hogy beszélgettem olyanokkal akik szoktak a Dunán horgászni és az az általános vélemény, hogy nagyon-nagyon ismerni kell a megfelelő helyeket. Azt tartják, hogy tényleg 1-2 méteren múlik az, hogy fogsz-e valamit, vagy parton ülhetsz akár egy hétig is, hogy fogj valamit.

    Nem vagy genya. :) Én is sokat keresgélek a neten, de a horgász társak tapasztalatainak jobban hiszek mint a tavak honlapjainak.

    Május elején a Prérin voltunk éjszaka. Mikor megváltottuk a jegyet, kérdeztük a hölgyet, hogy megvannak-e még a harcsák. A válasza az volt, hogy igen, de ő még idén nem látott. Nem is fogtunk harcsát, és a rohasztott májjal is pontyot fogtam.... :S
    Maradtunk még másnap is napközben. Amikor mentünk el, a pénztárnál összefutottunk a tulajjal. Feltettük neki is harcsás kérdést. Az ő válasza: hát persze, hogy vannak. Ma is vittek el többet, 3-4 kilósakat... :D Legalább egyet kamuznának.
    Megjegyzem, tuti vannak ott harcsák csak még nem nagyon ettek, de a tulaj az rendesen bele füllentett az arcunkba szerintem.
  • trident
    #2026
    Én nem ismerem a Budapest környéki vizeket, de nem pontyra horgászni akarat, kitartás -és igazad van- kutatás kérdése is.:)
    Például megpróbálni amúrra szelektálni, ahol lehet ott adja magát a pergetés, ahol tiltott, ott nekem kapásból az élő kishalas csukázás vagy a halszelettel a süllőzés jut eszembe. De senki sem tarthat vissza, hogy akár harcsára is pecázz.

    Élővíz vs. tó ügyben okosat nem tudok mondani, hiszen nem ismerem ott őket, de lehet érdemes körbekérdeni horgászboltokban, pecás barátoknál.
    Te tudod mit szeretnél, lehet neked egy csatornát kell találnod, ahol lépésről lépésre dobálod a vizet egy csukáért, vagy élővíz, ahol nyugodtan ülhetsz le úgy, hogy nem ülnek melléd... De a telepített tavat sem kell lenézni, lehet gyakran neked is csak pár órád van pecázni.:)

    Ugye nem vagyok genya?

  • BaliBoy
    #2025
    Elég szomorú ez. Olyan mintha a fociban mindig ugyanaz lenne az ellenfél csak legfeljebb más pályán... :S

    Egyébként azt nem értem, hogy pl. a harcsák sem a túl igényes halak közé tartoznak, mégis olyan keveset lehet fogni belőlük. A takarmányozások mondjuk kicsit nehézkesebb az igaz.

    Az ember meg csak sóvárog a F&H előtt ahogy fogják a nagyobbnál nagyobb pisztrángokat a hegyi tavakban/folyókban. :)
  • Fantusz
    #2024
    A pontycentrikusság nem a bojlisok miatt alakult ki Európában.
    Egy viszonylag igénytelen halfajról van szó, amely a többi halfajhoz képest olcsón nevelhető, egyszerű takarmányokon is gyorsan eléri a piaci méretet.
    Innen gyökeredzik a pontycentrikusság, a különböző technikák, így a bojlizás is csak megpróbálja meglovagolni ezt a helyzetet, összekapcsolva azzal a nem örömteli törvényszerűséggel, hogy mindenből pénzt, több pénzt szeretne az üzlet haszonélvezője.

    Melegebb éghajlati viszonyok mellett minden bizonnyal nem a ponty lenne a haltenyésztők "zászlóshajója", hideg vízben szintén meg lehetne találni az alternatívákat (afrikai harcsa, csatorna harcsa, tőkehal, tokfélék)
  • Frank99
    #2023
    köszönhető a bojlis biznisznek....
    bezony.
  • BaliBoy
    #2022
    Nem. :)
    Viccet félre téve, nagyon unalmas, hogy mindenhova csak ezt a rendkívül igénytelen és persze ettől olcsó (ofkorsz) halat telepítik/lehet fogni.
  • Frank99
    #2021
    a ponty az nem hal?
  • BaliBoy
    #2020
    Budapest környékén nem tudtok valami jó horgásztavat mondani? Olyat, ahol halat is lehet fogni, nemcsak pontyot.
    (az Ordas tavat ismerem)
  • trident
    #2019
    Új halászati törvény tervezete