127
Mikortól számit elavultnak egy VGA?
  • SirAlo
    #127
    es egy HD 4830 elavult ?
  • Inquisitor
    #126
    Szerintem sem elavult a 9600GT, nagyobb kompromisszumokkal a kis tesóval (9500GT vagy 8600GT) is el lehet szortyogni.
    Akkor elavult egy VGA, ha a futtatni kívánt játék (direkt nem írom régi vagy új, a lényeg olyan amire a usernek szüksége volna) vagy behányósan ronda beállításokban fut játszhatóan, vagy semmilyenben. Meg persze ha az erős VGA-ra nem játékhoz van szükség, de olyankor meg semmi sem lehet elég korszerű.
  • Desiderata #125
    csak kár, hogy új szabványokat nem támogatja
    de én is húzom még a váltást
  • suba53
    #124
    A 9600 GT még mindig egy jó kártya.

    Éppen tegnap telepítettem a Battlefield3 progit egy olyan gépre, amiben ilyen kártya van, és simán elboldogul vele.

    Alapon vannak a vizuális hatások, de a játék akadás mentesen fut, és élvezhető.
  • suba53
    #123
    Véleményem szerint elavultnak tekinthetőek az ISA buszos, a PCI buszos, és lassan már az AGP buszos VGA kártyák is.

    A PCIe buszos kártyák még nem avultak el tökéletesn használhatóak az új konfigokban is.

    A kérdés csak az, hogy a felhasználói teljesítményigények hogyan illeszkednek a kártyák tudásához. A leggyengébb PCIe kártya is tökéletesen megfelel a legtöbb alkalmazáshoz. Az hogy egy újabb, komolyabb játék, vagy program VGA igénye meghalad egy aktuális szintet, az egy másik kérdés.
  • Desiderata #122
    Geforce 9600 GT-m asszem már elavult, de még húzom a cserét, meddig azt nem tudom, mostanában nem játszok semmivel, talán majd új konfiggal lesz új kártya, de azt még évekig nem akarok, mert ház, táp stb. is kellene hozzá
  • reaper4
    #121
    ja és gef8 ra az xp driver se tökéletes. vagyis 1 hónapja még nem volt az (spanomnál néztem)
  • reaper4
    #120
    nem elavult igaz. csak rosszabban teljesít ,mint kéne!!
  • Inquisitor
    #119
    Szerintem nem fikáztam még. Nagy ET rajongó voltam, és ott se a GFX számított, ámde ha már nem szép annyira, akkor ne is legyen egetverő a gépigénye. Bár másik fórumon valaki írta, hogy azért nem kell ekkora vas igazából hozzá.
  • scorpeeon
    #118
    Majd ha már játszottál vele, akkor fikázd :)
  • Inquisitor
    #117
    Pff. Minimum konfig 3500+ proci, 2GB ram és GF 7800? Normális???
    És még randa is.
  • tmisi
    #116
    huppsz az első mondatom kérdés lett volna :X
  • tmisi
    #115
    Akkor az LP demóban az ATI 2900 már most elavult. A legújabb kártyákhoz általában nincsenek jó driverek, majd a használat során kiderül, hogy mit kell rajta fejleszteni. Pl. úgy tudom GF8-ra sem elég jó a Vista driver.
  • reaper4
    #114
    akkortól elavult 1 vga (akkor ha nem túl régi (fél éves-éves)), amikor nem csinálnak rá normális drivert. lásd pl.:ezt
  • scorpeeon
    #113
    Hát te sem vagy normális az biztos :) Ilyet tenni a Quake Wars megjelenése előtt :)
  • PíszLávJuniti
    #112
    kb holnaptól.
  • NeoMaN
    #111
    Monygyuk dátum odabax...
    :DDDDDD
  • NeoMaN
    #110
    Én most adtam el egy 7900GTO-t, és vettem 4ezerért egy 9600pro-t és maradt egy csomó lovettám. Nem bántam meg, simán lehet vele játszani. Ami meg nem fut rajta, az meg sem érdemli hogy megnézzem...
    :P
  • marcokeceli
    #109
    Miert en megy ugy adtam el Az ATi Radeon 9600xt VGA-mat Hogy az összes venti ki volt rajta törve (beleesett egy csavar WOW!)Elmentem a COOP-ba vettem egy pillanat ragasztót és és eszre se vették(kiskunfélegyházán volt.)Persze ugyanannyi penzért mint a másik gyereknek plusz még túl is volt rangatva!

    LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!
  • kamisk8
    #108
    jaja!
  • Snecie Smicie
    #107
    minden csak attól függ, hogy mire kell.
    Ha csak internet, arra jó bármiélyen Geforce 2. Emellett még a régi játékok, flashek, videók is jól mennek ezen.

    Ezután jön az, hogy játék, viszont itt már igényekre lelehet bontani.
    Aki még akar új játékokkal játszani, de annyira nem igényes a szép grafikára, és 150fps-re, akkor erre a célra az FX-ek még jók.

    Ezután jön a legfelsőbb klategória, amikor a Dúmot akarom futtatni 1600x1280-ban ultra hígon 50fps-sel.
  • kamisk8
    #106
    igazábol szerintem nem elavult amikor meg vetted a mondhatni a legujjabb kártyát mint pl most a series 7-es nvidia azt pl ha megveszed most nem elavult mert játék szerintem élvezhetően megy rajta még ó darabig,nekem arra irányult a topik elején a kérdésem,hogy pl a fx5700 szerintetek most elavult vagy nem nem arra értettem hogy egy atom kigyurt kártya elavult-e mint a nvidia series 7-es pl az nem elaavult ugy,hogy ne mondjátok most vettem aztán elavult,lényeg,hogy 2-3 éves kártyák elavultak-e?Erre irányult a topik kösz.Cső mindenki
  • csabush
    #105
    Hát igen, mind igaz amit írtatok:P
    nf-7 nek nekem is kihalt a chipset hűtője, nekem is zalman borda van most rajta, viszont ezt leszámítva jó kis lap. VGA-t pénz hiányába nem cserélek, meg mondjuk azért mert ha azt cserélném, akkor jöhetne lap is, és abba proci illetve ram.Most nincs fölös 150-180 ezrem:D
    ha lenne vennék, de nincs és kész.
    nem tudom vmit még akartam írni de elfelejtődött...jah igen:a számtech szar, utálom:) túl gyorsan fejlődik ahhoz h egy átlag ember tartani tudja vele a lépést, gyakorlatilag ha összejön a zsé vmire, akkor az már elavult.ennyi vga-nál is ez a helyzet.
  • Zozo76
    #104
    Jo a topic cime.

    Akkor megmondom a tutit: akkortol szamit elavultnak, amikor elhatarozod hogy mit veszel meg... :D
  • Sanyix
    #103
    Lehet hogy ez volt valamikor, de engem egyáltalán nem érdekel, mert én ilyen elmosott izét nem vettem észre semmien játékban sem a 9600-ommal. Főleg hogy nem vagyok egy nagy grafikabuzi, nemis jáccom a techdemo játékokkal sem (hl2, dúm, és a többi), nekem inkább az számít hogy megfelelő sebességgel fusson. És én úgylátom a meghajtóprogramban simán be lehet kapcsolni trilineart, és mellette anisoizé szűrést egymástól teljesen függetlenül.
  • vjanika
    #102
    Bocsánat elnéztem!
    Bilinear+2X-es Anisotropic filter. De valóban kevesebb számítást igényel. Ha nekem nem akarsz hinni, akkor nézd meg magad:
    http://graphics.tomshardware.com/graphic/20040603/index.html

  • [NST]Cifu
    #101
    Nekem is 3 hónap után adta meg az egyik videókártyám hűtése - de egy 9800XT esetén enyhén szólva érdekes volt...
  • Sanyix
    #100
    Nekem nincs házhűtő se :\
  • Narancs
    #99
    Mármint Zalman nb47j chipsethűtő. Na.
  • Narancs
    #98
    Haverom 9600Pro -ján is zalman borda csücsül, oldalról egy 5Voltos 8 centis házhűtővel kiegészítve. Fél éve tökéletesen megy, szal egy ilyet simán be lehet játszani...
  • Sanyix
    #97
    PC vs konzol vitában kb nekem is ez az álláspontom :D

    Nekem meg már 3 hónapos videokártyánál is le kéne cserélnem a hűtést, mert olyan szuper venti van rajta, pont olyan ami az abit nf-7 lapomon volt (egy hónap után zörög, búg, egyre hangosabb):D csak a radeon9600pro-ra meg nemhiszem hogy elég lesz egy zalman zm-47 passzív hűtés, a lapra meg elég volt :\
  • [NST]Cifu
    #96
    A PC vs. Konzol vitát én azért imádom, mert totál értelmetlen. Van normális repülőgép vagy bármilyen katonai szimulátor, vagy legalábbis reálisabb taktikai-FPS konzol alá? Nincs. Innentől kezdve tótágast állhat a PS3 és az XBox360 is, akkor sem fog érdekelni. Ha valaki konzolos játékkal akar játszani, az vegyen konzolt (PC-re pl. évek óta nem jött ki normális verekedős játék), ha meg valaki komolyabb játékkal, az vegyen PC-t. Uff én beszéltem. :)))

    Ami az elavulást illeti, a PC architectúra lényege a folyamatos fejlődés, nem vitás, hogy nem éppen a legideálisabb alap, de messze a legrugalmasabban fejleszthető platform a mai napig. Aki mindig a legújabb, legcsillogóbb grafikát akarja, az úgyis meg fogja venni a Gf7800GTX-et SLI-ben, aki meg megelégszik egy jó közepes beállítással, az elvan egy három-négy éves videókártyával.

    Az elavulás viccesebb vonala maga a működőképesség. Egy 3-4 éves videókártyánál már a legtöbb esetben le kell cserélni a hűtést, márpedig ezzel az egyorrú júzer nem fog foglalkozni, csak a "kemény mag".
  • Akuma
    #95
    illetve nem GTX-et veszek, hanem GT-t
  • Akuma
    #94
    így van, az én vga-m is elavult a 7800GTX-el szemben és a 7800GTX is el fog avulni, csak idő kérdése
    tehát elavult, de nem szó szerint, használni még tökéletesen lehet az én kártyámat is, épp ezért nem adom el, sőt inkább veszek mellé egy 7800GTX-et külön konfigba a fa alá
    így mindkét gép Elavult :D de még tökéletesen használható, még egy jó ideig
  • csabush
    #93
    Hali!
    Most olvastam elöször ezt a topikot, látom itt is megy a konzol pc háború(jó tudom régebbi hozzászólásokban)
    Sztem hülyeség összehasonlítani a kettőt, ugyanis a konzolok nem akarnak a gép közelébe érni(nem is tudnának, bár a ps3 egy ideig odabasz majd a pc-nek, persze csak játékban), a konzol arra jó h jáccá, a pc meg mindenre, azzal a különbséggel, h egy ps2 őt megkapsz 40 ér és semmi nem akad rajta(kivéve persze egykét szart), a gépre meg ha flottul akarsz gémeléni, minimum félévente rámenne 50k, és azért nem tudom. Én imádom a PC-t, de van ps2őm is, és ha más nem is akkor is van 2 érv a ps mellett:Tekken és gran turismo sorozat:P Most Wantedezni pc-n szoktam mert csak, és mennek itt a hülye érvek a konzol ellen h nincs bill, meg egér, tájékoztatlak titeket h lehet kapni mindkettőt, és felbontásban is sokat javultak, ugyanis ha tegyük fel van egy hdtv-d(jó tudom kicsit drága, de tegyük fel:P) akkor máris nagyfelbontásban jácchatsz(és pl Gran 4 már támogatja).


    És akkor most a topik rendes tmájához annyit:kinek mi az elavult, láttunk itt olyan hozzászólást h x800 pro-t cserélt 7800GTX re, szal aki megteheti, annak már most a 7800gtx is elavult:P Én viszont elvagyok a kis 9600Xt-mel, jó mondjuk MW már megizzasztja maxon, de istenem lejebbe veszem grafot azt szevasz, nem kell mindent 1600*1200 ba 16xoros élsimmel jáccani, de hát vannak olyan emberek akiknek az a jó aha ilyen beállítások mellett megy 6ezer fps el, én nem vagyok ilye, bár ha retek sok zsém lenne, akkor persze h x1800xt-m lenne:D

    nah elég hosszú lett, lehet h a fele hülyeség de nem baj:P
  • Sanyix
    #92
    Na nehogymá a trilinear filter több számítást igényeljen, mint bilinear+ 2x élsímítás. Hiszen az élsimítás tud a legjobban belassítani egy játékot, egy trilinear filter bekapcsolása meg alig érezhető fps romlást okoz...
    Amúgy ez a minőség/teljesítmény állítás ati kártyáknál is van, sőt a beállításoknál szinte majdnem ugyanazokat lehet állítani, mint az nvidia karikon. Nekem meg most ati-m van, és nem szenvedek a driverekkel, régi és új játék is mindíg megy, persze a legújabb játékokhoz jobb letölteni a legfrissebb drivert, mert elég jelentős sebességnövekedést lehet tapasztalni néha, ezekben a játékokban.
  • vjanika
    #91
    Na ha már it tartunk:
    Realtek 512Kb -> S3Trio 2M -> S3 Savage 3D 8M -> S3 Savage 2000 32MB(csak én lehettem ilyen hülye )-> Inno3D Geforce MX440 64MB -> Inno3D Geforce 5200 128MB -> Inno3D Geforce 6600GT 128MB -> ???? talán majd Inno3D Geforce 9XXX UltraBrutal 1GB
  • vjanika
    #90
    Nekem "Minőség"-en van. Aztán, hogy számít-e sebességben, vagy minőségben...
  • vjanika
    #89
    A csaló azt jelentette, hogy az ATI a Trilinear filtert egész egyszerűen oldotta meg: Bilinear filtering + 2x-es élsimítás. Ezzel megspóroltak egy csomó számítást és gyorsabb volt a játék. Csakhogy ez igen gyorsan kiderült. Nem kellett hozzá éles szem, hogy bárki azonnal észrevegye a csalást. Az ATI váltig állította, hogy ez majdnem ugyanojan mint a rendes Trilinear, de nem sikerült elhitettniük, csak pár félvak ujságíróval. És ez csak 1 dolog, volt még pár ilyen "kretén" ötletük, amit meg is valósítottak. Nem mondom, az Nvidia is ludas, mert ő is ezt csinálta, csak máshol spóroltak. Pl. a kártya helyenként egész egyszerűen 16 Bit-es színskálával dolgozot, hiába volt beállítva a színmélység 32 Bitre. De az Nvidia driverekben ma már megadják a lehetőséget arra, hogy mindenki maga döntse el, nagyobb sebességet akar-e, vagy jobb képminőséget.
    Az optimalizációval meg nem lenne baj alapjában, csak ez az ATI-nál úgy néz ki, hogy kijön egy játék, megpróbálják hozzáoptimalizálni a drivert. Sikerül, örülnek, aztán kiderül, hogy egy csomó másik új és régi játék nem fut rendesen. Van egy ATI-s haverom, aki ma is azt csinálja, hogy megállás nélkül cserélgeti a drivereket ahhoz, hogy tudjon rendesen játszani.
  • lord nihilus
    #88
    akinek geforce-ja van a driverben mire állítja a rendszerteljesítményt?
    egyáltalán számít az?