74
...ellen korongok.
  • Zsolo007
    #74
    És írni sem tudsz.....ez is annak a hatása......
  • Liliomfa
    #73
    whehe :))

    amugy ténylg érezni a gép kárs hatésait, e egyszerüen nem bírok elmennei mellőle.
  • Prof William
    #72
    Annyi szépség van a világban! Traktort láttatok már? :)
  • Prof William
    #71
    Akkor minek fóromozunk? Itt halnak a szegény sejtek! Uccu ki szánkózni, meg vizsgázni! :)
  • Zsoldos
    #70
    Ez a sugarzas megkerdezi a sejtet, hogy hasznalod-e vagy sem. Csak azokat oli meg amiket soha nem hasznalsz.
  • csuvisz
    #69
    Azért én kiváncsi volnék,hogy az aktívból,vagy a tartalékból?
  • Zsolo007
    #68
    Semmi extra. Szimplán megöli az agysejteket :), vagy károsítja azokat.
  • Liliomfa
    #67
    az utolsó mondat félrérzelmezhető. nem a válasokra értettem a mégegyszert hanem a bocsánatra.
  • Liliomfa
    #66
    lehet ,hogy már leírtátok de lusta vagyok visszaolvasni. aztuán szeretnék érdeklődni ,hogy a számítógép sugárzásai milyen káros hatásai lehetnek az agyra?

    ha meg már volt róla szó akkor mégeyszer sry.
  • Zsoldos
    #65
    Gyartsunk Faraday-kalitkas szamitogepszekeket. Tuti siker lenne.
  • John Wayne #64
    Sokféle védőberendezés kapható a piacon, Magyarországon egy cég pl. rezezett szövetet kínál, ruhához, tapétához, stb. Nem tudom, van-e bármi hatása.
    Nekem is van egy ilyen nyakláncom, ami valóban véd valamelyest a monitortól, ezt le tudtam mérni. A netről rendeltem annó.
    Ettől függetlenül inkább a technológiát kellene környezetbaráttá tenni.
    Pl. ezen a linken is sok érdekességet lehet olvani, főleg a víz témakörében, de itt is van pár általam még nem próbált védelmi berendezés:

    http://www.implosionresearch.com/pdfs.html
  • ugot2know
    #63
    A múltkoriban pont erről volt téma a Delelőben,nem tudom ki látta.Fél órát ennek szenteletek a műsorban és a következőről van szó:
    Francia tudósok mindezt a véletlennek köszönhetik,hogy erre a porblémára szakosodtak,ugyanis vmi kísérlet során az egyik kolléga a bekapcsolt monitor előtt felejtette mikroorganikus élőlényeket tartalmazó kiscsészéjét,s hétfőn döbbenten vette észre,hogy a telep nagy része elpusztult!
    Innen jött a felismerés és az ötlet,hogy ezen sejtromboló sugárzás kivédésére vagy nagymértékű csökkentésére milyen módszert lehetne kidolgozni.Persze nem arra gondoltak,hogy az aranyszabályt betartsák (képátmérő*8=ilyen távolságból szabad nézni a készüléket),s végül olyan a Földön ritka elemekből álló készitmyént állítottak elő,amelyet ha felhelyeztek a monitor két átellenes pontjára,akkor a lentebb emlitett készülék jelentősebb változást nem mutatott ki,a szervezetet nem különösebben "bántotta" a sugárzás.(Igazából nem vagyok olyan szakértő,de vmi olyan olyat mutatott,mintha egy hőtérkép lett volna az alanyról-vagy vmi ehhez hasonló,csak kifejezetten az ilyen sugárzások mérésére szakosodva).
    Ez a 2 bigyó igencsak drága és azt hiszem 20 év élettartammal bír...
    Még egy fontos dolgot megemlítettek:A készülékek kikapcsolásuk után még fél órával is sugároznak...
  • John Wayne #62
    Update:

    A #60-ban említett könyv letölthető innen:

    http://nrfiles.net/files/Orgone_accumulator_handbook_DeMeo.pdf
  • Zsolo007
    #61
    Igaza van :)
  • John Wayne #60
    Tényleg csak az információ kedvéért, mert nem vagyok expert a témában, csak olvastam egy könyvet, ami idevág. Wilhelm Reich egyik követője írta (Freud tanítványa, aki később szembefordult a mesterrel, arról lett híres, hogy esőcsináló masinát készített, valamiféle levegőben meglévő "életenergiát" kutatott, amit orgon-nak nevezett, és szerinte ez ugyanaz, mint a kínaiak "chi"-je, az indiak "prana"-ja, stb.), szerinte az élő szervezetre az elektromágneses sugárzások nagyon finom, de hosszú távon káros hatásokat gyakorolnak.
    A könyv többek között ajánlotta a katódsugárcsöves tech-re alapuló TV-k és monitorok elhagyását, és LCDk használatát, vagy méginkább a laptopok használatát javasolta. A téma bővebb, és magyarul tudtommal semmi se jelent meg róla, ha valakit érdekel, az amazon.com-ról megrendelheti:

    The Orgone Accumulator Handbook: Construction Plans Experimental Use and Protection Against Toxic Energy
  • Zsolo007
    #59
    Nah így már csak elhiszik :) hogy a telefon veszélyesebb...
  • FtranX
    #58
    Szerintem nem véletlenül nem egyhangúak a sugárzás emberi testre gyakorolt hatásait vizsgáló kutatások eredményei. Olykor egymásnak teljesen ellentmondó eredmények születnek. Szvsz, ha a sugárzásnak van is káros hatása, az olyan gyenge lehet (extrém esetektől eltekintve), hogy nem érdemes vele foglalkozni.

    BTW a sulim kapott nem rég egy EM sugárzás mérő műszert és az egyik tanárom megmérte pár dolognak a kibocsátását.
    A Mobiltelefonnál közvetlen közelről, hívásindításkor vagy fogadáskor egy pillanatra 6-7-et, beszélgetés közben 3 körüli értéket mutatott (nemtom milyen egységben).
    Egy újabb CRT monitornál 20 centinél távolabb nem volt mérhető semmi, 5 cm-ről ilyen 0,5-0,7 volt. Mikrohullámú sütőnél is bőven 1 alatt maradt az érték.
    Ezután megmérte a suli egyik ősrégi CRT monitorát. 20 centinél már 7-8 között volt a sugárzás. Ahogy közeledett képernyő felé ez rohamosan nőtt, amíg végül, az üvegtől pár centire elérte a 20-at és a műszer kiakadt...
  • Zsolo007
    #57
    LOL írtam előtte, hogy az az #52es HSZre válasz :)
  • Atkamon
    #56
    Én ebbe a topikba most irtam először!
  • ZsirosKenyer
    #55
    nekem volt régen egy technika-buzi idős szomszédom, aki mindig azzal zaklatott hogy hadd mérje le a sz.gépem sugárzását.. mindig hülyének néztem, de aztán egy haveromtól hallottam hogy a tag, míg nem vonult nyugdíjba vmi expert volt egy cégnél, és tényleg ért hozzá.
    Szóval végülis beengedtem, hozott magával egy ilyen sugárzásmérő kütyüt ami kattogott ,meg sípoltm eg villogott, és mikor közeledett a gép fele erősen bekattant. Azt ajánlotta hogy egyszerűen egy kis drótot kössek rá a gépházra és vezessem rá egy vízcsőre..magyarul földeljem le a gépet. Megtettem, újram egmérte és sokkal kevesebb volt a sugárzás.
    Nos Elkezdtem én is hinni a dologban, ha komoly bajod nem is lesz a sz.géptől, de az idegrendszert rendesen hazavágja, és ha vmilyen módon kiküszöbölöd a sugárzást, legalább ha az életedet nem is mented meg, annyit elérsz vele hogy többet tudsz a gép előtt ülni anélkül hogy elkezdeni fájni a szemed/fejed =P
  • Zsoldos
    #54
    Nem akarom en sem lehulyezni a dokikat, foleg nem latatlanban, de az ilyesmi tunetek jellemzoen autoimmun eredetuek, lasd psoriasis es tarsai.
  • Zsolo007
    #53
    Hát ez elég viccesen hangzik. Azt nem mondom hogy hülyék az orvosok :D (pedig akár mondhatnám is...és még igazam is lenne). Inkább azt mondom, hogy minden ember szervezete máshogy reagál a dologra.....

    #52: Mintha te az előbb azt írtad volna, hogy egyetértesz velem ebben a témában. Most akkor mégse? De akkor miért mondtál mást 9 órája?


    UI.: Csak hogy tudd manapság a modernebb az valamilyen szinten egészségesebb is. Bár nem tudom, hogy micróéknál mennyire foglalkoznak ezzel.....de reménykedem :)
  • Carlos
    #52
    Pedig de!
  • Atkamon
    #51
    Nekem és a sógoromnak a számítógép sugárzásától hámlik a fejbőrünk és sokáig azt hittük, hogy korpa csak! Aztán elmentünk megvizsgáltatni és ezt ott mondták! Én mostanában, mióta suli van már nem ülök annyit gép előtt, de a sógorom mindig qrva sokat! Microsoftnál programozó és ott a lehető legmodernebb cuccokkal dolgoznak, mégis ez van! Most sokan azt fogyják hinni, hogy hülyeség, amit mondok, de nem!
  • Zsolo007
    #50
    lol el ne hidd már amit ír
  • CLINT EASTWOOD9
    #49
    Ilyen soha ne legyen.(az a vég lenne)
  • Frosty01
    #48
    használjatok pentium1-est meg 12"os fekete-majdnemfehér monitort és meg van oldva.
    ja meg öltözzetek fel ólomruhába és akkor garantált hogy nem fognak megdögleni a spermáitok, vagy nem lesztek epilepsziásak a kvék4től, csak beleszáradtok a ruhába:)
    Szerintem ezt le kell szarni magasról. Éljetek úgy egészségesen ahogy nektek tetszik, ne stresszeljétek magatokat feleslegesen minden szar miatt, és akkor már nagy baj nem történhet. Foglalkozzatok a családdal, magatokkal(sport szórakozás) és ne legyetek rásülve a gépre. Ennyi:)
  • ngcsnet
    #47
    14 alatt. na mind1, legalább tudja miért baj a gépezés. anyu megtanított ugye?(engem is):DD
  • ngcsnet
    #46
    én is már egy 8 éve gépezek..napi 3-4 órát, és bizony romlott a szemem.
  • Zsolo007
    #45
    sugárzásfürdő? lol hogy hatna már az egész testedre, csak a felsőtestedre né a monitor te...

    vazze tünj erről a fórumról a gépet add el, és költözz ki a pusztába.

    #42: igen bár kötve hiszem hogy 2007-től...de ha jobban utánaolvasnál tudnád hogy ezek minimális elektoromos árrammal fognak menni, szal az mp3 lejátszód meg a telefonod ezerszer jobban károsít.

    #43: nemhinném, inkább csak túl fiatal! mars le focizni!
  • prezi
    #44
    kicsit -.-
  • Dono
    #43
    kicsit hipohonder vagyok?
  • Dono
    #42
    2007-ben meg állítólag az újságok, könyvek stb... is képernyősök lesznek, akkor körül fog venni minekt a sugárzás ÁÁÁÁÁ VILÁGVÉGE
  • Dono
    #41
    ha 30 percet számítógépezel az semmi, de ha rendszeresen...főleg fiatalkorban
  • Dono
    #40
    khm nem a farkammal nézem a monitort :) a sugárzás az egész testre kihat, körbevesz
  • Unreal1942
    #39
    A szemnek igen káros, de nem a sugárzás hanem, hogy nem igazán pislogunk és csak kis mértékben mozgatjuk. (kiszárad)

    A családra nézve is "káros" lehet ha azt nyomkodod esténként, de még mindig jobb mintha kocsmába járnál minden este.

    Maradjunk annyiban, hogy az élet káros, de nem kell vele foglalkozni mert akkor egy percig se tudjuk élvezni.
  • Unreal1942
    #38
    Vedd meg. Valaki biztos meggazdakszik belőle :)


  • prezi
    #37
    amig flémeltek a csúnya gép és monitor előtt, kapjátok a sok csúnya sugárzást... nemhogy inkább kimennétek falevelet söpörni :DDDd
  • prezi
    #36
    hát ez komoly tápig :D
  • Carlos
    #35
    Egyetértek, igazad van!