38
  • zolika8415
    #38
    Az IT vezetőket általában csak a munkájuknak élő szakemberekként írják le. Még mindig kevés nő dolgozik ezen a
  • zolika8415
    #37
    IT-menedzserek bikiniben
  • zolika8415
    #36
    IT-menedzserek bikiniben
  • Bulamer
    #35
    mic.. hát nálam pda-an álandon lefagy de vic nélkül egyszeren leál tejesen....
  • whitehawk
    #34
    Tehát te nem tudsz ilyet, csak jól betippelted. LOL :D
  • FTeR
    #33
    google a barátod...

    otthoni/vállalati pc-n sosem volt számottevő a linux, szerveren hatalmas zuhanásba kezdett (2x annyi gépen van win), palmon/pocetPc-én meg egyáltalán nincs (elérhető rá, de az semmit nem jelent)
  • whitehawk
    #32
    FTeR azért ez a megszólalás se volt teljesen objektív :D

    Mondd meg nekem mi az az eszköz, had tanuljak!
  • LowEnd
    #31
    nekem palmom volt, wince telóm van, abból is a fisifosibb fajta (2002-es oprencerrel), de kiváltotta a palmot, 90%-ban a laptopomat, és a telómat.

    jó-jó, van egy csomó hibája, de mégis, messze ez volt az általam csinált legjobb vétel elektronyos cuccok terén
  • galocza
    #30
    és még egy bástya ledőlt.
  • FTeR
    #29
    azt használsz ami neked jobban megfelel. csak ne próbálj másokat megtéveszteni a szubjektív véleményeddel. és ne akarj hitet téríteni.
  • FTeR
    #28
    image-t a megfelelő eszközökkel testre lehet szabni, csak akarni kell...

    nem megyek bele win vs linuxba. a linuxot egy eltörpülő kisebbség hiszi jobbnak. és még azok is megoszlanak a disztribek között, ezért nem is jelent valós piacot. egy eszmével azonosítják az emberek, ezért nem tűnt el úgy, mint ahogy sok más os tette az évek alatt.
    win jött és meghódította a világot (piacot teremtett), a linux ezalatt csak vergődött(ik).
    a linux minden csak siker sztori nem. ez tény, és nem a szubjektív véleményem.
    az a helyzet, h a linux fanok/fejlesztők mást tartanak fontosnak, mint ami a piac igénye lenne. win sokkal jobban kielégíti ezeket az igényeket. és ez a lényeg.
  • valaé valaé ná
    #27
    Symbian rulez !
  • whitehawk
    #26
    Csak az a bukta, hogy winCD-t egyszerűen flasheléssel teszed fel és van egy filrendszer imaged a cuccról nincs telepítő.

    Na és vajon miért szeretem jobban a linuxot? Mert a windows olyan amilyen :DD

    Hát számomra az első a standard: "én azzal menőzök, hogy a wint istenítem" ami itt nagyon megy az SGn :D
  • Caro
    #25
    Ebben tévedsz.
    Pontosan a Palm OS nyűgjei miatt tendáltam egy ideig én is a Pocket PC fele.
    De ezután gyorsan elvetettem.
  • FTeR
    #24
    a 1# akkor számítana, h szídta volna a linuxot (vagy mást). de csak abbéli örömét fejezte ki, h terjed a win ezen a platformon is.
    lássuk be, te nem azért akarod lecserélni a wint, mert az olyan szar, hanem azért mert a linuxot jobban szereted. saját szubjektív álláspontod, nem minősíti a terméket.
  • FTeR
    #23
    1 példából kár leírni egy egész termékcsaládot, föleg hogy lehet nem is az ő hibája. az egész csak arra lehetett jó, h saját magad megerősítsd a már egyébként is kialakult képet és úgy érezd még 1 példával alátámaszthatod.
  • FTeR
    #22
    fogalmam sincs, h winCE telepítőt be lehet e szerezni, de winxp-és tapasztalatokból kiindulva sokan nem tudják, h a telepítő cédén lévő eszközökkel (vagy netről szedettel) teljesen testreszabható egy telepítés, beleértve a telepíteni kivánt komponenseket (programok/driverek/stb.) és az alapértelmezett beállításokat. a winCE a winek között pont modularitásávál emelkedett ki (mint már írtam).
    azt az erőt amivel összepakolsz magadnak egy linuxot vagy keresel magadnak egyet a neten, akár a wines megoldásra is pazarolhatnád, persze akarás kérdése az egész. csak nem kéne a saját nemakarásunk nyomán másokat meggyőzni egy termék milyenségéről.
  • Caro
    #21
    Ez igaz.
    De nekem mindkét típushoz volt szerencsém :)
    Nekem Palm OS-el olyan gondjaim vannak, hogy pl. nem tud bármilyen típusú file-t fogadni.
    Persze segédprogrammal ez megoldható.
    Meg nincs benne alapból file-kezelő.
    Viszont mikor haverom win-es PDA-járól akartunk infrázni, azt se találtuk, hogy hol lehet bekapcsolni, pedig azért egyikünk sem láma ezekhez. Bluetooth-t azt megtaláltuk, csak a két gép nem látta egymást. Szóval nekem ennyi elég volt pocket win-ből...
  • whitehawk
    #20
    Az a nagy különbség, hogy winhez végig kell gubiznom a netet mire találok valamit találok. Egy linux alatt meg lekérdezem a csomag adatbázist... Azért valahogy az mégis kényelmesebb, nem is tudom miért..

    Ne feltételezzenek semmit. Milyen alapon kell nekem megvennem esetleg egy PCt és hozzá egy OSt azért mert vettem egy PDAt? Itt kezdődik az interoperábilitás, együttműködési képesség.

    Az emberek azt várják el, hogy a gép azt tudja amire szükségük van, kevés nyűggel. Egyelőre ezt 2 hónap után nem mondhatom el a winről.

    Minden alkalommal azzal találkozom, hogy "ez a program a windows egy korábbi verziójára lett készítve így nem fog tökéletesen futni" aztán vagy igen, vagy nem. AZ új 2003SE támogatja a 640*480-at, de csak annyiban, hogy jobb felbontású ikon lesz a startmenün, vagy szebb élsimítás a betűknél, de méretben minden ugyanakkora mintha 320*240 lenne, és ez gyárilag ilyen. Nem tudok erről specet mutatni, mert az MS honlapja az parasztvakításra van, és semmi konkrét nem tudható meg a termékről.

    Biztos megvan a koncepciós oka, de lássuk be, leszarom. :D 624mhz-s proci van a gépben meg 64mb ram (a '99-ben vett gépemben volt annyi és abban csak egy 333-as celeron volt :D) Szóval alapból működhetne.

    Egy jó dolgot tudok mondani. A kezelőfelülete letisztult, nem csili-vili mint a winxp.

    Jobb szeretem, ha én szabhatom testre a rendszerem mintha más teszi ezt meg nekem. Ezért lesz a PDAmon linux, mert lusta vagyok, és semmi kedvem a netet túrni különböző dolgokért.

    "és nem is egy olyanét aki alapból más "terméket" istenít." Akkor itt nézd meg az első hozzászólást, amely olyan objektív, tényszerű elfogulatlan. Ahogy azt a szerző hirdeti is magáról a nevében foglalt logóval, szöveggel.

    Egyébként lehet a PDA is dualboot, de valóban lehet csak Linux is rajta, egyébként visszaflashelhető.
  • FTeR
    #19
    ez nem változtat azon, h ms termék vásárlásakor nem Caro véleményét kell szentírásnak venni. és nem is egy olyanét aki alapból más "terméket" istenít.
    wines palmnál feltételezik, h a pc is wines, így mér akarnál linuxot vagy macet szinkronizálni? ;)
    érdekes egyébként, h pl linuxnál rendes os-t úgy lehet összedobni, ha ezerféle dolgot felteszel (kezdésnek nem árt 1 shell:P), ez a nagy előnye - winnél mindenki elvárja, h alapból mindent tudjon és közben meg leszólják, h mindent tudni akar (kicsit ellentmondás csak). win mobile tud egy alap dolgot, aki többet akar, annak adott a változtatás lehetősége.
    feltelepített winCE(mobile)-ből nem tudom mit lehet vagy nem lehet eltávolítani, de az egész annka köszönheti a népszerüségét, h teljesen moduláris (függési viszonyokat figyelembe véve bármi eltávolítható belőle), így a forgalmazó (hw gyártója) teljesen testre szabhatja a telepítni kivánt os-t.
    az IE ablakok száma beállítás kérdése és nem tudásé (a hack meg semmi mást nem csinál, mint feloldja a korlátozó beállítást), biztos megvan a koncepciós oka.
    a felbontás megint csak a forgalmazóm múlik, az hogy az OS felbontását nem állítják az eszköz képességeihez, az egyértelműen az ő hibájuk és nem az msé.
    a memóriás dolgban igazad lehet.
    az meg hogy mi mit támogat teljesen mellékes, linux sem kernelből támogatja az oggot, disztrib által telepített komponensek kérdése...
  • whitehawk
    #18
    FTeR nekem van PDAm, windows van rajta, konkrétan megindokoltam, hogy miért szar. DE tolhatom még: Az IE csak egy ablakot támogat, ahoz is van persze hack, de most hamár összehasonlítunk akkor nézzük mit ad a microsoft (és nem az, hogy még mit kotorjak össze) Mint már írtam a felbontás. A palmmal ellentétben a win 4 ppc 2003se nem ment le fontos dolgokat flashre hanem RAMban tárolja, ami pl pazarolja az energiát.. Az IE nem támogat egy csomó mindent rajta. A media player nem játszik oggot. És most azért se beszéljünk más progik telepítéséről, mert akkor a szabad hely irdatlanul gyorsan elfogy. Az ms meg nem kínál lehetőséget a szarjainak a letörlésére. Nincs támogatva hivatalosan se a Linux se a Mac, így szinkronizálni csak winnel lehet. Ez elég árúkapcsolás szagú!
  • FTeR
    #17
    1. nem (magam nevében)
    2. nem nyert
  • NEXUS6
    #16
    Azért a Palmtól nem volt szép ahogy ráült a BeOsra. Megvette, aztán lehet hogy valamit alkalmazott belőle a saját gépein, de szépen megakadályozta, hogy valaki érdemben fejlesszen rá desktopra!
    Amivel elsősorban a M$nek tett ugye jót.

    "Egészen eddig a pillanatig, a Palm és Microsoft ádáz küzdelmet vívott egymással a mobilos operációs rendszerek piacán."
    Valahogy ez az "ádáz kűzdelem" a cikkből is itélve csak annyira volt ádáz mint egy családi perpatvar.
  • dikki*yysw
    #15
    mert ez rátok fordítva nem mondható el?
    ja sry te még nem láttál más ost csak wint.
  • Caro
    #14
    Elvileg jövőre dobja ki a Palm Source a linuxos "Palm OS"-t.
  • asysoft
    #13
    Egyébként meg ugyanúgy ki fognak adni még PalmOS-es PDA-t is Palmék, csak lesznek Windowsosok is:)
  • asysoft
    #12
    Annyira azért nem gáz, csak vannak érdekes dolgai:) Pl a programokat nem zárod be az "x"-el, a today képernyőn nem jelzi ki a töltöttséget... Ezek mondjuk freeware alkalmazásokkal megoldható dolgok, csak mégis fura:)
  • BandiG
    #11
    Némá! Amit én is venni akarok, ahhoz is csinálnak linuxot és az is 640*480-as... :)
    Akkor nem kérdeztem semmit...
  • FTeR
    #10
    azért nem ártana meghallgatnod a másik oldalt is :)
    nekik minden szar ami ms...
  • Sammen
    #9
    vazze, de nagy szemét lennék én is ha NYOMÁST GYAKOROLNÉK rátok, vásárlókra, és 50% engedménnyel árusítanám a sony televíziókat ezentúl. Biztosan sokan leköpnének ;)

    viszont a palm os-t sajnálom annak ellenére, hogy nekem wines pda-m volt.
  • Caro
    #8
    Sok PDA-hoz csinálnak linuxot, de ha jól tudom, akkor kiüti a ROM-ból a wint.
  • BandiG
    #7
    Most veszek win-es pda-t, jókor mondjátok, hogy szar a win. ;)
    Egyébként milyen pda az, hogy 640*480-as, win-es és lesz hozzá linux is? Ide vele! :D
  • Caro
    #6
    Te tudod :)
    Nekem egy Zire 72-m van. Sajnos épp szervízben, mert valami gond van a kijelzőjével(úgy néz ki, rossz benne az inverter).
    Nem nagyon örülök ennek a váltásnak.
    A Palm OS se a legjobb de ez a Pocket Windows meg egyenesen pokol.
  • whitehawk
    #5
    Én vettem PDAt, de a windows ami rajta van az elég ratyi. A képernyőm 640*480-as fizikai felbontást tud, de a windows csak a 320*240-et támogatja, ami miatt pl böngészni katasztrófa. A programok paráznak ha nem a 2003SE verziórta lettek írva, hanem mondjuk a 2002-esre. Van egy hekk azzal megy 640*480-ban rendesen, de akkor meg más dolgok esnek szét... Az IE szintén nem valami erős képességekben. Fel is tettem Minimo-t. Csak itt az a gáz, hogy az IE nem leszedhető, és itt eléggé gazdálkodni kell azért a hellyel. Elvileg nemsokára elkészül ehez is a linux port, és akkor végre teljesen kihasználhatom a gép lehetőségeit, mindenféle hátrány nélkül.
  • mousee
    #4
    Ezesetben a "...se szükségem rá..." című dolog jön be :)
  • Caro
    #3
    A legolcsóbb PDA-kat a Palm gyártja.
    És ez okostelókra is igaz.
  • mousee
    #2
    Hát, ha szerintük ez a jó...ő dolguk... én a büdös életbe nem veszek palmot az fix... se pénzem, se szükségem rá :)
  • NuCLEARScoRp
    #1
    Éljen!!