1398
Szakadozott net, netes játékoknál packetloss stb...
  • Optimus Prime
    #1398
    Hm, akkor még én ne is panaszkodjak, ha 7000 Ft az össz + telefon:

    digtal bronze + dvr (plusz egy box)
    FiberNet30
    UPC Telefon brozne

    Igaz ebbe van minden kedvezmény, meg társásházi kedvezmény 3in1 kedvezmény. De lévén UPC-sek vagyunk isten tudja mióta jó, hogy végre adnak is valamit ezért.
  • Zozo76
    #1397
    Na pontosan az volt hogy bementem ev vegen es mondtam hogy meg akarom hosszabitani a szerzodest mert igy 10000-et kellett fizetnem (asszem KITT csomag volt), husegen kivul meg 15000-lett volna. Be is hosszabitottak. Oke, rendben van, kot a huseg ev vegeig, csak az a gaz hogy az UPC alap csomagja fele annyiba kerul mint amit fizetek, es azt is kapom pontrol pontra ami a csomagban van 5000-ert, nekem meg a duplajat kell fizetnem:

    kábeltv bronze
    Fiber Power 15
    upc telefon bronze

    5 000 Ft

    En meg fizetek most 10300-at. De bementem az ugyfelszolgalatra ide Godollore, es mondom mi van, meg az sem erdekelt volna ha ugyanennyit kell fizetnem csak akkor adjanak magasabb szolgaltatast ami meg benne van az arban. De nem lehet. Legalabbis az ugyfelszolgalat szerint. Ha most, mint uj elofizeto kotnek szerzodest, csak 5000-et kene fizetnem.

    Amugy igazabol ebbe akartam atlepni (mivel huseg alatt a fibernetnel lehetett felfele modositani egy dragabb csomagra, gondoltam talan az UPCnel is lehet):

    digital bronze + dvr
    Fiber Power 15
    upc telefon bronze

    7 000 Ft


    Persze ez is olcsobb lett volna ami ugye abbol az anomaliabol adodik hogy a Fibernet sokkal dragabb volt. Mindegy, lehet hogy uzletileg korrekt, es fair, de amugy tetu dolog az UPCtol. Vegulis nincs szuksegem nagyobb netre, es a digitalis TVt is leszarom (pedig van fullHD TVm), nem is nagyon nezek TVt, csak hogy modositsak valamit felele, azert neztem ki. Ami basztat az az 5000 kontra 10300ft... :(
  • morcosqtya
    #1396
    A legszebb amikor a "garantált" sávszél sincs meg.
    Innentől kezdve a "garantált" jelzőnek nincs keresnivalója a szolgáltatásban.
  • RelakS
    #1395
    engem átraktam a 60/6-os csomagba, bár örülök, ha a felét hozza :/
    igaz a beígért az 20/2 asszem
  • morcosqtya
    #1394
    Már régóta nem követem a fiber akcióit.
    10/2-es sávszélemmel gyakorlatilag az átlag alatti/gyenge szegmensbe kerültem, pedig 3-4 éve a 10 Mbit/sec burzsoá dolog volt.. :)

    Jelenleg 5ezer ft-ot fizetek kb 40-60 TV csatornáért és a netért (10/2).
    Ez nem rossz, de nem is nagy szám ma már. Egyelőre az igényeimet lefedi, úgyhogy nem váltok.
  • RelakS
    #1393
    maradt az akciós tarifa ;)
  • morcosqtya
    #1392
    Ha lejár az akciós kondíciós csomag hűségideje, akkor a szerződés automatikusan átalakul az ÁSZF szerint, határozatlan idejűvé válik. Bármely fél egyoldalúan felbonthatja (az ÁSZF-ben leírtak szerint).
    Ilyenkor a tarifák visszaalakulnak a "nem akciós" csomagokban szereplőkké.
    Az már más kérdés, hogy ezeket kifejezetten úgy határozzák meg, hogy megérje egy (éppen aktuális) akciós csomaggal újra lekötnöd magad..
    Ez a gazdaságilag ésszerű megoldás, amennyiben továbbra is maradni akarsz.
    Másik lehetőség, hogy átnyergelsz másik szolgáltatóhoz.
  • RelakS
    #1391
    egy évvel meghosszabbította? Nekem mintha határozatlan idejűvé vált volna ugyanazon az áron...
  • morcosqtya
    #1390
    Hűségprogramot / szerződést hosszabbítani a hozzájárulásod nélkül nem lehetne nekik. Reklamálj, mert jelen esetben neked van igazad, önkényesen nem tehetnek ilyet.
  • Zozo76
    #1389
    Akkor szerintem boven eleg lenne neked a 15. Egyepkent en is fibernetes vagyok, vagyis voltam. Hetfon bementem az UPChez hogy nem lehet-e feljebb valtani csomagot, akar a netnel, akar a TVnel, mert most 10300Ft-ot fizetek AZERT az alap csomagert amit egy uj belepo kereken 5000Ft-bol meguszik! Hat nem lehet. Most vagy tenyleg nem lehet vagy csak itt Godollon az ugyfelszolgalaton nincsenek a helyzet magaslatan a holgyek. Az a baj hogy meg es vegeig van husegem, amit raadasul a Fibernet minden zokszo nelkul tavaly ev vegen 1 evvel ujra kitolta. Erdekes hogy azelott ahogy lejart, mindjart jott a nagyobb osszegu csekk. Egyepkent a szolgaltatassal meg vagyok elegedve, de ez nem jelent semmit mert nekem vegulis a Fibernet is rendben mukodott, neha volt igaz internet kimaradas. Viszont a Fibernetnel szar volt az M1, csikos volt meg a hang is elment idonkent, ergo nezhetetlen volt. Most annyi valtozas lett hogy ugyanolyan szar idonkent az M1 mint volt. :)
  • Optimus Prime
    #1388
    Nekem múlt hétfő délutántól reggelig nem volt net, majd tegnap reggeltől úgy kora délutánig. Nem tudom, vihar felém nem volt, de máshol úgy hallottam igen. Lehet emiatt nem volt semmi, tegnap még TV se, semmilyen. Úgy látom más is FiberNet-es itt. Más is tapasztalt ilyet Heves megyében?
    Egyébként azon filózok a 30-ast le kéne módosítanom 15-ösre, hátha olcsóbb. De nagyon észre venném a csökkenést? Nem töltök sokat, többnyire csak böngészek, pár szoftver, multis játékok (L4D, BS2).
  • Zozo76
    #1387
    Viszont reggel ki-ki maradt a net, egyszeruen nem jott adat vagy csak marha keves. Meg a speedtest is csak allt. Valoszinu hogy volt egy pici adat-aramlas, mert nem unta meg a bongeszo a dolgot es szorgalmasan toltogette az oldalakat, csak marha lassan. Csak par masodpercre maradt ki, de tobbszor is erzekeltem, es malmoztam az alma elott. Godollo...
  • DannyL
    #1386
    Gödöllőn is átvette a UPC, és a sávszél az 5x-ére emelkedett.
    Nyugodjon békében Közép-kelet Európa legszarabb net szolgáltatója! :D
  • pointer4
    #1385
    Hát skacok, minden tiszteletem, öröm volt együtt copni eddig :D
    Most UPC miatt akkor -fav :D
  • josi
    #1384
    Jaa, XXII.ker, fibernet volt eddig.
  • josi
    #1383
    Felmódosítottam 30/3-ról 60/6-Mb-re (olcsóbb lett) eddigi 10000ft helyett 5000 de gb-tes routerre kell majd beruháznom. De megéri:)
  • a.carkey
    #1382
    Az RTL TVnetes, szóval ... :D
  • pointer4
    #1381
    Igen, én is ebben reménykedek, hogy itt vidéken, falun (XXII.) :D Nincs kit lassítani a környéken :D
  • RelakS
    #1380
    nekem tegnap volt valami 450 mega letöltésem
    Igaz, csak a forma1 környékén volt bekapcsolva a gépem, és akkor sem a letöltés érdekelt...

    Szerintem jobb lesz ezt követni :D
  • HUNROX
    #1379
    "A lassítást azonban nem automatikusan alkalmazzák, csak akkor, ha a nagyon intenzív letöltés rontja egy körzet előfizetőinek szolgáltatási paramétereit. Így előfordulhat, hogy akár a háromszáz gigabájt többszörösét forgalmazó ügyfél sem szenved el semmilyen korlátozást."
  • RelakS
    #1378
    mittudomain

    Azt írta a levél, hogy kéne
  • pointer4
    #1377
    Hmm,
    én viszont már amiatt aggódok, hogy 5 nap alatt sikerült elérni a 125gb forgalmat.
    Mi lesz itt még 25 napon át? :D
    Ha 3 hónapra letiltanak egyet, akkor utána, megint 3 hónapig tölthetek mint állat? :D
    Lehet ebbe jobb lesz gondolkodnom, hogy 1 hónap lassúság lesz :D
  • Zozo76
    #1376
    Nekem addig nem is lehetett a netet hasznalni mig nem regisztraltam a modemet.
  • pointer4
    #1375
    miért kell a modemet regisztrálni ? :D
  • Zozo76
    #1374
    Nekem nem, elsore sikerult, es a net is jo.
  • RelakS
    #1373
    én pont annyit fizettem, mint eddig

    Amúgy mégegyszer kérdezem: A modem regisztrációnál másnak is rövidebb az ügyfélszáma az oldalon, mint amit a papíron kiküldtek? Nekem az első kettő és az utolsó számjegy hiányzik
  • pointer4
    #1372
    Hát ha nem mész be csomagot választani, akkor ennyit is fogsz fizetni :D
    Ez kb kijöhet 6500 ból :D
    Viszont az eddig eltelt idő részszámlája már marad ilyen magas. Mindenkinek magasabb lesz az első, majd következő hónapban kompenzálnak.
  • darkmenx
    #1371
    na megjott az elso szamla, net 7500 tv 6000

    mindez ugy hogy kapunk 50 csatornat meg 15mbit netet. azert ennyire meg szegeny fibernet se volt pofatlan.
  • pointer4
    #1370
    fúj milyen emberek vannak :D
  • HUNROX
    #1369
    "A UPC lakossági kínálatában kizárólag korlátlan internetezést biztosító kábelnetes csomagokat lehet megrendelni, amelyeket csak a fair use policy (tisztességes használati irányelv) keretében korlátoznak - ez utóbbi kifejezéssel azt a gyakorlatot jelölik a szolgáltatók, hogy a nyilvánvalóan extrém használati szokások más elbírálás alá esnek. A szolgáltatónál az [origo] kérdésére elmondták, hogy szerződési feltételeik alapján akkor van lehetőségük lassítani előfizetőik hozzáférését, ha a három havi adatforgalom átlaga meghaladja a havi 300 gigabájtot.

    A lassítást azonban nem automatikusan alkalmazzák, csak akkor, ha a nagyon intenzív letöltés rontja egy körzet előfizetőinek szolgáltatási paramétereit. Így előfordulhat, hogy akár a háromszáz gigabájt többszörösét forgalmazó ügyfél sem szenved el semmilyen korlátozást. A UPC tapasztalatai szerint egyébként ma már nem is a letöltés, hanem inkább az intenzív feltöltés terheli le a rendszereket, amelyet például az okozhat, ha valaki éjjel-nappal Bittorrent-letöltéseket futtat otthoni PC-jén."
  • mcdrusza
    #1368
    ma váltok a 6500ftos csomagra, igaz pár csatornától meg kell válnom de megéri 12k helyett. pl sportklub amit sajnálok.:/
    A net:
  • RelakS
    #1367
    nálam nem stimmel az ügyfélszám. Az első kettő, és az utolsó jegy hiányzik
    ez normális?
  • HUNROX
    #1366
    gondolom kell egy kis idő, amíg az új területeken optimalizálják a netet, bár még ez is sokkal jobb, mint ami eddig volt
  • a.carkey
    #1365
    Nálam az ORF2 ami folyamatosan szakadozik, ill. a routerem valami okosság folytán hol felismeri a laptopmat és van nem, vagy nem. Ez roppant bosszantó.
  • RelakS
    #1364
    nekem a 60/6 valahogy nem akar összejönni....

    de még nem is regisztráltam a cuccot, az is igaz :D
  • Zozo76
    #1363
    nagyobb a pinged :)
  • HUNROX
    #1362
    igen, ez már jobban néz ki

  • Zozo76
    #1361
    Ahogy igertek... reggel mar nem mukodott a regi modem. Kicsereltem az ujra, regisztraltam.
    A regi 6/1 helyett most 15/1.5 lett, es meg is van szepen:

  • pointer4
    #1360
    Nálam a 30/3as limitet nem sikerült jól belőni elsőre, mert 5.5mb/sec-el jön le, és 800k/sec-el megy fel :D
    Gondolom nem soká tart majd az öröm :D
    Ráadásul a 300 giga/hó így veszélyesebb mint valaha :D
  • HUNROX
    #1359
    nekem a szokásos (10/2) :S