16
  • [HUN]PAStheLoD
    #16
    hogy ne lenne.. bárki aki géppel dolgozik annak óránként 10 perc szünet. munkavédelmi törvény. '97ik évi 50ik tv. talán ? de ez lényegtelen..
  • [HUN]PAStheLoD
    #15
    igen sajnos a CRTk szabványai tudtommal csak az elején adnak meg határértékeket..
  • [HUN]PAStheLoD
    #14
    azért a gizike 25 megás jpegjeinek okos értelmes policykkal való korlátozása és az abszolútisztikus eszközök használata között van 1 kis különbség.. szerintem. A spam sokkal több forgalmat generál mint egy-egy nagyobb levél, amúgy én se örülnék neki ha a munkahelyi mélszervert lerohasztaná pár önjelölt ilyen, "nézd ezt a jó kis videót [csatolva 200 mega]" és ehhez hasonló kis viccekkel.. ha ennyitől tényleg behalna, akkor megintcsak nem örülnék, mert egy jobb szerver simán kibírná, már ha nem szakítaná meg a kapcsolatot mondjuk max 10 mega után..
  • SirBubu
    #13
    akkoriscsak 1 a lényeg: MONNYON LE!!
  • pemga
    #12
    Az persze már nem megy a munka rovására, hogy a CRT monitorok és a szar neonvilágítás miatt kifolyik az emberek szeme... Nomeg hamár CRT akkor azt tudni kell, hogy valóban, _feléd_ nem sugároz (csak villog), de a másik irányba _hátrafelé_ igen. Csak azért mondom, mert gyakran úgy állítják le az asztalokat, hogy egymással szemben van a két monitor és lövik vele a másik fejét...

    Egyébként semmi meglepő nincs abban, hogy nem a "privát használattól" tartanak, sokkal inkább a szivárogtatástól. US-ben dívnak a Taylor-elvek, máshol rájöttek, hogy a monotónia öl. Sokan egyébként úgy gondolják, hogy a 8 órás munkanap semmivel sem jobb, mint egy 6 órás lenne, időkihasználtságot tekintve. (Az ember napi ciklusa nem erre van beállítva, nomeg mikor intézd az ügyeid?) Próbálkoztak is ilyesmivel régebben, de a szakszervezetek lelőtték.
  • mrzed001
    #11
    Persze, 15 perc szünet óránként jár(na), de szerintem a Call Centereken kívül sehol sincs betartva (hülye informatikus csak pötyögjön a masinán)
  • BiroAndras
    #10
    Nálunk csak 1 dolog számít, hogy kész legyél a munkával. Ha ez megvan, gyakorlatilag bármit megtehetsz. Csak a warezt tiltják egy ideje, mert várható egy BSA ellenőrzés a közeljövőben.
  • fflx
    #9
    hogyis van az, amit regebben hallottam, hogy a folyamatosan gep elott dolgozoknak orankent 15 perc szunet jar? vagy ilyen nincs (mar)?
  • Gemnon
    #8
    Én egy liberális rendszergazdi, vagyok mindenki használhat mindent (kivéve P2P mert arra allergiás vagyok), és kifejezetten javalott hivatali e-mail címet használni, mert azon a szerveren van vírusírtó meg spamfilter.
  • mrzed001
    #7
    Arra ott vannak a határidők :)
  • smv
    #6
    Pontosan. Azt értem, hogy azokat korlátozni kell, akik egész nap sz@rnak a munkába, és a magánleveleiket küldözgetik, és olvasgatják, de azért még ha elvárják is, nem gondolhatja senki komolyan, hogy x órán át, csak és kizárólag a melóval foglalkozik az alkalmazott pár perces szünetek nélkül. Akkor pedig jót tesz egy pár vicc, vagy valami. Csak bele ne feledkezzen a netezésbe. :)
  • mrzed001
    #5
    Nálunk a web-es levelezők is le vannak tiltva (még jó, hogy az SG megy)
    A forgalom szerintem a vezetők gyerekes kifogása
    Szerver min. 100 Mb-on, kliensek min 10 Mb (persze a szokás szerver 1Gb, kliens 100 Mb), és nincs az a levelezés, ami le tudná halasztani
    Sőt, ha belegondolsz, hogy órákat ülsz a gép előtt, ha nem jön időnként 1-1 poén, ami kizökkent, akkor bele is gajdulsz a munkába (vagy rászoksz a cigire, és ezért nem leszel még annyit sem a gép előtt)
  • gregor
    #4
    Egy két magán levél munka közben még belefér szerintem,de pl.ul a tv2 videon egy müsor megnézése munkahelyen,már nem !Elég durva lenne!
  • dirty dogg
    #3
    ne feltétlenül arra gondolj, hogy kémkedés megállítása a cél. abba gondolj bele, hogy pl. minden ki és bejövő levél 80 %-a magánjellegű és olyan forgalmat generálnak, h öröm nézni, és ezen kívül egész nap csörög a rohadt telefon, hogy gizikétől nem kapta meg a nyaralásról készült 25 megás fényképcsomagot...
    én támogatom az ilyen korlátozásokat, bár jelen helyzetben még demokratikus módon majdnem mindenki nézhet amit csak akar.
  • tomsolo
    #2
    nálunk már tilos: icq, msn, cégenkívűli levelezés, letöltés... internetezés még úgy ahogy szabad, de pl. az sg már levan tiltva...:(
  • [HUN]PAStheLoD
    #1
    A kémkedést nem lehet egy email csekkinggel megállítani, weben is lehet levelezni.. etc.
    Az , hogy rontja a teljesítményt, meg "nevelés" kérdése. Biztos meg lehet mondani, hogy a net nem azért van a gépén, hogy a szomszéd irodában unatkozó kollegával ímélezzen, hanem hogy ha kell valami a MUNKÁJÁHOZ akkor használja, pont azért, hogy növekedjen a hatásfok.

    Sőt, egyszerűbb engedni hogy a céges mélszervert használják, így a kikerülő anyagok visszakereshetők, míg egy webes levelező esetén erre elég halovány az esély..