115
  • Johnny d
    #115
    :)
    én ütném lovaggá a öcsit (és társait) de ott is maradna frankón
  • Yossarian
    #114
    erről van szó. Sztem pofa kell ahhoz, hogy egy tolvaj később szabadalmaztassa a duplaklikket...
  • DOT
    #113
    Ja, még egy: Steve Jobs a Xeroxnál látta meg az egeret és a GUI-t (mindjárt el is lopta). Nekik ugyanis volt ilyenjük, sőt, e-mailjük is a céges LAN-on. Steve-nek nagyjából bejött, de miért nem jött be a Xeroxnak ? Azért, mert nem ismerték fel benne az üzletet, emiatt ma is csak fénymásolókat gyártanak, ahelyett hogy IT nagyhatalom lennének. Steve és Billy (aki pedig az Apple-től lopta az ötletet) felismerte, és máig megélnek belőle. Nosza, akinek van ötlete, lásson neki a megvalósításnak :) Pénzük kezdetben nekik se volt..
  • DOT
    #112
    Úgy érzem kissé magad ellen beszélsz, hiszen BillG sem a 30-as években kezdte az ipart :) Másrészt, ha nem vagy jó helyen és jó időben, akkor amúgy sincs esélyed. Az IBM pedig ott rontotta el, hogy túlságosan szorongatta a biznicét.. Ezért csinált a Compaq és mások is saját BIOS-t, mivel érdemben csak ez volt titkos eleme a gépnek. És ezért hagyott fel a MS az OS/2 fejlesztésével, és csináltak helyette Windows-t. Ha nem így lett volna, most talán az IBM-et és az OS/2-t szidnátok.. A Novell pedig most is fut, de ők nem igazán gyártottak (desktop) OS-t.. legalábbis nem jellemzően. Hidd el, nem csak pár éve foglalkozom IT-vel, viszont azzal nem értek egyet, hogy "előtte volt csak igazán".. Előtte csak meglehetősen kis, elszeparált scoportoknak "adatott meg", hogy hozzáférjenek az imádott mainframe egy termináljához, ahol adott esetben másodpercek múlva érkezett meg a displayre a leütött karakter.. Szóval, azért csinálnak jó üzletet, mert olyan termékeket készítettek, amikre nagy kereslet mutatkozott. A dolog többi része már csak biznic, amiben nem jobbak és nem rosszabbak a többinél...
  • Skynet
    #111
    A karddal csapkodós résznél üthettek volna oldalról is nyakfelé jóerősen.....
  • NEXUS6
    #110
    Te figyuszka szerinted ha Ambrus Attila szétosztotta volna a rabolt pénzt a szegények között és nem viszkire költi, akkor most ő is koccinthatna BG vel meg az öreg hölggyel, vagy hogy van ez?

    Most nem az a fontos, hogy egyszerűen honnan van a vagyona, hanem hogy törvénybe ütköző módon van vagyona, ez tény!
  • NEXUS6
    #109
    Akkor közölném azt az információt, hogy a rablóbárók (Rókeféllő és társai) kora úgy a '30-as években lejárt, amikor is elkezdtek a gazdasági világválságból is okulva trösztellenes törvényeket hozni.

    Szal' elvileg, ha nem vagy jó helyen, (úgy értve nincsenek megvesztegethető barátaid jó helyen) ezt a mókát, amit BG megcsinált ma már senki nem csinálhatná meg!!!!!!!!!!!!
    Neki is csak azért engedték meg, mert az amerikai gazdaság szarban van és kell egy propaganda cég.

    Miért éppen ők csináltak jó üzletet, miért nem az IBM (aki ellen már volt egy trösztellenes per és majdnem szétdarabolták őket), vagy a Novell, vagy akárki? Ha igazad lenne tucatszám lennének hasonló mamutok az IT szektorban, de csak ők vannak, mondom mégegyszer jogellenesen! 10 éve egyensúlyoznak a penge élén, nehogy szétkapják az egész hóbelevancot, de megúszták.
    Aki meg csak pár éve foglalkozik az IT-vel az olyan jól el van a mikorfossak-al, az életét sem tudná nélkülük elképzelni, mert az ő szempontából mindíg is voltak.

    Hidd el van élet a M$ után, mint ahogy elötte is volt. Sőt akkor volt csak igazán!!!!
  • Petty
    #108
    Megáll az ész! Miről vitatkoztok?
    Bill Gates szerncsére a pénzét nem megeszi, hanem egy részét a világ hasznára fordítja , és ez szép tőle.Mi a franc köze van ehhez annak a ténynek, hogy honnan van a vagyona? Nem mindegy?
    Próbáljátok meg külön kezelni ezeket a jó híreket , elvonatkoztatva az állandó köpködéstől!
    Én is XP használok, de Mac-ről álmodozom , és akkkor mi van? Azzal kell főzni amink van.Inkább példát kellene venni a Billy fiúról és Ti is gazdagodjatok meg aztán meg segítsetek másokon- nem a lovagi cím miatt! Én voltam gazdag -anno.És elvittek tőlem mindent.De amikor volt akkor egész másképpen láttam a világot és nem volt bennem irigység meg keserűség! Ha innentől most visssza lapozva megnézitek a hozzászolásaitokat, akkor látni fogjátok bennük a keserűséget és a reménytelenséget.Sajnálom , de így van.
  • DOT
    #107
    Hát persze, hogy sarkítottam a dolgot... Nade vegyük észre, hogy ahányszor a MS és BillG szóba kerül, mindig jönnek a hasonló antidumák. Pedig nem titok a success storyjuk, bárki megtudhatja hogy csinálták, és lehet próbálkozni utánuk csinálni.. Jókor voltak jó helyen, és sokat dolgoztak érte. A többi már üzlet. Nem egyedi eset az ilyesmi: Rockefeller az olajból lett gazdag. De nem elsősorban a saját kútjaiból.. Hanem megvette a vasúttársaságot, ami az olajmezőkről elszállította az anyagot ! Ettől kezdve pedig mindenki neki tejelt, és mivel pofátlanul sokat kért a szállításért, idővel az egész olajmező az övé lett... Ilyen a kapitalizmus.
  • NEXUS6
    #106
    Hát, néha nem árt kiabálni akkor, amikor még csak egy kis gázszagot érez az ember, nehogy aztán már ne legyen miért kiabálni.
  • Yossarian
    #105
    mindig túlzol...
  • NEXUS6
    #104
    Nagyszerű, ezek szerint, ha valaki a nem teljesen legális pénzét (legalább is azt a részét, amiből Malibun vásárolt volna szállodát magának) oda adja a szegényeknek, árváknak, veteránoknak stb akkor attól fogva minden rendben, lásd még lovagi címet is kap.

    A te leked meg megnyukszik.

    szóval ezek szerint attól pl X.Y is qrva jó politikus lesz, hogy mindenfajta szakmai indok ellenére felszámol egy egész iparágat, ellehetelenít embereket, de aláír egy papírt hogy a hajléktalanoknak építsenek állami pénzből szállást.
    Tényleg így gondolod?

    Hmmm....
  • Esrohnoil
    #103
    Hitler meg azér nem kapott ilyet, mert nem a cigókkal kezdte a népirtást. :)
  • Yossarian
    #102
    a friccek nem vingőzt használtak a 2.vh-ban?
  • Vucli
    #101
    bocsi:VITATHATATLAN
  • Vucli
    #100
    Kicsit tul ironizálod, ilyeneket senki sem állított.De csak nézd meg a cikkben is az ellentmondásokat:"alapította V. György király, azért, hogy a brit birodalom méltóképpen eleget tehessen az első világháborúban és utána a hősiesség elismerésének."<-> "lovagrendnek jelenleg 100 000 tagja van, ám VITATHATLAN, hogy mindegyik lovag rászolgált a kitüntetésre"
    Szerinted?
  • SZU
    #99
    A számból vetted ki =).
  • DOT
    #98
    Igen, ez a szemét, mocsok tolvaj disznó, aki a mi nehezen kuporgatott filléreinkből zsírosodott meg, hát nem kiszúrja a szemünket rendszeresen néhány milló $ könyöradománnyal? Gusztustalan! Hogy mer! Vonuljon Tibetbe meditálni, a zsozsóját meg ossza szét a szegények közt! (de inkább adja nekem!)

    ...avagy: így írtok ti.
  • SZU
    #97
    Rohadtul nem lesz nagyobb a szememben az M$, mert adakozik a góré. Sőt, kedvenc kapusunk sem lesz kedvesebb nekem, mert adakozik.

    De nagyon sokat adakozik, és vitán kívüli, hogy ez segít a rászorultaknak. És ez hiába PR, többet segít azoknak az embereknek, akik kapják, mint az hogy itt fröcsögtök össze-vissza!!

    Mindíg betéved 1-2 lelkes emberke, aki csak azért hiszi el a PR dumát, mert mostanában mást nem nagyon hallani.


    Ja. Hidd el, reklám ide-vagy oda. Az általa adakozott pénz több, mint amit egyes kormányok hasonló célra fordítanak. Ne a reklámot lásd.
    Hiába kicsinyes saját érdeket követve adakozik.
  • SZU
    #96
    Köszi, hogy általánosítasz és beveszel engem is a buliba
  • SZU
    #95
    Ezzel most engem akartál megcáfolni? Mert én is ilyesmire gondoltam.
  • NEXUS6
    #94
    "Májkrofosos hírekre mindig annyit írtok mint állat, pedig felesleges.."

    Szerintem meg nem felesleges. Mindíg betéved 1-2 lelkes emberke, aki csak azért hiszi el a PR dumát, mert mostanában mást nem nagyon hallani.
    És abból meg nem derül ki miért vannak jó néhányan az M$ ellen, legalább is érthetően nem.

    Itt azért szóba kerül 1-2 olyan dolog, ami eltér a pénzért megvásárolható médiából jövő hivatalos állásponttól.
  • NEXUS6
    #93
    A. C. Clarke sci-fi író is megkapta (majdnem) a lovagi címet, de nem volt hajlandó nyilvánosan letagadni, hogy pedofil.
    Ezt a botrányt, már a királyi csalá(r)d sem akarta felvállalni ezért elálltak a dologtól.

    Gondolom, ha letagadja simán odaadják neki!;) (Pedig attól még az)
  • mikike
    #92
    ha a "Lovaggá" szó lemaradna, jó kis cikk lenne
  • s1lkforrent
    #91
    Long live William Henry Gates the Third of Redmont, Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire!-agyhalááál
    Vagy mégsem?
    "a lovagrendnek jelenleg 100 000 tagja van"
    Azért ez mégsem olyan mint a Nobel díj, ahol van pár tucat élő díjazott...
  • Vucli
    #90
    Ez tényleg durva azért ez az Invitelnek se tuljó reklám
  • Vucli
    #89
    Talán ha a banya feldobta a pacskert akkor majd valtoznak...
  • Vucli
    #88
    Azt hiszem azt senki se vitatja hogy Billi fiu sikeres (üzlet)ember sata.De az nevetséges hogy azért lovagi cimet kiknek osztogatnak, nem pedig pl:azoknak akik rettenetes körülmények között végzik a munkájukat s valódi áldozatokat válalnak, könnyü otthonról a palotából milliókat osztogatni (bár sokkuk ezt se teszi meg (ki tudja én meg tenném e?) ). De ezért nem Billire kell haragudni hanem arra betorzult gyökér királyi családra ( a kedvencem amikor az egyik "herceg" horogkeresztes ruciba ment farsangra) hihetetlen hogy még nem kergették el öket a faszba , vigyoroghatnak, örülhetnek a pénzüknek innen akkor is egy fos embereknek tünnek és ezt nem gyülöletböl mondom, egy normális volt köztük azt is halálba kergették.
    Nekem nem az intézmény nem tetszik (bár már persze az is tök fölösleges) hanem az a család
  • Tetsuo
    #87
    Májkrofosos hírekre mindig annyit írtok mint állat, pedig felesleges..
  • NEXUS6
    #86
    ja és igen, ki merem jelenteni, hogy a BG és a M$ nevű formáció igen is kijött valami frenetikusan új dologgal: az oprendszer alap menüjét nem a képernyő tetejére hanem az aljára tette, azon kívül a vízszintes menüpontokból most nem függőlegesen, hanem fordítva a függőlegesből vízszintesen gördülnek ki a dolgok.
    Gondolom ezt a start menüt is levédték.

    Ezzel asszem össze is foglaltam mi az amit a M$ adott a számítástechnikának;))))
    Ja meg a zsugori, pénzközpontú szemléletet, ami nem volt régebben jellemző, legalább is hómjúzer szinten nem!!!
  • NEXUS6
    #85
    Bocs hogy így fogalmazok: de tudod te hogy mit beszélsz?

    Ha régebben (nagyon régeen) kiadtak egy hardvert és arra rá volt írva, hogy kompatibilis ezzel meg ezzel a platformmal, akkor az 99%-ban úgy is volt, és azért olyan túl sok platform soha nem volt. De ha pl zenélni, midizni akartál akkor ott volt az Atari, mert abban alapból benne volt minden. Videóra, 3D-re meg az amiga, irodába, meg a pécé.

    Mondd csak jáccottál mostanában pl. ágépéset? Úgy értem egy régebbi (és nem is túl régi) karit új alaplapba vagy fordítva belerakni. Az AGP-nél pl tök kiszámíthatatlan hogy mi mivel fog menni!!!!!! Ja és nemárt ugye még a csipszet drájvert sem frissíteni.

    Egységes szofver platformon mit értesz? Magát az operációs rendszert? Hát elég fránya dolog lenne ha egy oprendszer alá írt program nem menne el.
    A win valóban könnyen kezelhető, csak éppen nem javítható, bár igaz egy reinstall mindent megold;)))) Bár amíg egy wint önmagában felrakok addig pl az UHU vagy száz alkalmazást is felrak nekem.
  • h4x0r
    #84
    "Én - mázlista, májer módon - 10 ezerért tudtam megvenni egy fölöslegessé vált SP1-es angol XP-t, original, be nem regisztrált kóddal."

    Huu, de jo uzletet kotottel. En nulla forintert hasznalom a gepem (jo, aram, tudom), mert Linux. Nem mintha mindenre ez lenne a gyogyir, de netezesre, programozasra es ilyenekre jobban megfelel (szigoruan ertve: nekem), mint egy Windows.

    "Engem egyetlen egyszer sem szivatott meg a Windows XP, nem fagyott, nem kellett váratlan hiba miatt újratelepíteni és nem is szidom BG-t és több ezer munkatársát!"

    En sem szidom. A tettei magukert beszelnek. Persze jo dolog, hogy tamogatja az elesetteket is, ezert tisztelem is, de a tobbi viselt dolgaert nem.

    "Linux? Menjetek már! Olvasni is lehetett, hogy vannak rá vírusok is, ki lehet azt is fagyasztani."

    Igen, vannak ra. Kb. ketto. Mivel en hivatalos oldalon levo cuccokat teszek fel, esetleg forrasbol, ezert az esely a virusra nalam pl. minimalis.

    "Lámer ember bármit szét tud kúrni."

    Egyetertek :-)
  • Tomalak
    #83
    Teljesen elkurvul az angol királyi család sztem szánalmas. Eddig sem tartottam őket túl értelmesnek de most....
  • Gyumika
    #82
    Pénzt nem adhatnak neki, mivel több van neki mint az egész "udvarnak". Igy aztán marad a lovaggá-ütés, az nem kerül semmibe sem/nekünksem/.Különben is meglehet kisérelni azt, amit ő és az apja összehozott.
  • Sylvester
    #80
    MOST ÉN JÖVÖK !!
  • Emmegki
    #79
    "Lovaggá ütötték Bill Gatest" - helyrerázódott az agya?
    Lehet szidni, de:
    -A Microsoft nagyban hozzájárult a PC elterjedéséhez. Ki járna jól, ha 12 géptípusra kéne átkonvertálni mindent? Vagy most itt szidnánk az Ati-t, hogy Commodore Pro LX300 gépekbe lehet csak videokártyájukat rakni, míg a HT9080-Z-be nem fejlesztenek?
    -Egységes szoftverplatformot hozott létre, amit a hülyék is tudnak kezelni. Lehet hogy jó a linux, de sztem azt programozók írják programozóknak. (Legalább is ez volt az érzésem, miután feltelepítettem.)

    Rengeteg vád igaz, pénzéhes üzletpolitika, a W$ nem ér 30 eFt-ot, stb.

    #11: " majdnem kirobbantotta a harmadik világháborút" - nyugi, ha így halad, összejön még neki.
  • Yossarian
    #78
    Csinálj egy trutymóz nevű oprendszert, aztán add oda a vatikánnak ingyér! Az öreg biztos szentté avat :)
  • Esrohnoil
    #77
    Most akkor melyiket ütötték lovaggá? Ha az öreget, akkor az, akiről beszéltem, ha meg a mostanit, akkor sztem az még az öregnél is rosszabb...
  • Esrohnoil
    #76
    Én meg szentté avattatom magam ezek után.
  • FTeR
    #75
    :D